Persoonlijke Ontwikkeling Training

Top dat je in mijn kennisbank over Persoonlijke Ontwikkeling Training en Persoonlijke Groei terecht gekomen bent. Alle content (artikelen en video's) in deze kennisbank gaan over onderwerpen die samenhangen met doelen stellen en bereiken; kernvaardigheden ontwikkelen; problemen oplossen en het veranderen van je Mindset via bewezen concepten en Mindset Hacks...

Ik stel deze content en mijn leerpunten over deze onderwerpen gratis ter beschikking voor de mensen die het nodig hebben. Dus voel je vrij om er mee te doen wat jij wilt en behandel het als een persoonlijke ontwikkeling Training. Dan kun je na gaan denken over wat jij wilt; wat jij kunt en indien nodig snel de juiste stappen zetten richting een mooiere, extra ambitieuze toekomst... 

Dit kan bijvoorbeeld plaatsvinden op gebied van jouw Persoonlijke leven zoals liefde; relaties en sport. Maar ook voor doelen in jouw carrière of jouw zakelijke leven als Entrepreneur; Visionair of Online Ondernemer die aan de slag gaat met een eigen bedrijf starten!

Scroll door naar de onderstaande categorieën en artikelen; wanneer jij niet mijn introductie over persoonlijke ontwikkeling wilt lezen! 

In mijn Persoonlijke Ontwikkeling Training Kennisbank staan een groot aantal artikelen over onderwerpen rondom persoonlijke ontwikkeling en groeien als mens.Benieuwd naar Interessante boeken en cursussen om jezelf te ontwikkelen? Bekijk mijn Webshop eens!

Waarom deze Kennisbank met Training over Persoonlijke Ontwikkeling en Groei?

Persoonlijke ontwikkeling is niet voor iedereen een aandachtspunt weet ik uit ervaring. Persoonlijk zag ik het nut er zo'n 10 jaar van mijn leven niet echt van in. Soms willen we heel graag ontwikkelen of veranderen, maar houden bepaalde barrières zoals slechte gewoonten; onzekerheid; doelloosheid of limiterende overtuigingen ons tegen om consistent actie te (blijven) ondernemen...

Het kunnen allerlei interne en externe factoren zijn die jou tegenhouden om iets nieuws te gaan doen. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande voorbeelden:

  • Het kan zijn dat je lange tijd niks nieuws hebt gedaan; 

  • Het kan zijn dat je te lang in een uitzichtloze baan hebt gewerkt; 

  • Het kan zijn dat je problemen hebt veroorzaakt voor jezelf die voorrang hebben; 

  • Het kan zijn dat je simpelweg geen zelfvertrouwen hebt opgebouwd en risico's uit de weg gaat;

  • Het kan zijn dat je niets of niemand in je omgeving hebt die je motiveert en inspireert;

Persoonlijke Ontwikkeling zorgt ervoor dat jij nieuwe stappen zet en doelen bereikt. Het laat je nadenken over waar je leven naartoe gaat!

Problemen die opspelen wanneer je Persoonlijke Ontwikkeling stil staat

Er kunnen grote problemen optreden wanneer jij niet met doelen stellen aan de slag gaat om jezelf uit te dagen. Want de tijd gaat ook voorbij als jij constant voor de televisie of op Facebook blijft zitten... Of je hier problemen mee hebt is per persoon verschillend, want niet iedereen heeft de wens om grote doelen te bereiken.

Maar je moet ook niet klagen dat je geen geld; geen carrière; geen sportief uiterlijk of geen leuke partner hebt als jij geen actie onderneemt...

Veel mensen willen ook gewoon een simpel leven leiden zonder te veel poespas en stress. Een leven met zekerheid en comfort. Ze vinden het prima om genoegen te nemen met weinig, als ze in ruil daarvoor ook weinig problemen hoeven op te lossen. Maar de realiteit leert dat je op die manier ook nooit ECHT vooruit komt en overleeft in plaats van leeft. 

In deze kennisbank over Persoonlijke ontwikkeling probeer ik je te motiveren om zo veel mogelijk van deze barrières voor jezelf weg te nemen, zodat jij jezelf en de doelen van jouw droomleven kan plannen, bouwen en groeien!

Hopelijk helpt het je om actief aan jezelf en je eigen ontwikkeling te gaan EN blijven werken, zodat jij steeds sterker en creatiever wordt in het stellen van doelen; het verbeteren van jouw mindset; en het oplossen van jouw persoonlijke problemen die succes in de weg staan.

Het lijkt simpel, maar het moet simpelweg vanuit jezelf en je eigen inzicht komen... Jouw eigen wens om iets te veranderen dat je niet lekker ligt...


Persoonlijke ontwikkeling boeken kunnen ontzettend bijdragen aan het groeien van jouw droomleven. Ga ermee aan de slag en verander jouw toekomst!Sta jij aan de start van jouw Persoonlijke Ontwikkelingstraject? Dit boek is een perfecte start! 


Dus... Wat is Persoonlijke Ontwikkeling en hoe kun je starten met Training? 

Persoonlijke Ontwikkeling is alles wat jij er aan doet om slimmer, sterker, effectiever en vaardiger te worden in jouw persoonlijke of zakelijke leven. Het staat ook wel bekend als zelfontwikkeling, omdat jij jezelf aan het ontwikkelen bent tot een betere versie van jezelf. 

Persoonlijke ontwikkeling kan op verschillende aspecten van jouw leven worden toegepast, zoals bijvoorbeeld op persoonlijk, zakelijk, sociaal; economisch, technisch; lichamelijk (gezondheid) of mentaal vlak! 

Wat het precieze doel is van Persoonlijke Ontwikkeling is per persoon verschillend. Sommige mensen willen er echt een doel mee bereiken, terwijl anderen het gewoon leuk vinden om nieuwe dingen te leren; en daar verder niet echt bij stil te staan. 

Ook hoe jij wilt starten met jezelf ontwikkelen is volledig aan jou. Je kunt een van de boeken lezen die op mijn lijst van beste boeken over Persoonlijke ontwikkeling staan of mijn Think and Grow Rich Samenvatting lezen om meer te leren over de basis van persoonlijke groei en ontwikkeling!

Je kunt (bijna) geen fouten maken wanneer jij bezig bent met jezelf ontwikkelen. Je ligt door iets te doen simpelweg al ver voor op veel anderen die niks doen of simpelweg hun leven op de automatische piloot leven. 

Een Tip die ik je mee wil geven is om altijd doelen te (blijven) stellen en deze doelen ook op een systematische manier te analyseren en evalueren. Alleen door dit toe te passen begrijp je echt wat je resultaten zijn en of er voldoende groei plaatsvindt.

In mijn artikel met Uitleg over de Piramide van Maslow ga ik dieper in op welke zaken jij "in orde" moet hebben voordat jij actief aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling kunt gaan werken, maar in principe kan iedereen iets vinden waar hij / zij zich met veel plezier in kan verdiepen tot een nieuwe passie en uiteindelijk een expertise ontstaat.

Gebruik de onderstaande categorieën om naar verschillende artikelen te zoeken over de onderstaande onderwerpen. Via de Buttons klik jij door naar categorieën met artikelen over relevante onderwerpen en kunt direct aan de slag gaan met jouw eigen Persoonlijke Ontwikkeling Training!

Ervaar jij moeilijkheden rondom het trainen van jouw Persoonlijke Groei en Ontwikkeling?

Wil jij meer leren over Persoonlijke Groei en Ontwikkeling, maar heb je momenteel geen "stok achter de deur"?

Ik ben ervan overtuigd dat Persoonlijke Groei en Ontwikkeling voor iedereen mogelijk is. Zelfs als je jaren op andere zaken hebt gefocust, betekent dat niet dat jij niet meer kunt starten... Sterker nog: het zoeken naar nieuwe doelen in je leven kan juist een uitweg zijn uit de moeilijke positie waarin je je nu bevindt.

Dus ervaar jij problemen op gebied van persoonlijke ontwikkeling? En Zou het wat jou betreft af en toe wel wat makkelijker mogen gaan?

Naast deze Online Kennisbank over Persoonlijke Ontwikkeling run ik ook een online Training over persoonlijke ontwikkeling met een Membership community waarin ik mensen zoals jij help om nieuwe doelen te stellen en bereiken. Meer over dit project met een online membership community lees je via deze link!

Waarschijnlijk is mijn Online Membership Community met Zelfontwikkeling cursussen interessant voor je! Hierin help ik mensen zoals jij met het stellen en behalen van (nieuwe) doelen en gaan wij samen de strijd aan om onze mooiste en grootste doelen te bereiken.

De grootste en moeilijkste stap; is de eerste! 


Durf jij hem te zetten?