Wat is een Mailinglijst

Wat is een Mailinglijst?

Als Online Ondernemer ben je altijd afhankelijk van het internet en een aantal verschillende online marketing tools. Een van de meest onderschatte en belangrijkste tools is de software waarmee je een mailinglijst kunt starten en managen.

Maar Wat is een mailinglijst? Wat kun je met e-mail adressen als online ondernemer? En waarom is het zo belangrijk om er zodra jouw webverkeer groeit zo snel mogelijk aan te bouwen? 

Dat leg ik je uit in dit korte artikel!

Wat is een mailinglijst? Wat kun je met e-mail adressen als online ondernemer? En waarom is het zo belangrijk om te bouwen? Ik leg het je uit in dit artikel!Wil jij meer leren over Online Marketing Strategie en Ondernemen? Bekijk gratis tools in mijn Webshop!

Wat is een Mailinglijst?

Wanneer Online Content Creators en Entrepreneurs het over hun mailinglijst hebben spreken ze over alle potentiële klanten en Leads die zich via een Opt In Systeem hebben ingeschreven. Vaak is dit gebeurt door een Lead Magnet te promoten via advertenties; social media marketing; advertorials; influencer marketing of zoekmachine marketing. Je kunt dit proces opzetten door te beginnen met zelf een eigen website maken via Wordpress of een Phoenix Website

Het opbouwen van een mailinglijst vereist online webverkeer en is zeker in het begin niet makkelijk, maar wanneer het sneeuwbal effect optreedt vanuit jouw blog / Youtube kanaal / Podcast / Instagram Account of Pinterest zie je dat het snel kan groeien.

In sommige gevallen bestaan er ondernemers met duizenden of honderdduizenden e-mail adressen binnen een bepaald niche. Deze ondernemers hebben het goed voor elkaar, want door een specifieke lead magnet te maken die specifiek op 1 doelgroep richt kun jij voor enkele honderden euro's per jaar massale marketing toepassen wanneer jij of jouw partners iets verkopen.

Door de inzet van digitale producten; dropshipping en/of het affiliate marketing verdienmodel is het technisch gezien mogelijk om een miljoenenbedrijf te runnen met niks meer dan een mailinglijst / e mail marketing software.


Mogelijkheden van een Mailinglijst

  • Je kunt het Live inzetten door wanneer jij zelf zin hebt te mailen (GEEN SPAM) naar jouw doelgroep

  • Je kunt het via Geautomatiseerde Marketing inzetten en noemen het dan ook wel funnels

Lees meer in mijn artikel Internet Marketing voor Beginners en / of beginnen met email marketing!Wat is een mailinglijst? En wat kun je ermee als online ondernemer? Ik leg het je uit in dit artikel!Volledig Geautomatiseerd Zaken Doen via de laptop is haalbaar wanneer jij start met het bouwen van een mailinglijst.

Voordelen van een Mailinglijst

Je kunt jouw Opt In Pagina promoten vanaf IEDER media kanaal en live evenement dat er bestaat. Denk aan social media kanalen; blogs, jouw Phoenix Website en vanuit Podcasts en Youtube kanalen. Het is verstandig om jouw mailinglijst te behandelen als het hart van jouw business; ofwel jouw centrale hub met contactpersonen / leads en klanten!

Wanneer jij een mailinglijst met autoresponder functie hebt kun jij funnels bouwen die jouw potentiële klanten zelfstandig opwarmen voor jouw aanbod. Je kunt via gestandaardiseerde e-mails mensen door jouw content begeleiden en naar jouw verkooppagina en betaalproces sturen en hoeft er nooit een woord tegen te zeggen voordat ze klant worden.

Sommige mensen zien dat als een voordeel... Anderen als een zwaktepunt of nadeel...

Mag jij zelf invullen! Het is in ieder geval een van de bekendste technieken om je omzet en winst mee te verhogen door op de automatische piloot jouw producten te verkopen. Het geeft je simpelweg een kans om iemand voor jou te laten spreken terwijl je zelf kunt focussen op content creatie voor jouw content marketing strategie; marktonderzoek doen naar klanten en concurrenten; en daardoor het verbeteren van jouw aanbod. 

Een ander voordeel is dat het een ontzettend persoonlijke / privé manier van marketing is. Zelfs wanneer jij autoresponders / marketing automation toepast hebben veel mensen het idee dat jij persoonlijk aan het mailen bent. Niet iedereen begrijpt dat ze simpelweg op een mailinglijst zijn belandt! 


Wat is goede Mailinglijst Software?

Een geschikte Mailinglijst Software voor Beginners is Enormail.

Een Geschikte Mailinglijst Software voor Professionals is Activecampaign / Mailblue.

Twee andere Mailinglijst Providers zijn Aweber en Getresponse... Zelf heb ik deze nooit getest!   


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen