Remote Werken

Remote / Locatie Onafhankelijk Werken in het Buitenland als Digital Nomad.

Remote Werken [Locatie Onafhankelijk Werken] is de droom van vele mensen in loondienst. Ze willen vrijheid bereiken en dromen er van om een tijdje weg te kunnen uit Nederland door te werken in het buitenland ZONDER hun zekerheid te verliezen. De sociale media staan dan ook bomvol met mensen die als online ondernemer of content creator een "Digital Nomad Lifestyle" promoten en het (misschien) al gerealiseerd hebben. 

Maar hoe haalbaar is het om een locatie onafhankelijk leven op te bouwen en locatie onafhankelijk werk te vinden? Tegenwoordig wordt het steeds laagdrempeliger en "gewoner", maar hoe maak jij een start voor jezelf en hoe ga je eigen doelen stellen? Dat staat centraal in dit artikel!

Durf jij met de concepten in dit artikel aan de slag te gaan? Daag jezelf uit en bereid je voor op een nieuwe toekomst waarin jij Remote Werken en leven als Digital Nomad als een hard doel stelt!

Remote Werken [Locatie Onafhankelijk Werken] is de droom van vele mensen in loondienst. Tegenwoordig wordt het steeds laagdrempeliger en Meer Inspiratie Opdoen over Remote Werken en/of Ondernemen? Bekijk Kennismaterialen in mijn Webshop!

Wat is Remote Werken [de Betekenis van Locatie Onafhankelijk Werken]?

Remote Werken is simpelweg op afstand werken, locatie onafhankelijk, bijvoorbeeld werken vanuit het buitenland. Vaak zie je dat mensen die er in slagen om op lange termijn remote te kunnen werken in een eigen bedrijf investeren OF voor een werkgever vanaf hun laptop kunnen werken, maar ik heb zelfs mensen ontmoet die alleen vanaf hun telefoon werken.

Voor mensen is de grote droom vaak om passief inkomen te ontwikkelen, maar vaak zit er aan remote werken toch een bepaalde regelmaat of discipline verbonden die je niet volledig "vrij" maakt. Toch is locatie onafhankelijk werk vaak de investering waard omdat het ten opzichte van mensen die locatie gebonden werk doen ontzettend veel extra vrijheid geeft. 

Zo kunnen mensen met een normale 9/5 baan in hun land van herkomst maar 30 dagen buiten hun eigen land verblijven, terwijl ze vaak gebonden zijn aan reistijd die het extra lastig maakt om echt ver weg te gaan. Tenzij er betaald verlof of andere regelingen met de werkgever worden getroffen. 

Lessen uit het Leven: Moet je altijd VOLTIJD / FULLTIME werken als je een Digital Nomad Lifestyle wilt?

Ik wil dit artikel aftrappen met een persoonlijk verhaal ter inspiratie. 

Zelf begon ik in 2019 te investeren in een locatie onafhankelijk inkomen toen ik naar het eiland Malta afreisde om een beurs / conferentie voor ondernemers te bezoeken. Ik was op zoek naar ideeën om een eigen bedrijf te starten ontmoette daar veel mensen die locatie onafhankelijk werk deden, mede omdat het een belastingparadijs EN ontzettend klein eiland is waar relatief weinig locatie gebonden banen waren. 

Ik wist op dat moment totaal niet wat ik aan het doen was en was op ontdekkingsreis. Ik wilde simpelweg zoveel mogelijk inspiratie op doen en mensen ontmoeten die mij konden bewijzen dat het mogelijk was om een werken / reizen leven op te bouwen. Ik ontmoette er internationale evenementen organisatoren; internationale handelaars die import/export deden; online marketeers die websites bouwden voor anderen; en online marketeers die websites bouwden voor zichzelf en daar het affiliate marketing verdienmodel op toepasten.

Digital Nomad Worden kan als jij keihard werkt om een waardevolle skill te leren. In dit artikel leer je er meer over!

Maar mijn kijk op de wereld veranderde pas echt toen ik Jonathan ontmoette die mij zijn verhaal over zijn unieke Levenssituatie vertelde.

Een verhaal dat ik NOOIT meer vergeet en voor mij een Rollercoaster en een jarenlange zoektocht startte. Jonathan kwam uit de Verenigde Staten en leefde goed van zijn salaris als Vastgoed Verkoper. Hij was eind twintig en had zich bij een van de leidende vastgoed Agencies van New York omhoog gewerkt na zijn studie. Hij had een opleiding gevolgd en had na zijn studie enkele jaren dag en nacht doorgestudeerd en gewerkt om te staan waar hij nu stond.

Ik leefde op dat moment zo goed als Broke. Het geld dat ik had (zo'n 10.000 euro) gebruikte ik om zonder ervaring risicovolle aandelen te traden op de beurs en ik speelde ook regelmatig poker toernooien waarmee ik "goed geld wilde verdienen". Ik had opleidingen gedaan, maar die hadden mij alleen maar meer "Anti 9/5" gemaakt. Ik was hopeloos op zoek naar een uitweg om weg te komen uit een normaal leven en dat had mij tot in Malta gebracht. Desperate en Gokkend met al het geld dat ik had; denkend dat ik "locatie onafhankelijk zou kunnen leven als ik er in slaagde om succesvol te worden".

Jonathan zijn leven zag er totaal anders uit. En hij leerde mij dat je het leven kon gaan leiden als je durfde te investeren in het leren van een absolute "High Income Skill". Een skill die eigenlijk voor iedereen haalbaar was door er tijd in te investeren. In zijn geval was dit het verkopen van luxe goederen met een hoge prijs (Vastgoed in New York).

Hij vertelde mij dat hij al meer als 5 jaar aan een stuk 6 maanden per jaar aan het reizen was en had al meer als 100 landen bezocht in die tijd. Ik vond dit vreemd, want je kon toch niet voor een baas werken en zoveel reizen? En ik vroeg door hoe dat zat... 

De vastgoed sector van New York bleek te kampen met Seizoensdrukte / Seizoenswerkloosheid...

Jonathan vertelde mij dat er ongeveer 6 maanden per jaar waren dat de grootste deals gesloten werden in New York. Dit was een zware periode waarin hij niet alleen meer dan 12 uur per dag bezig was met zijn werk, maar ook nog eens 4 uur per dag in het openbaar vervoer zat om van zijn werk naar huis te reizen. Want de firma waar Jonathan voor werkte, werkte dan wel met de grootste investeerders van New York, maar hij zelf moest het doen met een "normaal" salaris en commissies. 

Om kosten te besparen huurde Jonathan een appartement VER BUITEN New York, zodat hij in 6 maanden per jaar genoeg geld verdiende om het slechte seizoen volledig door te brengen in landen die veel goedkoper waren dan zijn eigen Amerika. Work Hard; Play Hard; en hij leefde er een prachtig leven van. 6 maanden werken; 6 maanden keihard genieten.

Dit veranderde mijn leven. Niet alleen kwam ik er achter dat het mogelijk was om voor rijke landen te werken en dat geld uit te geven in arme landen, maar ook kwam ik er achter dat het helemaal niet "normaal" is dat iedereen een zelfde soort baan heeft OF het hele jaar door op kantoor moest zitten. Ik besefte dat er uitzonderingen waren; en dat het heel goed mogelijk was om zelf op zoek te gaan naar die uitzonderingen. In elke industrie en elke markt...

Ga op zoek naar jouw baan / taak in het leven; ga jezelf daar keihard in ontwikkelen en maak slimme keuzes met het geld wat jij verdient. Misschien is het in het begin "billenknijpen", maar als je de juiste keuzes maakt en op lange termijn blijft groeien en investeren in jezelf staan daarna letterlijk alle deuren en landen voor je open...

Remote Werken hoeft niet altijd in het buitenland, maar kan je ook in Nederland de ultieme vrijheid geven!

Wil jij Remote Werken vanuit Huis? Of toch liever vanaf een heerlijk tropisch eiland werken in het buitenland? 

Wat Jonathan mij leerde is dat je kunt doen en laten wat je wilt en dat er eigenlijk ALLERLEI mogelijkheden zijn om geld te verdienen. Of je nu een opleiding hebt of niet; je moet je eigen weg kiezen, groeien en ook een beetje geluk hebben in het leven. En de reden om een locatie onafhankelijk inkomen na te streven hoeft niet altijd te zijn dat je kunt reizen, want niet iedereen die Remote wil werken wil uiteindelijk digital nomad worden.

 • Sommige mensen willen remote werken omdat ze thuis willen zijn voor de kinderen of het kunnen combineren met het huishouden;

 • Sommige mensen willen remote werken omdat hun familie hulp nodig heeft, bijvoorbeeld bij zieke ouders;

 • Veel mensen uit arme landen willen voor internationale bedrijven werken om een beter salaris te krijgen;

 • En sommige mensen willen remote werken omdat het ze simpelweg de vrijheid geeft om keuzes te maken die ze anders niet hadden;

Hoe dat er in jouw geval uit ziet, moet je zelf gaan plannen en bedenken. Het is jouw leven! Jij moet er iets wenselijks van maken!

De onderstaande video staat op mijn Youtube Kanaal en ik ga hierin dieper in op mijn doelen en tips om Remote Werken / Locatie Onafhankelijk Inkomen te genereren. 

Voordelen van Remote Werken in het Buitenland als Digital Nomad

Werken in het Buitenland is niet verplicht als jij jezelf in de positie brengt om locatie onafhankelijk te kunnen werken. Het zijn van een Digital Nomad is een keuze, maar wel een keuze die je NIET kunt maken als je niet Remote kunt werken.

Onlangs produceerde ik de onderstaande video waarin ik meer informatie geef over het kiezen voor een locatie onafhankelijk inkomen / Remote Werk. Laat je me via de reacties weten of je er iets aan hebt gehad? 

 • Nooit meer (verplicht) in de File staan!

 • Nooit meer (verplicht) vanaf een kantoor werken!

 • Nooit meer (ongewenst) met saaie; irritante collega's opgesloten zitten!

 • Jij bent 100% zelf verantwoordelijk om jouw eigen leven te bouwen zoals jij dat wilt en kunt kiezen uit elk werelddeel / klimaat / land.

 • Je kunt een goed betalende werkgever zoeken en ruimer leven in een land dat goedkoper is. In sommige landen kun je comfortabel leven met 800 euro per maand! Als je daar 3000 euro verdient kun je luxe leven en meer tijd met je familie / partner / vrienden doorbrengen;

 • Je kunt kiezen voor afwisseling en langere tijd rondreizen tot je de perfecte plek gevonden hebt. Binnen Europa mag je bijvoorbeeld 90 dagen aaneengesloten verblijven zonder iets te regelen. 


Nadelen van Remote Werken in het buitenland als Digital Nomad

Er zijn in mijn optiek niet veel grote nadelen, maar het zou niet realistisch zijn als ik alles als een "droomplaatje" zou laten zien terwijl het toch grote uitdagingen met zich meebrengt. Deze uitdagingen zijn overigens heel goed te overwinnen als je het tijd en discipline gunt en je hebt het volledig persoonlijk in de hand.

 • Je moet de nodige vaardigheden ontwikkelen en het vertrouwen winnen van een werkgever als jij in loondienst wilt werken;

 • Wanneer jij geen baan hebt die je eventueel al op afstand zou kunnen doen, kan het leren een investering in tijd en geld kosten;

 • Je hebt keiharde Discipline en Zelfbeheersing nodig om jouw werk als zelfstandige ondernemer te blijven doen;

 • Reizen en integreren in andere landen kan voor ongemakkelijke of zelfs gevaarlijke situaties zorgen. Niet alleen de regels; de taal en valuta zijn verschillend, maar het is ook niet overal even zuiver en veilig als in Nederland. Zoek daarom ALTIJD goed uit waar je terechtkomt en maak concrete plannen.

 • Als je echt langere termijn wilt gaan reizen moet je er rekening mee houden dat werken moeilijker is. Je hebt privacy; rust en TIJD nodig om je werk te doen.

 • Niet alle mensen die jij in het buitenland ontmoet hebben de beste voornemens met je. Zeker op toeristische plekken zien ze "blanke toeristen" als Cashcows. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er ook fantastische mensen rondlopen waar jij super tijden mee kunt beleven!

Remote Werken in het Buitenland is niet voor iedereen weggelegd. Andrew Henderson legt in zijn boek uit hoe je een locatie onafhankelijk leven bouwt als digital nomad!Tip: Denk er over na om dit boek te bestellen! Het gaf mij ONTZETTEND veel motivatie en inspiratie!

Tips voor mensen die als Digital Nomad Remote willen Werken in het buitenland...

 • Zorg dat je ALTIJD een gezond buffer hebt opgebouwd voordat je de stap richting Digital Nomad zet. Bankrekeningen kunnen geblokkeerd worden in bepaalde landen en het is niet altijd mogelijk om dat op afstand op te lossen. Houd rekening met onverwachte kosten of zelfs corruptie in bepaalde regio's!

 • Zorg dat je altijd weet wat er speelt in de landen die jij bezoekt en zoek contact met locals die je dingen kunnen uitleggen. Sommige zaken kunnen vanwege het geloof; de cultuur of specifieke situaties rondom de overheid gevoelig liggen en voor problemen zorgen.

 • Pas op met telefonie in landen buiten Europa. Via een simkaart op locatie ben jij snel weer bereikbaar, maar met name internet kan honderden euro's kosten als je per ongeluk op je eigen abonnement gaat surfen.

 • Zorg er ALTIJD voor dat je checkt of er goed internet is op de plek waar je terecht komt. Dit is handiger en goedkoper voor communicatie en werk;

 • Zorg dat je de beste Reisapps op je telefoon hebt staan, zodat je jezelf kunt redden op locatie!

 • Probeer voor werk te zorgen waarbij je geen tijd voor geld ruilt, maar resultaat voor geld. Hiermee kun je wanneer je wilt werken en zit je niet verbonden aan tijden;

 • GENIET VAN HET LEVEN en haal het maximale er uit. In andere landen gelden andere regels en gebruiken, ga dus relaxen en werk je niet kapot! :-)

 • Deel met de mensen om je heen en bouw eens een feestje met locals. Je zult merken dat je snel opgenomen wordt in een community wanneer je sociaal bent.


Digital Nomad Stappenplan [Remote Werken en Locatie Onafhankelijk Inkomen]

Wil jij Digital Nomad worden? Dan zul je zelf de stappen moeten zetten om dat te realiseren. Neem ACTIE en zorg dat je onderzoek gaat doen (Goed dat je hier bent!!)...

Als jouw baas tevreden met jou is en het werk het toelaat zijn er vaak mogelijkheden om een oplossing te vinden. Wil jouw baas niet meedenken en heb je wel het doel om remote te gaan werken? Dan is het beter om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar iets anders, want "protesteren en proberen" heeft vaak geen nut.

Je hoeft niet perse te streven naar Financiële Vrijheid, maar het kan zeker helpen als jij een leven op wilt bouwen als Digital Nomad!

Digital Nomad Beroepen en Banen [Je mag hier creatief in zijn!]

ALLES wat via internet te doen is kun je op afstand doen. Veel "beginners" die denken aan locatie onafhankelijk inkomen en remote werken zoeken het bij dezelfde beroepen / banen. Hierdoor is er veel aanbod op de markt en gaan de uurlonen naar beneden. Het is daarom ALTIJD beter om een Unieke Skill te ontwikkelen waarmee je op termijn je eigen voorwaarden kunt gaan bepalen! Dit maakt de kans om Digital Nomad te worden een stuk groter!

Het is verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de mogelijke verdienmodellen die het internet mogelijk maakt. 

Voorbeelden van Goed betalende Digital Nomad Beroepen / Banen

Een vak waarbij je ontzettend veel vrijheid krijgt als je kunt presteren is Sales. Niet alleen krijg je hier vaak commissies over de deals die jij weet te sluiten, maar ook de doorgroeimogelijkheden zijn onbegrensd. Als jij 30% commissie kunt krijgen over een product van 1000; kun jij ook 30% commissie krijgen over een product van 100.000 euro. Dit is hoe het in de praktijk werkt en een kwestie van solliciteren bij de juiste werkgever.

 • Sales Copywriter (Advertenties / Landingspagina's Schrijven / Direct Marketing / Sales Funnels);

 • Online Marketeer past binnen het straatje Sales Copywriter, maar ik zet het er toch even los bij. Bekijk deze Nederlandse online marketing cursus eens als je iets wilt leren over dit vak! Deze heb ik zelf ook gevolgd om de basis helder te krijgen!

 • Advertenties Managen als online marketeer voor andere bedrijven;

 • Telefonische of Fysieke Sales Specialist. Bekijk deze Online Sales Academie die laagdrempelige en MOOIE opleidingen te bieden hebben. Ik ken meerdere mensen binnen dit bedrijf persoonlijk en weet dat ze in een branche werken waar goed te verdienen valt voor telefonische Sales Closers. Maanden van 5.000 tot 10.000 euro zijn haalbaar met de juiste instelling en ze werken locatie onafhankelijk ALS je kunt presteren. Check hieronder hoe je in kunt stromen!  

Werken in het buitenland kan door telefonische sales te gaan doen voor een bedrijf als Salespassie. Je kunt hierdoor werken op commissiebasisCheck de Sales Mastery Opleiding van Sales Passie!


Voorbeelden van Stabiele Digital Nomad Beroepen / Banen

 • Social Media Manager (Sociale Media Kanalen bouwen en groeien);

 • Zoekmachine Marketing Expert / SEO Expert;

 • Blogs Schrijven als Blogger / Tekstschrijver / Proeflezer / Vertaler;

 • Administratieve Hulp / Data Entry;

 • Klantenservice Medewerker;

 • Content Creator voor opdrachtgevers; of zelfstandig als entrepreneur;

 • Software Tester;

 • Video Editor; bijvoorbeeld via een Tool als Magix video Deluxe of Doodly;

Zelfstandige Beroepen / Inkomstenbronnen waarmee je Digital Nomad kunt worden.

Je hoeft niet altijd te WERKEN voor je geld. Er zijn ook mogelijkheden om te investeren of handelen in iets en daar een zelfstandig inkomen / vermogen mee te verdienen. Je kunt hierbij denken aan de onderstaande beroepen / skills: 

 • Belegger of Trader in aandelen / forex of Crypto;

 • Belegger of handelaar in vastgoed;

 • E-Commerce Specialist / Ondernemer op basis van Eigen Producten; Dropshipping of het Affiliate Marketing verdienmodel;

 • Online Coach of Trainer via online cursussen;

 • Webshop ontwikkelaar of Eigenaar;

Dit zijn een aantal voorbeelden van vacatures en jobs die je Remote als Digital Nomad kunt doen. Er is echter nog iets dat een (serieuze) optie voor je is en veel geld op kan leveren. En gek genoeg is dit een optie die NIET iedereen voor mogelijk houdt. In de intro heb ik het al besproken, maar je HOEFT niet altijd fulltime te werken. Je kunt ook 6 maanden per jaar hard werken in een rijk land en 6 maanden per jaar (of hoe je dat wilt) geld uitgeven in een ander land.

Er zijn 100% zeker werkgevers die het geen probleem vinden om jou in deeltijd in te huren, maar hierbij is het ook weer verstandig om echt een waardevol beroep te kiezen! DIt maakt het allemaal makkelijker om je eigen voorwaarden te bepalen.


Conclusie: Hoe kun je starten met Remote Werken als Digital Nomad?

Als jij jouw leven wilt veranderen tot een Digital Nomad Bestaan waarbij jij naar de wereld gaat kijken als een locatie onafhankelijk speelveld zul je een aantal keuzes moeten maken. Deze keuzes heb ik in de bovenstaande video uitgebreid besproken en ik raad je aan om de video volledig te bekijken als je hier oren naar hebt. Een locatie onafhankelijk inkomen via Remote Werk of een eigen bedrijf is iets dat je 1x bouwt en waar je de rest van je leven de vruchten van kunt plukken als je het op de juiste manier gedaan hebt.

Beslis of jij als werknemer in Loondienst of als zelfstandige ondernemer aan de slag wilt.

Er zijn vele beroepen en banen die jij tegenwoordig locatie onafhankelijk / remote uit kunt voeren. Sinds de Corona Crisis staan steeds meer bedrijven hier (noodgedwongen) voor open en hebben ze ontdekt dat een remote team leiden niet zo onhaalbaar is als ze vroeger wilden geloven. Zorg dat je een UNIEKE SKILL ontwikkeld die op resultaat in plaats van tijd geld oplevert. Hierdoor ga je meer geld verdienen als je meer geld oplevert voor jouw opdrachtgever / klant.

Daarom zijn de mogelijkheden beter dan ooit voor jou als je dit op jouw agenda zet en er serieuze SMART doelen voor gaat stellen!  

Als jij Remote gaat Werken als Digital Nomad hoef je niet in het dure Nederland te blijven. 

Veel Digital Nomads kiezen een plek uit waar ze een bepaalde levensstijl kunnen bouwen, want wanneer je remote kunt werken opent zich een wereld van mogelijkheden. Mensen vertrekken naar plekken waar betere investeringen; andere manieren van leven OF een beter klimaat te vinden is. In de bovenstaande video heb ik het boek Nomad Capitalist van Andrew Henderson besproken over het kiezen van een plek om een leven naar jouw eigen voorkeur te bouwen. 

Wanneer jij meer wilt leren over de mogelijkheden van Remote Werken via een Locatie Onafhankelijk Inkomen kun je iets hebben aan mijn kennisbank met ideeen om een eigen bedrijf te starten. Vooral in de kennisbank over de Internet Marketing Unie staat content die mij geholpen heeft met persoonlijke ontwikkeling op gebied van online marketing. 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Doelen Stellen en Bereiken

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! En GA ERVOOR als je jouw leven wilt veranderen! 

Reactie plaatsen