Wat is ondernemend gedrag

Wat is Ondernemend Gedrag en waarom zijn Ondernemende Vaardigheden zo belangrijk? [Betekenis; Uitleg en Voorbeelden]

Wat is Ondernemend gedrag en waarom zijn ondernemende Competenties; Kwaliteiten; Vaardigheden en Eigenschappen zo belangrijk jij doelen wilt bereiken in jouw leven?

Dat zijn de vragen die centraal staan in dit artikel dat ik als online ondernemer heb geschreven om jou te helpen groeien! Mijn persoonlijke ontwikkeling Training kennisbank staat bomvol met dit soort artikelen en via mijn Tunnel Visie Academie help ik mensen grotere doelen stellen en bereiken. Want door mezelf te focussen op deze onderwerpen kan ik zelf blijven groeien en anderen motiveren om ook voor meer succes te gaan!

Een vorm van Ondernemend Gedrag waar ik enkele jaren geleden mee ben begonnen. Dus hoe gaaf is het dat ik jou nu via dit artikel mag motiveren over dat onderwerp? Zoals je hierboven ziet gaan achter het onderwerp ondernemend gedrag en het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden een groot aantal verschillende "termen" schuil. Maar de basis is vrij simpel uit te leggen...

Jij moet begrijpen dat er niks gebeurt wanneer jij geen ondernemend gedrag met ondernemend vaardigheden ontwikkeld. Hoe eerder jij begrijpt dat je zelf een persoonlijk en zakelijk leven moet bouwend dat jou intrinsieke motivatie geeft, hoe groter jij dat uiteindelijk kunt laten groeien. Ik zal in dit artikel een aantal voorbeelden geven om dat extra uit te leggen.

Want leren hoe jij meer impact maken centraal kunt zetten in jouw persoonlijke of zakelijke leven leert je actie te ondernemen voor ECHTE verschillen. En het is voor iedereen mogelijk! Je hoeft hiervoor helemaal geen extravert of ondernemend type te zijn, als je maar bereid bent om initiatief te tonen, anderen te willen helpen en aan jezelf te werken zodat je de juiste richting in groeit!

Klaar om meer te leren over Ondernemend Gedrag en hoe je dit meer bewust toe kunt passen in je leven? Lees dan direct mijn uitleg met relevante voorbeelden die voor iedereen waarde kunnen toevoegen! P.S. Je mag altijd een reactie achterlaten of het artikel delen binnen je netwerk als je er iets waardevols uit hebt gehaald...Wat is Ondernemend Gedrag? Dat is de vraag die centraal staat in dit artikel! Want Actie Ondernemen is zeer belangrijk als jij iets wilt bereiken in het leven!Wil jij meer leren over Ondernemend Gedrag Ontwikkelen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Ondernemend Gedrag? [Betekenis; Uitleg en Voorbeelden]

Ondernemend Gedrag komt goed van pas in jouw persoonlijke leven, maar is daarnaast ook een belangrijke kerncompetentie op de werkvloer / als Entrepreneur! Het wordt ook wel Ondernemend Handelen / Ondernemend bezig zijn of Proactief Gedrag genoemd. Jouw Ondernemend Vermogen wordt getoetst wanneer je op problemen stuit en daar oplossingen voor moet zoeken. Sommige mensen zullen hier in slagen door nieuwe doelen te stellen en bereiken; en sommige mensen zullen het werk simpelweg naar anderen schuiven omdat ze hun nek niet uit willen of kunnen steken.

Bij welke groep hoor jij? En bij welke groep jij in de toekomst wilt horen?

Ondernemend Gedrag Betekent dat je ontwikkelingen en kansen ziet wanneer deze zich voordoen. Je ontwikkeld een nieuwsgierige Proactieve houding en hierdoor weten mensen dat ze op je kunnen bouwen. Wanneer iets niet lekker loopt, ben jij degene die zonder beloning initiatief toont; leiding neemt en zorgt dat de situatie verbetert. 

Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf geraakt wordt door de problemen (bijv. op de werkvloer) of omdat je ziet dat andere mensen het niet op kunnen (of willen) lossen. Door zelf de totale verantwoordelijkheid te nemen ga jij werken aan wat jij wilt veranderen en ook als het mislukt sta jij er om te zorgen dat de schade beperkt blijft.

Ondernemende Mensen nemen 100% de controle over hun leven en alles wat daarin gebeurt en durven ook gecalculeerde risico's te nemen om te groeien. Loopt alles lekker? Dan pluk je op lange termijn de vruchten van jouw inspanning. Loopt alles in de soep? Dan accepteer jij de uitkomst en evalueert wat er fout is gegaan en hoe het in de toekomst beter kan...


Ondernemend Gedrag stelt jou in staat om verder te kijken dan je neus lang is en om achter jouw eigen doelen aan te gaan door actie te ondernemen.Mensen die Ondernemend Gedrag vertonen zijn minder vatbaar voor minder productieve afleidingen...

Wat zijn voorbeelden van ondernemend gedrag?

Je hebt ondernemend gedrag nodig wanneer je nieuwe dingen wilt bereiken in je leven...


(Wil je Nieuwe Resultaten? Blijf dan niet hangen in jouw oude gewoonten!)


  • Jij wilt veranderen van een Passief naar een Actief, Actie Ondernemend persoon;

  • Jij gaat op zoek naar mogelijkheden om locatie onafhankelijk werken mogelijk te maken voor jezelf;

  • Jij wilt meer ondernemend leiderschap tonen in jouw sociale kring door evenementen te organiseren;

  • Jij wilt meer ondernemend worden op je werk / in je loopbaan en gaat netwerken omdat je een betere functie wilt;

  • Jij wilt veranderen van een werknemer in loondienst naar een ondernemer met een eigen bedrijf;

  • Jij Start als online ondernemer / Content Creator met Bloggen of Vloggen omdat jij een doelgroep wilt helpen / informeren;

  • Jij gaat Vrijwilligerswerk doen bij een jeugdvereniging of bejaardentehuis dat het te druk heeft;

  • Jij besluit oudere mensen te helpen met inzamelingsacties en spullen Verkopen;

  • Jij leert zelf een eigen website maken; e-learning cursus maken; animaties maken en/of Youtube Video's produceren;

  • Jij komt op voor mensen die minder sterk zijn of het minder goed hebben;

Ondernemend Gedrag draait op lange termijn meer om inzet dan om resultaten!

Hopelijk begrijp je dat Ondernemend Gedrag niet altijd om resultaten draait of commercieel hoeft te zijn! Je kunt namelijk ook heel veel actie ondernemen in persoonlijke situaties of kringen waarin jij belangeloos optreedt zoals jouw relaties met een partner; familie; voetbalclub; buurtvereniging of collega's...

Iemand die jarenlang consistent bezig blijft met het ontwikkelen van een bepaalde vaardigheid en fouten durft te maken bereikt vaak meer dan iemand die zich een jaar focust op pure perfectie; en vervolgens met perfectionisme en angsten kampt... Vaak is dat geen gezonde basis om op lange termijn erg succesvol te worden...

Via mijn Webshop kun je een aantal kennisproducten vinden die mij als online ondernemer meer ondernemend lieten worden! Dit zijn onder andere boeken over online ondernemen; persoonlijke ontwikkeling en online marketing strategie! Wellicht staat er iets nuttigs voor je tussen! 

Niet zo'n zin om dit artikel te lezen? In de Onderstaande video bespreek ik dit artikel op mijn Youtube kanaal!   


Komt Ondernemend Gedrag vanuit een Gewoonte of een Visie?

Ik denk dat Ondernemend Gedrag aangeleerd moet worden vanuit de jeugd, maar jij moet ook intrinsieke motivatie ontwikkelen om een ondernemende visie te blijven ontwikkelen. Dit zal zich na verloop van tijd tot een gewoonte vormen. Heb jij een Ondernemende Visie ontwikkeld? Dan laat jij niks afhangen van toeval of geluk, Jij ziet in dat jij jouw leven tot in de puntjes moet plannen en slaagt er ook in om dat voor elkaar te krijgen. De Sky is The Limit; en aan degenen die aan jouw ideeën en acties twijfelen besteedt jij geen aandacht. 

Je houdt je bezig met Initiatief tonen; kansen zien en de kansen benutten die voorbij komen. Het helpt hierbij als je assertief genoeg bent om voor jezelf op te komen want anders zul je altijd afhankelijk zijn van anderen die in sommige gevallen meer met zichzelf bezig zijn dan met jou! Dat is een realiteit die voor veel mensen die niet over hun toekomst nadenken in de weg staat.

Mijn favoriete boeken over Ondernemend Gedrag en persoonlijke ontwikkeling!

In de onderstaande boeken leer jij meer over een ondernemende houding, visie en daarmee leer je jouw gedrag sturen. 

Dit zijn in mijn optiek de beste boeken over Persoonlijke Ontwikkeling. Onlangs schreef ik reviews over deze boeken en ze zijn ook te bestellen via mijn webshop! 

Bekijk ook mijn Artikel met Uitleg over de Piramide van Maslow eens als je wilt leren wat je nodig hebt om gelukkiger en ambitieuzer te worden! 

De Kwaliteiten voor ondernemend gedrag kun je leren via het compound effect boek. Hierin staat ondernemend gedrag centraal!Een van de beste boeken over het analyseren en aanleren van Ondernemende kwaliteiten en Ondernemend Gedrag! 

Wat zijn Ondernemende Competenties; Kwaliteiten; Vaardigheden en Eigenschappen?

Om ondernemend Gedrag te stimuleren in jouw leven moet je aan de slag om jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Dit kost tijd en komt niet vanzelf. Je moet er niet alleen over lezen, maar je moet het ook in de praktijk kunnen toepassen om echt te kunnen groeien. 

Het is belangrijk dat jij jezelf durft uit te dagen en dat je niet bang bent om Succesvoller te Worden (of juist te falen). Een aantal Competenties; Vaardigheden en Eigenschappen die vallen onder ondernemend gedrag zal ik in de komende paragraaf benoemen...

Voorbeelden van ondernemende vaardigheden

Waarom heb je ondernemende vaardigheden nodig? Om jezelf en je efficiëntie te blijven groeien natuurlijk! 

Ga Zelf werken aan jouw houding richting ondernemend gedrag!

Niemand gaat jou iets garanderen in het leven! Daarom moet je zelf altijd actie ondernemen zodat jij zeker weet dat jij jouw toekomst zelf in de hand hebt. Zelfs wanneer jij het gevoel hebt dat je niet de juiste achtergrond of perfecte situatie zit zul je die gedachte moeten overkomen.

Ondernemend gedrag gaat over actie ondernemen en angsten / barrières doorbreken. Daarbij is de eerste keer dat je het probeert het aller moeilijkste en kun je daarna bij iedere oefening meer meters maken, tot ook de resultaten steeds groter worden!

Heel Veel Succes! Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen