Opt In Systeem

HET Opt In Systeem voor Ondernemers die goede Opt In Pagina's willen bouwen!

Via een Opt In Systeem kun jij als online ondernemer / social media marketing content creator de bezoekers van jouw social media kanalen of welke verkeersbron dan ook naar leads veranderen op jouw mailinglijst!

Dit is een belangrijk proces wanneer jij ze op lange termijn iets wilt verkopen, bijvoorbeeld via een webwinkel met eigen producten; een online academie; dropshipping of het affiliate marketing verdienmodel. Want via het internet kun je snel meer omzet en winst behalen voor jouw bedrijf als je goed op de hoogte bent van behoeften / problemen van jouw doelgroep EN een Lead Magnet ontwikkeld die antwoord geeft op hun vragen...

Maar hoe kun je via een Opt In Systeem een Opt In Pagina maken en ook daadwerkelijk verkopen realiseren? En welke software is hiervoor uitermate geschikt EN mag ik jou aanbieden met een gratis trial + exclusieve handleidingen om snel online te zijn?

Dat ga ik met je delen via dit artikel!

Met een Opt In Pagina kun jij bezoekers van jouw website veranderen in leads en klanten! In dit artikel bespreek ik het beste opt in systeem voor beginners!Meer Leren over Internet Marketing? Bekijk Kennismaterialen en Software Tools in mijn webshop!

Wat is een Opt In Systeem?

Wettelijk gezien mag jij mensen op de hoogte houden van de ontwikkelingen in jouw bedrijf en de producten / diensten die jij levert zo lang degene dit niet ongevraagd binnenkrijgt (spam). Je moet dus een manier vinden om die toestemming te krijgen en dat is precies waar een opt in systeem voor gemaakt is! 

Een Opt In Systeem is een software tool die jij (meestal) vanuit jouw browser kunt managen en instelt naar jouw persoonlijke behoeften en wensen. Technisch gezien is het gewoon een e-mail marketing software waarin verschillende mogelijkheden centraal staan zoals

  • Het bouwen van een lead pagina met een invulformulier voor vlakken zoals naam; e-mail adres etc;

  • E-Mail Adres Segmentatie; waarin jij leads in verschillende categorieën kunt onderverdelen. Zo kun jij bijvoorbeeld mensen op verschillende lijsten plaatsen op basis van verschillende factoren zoals of ze iets gekocht hebben of alleen gratis informatie aan hebben gevraagd;

  • Live E-Mail, waarin jij op ieder moment van de dag een E-Mail kunt versturen naar (een deel van) jouw lijst;

  • Autoresponder E-mail, waarin jij automatische e-mail funnels kunt klaarzetten die starten wanneer iemand inschrijft. Je lead heeft in veel gevallen het idee dat jij live e-mails stuurt terwijl jij ondertussen volledig automatisch jouw klanten opwarmt voor jouw aanbod;

  • Statistieken verzamelen en Data Analyse mogelijkheden;

Dit zijn de basis features van eigenlijk alle Opt In Systemen. Er zijn verschillende varianten en mogelijkheden voor beginners en gevorderden, maar zelf gebruik ik een simpel en laagdrempelig systeem voor beginners.

Een Opt In Systeem geeft jou de mogelijkheid om volledig automatisch e-mails te versturen naar leads die zich inschrijven op jouw website. Ik leg je uit hoe dit werkt!Een Simpel Voorbeeld van een Opt In Pagina op mijn website...

Werken met een Opt In Systeem & Opt In Pagina's

Jouw klant merkt als je het goed doet niks van een Opt In Systeem en zal (soms) nog denken dat het echt persoonlijke mail is. Veel mensen hebben nog steeds niet veel kaas gegeten van Internet Marketing. Deze potentiële klant schrijft zich in voor de Lead Magnet die jij via social media kanalen of jouw Wordpress / Phoenix Website Promoot en ziet verder alleen de e-mails verschijnen die jij hebt klaargezet om hem/haar vooruit te helpen met een bepaald doel. Ze hebben dus nooit inzicht in wat jij achter de schermen doet.

Sommige online ondernemers werken via een losse mailinglijst, waarin ze normale emails versturen met wat ze bezighoudt. Er zijn echter ook entrepreneurs die met volledig geautomatiseerde marketing en autoresponders gaan werken waardoor automatisch gegenereerde e-mails klaargezet worden voor jouw doelgroep en het grote avontuur stopt wanneer de verkoop gerealiseerd is. Beter is om lange termijn klanten te creëren!

Je kunt jouw Opt In Pagina promoten via Pop Ups of door ze op centrale (vaste) plekken op jouw website te tonen.  

Door een online marketing strategie te bouwen waarin content marketing centraal staat kun jij een media platform voor jezelf starten zoals een blog; een podcast; een Instagram of een Youtube kanaal. Van hieruit kun jij bezoekers via een Opt In Pagina naar jouw E-Mail lijst overzetten en vanaf dat moment heb je meer vrijheid om conversie te stimuleren.

Persoonlijk werk ik met de Phoenix Website Software van de Internet Marketing Unie, waarmee je niet alleen prachtige pagina's krijgt (zie mijn website), maar ook nog eens sterk scoort in de zoekmachine van Google en Bing (dat jij mij gevonden hebt is het bewijs!).

Hieronder geef ik je een korte rondleiding door het platform dat ik gebruik en hierin laat ik je precies zien wat je kunt verwachten als je ermee aan de slag gaat! Wil jij direct 30 dagen gratis testen? Schrijf dan in via de link in dit artikel en ik geef jou ook nog een aantal slimme handleidingen met beginnersfouten cadeau!!   


Wil jij hier gebruik van maken? Dan kun je via de onderstaande link het boek kopen (is een online marketing handleiding van de software) of direct een gratis trial aanvragen op dezelfde website. 

Via Opt In Pagina's kun jij bezoekers omzetten in leads en klanten. Via dit boek kun jij snel aan de slag!Bestel het boek dat bij de bovenstaande software hoort. Het is de Direct Marketing Handleiding! 

Hoe maak je een Opt In Pagina?

SMART en SIMPEL! Je verzint een pakkende headline waarin je het doel uitlegt van de inschrijving. Wat kan jouw bezoeker verwachten en naar welk resultaat ga jij hem/haar toe begeleiden? Je kunt een losse pagina maken of het op een centrale plek in je website verwerken.

Als je voornamelijk met social media marketing en unieke social media kanalen werkt kun je een direct link naar een opt in pagina promoten vanaf jouw profiel of vastzetten op jouw tijdlijn!  


Laat je me via de reacties even weten of je gaat werken met een van deze opt in systemen! En neem meteen even contact met mij op wanneer je ermee aan de slag gaat. Ik heb namelijk enkele speciale handleidingen gemaakt voor ambitieuze ondernemers die via mijn affiliate link met een van deze systemen gaan werken... Ik help je de Beginnersfouten voorkomen etc!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 


Reactie plaatsen