Eigen bedrijf starten ideeën | De unieke mogelijkheden van Ondernemen via Online Marketing!

Het kan zomaar zijn dat jij gedurende jouw leven ideeën krijgt om een eigen bedrijf te starten, bijvoorbeeld omdat je ideeën hebt voor nieuwe producten; diensten OF omdat je het als een mogelijkheid ziet om jouw huidige leven te verbeteren. 

Het kan zo zijn dat jij het gevoel hebt dat je jouw doelen niet bereikt door in loondienst te blijven werken; of misschien heb je helemaal geen heldere doelen voor jezelf gesteld toen je jonger was. 

Herken jij jezelf hier in? Dan is dat zeker geen ramp; en dan is het zeker verstandig om deze content over het starten van een eigen bedrijf te bekijken!! Want er is op lange termijn veel te veranderen als je met een lange termijn visie naar je huidige situatie en de toekomst durft te kijken.

Dit is het startpunt van een Kennisbank! Als je naar beneden scrolt kom je bij categorieën en onderliggende artikelen uit waarin ideeën over een eigen bedrijf starten via Online Marketing centraal staan! Direct door naar de categorieën? SKIP dan het achtergrondverhaal en scroll de pagina omlaag!

Om een Eigen Bedrijf te Starten heb je Ideeën nodig die het goed en groot maken! Want waarom zou je genoegen nemen met klein als je ook groot kunt denken? In deze kennisbank leg ik je uit waarom een eigen bedrijf via internet een goed idee is!

Mijn leerpunten staan centraal in deze MEGA KENNISBANK over Ondernemen via Online Marketing. Wat ik weet; deel ik met je; en wat ik niet weet; zoek ik voor je uit! En het toffe is: Ik ga jou helpen om eigen ideeën te vertalen naar concrete doelen; acties en KEIHARDE GROEI. 

Wil jij een Eigen Bedrijf Starten? Met de Ideeën in mijn kennisbank leg jij de basis!

Iedereen kan een eigen bedrijf starten, maar niet iedereen kan een eigen bedrijf ook succesvol maken EN houden. Want een bedrijf bouwen doe je met een jarenplan; niet met een weken of maandenplan. En dat is een van de belangrijkste redenen dat veel mensen er te licht over nadenken of überhaupt niet beginnen... 

Dat besef kun jij direct gaan toepassen om jouw eigen plan vorm te geven en te bedenken wat jij nodig hebt om jezelf (verder) te ontwikkelen richting een eigen bedrijf; zoals veel mensen willen; maar niet DOEN.

Want de realiteit is dat er in Nederland honderdduizenden mensen zijn die "werken om geld te verdienen" en "werken omdat het moet". Ze werken om de rekeningen te betalen en niet omdat ze het gevoel hebben dat ze ECHT nuttig bezig zijn; of ENERGIE krijgen van het werk dat ze doen. 

Ze nemen genoegen met een bijbaan waarin ze geen toekomst zien; en sommigen gaan zelfs werkeloos door het leven. Je zult mij niet horen zeggen dat dat slecht is; maar je kunt een veel mooier leven krijgen als je wat ambitieuzer nadenkt en probeert het beste van je toekomst te maken. 

Als je wat wilt; zul je ALTIJD zelf in actie moeten komen om dat mogelijk te maken...

Waar kwamen mijn ideeën om een eigen bedrijf te starten vandaan? 

Mijn ideeën voor een eigen bedrijf kwamen door 10 jaar genadeloos falen. Ik wist tijdens en NA mijn studie nooit wat ik wilde; wat ik kon; en wat ik moest gaan doen... Ik wilde niet werken in loondienst; maar wist aan de andere kant ook niet wat het betekende om iets op te bouwen... 

Maar dat falen zorgde er ook voor dat ik steeds meer kwijt begon te raken; en steeds meer het gevoel kreeg dat ik bleef hangen; waardoor ik uiteindelijk op het punt terecht kwam dat het genoeg was; en dat ik echt iets wilde gaan bouwen om trots op te zijn. 

Ik zag geen waarde in die waardeloze Mindset en ik was achter in de 20; dus de tijd begon (voor mijn gevoel) te dringen. Mijn opties werden steeds minder serieus en de werkgevers waarvoor ik werkte zag ik niet als opties om jaren te blijven werken. 

Zo snel mogelijk na dat besef ging ik onderzoek doen naar de mogelijkheden van online ondernemen. En de eerste plek die ik op mijn zoektocht bezocht was een zakelijke conferentie op Malta.

Ik was Groen als Gras; maar de dingen die gebeurden op dat eiland lieten me mogelijkheden zien om te gaan reizen + werken; en daar had ik lang geen tijd / geld voor gehad. Daar groeide voor mij dan ook het gevoel dat ik keihard moest gaan werken om via een eigen online bedrijf nieuwe doelen te stellen.

Een eigen bedrijf starten is een moeilijke stap wanneer je NET begint. Daarom leg ik via deze kennisbank uit hoe jij een eigen bedrijf start.

Mijn conclusie: ik hoefde alleen maar te starten met onderzoek en ACTIE; en kon vanuit daar groeien...

Om eerlijk te zijn; wist ik nog NIKS van de mogelijkheden toen ik vertrok. Maar ik was bereid om geld uit te geven en mezelf in een nieuwe situatie met een nieuwe kans te positioneren. Dus door te schieten met hagel, hoopte ik op een nieuw spoor te komen. 

Met een OPEN DOEL ging ik naar Malta; en met een VAAG DOEL kwam ik terug. Van daaruit ben ik mijn kennis en ervaring gaan groeien; leren over doelen stellen; leren over Mindset; leren over online marketing; en in mezelf gaan investeren via online marketing cursussen om op lange termijn harder te groeien. Vallen; Opstaan; Vallen; Opstaan; Vallen; Opstaan! 

In de tussentijd leerde ik ook steeds meer over de dingen die ik als persoon NIET meer in mijn leven wilde. Want ook ik liep op het werk tegen eeuwige twijfels aan omdat ik eigenlijk alleen tijd in dingen investeerde die ik eigenlijk NIET voor de lange termijn wilde.

Zo ben ik na vele (foute) investeringen mijn eigen bedrijf gestart; en heb ik mijn ideeën om een eigen bedrijf te starten omgezet in persoonlijke ontwikkeling; zakelijke ontwikkeling EN een concrete business via internet (via Online Marketing). 

Want STARTEN is waar een eigen bedrijf starten om draait...

 • STARTEN met Oriënteren;
 • STARTEN met Voorbereiden; 
 • STARTEN met Bouwen; 
 • STARTEN met Testen; 
 • STARTEN met jezelf en je bedrijf verder ontwikkelen; 

Als je die processen constant blijft herhalen; zal jouw groeiproces in de juiste richting blijven gaan. Tijdens dit proces zullen steeds meer klanten op je pad komen als je het goed doet; en kun je jezelf en je producten of diensten constant blijven verbeteren op basis van de behoeften van jouw klanten.

Om deze tekst NIET te lang te maken; gaan we eerst naar de Categorieën met content kijken om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te starten. Onder de artikelen kun je nog meer ideeën vinden die jij kunt benutten om jouw eigen bedrijf te starten.

Hopelijk kan ik je hier vast mee op nieuwe ideeën brengen!Veel succes met Oriënteren; ik sta voor je klaar als je ergens vragen over hebt (bijv. via Instagram) en ik of mijn partners kunnen je zeker helpen via online cursussen; coaching of zelfs wanneer je zaken uit wilt besteden!
Veel succes met Oriënteren; ik sta voor je klaar als je ergens vragen over hebt (bijv. via Instagram) en ik of mijn partners kunnen je zeker helpen via online cursussen; coaching of zelfs wanneer je zaken uit wilt besteden!

Eigen Bedrijf Starten? Met de Ideeën uit deze kennisbank kom jij een heel eind!

Een goede voorbereiding en het verzamelen + meester maken van bepaalde kennis en skills kan ervoor zorgen dat jij jouw bedrijf op lange termijn steeds succesvoller kunt maken.

Dat vergt veel doorzettingsvermogen. Wanneer jij je niet prettig voelt met de huidige gang van zaken in jouw leven moet je persoonlijk terug naar de basis; en van daaruit kijken wat jij wilt (en kunt).

Om een Eigen Bedrijf te Starten heb jij (veel) goede ideeën nodig. Maar als het je lukt om keuzes te maken en actie te (blijven) nemen kun je een eigen bedrijf starten in drie fasen: 

 1. De ideeën en Voorbereiding van jouw eigen bedrijf. Wat wil (en kun) je op een succesvolle manier gaan toevoegen aan de huidige markt?
 2. Het opbouwen van jouw eigen bedrijf. Hieronder valt bijv. het positioneren van jouw producten / diensten. 
 3. Het optimaliseren en groeien van jouw eigen bedrijf.

Een Eigen Bedrijf Starten is mogelijk wanneer jij de volgende zaken voor jezelf helder kunt maken:

Er zijn een aantal zaken die jij (volgens mij) helder moet hebben wanneer jij ideeën voor een eigen bedrijf succesvol om wilt zetten naar acties. Zelf heb ik hier in het verleden ontzettend mee geworsteld. Daarom beschrijf ik mijn eigen ontdekkingen; ervaringen; tips en op gebied van Mindset; Persoonlijke Ontwikkeling en Motivatie in mijn kennisbank over Persoonlijke Ontwikkeling.

De meeste ondernemers beginnen op deze manier: 

 1. Heldere (SMART) doelen voor je persoonlijke en zakelijke leven;
 2. Heldere persoonlijke en zakelijke Motivatie + Ambitie waarom jij een eigen bedrijf wilt starten;
 3. Je moet iets vinden waar je Energie van krijgt; EN waar ALTIJD vraag naar is; 
 4. Je moet iets vinden waar jouw doelgroep ECHT mee geholpen. Een sterk bedrijf starten doe je NOOIT voor jezelf; maar voor je klanten;
 5. Je moet voldoende tijd en geld willen investeren om je bedrijf te starten en je eigen te maken met de benodigde processen;

  Een eigen bedrijf starten KAN een manier zijn om jouw problemen op te lossen; maar met de foute Mindset kan het ook een manier zijn om je problemen vele malen groter te maken! Daarom raad ik de klanten die ik help meestal aan om een klein bedrijf te starten; maar om dat via het internet ZO op te zetten dat het "schaalbaar" te verkopen is. Hier ga ik later in deze kennisbank nog veel aandacht aan besteden, maar betekent in de basis dat jij je bedrijf op een manier bouwt dat jouw omzet NIET IN VERHOUDING staat met het aantal uren werk. Door via geautomatiseerde software een eigen bedrijf te bouwen dat schaalbaar is, kun jij jezelf op lange termijn los maken van loondienst of het "uurtje factuurtje" verdienmodel als ondernemer.

Bekijk de onderstaande categorieën om jezelf meer te verdiepen in een eigen bedrijf starten via online marketing! Beneden de categorieën staan nog contact mogelijkheden en extra tips voor het geval jij serieus aan de slag wilt om aan de slag te gaan met een eigen bedrijf!


arrow_drop_up arrow_drop_down