Autoriteit SEO

Wat is Autoriteit? En hoe krijg je meer autoriteit als ondernemer?

Vaak hoor je in de ondernemerswereld de term autoriteit voorbij komen. Maar wat is autoriteit en waarom is het begrip zo belangrijk?

Dat ga ik via dit korte artikel uitleggen vandaag, want het is als online ondernemer / entrepreneur iets waar jij absoluut aan wilt werken. Jij wordt er altijd beter van als mensen jou als "een autoriteit in jouw markt" gaan behandelen. Je krijgt meer vertrouwen, minder kritiek en hebt meer vrijheid om klanten te gaan helpen.

In sommige gevallen kan dit er toe leiden dat je ook hogere tarieven kunt gaan vragen of andere zaken kunt opschalen.

Maar hoe kun je jouw autoriteit precies verbeteren? Ik geef je in dit artikel een aantal tips en aanknopingspunten waarmee jij jouw situatie kunt verbeteren! 

Wat is autoriteit? En hoe bouw jij een bedrijf op basis van autoriteit? Je leest het in dit artikel!Wil jij meer leren over Autoriteit en Online Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Autoriteit?

Autoriteit wordt ook wel eens Expert Status genoemd. Om als online ondernemer een netwerk op te bouwen van klanten moet jij zorgen dat klanten in jou willen investeren. En simpel gezegd: als (online) ondernemer heb jij de potentiële macht om levens te veranderen! Maar dan moeten deze klanten wel geloven dat jij de kracht hebt om daadwerkelijk hun leven te veranderen!

Want bij elke investering, hoe klein dan ook, vragen zij zich af: "Is hij het waard?". Heeft hij een Unique Selling Point / Onderscheidend Vermogen? Of trap ik in de zoveelste nieuwe internet Scam?

Wanneer jij echt een expert status / autoriteit hebt opgebouwd in jouw markt vragen ze zich dat veel minder af, waardoor ze zich door jou door jouw bedrijf en diensten laten leiden. Dit vergt leiderschap; continue actie nemen en werken aan jouw merk; jouw verhaal; jouw doelgroep en het bouwen van een familie in plaats van een klantenkring...


Hoe straal je meer autoriteit uit in jouw markt? 

Wil jij Meer Autoriteit verdienen in jouw markt? Dan moet jij jezelf als ondernemer blijven ontwikkelen! Je moet klaarstaan om actie te ondernemen en jouw bedrijf te bouwen om een grote groep mensen van hun problemen af te helpen. Maar hoe wordt je gezien als iemand met autoriteit en expertise? (een Expert)

  • Handel niet in producten of diensten, maar in ervaringen! Betrek klanten bij jouw bedrijf en maak het doel groter, persoonlijker en belangrijker voor jouw klanten! Zo zijn ze veel makkelijker en gemotiveerder in beweging te brengen en bereiken hun eigen doelen.

  • Vertel je verhaal op een manier die geloofwaardig en logisch is opgebouwd! Voor (online) ondernemers telt de kracht van het verhaal vaak meer dan het product op zich. Dat is namelijk ook bij andere ondernemers te koop!

  • Door goede, sterke aanbiedingen te doen aan de juiste klantenkring en dat op de juiste manier te communiceren zullen klanten kopen om hun problemen op te lossen. Door hen constant mee te laten groeien worden zowel de problemen als de oplossingen steeds groter, waardoor ook jouw klanten actief blijven.

  • Doe zaken met andere mensen die ook gezien worden als expert! Dat kan door samen te werken via gezamenlijke podcasts; Youtube video's; Webinars; Cursussen en radioshows, maar ook door gewoon keiharde zaken te doen en de resultaten daarvan te delen.

  • Door niet alleen te nemen, maar te delen! Echte experts hoeven niet perse voor iedere minuut betaald te worden, omdat ze grote bedragen betaald worden door de opdrachtgevers waarvoor zij grote ROI's opleveren... Een echte Expert zit dan ook vrijwel nooit krap bij kas...

Autoriteit KRIJG je niet. Je straalt het uit als je het zelf bouwt!

Zoals je na het lezen van deze pagina wellicht begrijpt krijg jij niet zomaar een autoriteitsstatus. Zeker als jij nieuw bent als ondernemer zul je merken dat er veel mensen in jouw markt zitten die veel langer ervaring hebben dan jij...

Maar je zult ook merken dat veel mensen die beter zijn in hun vak, veel minder sterk zijn in Marketing en Storytelling. Daarom is het voor jou zaak om te gaan werken aan een sterk framework om meer autoriteit uit te stralen met jouw aanbod; verhaal en de movement die jij in de markt brengt...

Zorg dat je deze factoren op orde krijgt en jij zult snel naam kunnen maken en jouw klanten naar nieuwe levels brengen.

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Dit boek gaat dieper in op het positioneren van een online bedrijf en jezelf neerzetten als autoriteit! 

Boeken over meer autoriteit uitstralen in jouw markt

Russell Brunson schreef onlangs zijn boek Expert Secrets, wat internationaal een bestseller werd! Dit boek gaat volledig de diepte in over hoe jij als (online) ondernemer jouw mediakanalen en jouw verhalen kunt bouwen om ECHT indruk te maken op (potentiele) klanten; concurrenten en de rest van de markt.

Door op de onderstaande afbeelding te klikken kun je dit boek via bol.com bestellen als je daar interesse in hebt!

Autoriteit en Expert Status zijn begrippen die veel met elkaar te maken hebben! Heb jij autoriteit in jouw markt? Dan wordt jij als een expert gezien!Bestel via deze link HET boek over Autoriteit Claimen dat geschreven is door Russell Brunson!

Hopelijk heb ik je via dit korte artikel duidelijk kunnen maken wat autoriteit is en hoe jij meer autoriteit (expert status) kunt verdienen als ondernemer! Ik wil je zeker aanraden om Expert Secrets te bestellen en jouw online marketing strategie voor de lange termijn te verbeteren...


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen