Persoonlijke Ontwikkeling

In deze Kennisbank over Persoonlijke Ontwikkeling staat het persoonlijke groeiproces als mens en de ontwikkeling van een positieve; ondernemende Mindset centraal. 

Persoonlijke ontwikkeling is niet voor iedereen een aandachtspunt weet ik uit ervaring. Soms willen we heel graag ontwikkelen of veranderen, maar houden bepaalde barrières ons tegen om echt actie te (blijven) ondernemen. In deze kennisbank over Persoonlijke ontwikkeling neem ik deze barrières zo veel mogelijk weg, zodat jij jezelf en jouw droomleven kan plannen, bouwen en groeien! (ontwikkelen)...

Wat is Persoonlijke Ontwikkeling? 

Persoonlijke Ontwikkeling is alles wat jij er aan doet om slimmer, sterker, effectiever en vaardiger te worden in jouw persoonlijke of zakelijke leven. Het staat ook wel bekend als zelfontwikkeling, omdat jij jezelf aan het ontwikkelen bent tot een betere versie van jezelf. Persoonlijke ontwikkeling kan op verschillende aspecten van jouw leven worden toegepast, zoals bijvoorbeeld op sociaal; technisch; lichamelijk of mentaal vlak! 

Wat het precieze doel is van Persoonlijke Ontwikkeling is per persoon verschillend. Sommige mensen willen er echt een doel mee bereiken, terwijl anderen het gewoon leuk vinden om nieuwe dingen te leren; en daar verder niet echt bij stil te staan. Lees mijn Think and Grow Rich Samenvatting of bestel het boek om meer te leren over persoonlijke ontwikkeling!


Persoonlijke ontwikkeling boeken kunnen ontzettend bijdragen aan het groeien van jouw droomleven. Ga ermee aan de slag en verander jouw toekomst!Sta jij aan de start van jouw Persoonlijke Ontwikkelingstraject? Dit boek is een perfecte start! 


Tips voor persoonlijke ontwikkeling

Je kunt (bijna) geen fouten maken wanneer jij bezig bent met jezelf ontwikkelen. Je ligt door iets te doen simpelweg al ver voor op veel anderen die niks doen of simpelweg hun leven op de automatische piloot leven. Een Tip die ik je mee wil geven is om altijd doelen te (blijven) stellen en deze doelen ook op een systematische manier te analyseren en evalueren. Alleen door dit toe te passen begrijp je echt wat je resultaten zijn en of er voldoende groei plaatsvindt.

Dit zijn de beste boeken over Persoonlijke ontwikkeling! En bekijk ook de onderstaande video met mijn belangrijkste Kernpunten uit Think and Grow Rich eens! Persoonlijke Ontwikkeling Training + Community

Wil jij meer leren over Persoonlijke Groei en Zelfontwikkeling, maar heb je momenteel geen "stok achter de deur"?

Naast deze Online Kennisbank over Persoonlijke Ontwikkeling run ik ook een online Training over persoonlijke ontwikkeling met een Membership community waarin ik mensen zoals jij help om nieuwe doelen te stellen en bereiken. Meer over deze community lees je onderaan deze pagina; of door te klikken naar de informatie en lidmaatschap pagina!

Gebruik de verschillende categorieën om naar verschillende artikelen te zoeken over de onderstaande onderwerpen. 

  • Doelen Stellen en Bereiken;
  • Mindset Hacks;
  • Kernvaardigheden en Competenties Ontwikkelen;
  • Problemen Oplossen;

Ervaar jij moeilijkheden rondom jouw Persoonlijke Ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is niet voor iedereen een aandachtspunt weet ik uit ervaring. Soms willen we heel graag ontwikkelen of veranderen, maar houden bepaalde barrières ons tegen om echt actie te (blijven) ondernemen. In deze kennisbank over Persoonlijke ontwikkeling neem ik deze barrières weg...

Maar zelfs als je jaren op andere zaken hebt gefocust, betekent dat niet dat jij niet meer kunt starten... Sterker nog: het zoeken naar nieuwe doelen in je leven kan juist een uitweg zijn uit de moeilijke positie waarin je je nu bevindt.

Ervaar jij problemen op gebied van persoonlijke ontwikkeling? Zou het wat jou betreft af en toe wel wat makkelijker mogen gaan?

Waarschijnlijk is mijn Online Membership Community met Zelfontwikkeling cursussen interessant voor je! Hierin help ik mensen zoals jij met het stellen en behalen van (nieuwe) doelen en gaan wij samen de strijd aan om onze mooiste en grootste doelen te bereiken.

De grootste en moeilijkste stap; is de eerste! Durf jij hem te zetten?

Kevin Louwers


arrow_drop_up arrow_drop_down