Doorzettingsvermogen Ontwikkelen

Meer Doorzettingsvermogen Ontwikkelen? Werk consistent dagelijks aan je doelen!

Op een consistente manier meer Doorzettingsvermogen Ontwikkelen is de sleutel tot succes wanneer jij doelen probeert te bereiken! Sta jij niet waar je wilt staan en geef je regelmatig je doelen op? Start dan met meer structuur door dagelijks aan jouw doorzettingsvermogen te werken, waardoor jij op lange termijn de kans vergroot om grotere, belangrijkere doelen te bereiken!

Doorzettingsvermogen kun je trainen en als jij jouw doelen SMART geformuleerd hebt, zoals in het artikel beschreven is, zal jij beter overzicht hebben en gemotiveerder zijn / blijven om voor de lange termijn door te zetten. Maar toch zullen er dramatische tijden komen waarin jij het niet meer ziet zitten en geen licht aan het einde van de tunnel ziet. Daarom is dit artikel zo cruciaal voor jouw ontwikkeling! 

Wanneer jij jouw pad helder hebt en een duidelijk eindresultaat voor je ziet is het over het algemeen makkelijker om doorzettingsvermogen ten aanzien van jouw doelen te ontwikkelen, zelfs als het even tegen zit. En voor de rest is het voornamelijk logisch nadenken en heel veel tijd in de basiskennis over jouw doelen steken en zorgen dat je genoeg tijd over houdt om ook daadwerkelijk iets te DOEN! 

Voordat we beginnen, wil ik even iets duidelijk maken over het bereiken van jouw doelen. Doelen bereiken en voortgang hoeft namelijk NIET LEUK te zijn. Doelen bereiken kun je voor entertainment doen, maar ook om je leven (sterk) te verbeteren. Jij zult regelmatig belangrijke keuzes moeten maken die je triggeren om ECHT iets aan jezelf te veranderen en die je dwingen om snel voortgang te boeken.

Doorzettingsvermogen is een van de belangrijkste competenties die jij moet ontwikkelen om jouw doelen te bereiken. Daarom ga ik in dit artikel uitleggen wat doorzettingsvermogen is en hoe je er mee om kunt gaan! Klaar voor?

Consistent meer doorzettingsvermogen ontwikkelen is belangrijk als jij jouw doelen wilt bereiken. Een mooi actiepunt is om elke dag als een dag op zich te zien en ook elke dag iets voor je business te doen!Consistent meer doorzettingsvermogen ontwikkelen is belangrijk als jij jouw doelen wilt bereiken. Een mooi actiepunt is om elke dag als een dag op zich te zien en ook elke dag iets voor je doelen te doen!

Wat is de betekenis van Doorzettingsvermogen? 

De betekenis van Doorzettingsvermogen is dat jij onafhankelijk van je gevoelens, consistent (regelmatig) je doelen na blijft streven, onafhankelijk van het resultaat dat dit tot gevolg heeft. Je laat je niet zo moeilijk uit het veld slaan door negatieve meningen om je heen of concurrentie, 

Ik zal je een voorbeeld geven van hoe ik Doorzettingsvermogen moest hebben.

Tijdens het bouwen van mijn online business maakte ik veel fouten. Ik was al sinds 2019 bezig, maar had mezelf keer op keer de foute basis aangeleerd. Zonder doorzettingsvermogen en MET ontbrekende basiskennis kwam ik niet veel verder. Daarom stopte ik meerdere keren met online ondernemen, voordat ik in 2020 opnieuw een keiharde poging deed.

Ik besloot rond juli opnieuw volledig voor mijn online onderneming te gaan na negatieve ervaringen op mijn werk, maar ik besefte dat ik nog steeds geen kaas gegeten had van online marketing. Er waren ZOVEEL leerpunten die ik nog moest maken, dat het me letterlijk de strot uit kwam. Dit zorgde er dan ook voor dat ik mijn doorzettingsvermogen hard moest trainen om goede dingen te blijven doen, terwijl het qua resultaten en tijd vaak erg tegen zat in het begin. 

Hoe krijg je meer Doorzettingsvermogen? 

Allereerst: Doorzettingsvermogen KRIJG je niet. Je ontwikkelt meer Doorzettingsvermogen door gewoon door te gaan. Voor mij persoonlijk wist ik al die tijd al dat het lang zou duren, maar toch maakte dat het proces niet makkelijker. Ik schreef me een ongeluk, studeerde uren per dag en typte voor het slapengaan zo snel mogelijk nog een artikel na een 16 uur durende studie en werkdag. 

Het enige dat daarbij telde was dat ik de dure software abonnementen van mijn online business in mijn portemonnee voelde branden. Zonder omzet had ik namelijk behoorlijke investeringen gedaan die ik niet zomaar de rug kon toekeren. Ze waren te duur om nog te stoppen, dus het moest er nu echt van komen dat ik een leuke cent via mijn online onderneming zou gaan verdienen. 

Dat is letterlijk hoe ik er lang in heb gestaan. Stoppen was geen optie, en in plaats van te mokken ging ik harder en meer werken om foutjes uit mijn site te halen bijvoorbeeld. 

Zo wist ik mijn doorzettingsvermogen flink te Trainen.

Door veel motiverende muziek en audioboeken te luisteren zag ik de toekomst nog steeds positief in, waarschijnlijk veel positiever dan anderen die in dezelfde situatie zitten. Ik wilde mijn doelen (locatie onafhankelijke internet business) namelijk ontzettend graag bereiken. Het was alsof mijn leven er vanaf hing en ik wilde nooit meer terug naar werkplekken zoals ik die in het verleden had gehad. 

Dus ik ging zo zuinig mogelijk om met mijn overgebleven geld en zorgde er simpelweg voor dat ik elke vrije minuut aan het studeren of produceren was. 

En dat werd uiteindelijk extra pijnlijk, want ondanks alle moeite werd er nog steeds weinig beloond, terwijl ik al ongeveer een jaar geleden was begonnen met fulltime ondernemen. Ik had nog wat geld gespaard, maar het zou geweldig zijn als er wat eerder inkomsten kwamen, zodat ik eindelijk kon zien of de moeite gegrond was. 

Maar zelfs na 4/5 maanden schrijven leek er ontzettend weinig te gebeuren waar ik zelf de controle op had. Daarom besloot ik om doorzettingsvermogen te tonen en net zo paniekerig / snel door te schrijven tot mijn statistieken structureel gestegen waren. Wat dat betreft was het echt BLIJVEN PRODUCEREN omdat ik niet wilde stoppen en tegen mezelf moeten zeggen: kijk nou, nu ben je weer gestopt! 

Ik hoopte dat ik toch goed aan het werk was en dat mijn snelle schrijven in de toekomst alsnog af zou betalen. Bekijk de statistieken maar eens! 

Doorzettingsvermogen ontwikkelen had ik nodig voor de website. Het was erg belangrijk om scherp en ambitieus te blijven in deze moeilijke tijd!Van 0 naar 200 maandelijkse bezoekers per maand, vanaf februari tot augustus. Het duurde ontzettend lang voor er iets serieus begon te veranderen en daar heb ik af en toe behoorlijk wakker van gelegen omdat ik me afvroeg of ik iets fout deed. .


Wat is de grootste valkuil waardoor jij Doorzettingsvermogen verliest?

  • Geen SMART doelen stellen die kraakhelder te volgen; meten en analyseren zijn;

  • Mensen hebben het geduld niet meer om lange termijn te denken; maar wille snelle, dure oplossingen;

  • Mensen gebruiken de verkeerde tools om hun doelen te bereiken; hierdoor mislukt het, raken ze ontmoedigd en worden ze op extra kosten gejaagd;

  • Je moet het allemaal in je eentje doen of durft niet over je doelen te praten. Dit is een veilige, maar domme situatie. Je kunt je beter proberen te motiveren door met andere "high achievers" om te gaan waar je meer van kunt leren over jouw expertise.

Hopelijk zie je in dat Doorzettingsvermogen een skill is die je aan kunt / moet leren, door er gewoon elke dag te staan en iets voor je business te doen. Een coach uit mijn verleden vertelde me altijd dat het zijn doel was om 7 dagen per week iets voor zijn online business te doen om er altijd verbonden mee te zijn. Ook al was het op sommige dagen maar een kort artikel schrijven of een enkel mailtje beantwoorden, om toch maar van dat hete weer te kunnen genieten terwijl hij toch aan zijn afspraken had gehouden.

Dit is een instelling die ik zelf ook ben gaan gebruiken. Als je bekijkt dat er 24 uur in een dag zitten kun je rust pakken, studeren, uit eten gaan, even socializen, sporten en alles doen wat je wilt, terwijl je nog voldoende tijd over hebt om een dagdeel of langer aan je business te werken. Als je het maar consistent elke dag blijft oppakken en beter wordt in de zaken die je ervoor moet doen.  

Stilstand is achteruitgang; en door meer van dit soort afspraken te hebben en na te leven via regels, kun jij jarenlang bezig blijven met het verder bouwen aan jouw doelen! Gestructureerd werken noemen we dat. Dan haalt de tijd je wel een keer in wanneer de goden vinden dat jij het goed hebt gedaan!

En dan kan het snel gaan, of nog steeds (te) langzaam gaan. Het is maar te hopen op het beste, maar je zult gewoon keihard door moeten bikkelen elke dag en blijven herhalen wat je strategie is. 


Wil jij meer Doorzettingsvermogen?

Heb jij geen Doorzettingsvermogen? En wil jij er aan werken? Dan zul jij consistent (met consistentie) aan jezelf moeten blijven werken om jezelf te verbeteren. Consistentie betekent via vaste doelen, vaste tijden / locaties / omstandigheden. Gewoon doen is hier het antwoord, en op een gegeven moment zal het harder gaan lopen doordat de tijd aan je zijde komt te staan. 

Een uitspraak die ik veel in Amerikaanse "motivational influencer" kringen tegen ben gekomen is de volgende: 

Om succesvol te worden en binnen de top 10 van de beste spelers in jouw markt te kunnen staan, zul je verder moeten gaan dan 90% van de meeste ondernemers / mensen in de huidige markt. Met andere woorden: je moet constant in beweging blijven en aan je doelen blijven werken. 

Consistent meer doorzettingsvermogen ontwikkelen is belangrijk als jij jouw doelen wilt bereiken. Een mooi actiepunt is om elke dag als een dag op zich te zien en ook elke dag iets voor je business te doen! Laat jij me weten wat jij gaat doen om aan meer doorzettingsvermogen te werken? 

Stop er gewoon nooit mee! Met andere woorden: verander je doelen, maar geef nooit op! :-) 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Kernvaardigheden, Competenties en Eigenschappen ontwikkelen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen