Online Marketing Zelf DOen

Online Marketing Zelf Doen? Start HIER en NU!

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over je Online Marketing Zelf Doen terecht gekomen bent. Er zijn vele redenen te verzinnen waarom jij wel of niet je Online Marketing Zelf Wilt Doen... De belangrijkste heb ik op een rijtje gezet en zal ik daarna zo simpel mogelijk voor je uitleggen...

Ik wil bij voorbaat zeggen dat online marketing zelf doen NIET makkelijk is, maar dat je er met de juiste studie en een simpele aanpak wel komt. Dat wil zeggen dat jij niet te moeilijk; en niet te uitgebreid gaat beginnen. Je kiest de kortste route die voor jou persoonlijk zo effectief en efficiënt mogelijk is...

Zie het voor de lol even als leren skiën. Wanneer jij wilt leren skiën ga jij eerst lessen volgen, vervolgens naar een skihal om te oefenen op de lage piste. Daarna ga je pas op Wintersport en op lange termijn van de Zwarte Piste! Niemand zou de eerste keer skiën op de zwarte piste starten, dus waarom zou je vanaf het eerste online marketing project een volledig professionele online marketing strategie kunnen runnen?

Focus op een Simpele, Heldere Boodschap!

Simplicity is Key! Er gaat de komende maanden op meerdere vlakken nieuwe informatie binnen komen ALS jij zelf jouw online marketing gaat doen. Focus daarom op een Simpele Boodschap; een Simpele Website en een simpel social media Kanaal en dan kan je alles 1 voor 1 opbouwen en uitvoeren.

Wanneer je Online Marketing Zelf Doen?

 • Jij wilt onafhankelijk zijn van dure externe partners die jij niet begrijpt...

 • Jij wilt op lange termijn groeien en kunt je over de angst heen zetten om iets nieuws te proberen;

 • Jij hebt tijd en geld te besteden en hoeft je geen zorgen te maken als het in het begin niet draait;

 • Jij bent creatief en slim genoeg om een netwerk te zoeken waarin jij vragen kunt stellen;

 • Jij bent geen slapjanus en kunt jezelf motiveren om op die vrije dag aan het studeren en bouwen te zetten;

 • Jij wilt jezelf uitdagen om dit avontuur zelf aan te gaan en het te laten slagen;

Online Marketing Zelf Doen of Uitbesteden? Hier een aantal tips voor wanneer jij jouw online marketing zelf wilt doen!Tip: Haasten is de Grootste vijand wanneer je nieuwe dingen aan het leren bent...

Wanneer je Online Marketing Niet Zelf Doen?

 • Jij hebt weinig tijd om te leren (is overigens 9/10 keer een illusie)...  

 • Jij hebt een ontzettend druk bedrijf en kunt eigenlijk geen tijd vrijmaken voor iets nieuws;

 • Jij moet voor je huidige werk / baan nog veel studeren de komende jaren. Persoonlijk denk ik dat je je eigen vak goed moet begrijpen voordat je zelf je online marketing kunt doen;

 • Jij verdient goud geld met dure services en skills en zou geld mislopen door zelf te klungelen. Van de MEESTE online marketing bureau's mag je verwachten dat ze in enkele maanden tijd een resultaat bieden dat jij zelf in een jaar niet haalt! Maar uiteindelijk moeten er ook meer mensen van eten...

 • Jij bent niet zelfstandig genoeg om jezelf te motiveren en door te zetten. Je moet er rekening mee houden dat het grootste succes van zelfstandige online marketing pas na een jaar komt. Het opzetten van een bedrijf of online marketing strategie kan in enkele maanden, maar het optimaliseren van jouw kanalen kost testen en analyseren!

Je Online Marketing Zelf Doen... Wanneer Wel / Niet?

In principe kan iedere zelfstandige ondernemer zijn / haar online marketing zelf doen. Sterker nog: Ik ben van mening dat het op lange termijn een verstandige keuze is!

Want Tenzij jij een miljoenenbedrijf of een groot merk bent ben jij altijd degene die jouw product of dienst het beste kent; het beste uit kan leggen aan anderen; en er het meest gepassioneerd over kan praten. Uitbesteden via een Online Marketing bureau is mogelijk, maar No Way dat ze hetzelfde gevoel en dezelfde passie uit kunnen stralen.

Daarbij komt dat het opbouwen van jouw media kanalen / platformen wellicht tijd kost, maar als dat eenmaal staat eigenlijk alleen maar bijgehouden en aangevuld hoeft te worden. Daarna is het wel zo makkelijk als jij de kennis van het bouwen beheerst zodat jij het daarna zelf kunt managen. Anders zit je alsnog aan een duur online marketing bureau vast dat jou kan factureren wat ze willen, terwijl jij geen idee hebt hoeveel werk / uren ze er in hebben gestopt...

Online Marketing Uitbesteden is niet perfect en Online Marketing Zelf Doen brengt ook risico's met zich mee... 

Er is simpelweg geen perfecte keuze en ik spreek regelmatig ondernemers waarbij een online marketing bureau het verprutst had. Dit is waarschijnlijk niet de meerderheid, maar een online bureau is ook niet altijd wat je ervan verwacht! Online ondernemen is Risico Nemen en jij mag bepalen hoeveel!

Wil jij jouw Online marketing Zelf Doen? Start HIER en NU om jouw Online Marketing Zelf te Doen en te bouwen aan een mooie toekomst als zelfstandige ondernemer...

Wat heb je nodig om je Online Marketing Zelf te Doen?

Jij hebt Focus, Geduld en een gezonde interesse nodig. Online Marketing is een interessante wereld wanneer je er in gaat verdiepen. En het gave is dat je er ook nog eens een heel mooi leven mee kunt opbouwen als je er in slaagt om door de zure appel heen te bijten.

Je Online Marketing Zelf Doen geeft echter grote problemen als je deze twee dingen doet...

 • Jij Neemt niet de Tijd die je ZELF nodig hebt om het te voorbereiden; plannen en bouwen. Online Marketing is hetzelfde als iedere andere nieuwe vaardigheid. Je krijgt soortgelijke resultaten terug ten opzichte van de tijd die je er in stopt. Daarom is het zo belangrijk dat jij tijd en geld achter de hand hebt en NIET hoeft te stressen.

 • Jij Wilt te snel te veel doen. Accepteer dat jij een startende online ondernemer bent en maak niet de fout die vrijwel IEDEREEN maakt die faalt. De fout die ontstaat wanneer jij naar anderen kijkt die succesvol zijn geworden met online marketing. Deze zie je misschien terug op meerdere kanalen zoals Youtube, Instagram en Facebook. Maar geloof me: ze zitten in een veel verder stadium dan jij en hebben een sterk lopend bedrijf VOORDAT ze meerdere platformen doen.

Je moet een simpel stappenplan hebben dat van Stap A tot Stap Z uitlegt WAT jij moet doen; WANNEER jij dat moet doen; HOE jij dat moet doen en WAAROM jij dat moet doen. En wat mij betreft staat dat stappenplan hieronder!

Online Marketing Zelf Doen of Uitbesteden? Hier een aantal tips voor wanneer jij jouw online marketing zelf wilt doen!Klik op deze link om het boek te bekijken en DIRECT zelf met jouw online marketing aan de slag te gaan!


Online Marketing Zelf Doen? Start HIER en NU!

Bestel het bovenstaande boek waarin je alles leert wat je nodig hebt om jouw Online Marketing Zelf te doen...

 • Doorloop de Analyse over of jij jouw bedrijf optimaal hebt gepositioneerd;

 • Bestudeer de globale mogelijkheden die jij voor lange termijn kunt opbouwen, maar focus eerst heel helder op de korte termijn doelstellingen;

 • Richt zelf jouw website; jouw social media kanaal en een e-mail marketing lijst in;

 • Doorloop de Verschillende mogelijkheden om via (externe) platformen gratis bezoekers te krijgen;

 • Doorloop de Verschillende mogelijkheden om via (externe) platformen betaalde bezoekers te krijgen;

In het begin heb ik je uitgelegd dat het belangrijk is om een netwerk te zoeken van experts die met hetzelfde bezig zijn. Je wilt dit doen omdat je dan vragen kunt stellen wanneer dat nodig is.

De reden dat ik een groot fan ben van het bovenstaande boek is omdat je na het lezen een uitnodiging krijgt om (betaald) lid te worden van hun online membership community voor ondernemers. Hierin staan online marketing video cursussen EN komen wekelijks experts over hun specialiteit praten.

Verder zijn er regelmatig Live Evenementen in Binnen en Buitenland waar jij naartoe kunt gaan om de mensen die jij vanuit de community kent ook eens in het echt te ontmoeten. Persoonlijk ben ik al twee jaar lid en Super enthousiast!

En dan is er niks meer dat jou tegenhoudt om jouw Online Marketing Zelf te Doen en te bouwen aan een mooie toekomst als zelfstandige, onafhankelijke ondernemer. 

Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen