Internet Marketing Voor Beginners

Internet Marketing Voor Beginners [Wat is Internet Marketing?]

Welkom in het artikel Internet Marketing voor Beginners! 1/4e van de totale wereldbevolking zat in 2021 dagelijks op Facebook. Dat waren bijna 2 miljard mensen op een totaal aantal van 8 miljard. De absurde kansen die het bouwen en beheren van een dergelijk platform met zich meedragen maakte Mark Zuckerberg in 2007 op 23 jarige leeftijd de jongste self-made miljardair ooit...

Een van de vele case studies die bewijzen dat online ondernemers via het internet laagdrempelig een mega imperium voor zichzelf kunnen bouwen...

Welkom in de Wondere Wereld van Internet Marketing!

Maar Wat is Internet Marketing; wat kun jij er als ondernemer of content creator mee? En wat zijn de toekomstverwachtingen van het internet? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen!

Het Internet bestaat en zal nooit meer weg gaan. De verwachting is dat het alleen nog maar zal groeien en ook weer nieuwe markten bloot kan leggen door nieuwe ontwikkelingen! Ondernemers die begrijpen hoe het werkt en er consistent via een bewezen online marketing strategie in investeren bouwen voor zichzelf de kans om er een mooie toekomst en een flink inkomen mee te verdienen.

En of het nu als totale beginner; als medewerker in loondienst of als gevorderde zelfstandige ondernemer is maakt niet uit. Iedereen die zich er aan wil wagen kan proeven aan de kansen op het internet. Zoals Mark Zuckerberg dat in een ver verleden als een 19 jarig jochie ook probeerde.

Lees dit artikel goed door als jij meer wilt leren over internet marketing en bekijk ook de aangeraden kennismaterialen die ik voor je presenteer!   

Internet Marketing is Voor Beginners steeds populairder aan het worden. Daarom leg ik je in deze post uit wat het is!Ben jij een beginner in Internet Marketing? Dan is DIT BOEK het perfecte startpunt!

Internet Marketing is voor Beginners steeds populairder aan het worden!

Met name vanwege de vele online coaching trajecten die de afgelopen jaren zijn gestart is een grote aanwas van nieuwe online marketeers ontstaan. Vele van hen werken niet meer bij een "klassiek" internet marketing bureau maar kiezen hun eigen pad en werken zelfstandig om een eigen bedrijf te starten. Dit doen ze in sommige gevallen terwijl ze de hele wereld over reizen en ondertussen volledig locatie onafhankelijk werken.

Puur vanaf een simpele laptop. Want dat is waarop de nodige online marketing tools op draaien die internet marketing mogelijk maken en zorgen dat jij via internet marketing jouw voetafdruk op de wereld achter kunt laten.

Maar hoe is dit mogelijk? En kan iedereen het?

In principe kan iedereen het voor elkaar krijgen om een eigen online bedrijf te starten, zolang jij in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling wilt investeren. Je zult jezelf op het goede spoor moeten zetten en interne motivatie hebt om er het beste van te maken. Hierbij helpt het als jij compassie hebt voor een doelgroep die jij ergens mee kunt helpen door een probleem op te lossen of groei te stimuleren.

De kunst van Internet Marketing is om jezelf op te leiden door via de lean methode te bouwen aan oplossingsgerichte producten terwijl je experimenteert en je producten + promotiekanalen constant up to date houdt. Hierdoor ontwikkel je constant de kanalen waarop jij jouw bestaande en nieuwe bezoekers ontvangt (media bereik). Hoe langer jij hetzelfde project blijft doen, hoe meer content jij uitbrengt op het internet en hoe beter jij ook vindbaar bent voor nieuwe (en bestaande) klanten.

Je kijkt naar de toekomst; verbetert je kennis; zet elke dag een paar nieuwe stapjes en groeit beetje bij beetje. Tot je na een aantal jaren op eigen kracht een volledig imperium hebt gebouwd en terugkijkt op een prachtige tijd...


Belangrijke Skills die internet marketing Beginners vaak onderschatten

Met deze belangrijke termen kun je het gros van de activiteiten binnen de Internet Marketing Industrie omschrijven... Over veel van de onderwerpen die ik hieronder beschrijf heb ik ook losse artikelen geschreven om het verder uit te leggen. Eigenlijk is dit artikel dus een enorme databank voor internet marketing beginners die via zelfstudie of online cursussen meer willen leren over dit onderwerp. Een overzicht van de beste bronnen op dit vlak promoot ik via mijn webshop.

Ik raad je aan om hier eens goed rond te kijken als jij na het lezen van dit artikel meer wilt leren!

Wat is internet marketing? En hoe zet je het als internet marketing beginner in om jouw bedrijf te groeien?

Internet Marketing voor Beginners | Hoe Start je een Bedrijf?

In mijn kennisbank kun jij ideeën opdoen om een eigen bedrijf te starten. Wanneer jij via het internet een bedrijf wilt starten komen er veel verschillende zaken op je af en hier moet jij in de meeste gevallen zelf een oplossing voor zoeken. Als jij niet uurtje factuurtje in loondienst wilt werken moet jij voordat je begint meer leren over het bedrijfsleven en zaken doen.

 • Wat is een Bedrijf en welke verdienmodellen zijn populair?

 • Hoe kan ik marktonderzoek doen op basis van real time data analyse en Google Trends Trendwatching?

 • Wat zijn mogelijk Winstgevende Niches of Klantsegmenten met een HAALBARE concurrentie positie?

 • Wat zijn de verschillende mogelijke wensen en behoeften van Klanten?

 • Met welke Koopmotieven (waarom) zijn klanten op zoek naar een bepaalde oplossing?

 • Wat is Verkopen en hoe bouw jij een optimaal Verkoopproces voor je bedrijf?

 • Moet je registreren bij de Kamer van Koophandel en Belastingdienst?

 • Wil / Kun jij alleen werken of heb je ook te maken met extern personeel op freelance basis of in loondienst?

Niet allemaal populaire en laagdrempelige onderwerpen die direct in je opkomen als jij aan internet marketing denkt, maar zeker zaken om rekening mee te houden wanneer jij gaat focussen op online ondernemen...

Internet Marketing Beginners maken vaak de fout dat ze aan iedereen willen verkopen. Dit is helaas niet mogelijk want je MOET een doelgroep bepalen!

Internet Marketing voor Beginners | Het belang van Technische Kennis & Expertise over het Internet

Naast het ECHTE bedrijfsaspect zijn er ook een aantal zaken die in direct verband staan met alle verschillende mogelijkheden op het internet.

Want Hoe werkt het internet nu precies? Wat willen gebruikers bereiken met het internet? En wat kun jij als online ondernemer bereiken met het internet om jouw doelgroep zo kosten effectief mogelijk te bereiken?

 • Wat zijn de voordelen en nadelen van mogelijke platformen om een bedrijf te starten via internet?

 • Wat heb je nodig om jouw plan te realiseren? Wil jij een webshop beginnen; een eigen website maken of toch liever een e-learning platform zoals Huddle?

 • Leer het verschil tussen Zoekintentie; Koopintentie en Verkoopintentie en hoe jij als online ondernemer inspeelt op deze zaken;

 • Verdiep je in Alternatieve verdienmodellen zoals E-Commerce / Affiliate marketing / Dropshipping ;

 • Leer ook over verdienmodellen waaraan grotere risico's kleven zoals Multi Level Marketing en andere Scams ;

 • Verdiep je in Concurrentie Analyse en bepaal jouw Concurrentie Strategie ;

 • Verdiep je in Doelgroep Analyse; Doelgroep Bepalen en Doelgroep Segmentatie ;

 • Verdiep je in mogelijkheden om Leads te Verzamelen; Segmenteren en converteren richting betalende klanten ;

 • Leer sterke Lead Magnets ontwikkelen waarmee jij e-mail adressen of telefoonnummers van potentiële klanten (leads) ontvangt ;

 • Leer welke Online Marketing Tools jij in kunt zetten om digitale producten zoals E-Books; Online Cursussen en Membership Platforms te maken ;

 • Leer herkennen wat de behoefte is van jouw klant en produceer op basis daarvan waardevolle (digitale) Producten Creëren ;

 • Leer werken met de juiste Online Marketing Tools voor Data Analyse en Constante Verbetering van jouw bereik en effectiviteit ;

Na het oriënteren van de technische mogelijkheden op het internet is het belangrijk dat jij niet alleen weet WAT er mogelijk is, maar dat jij ook aan een eigen strategie gaat werken om jouw producten te promoten bij jouw doelgroep. In veel gevallen zijn hiervoor twee verschillende mogelijkheden.

Organisch Bereik Bouwen (organische Groei) met gesloten portemonnee of samenwerken met partners door Betaald te Adverteren.

Internet Marketing voor Beginners geeft antwoord op alle vragen die jij kunt hebben over online marketing. Dit is handig voor studenten die net willen starten met internet marketing!

Internet Marketing voor Beginners | Hoe Positioneer jij jouw bedrijf via bestaande (social) Media Platformen?

Veel online ondernemers starten met ondernemen via het internet omdat ze een droom hebben om veel mensen te kunnen helpen. Ze willen grote impact maken en hopen een grote doelgroep te bereiken zodat ze ook een mooi bedrijf kunnen groeien in omzet; in de mate van verandering of het aantal klanten. Via het internet is dat mogelijk, maar dan moet je wel beseffen waar je mee bezig bent en het op de juiste manier aanpakken.

Want als je klein wilt handelen kun je ook gewoon een fysieke winkel starten en geen tijd verdoen aan alle extra vaardigheden en skills die jij moet leren om via het internet te kunnen bereiken. Als internet ondernemer speel jij het spel van de nummers en de realiteit is hard. Als jij geen mensen bereikt met jouw promotie activiteiten kun je een perfect product gemaakt hebben dat geen euro op zal leveren...

De harde realiteit is dat Internet Marketing draait om grote aantallen relevante bezoekers naar jouw kanalen krijgen (media kanalen / opt-in pagina / verkooppagina / e mail lijst) waarvan uiteindelijk maar een klein percentage daadwerkelijk geïnteresseerd is; positieve gevoelens bij jou krijgt EN BUDGET HEEFT om ook zaken met jou te doen.

Die bezoekers krijg jij niet voor niks en je moet hier een lange termijn strategie voor maken die bij je past en jij constant kunt blijven groeien en verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden en media platformen die jij hiervoor in kunt zetten.

 • Begrijp het nut van een Content Marketing strategie waarin jij veel gratis content lanceert om zichtbaar / vindbaar te zijn ;

 • Verdiep je in de twee verschillende vormen van marketing genaamd Pull Marketing en Push Marketing ;

 • Leer hoe je Evergreen Content bouwt op de juiste kanalen waardoor jij een sneeuwbal effect van organisch bereik creëert ;

 • Zoekmachine Optimalisatie Strategie toepassen (Search Engine Optimization) ;

 • Zoekmachine Optimalisatie en Zoekmachine Marketing ;

 • Social media marketing Strategie / Influencer Marketing Strategie ;

 • Geautomatiseerde Marketing (Marketing Automation) ;

 • Email marketing / Direct Marketing / Viral Marketing ;

 • (Personal) Branding / Storytelling ;

 • Copywriting / Verkopen / Sales Strategie ;

 • Zoekmachine Adverteren (Search Engine Advertising) ;

 • Facebook / Instagram / Youtube / Tiktok / Pinterest Marketing ;

 • Funnel Marketing Strategie / Targeting / Retargeting ;

 • Hoe werkt een Conversie Optimalisatie Strategie ;

 • Wat is Neuromarketing Strategie (Hoe denkt jouw klant precies en hoe speel jij daar op in?) ;
  Wat is internet marketing? En hoe zet je het als internet marketing beginner in om jouw bedrijf te groeien?

Internet Marketing voor Beginners | Hoe ga jij als online ondernemer om met jouw content creatie proces?

 • Wat voor vormen Content kun jij laagdrempelig produceren? {bijv. Foto's / Animaties / Video's / Blog Artikelen / Podcasts / Audio / Cursussen)

 • Hoe kun jij laagdrempelige, kwalitatieve content produceren op dat kanaal? (Technische mogelijkheden / Tools)

 • Hoe zoeken klanten naar informatie en in welke verkoopfasen kunnen ze zitten?

 • Wat zijn de zoekwoorden die ze ingeven in zoekmachine marketing kanalen om meer informatie te vinden?

 • Wat zijn de zoekwoorden die ze ingeven in zoekmachine marketing kanalen om daadwerkelijk aankopen te doen?

En zo zijn er nog wat termen die een rol spelen, maar waar jij je allemaal nog niet druk over hoeft te gaan maken. Het punt van vandaag is dat internet marketing de Toekomst is. En daarom heb ik gekozen om aan een OnlineToekomst te werken door als Internet Marketing Beginner risico te nemen door in mezelf en mijn bedrijf te investeren.

Als je met dit soort zakelijke elementen rekening leert houden kun je gaan bouwen aan jouw eigen internet marketing project via een passende online marketing strategie. Ga vooral aan de slag met SMART Doelen Stellen om de nodige nieuwe dingen te leren!


Wil jij meer leren over Internet Marketing?

Bekijk in deze kennisbank mijn overige informatie over Internet Marketing en de kansen die verscholen liggen. Zelfs als beginner ben jij nooit te oud om te leren en kun je jezelf via het internet volledig op een ander spoor zetten. Een goede kennisbron is de online marketing tornado en bijbehorende IMU Plus cursus. Je kunt deze eventueel aanschaffen via mijn webshop waarin nog een aantal andere gratis en betaalde online marketing software tools worden uitgelegd die jouw bedrijf kunnen groeien via internet marketing.

Je zult zeker aan jezelf moeten gaan werken de komende jaren, maar dat is het mooie aan Internet Marketing. Wat er ook gebeurt, je leert waardevolle nieuwe skills en komt er altijd als een ander mens uit. Bestudeer mijn Persoonlijke Ontwikkeling Kennisbank of start met de materialen in mijn eigen Tunnel Visie Academie als het allemaal te overweldigend blijkt te zijn! Dan kunnen we samen kijken wat er aan te doen valt.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 


Reactie plaatsen