Wordpress Website Maken

Wat is een Wordpress Website?

Wordpress is een CMS systeem (oftewel een Content Management Systeem) waarmee allerlei soorten en maten online ondernemers een eigen website maken... In principe werkt Wordpress gratis (als je hosting en domeinnaam registratie niet meetelt) en je kunt hierbij simpel een gratis of betaald Thema kiezen, zodat jij in enkele uren aan de slag kunt met het schrijven van evergreen content voor jouw website.

Het voordeel van een Wordpress Website is dat de kosten laag zijn en dat het een Open Source Systeem is. Dat wil zeggen dat er internationaal veel mensen aanpassingen en verbeteringen aan het systeem kunnen toevoegen die het voor alle gebruikers beter maken. Ondanks dat het internationaal gezien het meest populaire CMS Systeem (website bouwer) systeem is, zit er geen grootschalige commerciële organisatie achter die het verpest voor de kleine ondernemer met laag budget...

Een nadeel van Wordpress is dat het een ontzettend veelzijdig systeem is met een lange learning curve betreft. Je moet echt een paar maanden studeren en bouwen voordat je zaken als websites bouwen, zoekmachine optimalisatie en Conversie Optimalisatie Strategie begrijpt. Dat wil zeggen dat je makkelijk technische fouten kunt maken die jou in de toekomst tegenwerken als je ze niet direct aanpakt.

Maar bij ieder nadeel komt ook een voordeel; en dat wil zeggen dat jij ook makkelijk een gespecialiseerde Webmaster kunt vinden die jou vooruit kan helpen wanneer jij problemen met jouw website hebt. Eventueel ook in goedkopere landen zoals India; de Filipijnen of Oost Europa. Dat kan op lange termijn tot kostenbesparingen leiden!

Een Wordpress Website Maken is interessant voor kleine online ondernemers. Je kunt snel online zijn met jouw nieuwe website.Meer Leren over Internet Marketing Strategie en Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens met Kennismaterialen!

Wil jij zelf aan de slag met een Wordpress Website? 

Klik hier als jij meer wilt leren over de stappen die komen kijken bij een eigen website maken... Dit laat je precies zien waar jij rekening mee moet houden wanneer je een (nieuwe) website begint. Hierbij ga ik dieper in op de verschillende elementen die jij moet bouwen om klanten op de hoogte te stellen van jouw ideeën en aanbod!

Als jij wilt werken vanuit Wordpress is Elementor een veelgenoemd thema dat snel en fijn werkt! Wanneer je deze Plug-In regelt gaat het bouwproces jou makkelijker af... Geen zin om het zelf te doen? Dan kun je uiteraard ook een Wordpress Website LATEN maken. In facebook groepen zoals Ondernemen op Internet zitten veel online ondernemers die in opdracht voor anderen websites bouwen... 

Het is verstandig om een Cursus Zoekmachine Optimalisatie te volgen wanneer jij met Wordpress aan de slag gaat. Als je dit er niet voor over hebt zou ik niet starten met het avontuur van zelf een eigen website maken. De kans is groot dat jij de concurrentie in de zoekmachine niet verslaat en nooit een organisch bereik / gratis bezoekers op jouw website krijgt...

Een Wordpress of Phoenix website is perfect geschikt om een Pull Marketing Strategie te voeren. Ik deel met je hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn via de onderstaande video!


Zijn er ook Alternatieven voor een Wordpress Website?

Wordpress is voor startende ondernemers een prima systeem om mee te starten en je kunt een prima online marketing strategie rondom jouw Wordpress site bouwen. Voor ondernemers die nog aan het leren zijn is het altijd de goedkoopste optie! Maar heb jij echt al ervaring met webbouwen en wil jij snel een bedrijf (of meerdere) lanceren? Dan kun je ook voor een Phoenix Website kiezen. Dit is wat duurder, maar op lange termijn makkelijker in gebruik, mooier en effectiever...

Er zijn ook andere systemen zoals Wix; Joomla en Squarespace, maar die zijn niet aan te raden. Dit lijken goede alternatieven, maar vaak zijn dergelijke content management systemen duur en bouw je weinig sterke posities op in de zoekmachine van Google omdat mogelijkheden tot zoekmachine optimalisatie beperkt zijn. Wanneer je wilt stoppen met een van deze systemen raak je ook je content kwijt, terwijl je Wordpress content altijd beschikbaar en jouw eigendom blijft...


Wat is een Wordpress Website? Een wordpress website maken kan jou goedkoop en snel online laten verkopen met jouw online onderneming!Bekijk via mijn Webshop een aantal top boeken over online marketing die je snel en slim helpen richting een succesvolle website!


Extra Tips voor jouw Wordpress Website

Dit artikel is niet bedoelt als volledige Wordpress Handleiding, want ik gebruik het Content Management Systeem momenteel zelf niet meer en ben dus ook niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Toch heb ik wel nog een aantal andere bronnen die super handig kunnen zijn wanneer jij met jouw eigen website of een eigen online bedrijf aan de slag wilt!

Bekijk mijn Online Marketing Tools kennisbank eens waarin ik meer vertel over de tools die ik gebruik om de resultaten van mijn website te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan Google Analytics; Google Search Console; Semrush; Ubersuggest; Answer the Public en Google Trends! Dit zijn tools die jou helpen met belangrijke online marketing vaardigheden zoals Copywriting; het schrijven van Evergreen Content en het strategisch positioneren van jouw content op Long Tail Zoekwoorden.

In mijn artikel Internet Marketing voor Beginners kun je nog meer informatie vinden over het starten van een eigen online bedrijf en waar je allemaal rekening mee moet houden. Check ook in mijn webshop eens of er kennismaterialen tussen staan die jouw online marketing strategie en kennis over online marketing tools kunnen verbeteren! Vooral de Online Marketing Tornado en Imu Plus zijn goede bronnen om als startende online ondernemer te bestuderen.

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen