Eigen bedrijf starten ideeën | De Kansen van een Online Bedrijf!

Top dat je in mijn Kennisbank met Ideeën om een Eigen Bedrijf te Starten terecht gekomen bent. De focus ligt hier volledig op het starten van een online bedrijf. Wellicht ben jij een startende online ondernemer / entrepreneur die net het laatste duwtje in de rug nodig heeft en kan ik jou daar via mijn content mee vooruit helpen! 

Want er komt als starter veel op je af en je moet verstandige keuzes leren maken in deze kritieke periode. Keuzes voor jezelf als persoon en keuzes om de groei van jouw bedrijf via de juiste online marketing strategie te stimuleren. Dit soort keuzes moeten de meeste mensen zonder kennis en ervaring maken en dat levert vaak barrières op... Barrières die je makkelijker overwint wanneer jij een strategisch pad en plan van aanpak volgt dat al bewezen is door anderen in jouw vakgebied... 

Hopelijk helpt deze kennisbank jou vooruit met het maken van sterke, slimme keuzes om daarmee alles uit jouw online marketing doelstellingen te halen! Of deze nu over Bezoekersaantallen; Mailinglijst abonnees; social media followers; Leads of Betalende Klanten met een omzet of winst bedrag gaan... Want met een online bedrijf kun je op vele vlakken de Conversie Verhogen om uiteindelijk tot een mooi resultaat te komen...

Ik positioneer op deze pagina twee video's die jou een goede basis kunnen geven wanneer jij door jouw startperiode heen gaat. Een daarvan komt uit mijn Persoonlijke Ontwikkeling Kennisbank en gaat over het aanleren van Ondernemend Gedrag. De andere gaat over mogelijkheden rondom het starten van een eigen bedrijf en de mogelijkheden van online marketing en online verdienmodellen... 

Dit is het startpunt van een Kennisbank! Mijn leerpunten over Online Ondernemen en Internet Marketing staan hier centraal. Wat ik weet; deel ik met je! En wat ik niet weet; zoek ik voor je uit! Ik ga je helpen om eigen ideeën te vertalen naar concrete doelen; acties en GROEI. Liever direct naar de onderliggende artikelen? Sla dan het inleidende verhaal over en scroll direct naar beneden!

Een Online Bedrijf Starten is interessant wanneer jij sterk wilt blijven groeien op lange termijn... Het geeft je de mogelijkheid om los te komen van jouw bedrijf!Meer leren over een eigen bedrijf starten en online promoten? Bekijk mijn Webshop met Kennismaterialen en Tools eens!

Eigen Bedrijf Starten Ideeën | Wat voor Bedrijf kun jij online Starten?

Voordat we beginnen wil ik je de onderstaande video aanraden... Het is wat oudere content, maar nog steeds relevant voor jou als jij zelfstandig aan de slag wilt met het starten van een eigen bedrijf via internet. Wat de reden ook mag zijn dat jij het wilt; het is altijd een nuttige investering om jezelf te gaan verdiepen in online ondernemen en internet marketing strategie; online marketing tools en nuttige internet marketing begrippen.  

Want er is op lange termijn veel te veranderen als je met een lange termijn visie naar je huidige situatie en de toekomst durft te kijken... Zeker als je leert dat je niet vanuit jezelf een bedrijf moet starten, maar juist met oog op jouw specifieke doelgroep en daar een steeds groeiend aanbod omheen bouwt...


Start bijvoorbeeld een Eigen Bedrijf in deze populaire niches!

Er zijn 3 Niche onderwerpen / Categorieën waarin mensen op lange termijn willen investeren omdat het belangrijke pijnpunten wegneemt in hun leven. En doordat het levenslang blijft meespelen kun je naar mate de tijd verstrijkt een lange termijn relatie opbouwen en klanten met jouw bedrijf mee laten groeien. 

Als jij kwaliteit levert en er in slaagt om potentiële klanten in te laten zien wat de voordelen zijn van een samenwerking met jou zullen ze altijd budget beschikbaar hebben om klant te blijven. Vanuit Amerikaanse marketing bronnen worden dit ook wel de "Core Markets" of "Core Desires" genoemd. In het Nederlands staan deze begrippen voor de onderstaande Kernmarkten en Kernbehoeften... 

 • Help jouw klanten naar een betere Gezondheid of een mooier lichaam ;

 • Help jouw klanten naar een betere financiële positie of een succesvol eigen bedrijf ;

 • Help jouw klanten naar een beter liefdesleven of betere vriendschappelijke / seksuele relaties ;

De manieren waarop je dit via het internet kunt aanpakken groeien steeds sneller en mensen zijn wereldwijd; elk moment van de dag te bereiken. Je kunt hier handig op inspelen door digitale producten / diensten te ontwikkelen en daarmee potentiële klanten te inspireren via sociale media kanalen; een eigen Podcast; samenwerkingen via netwerkpartners (netwerken)! 

Hoe je dit aan kunt pakken kun je tot in detail lezen in de onderstaande categorieën. Als je maar begrijpt dat je niet alles tegelijk kunt doen en daarom moet blijven focussen op de meest effectieve kanalen!

Wil jij een online bedrijf starten? Met de ideeën uit deze kennisbank kom jij al een heel eind in jouw start-up fase!


Iedereen kan een Eigen Bedrijf Starten... Managen is wat anders!

Iedereen kan een eigen bedrijf starten, maar niet iedereen kan een eigen bedrijf ook succesvol maken EN houden. Want een bedrijf bouwen doe je met een meerjarenplan; niet met een weken of maandenplan. Daar denken veel mensen te licht over na of het weerhoud ze om überhaupt te beginnen. Daarom moet je ook altijd richten op Evergreen Content en Duurzame Marketing Doelstellingen... 

Want STARTEN en VOLHOUDEN is waar succes met een eigen bedrijf om draait...

 • STARTEN met Oriënteren (Wie is je Doelgroep; waar zit deze en hoe ga je deze Benaderen?);

 • Starten met marktonderzoek doen (Welk Probleem kan ik oplossen? Welk Product kan ik maken / verkopen?);

 • STARTEN met Voorbereiden (Wat is mijn Online Marketing Strategie en Welke Media Kanalen en Online Marketing Tools heb ik nodig?);

 • STARTEN met het Bouwen van jouw bedrijfsprocessen; jouw marketing content en testen of alles werkt;

 • STARTEN met Data Analyse en Statistieken verzamelen (Hoe reageren de doelgroep en andere stakeholders op jou?);

 • STARTEN met jezelf en je bedrijf verder ontwikkelen en opschalen / automatiseren;

Meer Inspiratie en ideeën nodig om een eigen online bedrijf te starten? Bekijk mijn artikel Internet Marketing voor Beginners eens!


Wil jij een eigen Online Bedrijf Starten? Krijg eerst jezelf onder controle!

Ondernemend Gedrag; doorzettingsvermogen ontwikkelen en zelfbeheersing zullen jouw toekomst bepalen. Wanneer jij consistent in jezelf en je kennis blijft investeren EN op de juiste kanalen blijft bouwen zal uiteindelijk een sneeuwbal effect optreden van organisch verkeer. Maar je moet wel eerst door de zure appel heen bijten om zo duurzaam en effectief mogelijk te groeien... 

De juiste keuzes maken op basis van de informatie die jij hebt is in deze tijd ontzettend belangrijk. Ben jij benieuwd hoe je ondernemend gedrag kunt ontwikkelen? Ik bespreek mijn bevindingen in de onderstaande Youtube video! 

Ondernemend Gedrag als Drijfveer voor jouw succes...

Succesvol worden heeft een prijs... Het kost studie, SMART doelen stellen, falen, onzekerheid overwinnen, problemen oplossen en nog veel meer andere onverwachte elementen. Je zult aan de slag moeten met nieuwe Vaardigheden Ontwikkelen als jij niet wilt eindigen als een eendagsvlieg; of een van de vele bedrijven die nooit door de start-up fase heen komen...

Als je alle belangrijke processen constant blijft herhalen en waar mogelijk automatiseert; zal jouw groeiproces constant in de juiste richting blijven gaan. Tijdens dit proces zullen steeds meer klanten op je pad komen als je het goed doet; en kun je jezelf en je producten of diensten blijven verbeteren op basis van de feedback van jouw klanten.

Om deze tekst NIET te lang te maken; gaan we eerst naar de Categorieën met content kijken om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te starten. Onder de artikelen kun je nog meer ideeën vinden die jij kunt benutten om jouw eigen bedrijf te starten.

Hopelijk kan ik je hier vast mee op nieuwe ideeën brengen! 

Veel succes met Oriënteren; ik sta voor je klaar als je ergens vragen over hebt (bijv. via Instagram) en ik of mijn partners kunnen je zeker helpen via online cursussen; coaching of zelfs wanneer je zaken uit wilt besteden!
Veel succes met Oriënteren; ik sta voor je klaar als je ergens vragen over hebt (bijv. via Instagram) en ik of mijn partners kunnen je zeker helpen via online cursussen; coaching of zelfs wanneer je zaken uit wilt besteden!

Eigen Bedrijf Starten? Met de Ideeën uit deze kennisbank kom jij een heel eind!

Een goede voorbereiding en het verzamelen + meester maken van bepaalde kennis en skills kan ervoor zorgen dat jij jouw bedrijf op lange termijn steeds succesvoller kunt maken.

Dat vergt veel doorzettingsvermogen. Wanneer jij je niet prettig voelt met de huidige gang van zaken in jouw leven moet je persoonlijk terug naar de basis; en van daaruit kijken wat jij wilt (en kunt).

Om een Eigen Bedrijf te Starten heb jij (veel) goede ideeën nodig. Maar als het je lukt om keuzes te maken en actie te (blijven) nemen kun je een eigen bedrijf starten in drie fasen: 

 1. De ideeën en Voorbereiding van jouw eigen bedrijf. Wat wil (en kun) je op een succesvolle manier gaan toevoegen aan de huidige markt?

 2. Het opbouwen van jouw eigen bedrijf. Hieronder valt bijv. het positioneren van jouw producten / diensten.

 3. Het optimaliseren en groeien van jouw eigen bedrijf.

Een Eigen Bedrijf Starten is mogelijk wanneer jij de volgende zaken voor jezelf helder kunt maken:

Er zijn een aantal zaken die jij (volgens mij) helder moet hebben wanneer jij ideeën voor een eigen bedrijf succesvol om wilt zetten naar acties. Zelf heb ik hier in het verleden ontzettend mee geworsteld. Daarom beschrijf ik mijn eigen ontdekkingen; ervaringen; tips en op gebied van Mindset; Persoonlijke Ontwikkeling en Motivatie in mijn kennisbank voor Persoonlijke Ontwikkeling Training.

De meeste ondernemers beginnen op deze manier: 

 1. Heldere SMART doelen Stellen voor je persoonlijke en zakelijke leven;

 2. Heldere persoonlijke en zakelijke Motivatie + Ambitie waarom jij een eigen bedrijf wilt starten;

 3. Je moet iets vinden waar je Energie van krijgt; EN waar ALTIJD vraag naar is;

 4. Je moet iets vinden waar jouw doelgroep ECHT mee geholpen. Een sterk bedrijf starten doe je NOOIT voor jezelf; maar voor je klanten;

 5. Je moet voldoende tijd en geld willen investeren om je bedrijf te starten en je eigen te maken met de benodigde processen;

  Een eigen bedrijf starten KAN een manier zijn om jouw problemen op te lossen; maar met de foute Mindset kan het ook een manier zijn om je problemen vele malen groter te maken! Daarom raad ik de klanten die ik help meestal aan om een klein bedrijf te starten; maar om dat via het internet ZO op te zetten dat het "schaalbaar" te verkopen is. Hier ga ik later in deze kennisbank nog veel aandacht aan besteden, maar betekent in de basis dat jij je bedrijf op een manier bouwt dat jouw omzet NIET IN VERHOUDING staat met het aantal uren werk. Door via geautomatiseerde software een eigen bedrijf te bouwen dat schaalbaar is, kun jij jezelf op lange termijn los maken van loondienst of het "uurtje factuurtje" verdienmodel als ondernemer.

Bekijk de onderstaande categorieën om jezelf meer te verdiepen in een eigen bedrijf starten via online marketing! Beneden de categorieën staan nog contact mogelijkheden en extra tips voor het geval jij serieus aan de slag wilt om aan de slag te gaan met een eigen bedrijf!