Plug & Pay Review

Plug & Pay Betaal Software Review + Ervaringen | VIP Community + 14 Dagen Gratis Testen!

Hey, Kevin van Online Toekomst hier! Tof dat jij in mijn Plug & Pay betaal software Review terecht gekomen bent! In deze Plug & Pay Review beschrijf ik precies wat je met de dit betaalsysteem kunt bereiken als online ondernemer. Ik doe je ook direct een speciaal aanbod en ga je bombarderen met video's over het systeem! 

Sinds begin 2021 verdiep ik me in het Plug & Pay betaal software en het bijbehorende affiliate netwerk van IMU. Waarschijnlijk sta jij op het moment dat jij dit leest voor een lastige keuze, die ik zo makkelijk mogelijk voor je probeer te maken! Via dit artikel ga ik o.a. een rondleiding geven en laat ik zien hoe de installatie procedure er uit ziet! Ook ga ik de diepte in m.b.t. de features van Plug en Pay als betaal software, mijn ervaringen met klanten, voordelen, nadelen en voor wie dit systeem wel / niet geschikt is. 

Graag wil ik vermelden dat ik ook mijn eigen klanten help met het kiezen voor de Plug en Pay betaalsoftware!


De online marketing software tools van IMU (Phoenix; Huddle; Plug & Pay) zijn super krachtig! Ik ben een IMU ambassadeur die; omdat ik tevreden ben; volledig richt op de producten van IMU. Ik geloof echt in de kracht van IMU als bedrijf en het team van IMU heeft een hoge gunfactor bij mij opgebouwd doordat ik letterlijk alles te danken heb aan hun IMU Plus online marketing cursussen en de bijbehorende Tornado tools, waarmee je makkelijk een online business kunt bouwen. 


In deze Plug & Pay Review lees je alles over hoe jij Plug & Pay kunt gebruiken om sterk converterende betaalpagina's te maken.Via deze link kun jij gratis een Proefaccount voor Plug & Pay betaal software. Let op: Deze link is NIET geldig voor het onderstaande trainingsaanbod!

Let Op: Speciaal Plug & Pay Training Aanbod!!!

Gebruik deze Plug & Pay Review wijs; en CLAIM mijn Exclusieve Training Deal!

Voordat we beginnen met deze Plug & Pay Review wil ik je nog van iets belangrijks bewust maken. Ik verstrek als affiliate partner van IMU namelijk een Persoonlijke; Exclusieve deal voor mensen die via de bovenstaande link met Plug & Pay aan de slag gaan om hun online business te versterken. Meer daarover is te lezen via deze pagina! Houd daar vooral rekening mee wanneer je na het lezen van deze review een gratis trial aan wilt vragen! 

In deze Plug & Pay Review lees jij alles over hoe je met Plug & Pay aan de slag kunt!


Let Op: Speciaal Plug & Pay Training Aanbod!!!

De Plug & Pay Review helpt jou opstarten met Plug & Pay; mede via mijn eigen online membership community!Bestel via deze link de Online Marketing Tornado om je Technisch te registreren voor mijn Online Marketing Training Community!


Let Op: Speciaal Plug & Pay Training Aanbod!!!

Laten we starten met een aantal klantenreviews, want Plug & Pay klanten zijn blij met de verschillende extra omzet mogelijkheden zoals een Upsell en een Kassakoopje, waardoor de omzet bij "warme klanten" direct kan worden verhoogd door een slim aanbod te maken dat jouw hoofdproduct versterkt!


Op deze afbeelding zie je positieve reviews en testimonials van klantenPlug & Pay Reviews van tevreden klanten!


Plug & Pay Review: Wat zijn de verschillende mogelijkheden / Features van Plug & Pay?

Ik zal deze Plug & Pay Review starten met het beschrijven van de verschillende features; de bijbehorende voordelen en Testimonials; oftewel klanten ervaringen; want er zijn duizenden ondernemers die Plug & Pay gebruiken in Nederland en België. Veel daarvan hebben er een goede ervaring mee omdat de betaal software mogelijkheden biedt om geavanceerde upsell strategie toe te passen. Zo verdien jij meer gemiddelde omzet per klant en kun jij direct jouw online bedrijf locatie onafhankelijk laten draaien.

In mijn Plug & Pay Review wil ik twee verschillende mogelijkheden van de betaal software centraal zetten. Plug & Pay kent twee verschillende software services die beide richten op conversie optimalisatie, namelijk het online betaalsysteem en het affiliate marketing netwerk. Deze zal ik precies uitschrijven zodat jij weet wanneer het relevant voor je is! We starten met de betaal software en in de onderstaande afbeelding krijg je vast een eerste indruk over de verschillende conversie verhogende features.


In deze Plug & Pay Review lees je alles over hoe jij Plug & Pay kunt gebruiken om sterk converterende betaalpagina's te maken.Bekijk het bovenstaande overzicht van features die jij met Plug & Pay kunt toevoegen aan jouw betaalproces om de conversie te verhogen.


Wat zijn de mogelijkheden van de Plug & Pay betaal software wanneer je het gebruikt als online betaalsysteem?

Plug & Pay werkt als een betaal software dat jij via Mollie aan jouw website of webshop kunt koppelen. Je kunt via mijn Mollie Review lezen hoe deze payment provider werkt! Met Plug & Pay kun jij effectieve, conversie verhogende betaalpagina's maken (templates) voor zowel eenmalige transacties als wederkerende abonnementen.

Je kunt Plug & Pay via Zapier koppelen aan systemen zoals Wordpress Wishlist (communities), CRM systemen; administratie en e-mail marketing software providers.

Plug & Pay staat bekend als het enige online betaal software in Nederland met kassakoopjes en een One-Click-Upsell. Wanneer dit slim gebruikt wordt kan dit het gevolg hebben dat klanten meer waarde opleveren wanneer ze jouw producten kopen. Dit heeft voor veel online ondernemers een positief gevolg gehad met meer winst op hun investeringen in advertenties op bijvoorbeeld sociale media.

Via de onderstaande video legt Martijn van Tongeren van IMU uit hoe een Upsell werkt en waarom dit zo'n krachtige strategie is voor meer omzet. Deze techniek, waarbij vaak kortingen worden aangeboden voor matchende producten, zorgde bij IMU voor extra verkopen bij 20% van de bezoekers! Doordat deze personen al enthousiast waren over IMU van plan waren iets te kopen, was de grens lager om een extra bestelling aan het winkelmandje toe te voegen. Dit zorgde voor een omzetstijging van 58% zonder extra marketing kosten!

Wil jij jouw online cursussen of producten aanbieden en zoek jij een betrouwbare, effectieve online betaal software? Dan is Plug & Pay in combinatie met een Huddle e-learning community wellicht iets voor jou! Het biedt mooie kansen voor de toekomst van jouw online omzet! In deze video legt Youri Meuleman (eigenaar Mailblue) uit hoe hij zijn resultaten kon verbeteren door met de upsell strategie van Plug & Pay te werken.

Hou er wel rekening mee dat dit doorgewinterde online marketeers zijn met jarenlange ervaring en die precies weten hoe ze dit spelletje moeten spelen om alles uit tools als Plug & Pay te halen. Je moet hier uiteindelijk ook je hele sales funnel op aanpassen.

Plug & Pay Review: Wat kun je verwachten als je Plug & Pay installeert? 

Wat kun je verwachten als je de Plug & Pay betaal software installeert? Dat laat ik je zien in deze volledige review waarin ik je mee neem door Plug & Pay. Kleine disclaimer: tot dusver heb ik alleen de Lite versie getest en zal ik later terug komen. Ik heb tijdens het installatie proces wel gezien dat er weinig zaken verschillen en de Kassakoopjes / One Click Upsell kun je installeren vanaf dezelfde pagina's als die ik heb bezocht. Hierdoor ben ik overtuigd dat ik zelfs met een Lite versie toch een overzicht van de betaalsoftware kan geven!  

Wanneer je start krijg je eerst deze E-mail van Martijn! 

Plug and Pay is de online betaal software van IMU. Ben jij op zoek naar een online betaalsysteem? Gebruik dan Plug and Pay!

Plug & Pay Review | Stap 1: Via mijn Phoenix Software heb ik Plug & Pay geïnstalleerd.

Dit onderstaande scherm zie je wanneer je de Plug en Pay betaal software vanuit Phoenix wilt koppelen aan jouw andere systemen. 

In deze Plug & Pay Review lees je alles over hoe jij Plug & Pay kunt gebruiken om sterk converterende betaalpagina's te maken.

Plug & Pay Review | Stap 2: Inloggen en eventueel direct aankoppelen bij Mollie! 

Deze informatie zie je wanneer je de Plug en Pay betaal software installeert! Aangezien Plug and Pay alleen betaalpagina's (templates) maakt, moet je er rekening mee houden dat je ook een Mollie account nodig hebt om betalingen te kunnen ontvangen via Ideal etc. Je kunt direct een koppeling bij Mollie maken, maar dat kan ook al direct door op deze link te klikken! 

Als extra tip wil ik je doorverwijzen naar mijn Mollie review (opent in nieuw venster) waarin ik je help met het aanmaken van een account voor dit online betaalsysteem! Mollie is de beste keuze voor kleine ondernemers vanwege de lage kosten en alle nodige financiële koppelingen.


De Plug en Pay betaal software is een belangrijke schakel in het online business proces. Deze pagina zie je wanneer je de software test!

Plug & Pay Review | Stap 3: Het Plug & Pay Dashboard!

Hier kom je uit wanneer je de Plug en Pay betaal software test! Dit is het Dashboard! 

Plug en Pay betaal software testen kan 14 dagen gratis. In dit dashboard scherm kom je terecht als je de plug en pay betaal software probeert.

Plug & Pay Review | Stap 4: Maak een product aan voor jouw Plug & Pay shop!

Wil jij direct een product aanmaken in de Plug en Pay betaal software? Via de onderstaande afbeeldingen werkt het!

Plug en Pay betaal software laat jou producten aanmaken in enkele minuten. Ben jij klaar voor dit proces?

Plug & Pay Review | Stap 5: Producten aanmaken in Plug & Pay.

Dit is wat er gebeurt wanneer je via de Plug and Pay betaal software een Product aanmaakt. Je kunt hier verschillende productsoorten kiezen en een beschrijving typen! Hou er rekening mee dat je hier het beste een goede copywriting tekst voor kunt gebruiken, die twijfels wegneemt, want deze pagina staat groot op de Checkout! 

Met plug and pay betaal software kun jij jouw product online hebben voordat je met je ogen kunt knipperen. Hier zie je de productpagina van Plug & pay!

In deze Plug & Pay Review lees je alles over hoe jij Plug & Pay kunt gebruiken om sterk converterende betaalpagina's te maken.

Plug & Pay Review | Stap 6: Selecteer in Plug & Pay de prijs van jouw producten!

In deze afbeelding van Plug en Pay betaalsoftware prijzen zie je hoe je prijzen instelt voor de (digitale) producten die jij voor Plug & Pay instelt.

Aangezien ik niet het duurste abonnement had kon ik niet alle prijzen van Plug & Pay gebruiken.

In deze afbeelding van Plug and Pay betaalsoftware prijzen zie je hoe je prijzen instelt voor de (digitale) producten die jij voor Plug & Pay instelt.Plug & Pay Review | Stap 7: Voeg afbeeldingen toe aan je product / dienst!

In deze Plug en Pay betaal software Review laat ik precies zien hoe jij een Check-Out maakt met Plug & Pay. We zijn nu bijna door het Producten stappenplan heen...

In de onderstaande afbeelding kun je een afbeelding toevoegen aan jouw check-out. Bij Downloads (ernaast) kun jij ook nog een bedankpagina instellen op jouw website OF op de website van Plug & Pay. 

In deze Plug en Pay review laat ik je precies zien hoe het proces van een Check=Out maken er uit ziet. Ben jij al aan de slag gegaan met Plug & Pay?

Plug & Pay | Stap 8: Je hoeft nu alleen nog maar een CheckOut te maken in de Plug & Pay betaal software

Met de Plug en Pay betaal software maak jij iedere Checkout zo effectief mogelijk in enkele klikken. Het werkt allemaal ontzettend simpel en je hoeft niet te veel instellingen aan te passen. Ze hebben weinig knoppen, en de knoppen die er in zitten zijn makkelijk met elkaar te linken. Het is WEL een aanrader om de online marketing strategie te kennen voordat je aan de slag gaat!!

Met de Plug en Pay betaal software maak jij iedere Checkout zo effectief mogelijk in enkele klikken. Ben jij al aan de slag met Plug & Pay?

Plug & Pay Review | Stap 9: In de volgende afbeelding moet je je check-out in Plug & Pay vormgeven. 

Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet moet je hier 6 kleine menu's door!

Met Plug and Pay maak jij een prachtige checkout. In deze review ben ik erg positief over Plug and Pay. Het werkt super simpel en effectief!

Met Plug and Pay maak jij een prachtige checkout. In deze review ben ik erg positief over Plug and Pay. Het werkt super simpel en effectief!

Plug & Pay Review | Stap 10. Hier zie je de One-Click Upsell pagina

Op de onderstaande afbeelding zie je dat je nog een Upsell kunt toevoegen voor je klant naar de bedankpagina gaat! Dit zorgt er voor dat je gemiddelde orderwaarde stijgt doordat een percentage van de klanten een extra aankoop doet. Als je hier de conversie van kunt optimaliseren kan dit veel verschil maken voor jouw omzet! 

De Betaalsoftware Plug & Pay is in een uur ingesteld. Je ziet dat op deze afbeelding nog enkele Upsells toegevoegd kunnen worden. Dit maakt Plug & Pay een SUPER software!

Plug & Pay Review | Stap 11: De volgende stap in het Plug & Pay installatie proces is de Lay-Out Pagina

Je kunt hier de kleuren van de pagina kiezen en een ander template kiezen waarin USP's, video's en testimonials zichtbaar zijn. 

Onderaan de pagina zie je hoe de tekst van je betaalpagina er uit komt te zien en als je nog verder naar beneden scrollt 

In de Plug en Pay review lees je precies hoe je via Plug en Pay betaalpagina's maakt. Benieuwd hoe het werkt?

Plug & Pay Review | Stap 12: Vanaf deze pagina gaan we door naar de Plug & Pay bedankpagina! 

Op deze pagina kun jij video's of tekst neerzetten om jouw bezoeker te danken voor de aankoop! Een tip is om de bezoeker hier altijd te feliciteren met de aankoop, zodat ze zich prettig voelen. Het kan ook helpen om direct handige informatie te geven die de bezoeker helpt met de follow up!

De plug en pay bedankpagina kan gebruikt worden om jouw bezoeker te bedanken wanneer deze iets koopt. Je kunt deze pagina gebruiken om een video af te spelen of follow up informatie te geven.

Plug & Pay Review | Stap 13: Na deze pagina volgt nog een extra onderdeel van de Plug & Pay bedanktpagina!

Hier kun je alleen nog wat tekst voor de bedankpagina's toevoegen! 

De Plug en Pay Review laat zien dat de software erg fijn werkt en in iets langer dan een uur klaar was.

Plug & Pay Review | Stap 14: Plug & Pay koppelen met Mollie Betaalprovider!

Plug en Pay koppel je met Mollie. Er zijn geen andere systemen die je momenteel kunt koppelen aan Plug & Pay.

Je kunt deze codes in Mollie vinden in de instellingen sectie nadat je een gratis account hebt aangemaakt via deze link

Plug en Pay koppel je met Mollie. Er zijn geen andere systemen die je momenteel kunt koppelen aan Plug & Pay.

Plug & Pay Review | Stap 15: Koppel de API Keys van Plug & Pay en Mollie!

Plug & Pay Betaal Software koppel je makkelijk met Mollie! Je hebt zoals je op de bovenstaande afbeelding ziet de Live API Key en de TEST API Key nodig. Je kunt simpel op de Kopieer button klikken die je ziet op de onderstaande afbeelding! 

Plug & Pay koppel je met Mollie. Hier is helaas geen andere optie voor momenteel, dus zonder Mollie kun jij ook niet met Plug & Pay aan de slag.

Dit was in principe de installatie van de Plug & Pay Betaal Software! Het bovenstaande proces heeft van A tot Z zo'n 2 uur geduurd, inclusief Copywriting EN het invoeren van alle tekst op deze Plug & Pay review pagina. Hierdoor heb ik sterk het gevoel dat het volledige betaalsysteem (inclusief koppelen met Mollie) ongeveer een uur duurt als je alle gegevens van je bedrijf bij de hand hebt! 

Benieuwd hoe de betaalpagina er uit ziet die ik heb gemaakt? 

Wil jij dit proces ook direct doorlopen? Vraag dan via deze link de testversie aan!


Wat zijn de mogelijkheden wanneer jij Plug en Pay gebruikt als Affiliate Netwerk?

Affiliate Marketing is handig wanneer jij zo veel mogelijk waarde uit jouw advertentiebudget wilt halen. Je kunt met affiliate marketeers samenwerken zodat jouw producten door anderen gepromoot worden op "no cure no pay" commissiebasis. Dit zorgt er enerzijds voor dat jij zichtbaar bent in kringen die jij anders niet zou bereiken, en anderzijds dat jij kunt focussen op hetgene waar je goed in bent, namelijk online ondernemen!

Wat is de kracht van affiliate marketing als je het toepast via een netwerk zoals Plug & Pay?

Er zijn wanneer jij adverteert op internet weinig mogelijkheden die zo kosten effectief te schalen zijn als affiliate marketing. In het verleden waren online ondernemers veel bezig met het promoten van hun producten via influencers. Hierbij betalen mensen (veel) geld voor campagnes op bijvoorbeeld social media, maar konden daar moeilijk de resultaten van meten. Er werd dan bakken met geld betaal voor bereik wat "misschien ooit iets op zal leveren". Een uitspraak van Tonny Loorbach (IMU) die mij eeuwig bij zal blijven is deze: 

Veel vormen van adverteren zijn als een bord spaghetti tegen de muur aan gooien en hopen dat er wat blijft plakken. 

Dit is niet het geval bij affiliate marketing. Bij affiliate marketing hoef je namelijk alleen een commissie te betalen wanneer een verkoop is gerealiseerd. Mensen moeten eerst voor je aan het werk en door met jouw bedrijf aan de slag te gaan plaatsen ze zich in een positie om geld te verdienen door jouw producten te promoten.

Dit is voor affiliate adverteerders natuurlijk ontzettend interessant, want je kunt zelf kiezen met hoeveel affiliate partners je samenwerkt, met wie je samenwerkt en bepaald ook zelf de opbouw van jouw digitale producten, commissies en cookies! Daardoor heb jij alle touwtjes zelf in handen over hoe jij samenwerkt met jouw affiliates en hoe jij dit totaalproces inricht. Zo werken sommige online ondernemers met leaderboards waarin zij hun top affiliates extra belonen.

Door hier een slim proces met mooie beloningen omheen te bouwen kun jij er als online ondernemer voor zorgen dat jouw affiliates echt een team gaan vormen dat hard voor je wil werken. In de onderstaande video bespreken Tonny en Martijn van IMU wat je kunt doen om jouw affiliate marketing campagne zo effectief mogelijk aan te pakken!

Wat kun je verwachten als je start met het Plug & Pay affiliate marketing Netwerk van IMU?

De opleidingsmaterialen van IMU zijn zeer uitgebreid. Wanneer jij als adverteerder start met het Plug & Pay affiliate marketing netwerk krijg jij een online cursus in de vorm van een bootcamp waarin jou precies wordt uitgelegd hoe je jouw producten kunt aanmaken in Plug & Pay; waar je technisch gezien rekening mee moet houden; en hoe je een conversie gerichte affiliate marketing campagne op kunt zetten voor jouw producten of diensten.

In de onderstaande foto's zie je hoe de marketplace van Plug & Pay opgebouwd is.


Via het Plug & Pay affiliate netwerk kun jij jouw affiliate campagnes publiceren, waardoor affiliates jouw producten kunnen promoten als ze lid zijn van Plug & Pay.ZO ziet het affiliate netwerk van Plug & Pay er uit wanneer jij jouw (digitale) producten wilt laten promoten door affiliates..


het Plug & Pay affiliate netwerk laat jou naar een sterke campagne toe werken door te voorzien in de nodige technische tools. Plug & Pay is voornamelijk bekend bij online coaches en trainers die er digitale kennisproducten aanbieden.Zo ziet een affiliate campagne er uit wanneer je het publiceert binnen de Plug & Pay Marketplace.


Plug & Pay Review: Wat zijn de verschillen tussen de abonnementen en kosten?

In de onderstaande afbeelding kun je de precieze kosten en features van de verschillende Plug & Pay abonnementen zien. Wanneer jij alleen een online betaal systeem nodig hebt en maximaal 500 betalingen per maand wilt doen, zit je goed met het Plug & Pay Premium abonnement voor 497,- euro per jaar. Je krijgt dan toegang tot een betaalomgeving met betaalpagina templates, upselling en salestriggers, abonnementen module, kunt statistieken bekijken, facturen versturen, betaalherinneringen versturen en ook administratie exporteren. Uiteraard kan ook elke keuze die je maakt getest worden via splittesten (A/B testen),

Wanneer jij meer betalingen nodig hebt en met jouw digitale producten toegang wilt tot de affiliate marketplace betaal je 1164,- euro per jaar voor het Plug & Pay Ultimate jaarabonnement. Je kunt dan samenwerken met de affiliates / affiliate marketeers die zich ingeschreven hebben bij het netwerk.

Zoals altijd, moet je er rekening mee houden dat een jaarabonnement altijd voordeliger is dan in termijnen betalen. Voor een Plug & Pay premium abonnement in termijnen betaal je 588,- euro en voor een Ultimate abonnement in termijnen betaal je 1500,- euro. Beide bedragen zijn exclusief btw!

Op de Plug & Pay Betaalpagina zie je de prijs en kosten van de verschillende abonnementen. Zoals je ziet kun je Plug & Pay / Plug and Pay ook 14 dagen gratis testen!Klik op deze link om er achter te komen of deze prijzen nog actueel zijn, EN of er toevallig een KORTINGSACTIE is voor Plug & Pay!

Wat zijn de nadelen van werken met de Plug en Pay betaal software? 

De Plug & Pay betaal software is geen goedkope software. Je betaalt voor een stukje marketing en influencer status van de Internet Marketing Unie en de opleiding die je er bij krijgt. Er zitten een aantal geweldige features in die gebouwd zijn door online ondernemers die alles uit hun marketing willen halen en kunnen opschalen, maar Plug en Pay is zeker niet altijd de beste keuze voor kleine ondernemers die bijvoorbeeld veel klanten uit hun directe netwerk halen.

Wat dat betreft moet je je aanbod goed inrichten op de kracht van het systeem, door met upsells, downsells en kassakoopjes te werken. Je moet strategisch weten waar je op gebied van online marketing mee bezig bent om daar de voordelen van te benutten; en dat vergt een bepaald kennis niveau en een online marketing groeimindset. 

Als je deze theorie helder hebt kan Plug & Pay je omzet overigens veel hoger maken en dat is voor iedere ondernemer fijn! En dat is de strategie die ik jou bij wil brengen in mijn Online Marketing Community!

Goed, dan gaan we nu naar de koppeling tussen Mollie en Plug & Pay kijken! Heb jij nog geen Mollie account? Dan kun je direct de voorwaarden bekijken door op de onderstaande afbeelding te klikken. Je bent in 15 minuten online als het moet, want het onboarding proces bij Mollie is erg sterk!  

Plug & Pay koppel je met Mollie. Hier is helaas geen andere optie voor momenteel, dus zonder Mollie kun jij ook niet met Plug & Pay aan de slag.Via deze link zie je de voorwaarden om aan te melden voor Mollie. Je koppelt Plug & Pay via Mollie aan jouw website / webwinkel / webshop.

Sommige van mijn klanten hebben problemen ervaren tijdens het koppelen van de Plug en Pay betaal software en Mollie...

Als jij aan de slag wilt gaan met Plug & Pay is het verstandig om even research te doen naar de onderstaande situatie. Deze lijkt momenteel opgelost te zijn, maar ik wil het toch benoemen aangezien dit mij en een klant veel frustratie heeft opgeleverd. Tijdens het installeren van een klant heb ik tussen februari en mei 2021 meegemaakt dat Mollie; waarmee je Plug & Pay aan je website of webshop koppelt; niet akkoord ging met de website van mijn klant. Met andere woorden: hij had nog geen Mollie account en werd daar geweigerd vanwege grote drukte en nieuwe regels. 

Hierdoor werkte de externe koppeling niet en wij werden door IMU zo'n 2 maanden in onzekerheid gehouden, waar wij van verschillende kanten (helaas) ook verschillende verhalen hoorden. Mijn klant had Plug en Pay namelijk al gekocht en wij kwamen later pas achter de problemen bij Mollie. Hier werd door IMU in die periode geen communicatie over naar buiten gebracht, terwijl dit probleem minimaal 2 maanden heeft geduurd. In mijn review over mollie leg ik hier het een en ander over uit, maar ik ga benadrukken dat deze situatie ontzettend veel stress en tijd heeft gekost voor alle betrokken partijen.

Mijn klant is een ontzettend mainstream bedrijf (relatie coaching) met een nette website en Mollie gaf ook geen reden waarom ze deze klant geweigerd hadden. Dit schijnt (volgens reviews Trustpilot) regelmatig te gebeuren. Sterker nog: er zijn voorbeelden van bedrijven die geweigerd werden op het moment dat ze al maanden of jaren klant waren. Hier lijkt dus geen logica in te zitten en maakt Mollie voor mij als partner erg ongeloofwaardig. 

Achteraf heeft IMU dit probleem opgelost en hebben wij na vertraging onze business kunnen runnen; en het schijnt dat IMU hard bezig is om een extra integratie met een partner als Stripe in te bouwen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Mollie is momenteel (in juni 2021) de enige optie om Plug en Pay te koppelen en IMU is er op de harde manier achter gekomen dat ze hier zelf (te) weinig invloed op uit kunnen oefenen. 

Nogmaals: momenteel is het opgelost en zouden klanten van IMU zelfs voorrang krijgen bij Mollie, maar wat mij betreft is dat eerst zien, dan geloven. Zorg er daarom in de basis ALTIJD voor dat jij een goedgekeurd Mollie account hebt voordat jij met Plug & Pay aan de slag gaat. 

In de onderstaande video leggen Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren de situatie omtrent Mollie uit.

Conclusie: wat moet je weten over de Plug en Pay betaal software?  

Omdat er twee totaal verschillende functies in het Plug & Pay systeem zitten, schrijf ik twee verschillende conclusies met toppunten en aandachtspunten. 

Wat zijn de toppunten van de Plug en Pay Betaal software.

 • Om jou te helpen schrijf ik bij deze de kernpunten uit dit artikel. Plug & Pay is een online betaal software EN affiliate marketing netwerk gebouwd door en voor online ondernemers.

 • IMU heeft een aantal slimme, conversie verhogende features toegevoegd die de omzet per aankoop structureel verhogen. Op het moment van schrijven (maart 2021) werden deze features nog niet bij concurrenten aangeboden. Deze features waren nog niet beschikbaar in Nederland en omdat IMU manieren zocht om het ROI van hun online business te verbeteren, oftewel meer geld over te houden, bouwden ze het zelf!

 • Plug & Pay is niet het goedkoopste systeem, maar wel het meest geavanceerde. Als jij een online ondernemer bent die meerdere aansluitende digitale producten heeft, kan de betaal software van Plug en Pay jouw omzet verhogen door de klanten in jouw winkelmandje een extra kassakoopje en een one-click-upsell aan te bieden.

Deze afbeelding geeft nog een laatste indruk over de Plug & Pay betaal software. Het is een van de betere systemen in Nederland.

Plug & Pay Review: Wat zijn de toppunten van het Plug & Pay affiliate netwerk? 

Voor klanten die hun producten willen promoten via affiliate marketeers heeft IMU ook een affiliate marketing netwerk toegevoegd. Hier kun jij als online ondernemer jouw digitale producten plaatsen en samenwerken met online marketeers die jouw materialen binnen hun eigen netwerk promoten. Dit zorgt voor een marketing campagne die gebaseerd is op lange termijn samenwerkingen met affiliates die bij jouw producten passen. Door dit slim in te zetten verbeter jij jouw online marketingstrategie en kun je jouw bedrijf zo kosten-effectief mogelijk opschalen.

 • 9000+ affiliate marketeers aangesloten bij Plug & Pay.

 • Het systeem werkt erg makkelijk en je krijgt goede begeleiding als affiliate adverteerder.

 • Je kunt veel verschillende "splittesten" doen en ook voor verschillende personen, verschillende betaalpagina's aanmaken met verschillende affiliate percentages.  

Martijn heeft veel actie gevoerd via Clubhouse, waardoor er veel nieuwe members bij zijn gekomen. Veel van deze mensen heeft hij geleerd dat het goed is om hoge affiliate commissies te geven, omdat het de omzet verhoogd. In korte tijd zijn er veel nieuwe opdrachtgevers bijgekomen. 


Hoe zet je een affiliate campagne op via Plug & Pay? 

Een affiliate campagne opzetten via het affiliate netwerk Plug & Pay werkt in enkele simpele stappen. Deze zal ik in de onderstaande tekst en handleiding volledig uitleggen! 

Bekijk ook mijn andere artikelen over affiliate marketing voor adverteerders eens, waarin je nog meer informatie kunt vinden over het opbouwen en uitvoeren van een affiliate marketing campagne.

Stap 1: Maak een account aan via Mollie. Je koppelt Plug & Pay namelijk via Mollie aan jouw website, waarna Mollie de betalingen voor je regelt.

Hou er rekening mee dat er in het verleden ooit accounts zijn geweigerd voor Mollie, bijvoorbeeld van Dropshipping ondernemers. Er is een tijd geweest dat Plug & Pay gebruikers voorrang kregen omdat Plug & Pay een grote partner is van Mollie met meer dan 150 miljoen omzet. Het is verstandig om dit even na te checken wanneer jij een Mollie account aanmaakt en met Plug & Pay aan de slag wilt gaan. Wil je mijn volledige Mollie Review lezen? 

 

Op deze afbeelding zie je Mollie. Je koppelt Plug & Pay met Mollie om betalingen te kunnen ontvangen.Maak eerst een account aan voor Mollie om te testen of het allemaal werkt. Bestel Plug & Pay pas na acceptatie van Mollie! 


Stap 2: Na het aanmelden voor Mollie gaan we naar Plug & Pay.

Je kunt via deze link aanmelden voor Plug & Pay en bent ook in de gelegenheid om 14 dagen (gratis) te testen. In deze proefperiode kun je in principe al beginnen met het bouwen van jouw betaalprocessen / affiliate marketing campagne. Wanneer je aanmeldt kom je in het scherm om in te loggen. Hier kies je voor "Store" of "Affiliate". In het geval van dit artikel kies jij voor Store, omdat we jouw store aan gaan melden. Wanneer jij op Affiliate klikt, kom je namelijk "als affiliate" in de marktplaats omgeving waar je affiliate marketing campagnes kunt bekijken.

Bekijk help.imu.nl en klik op Plug & Pay om de twee video bootcamps van de IMU online marketing software producten te bekijken.

In dit artikel gaan we specifiek in op het opzetten van een affiliate marketing campagne via Plug & Pay, de online betaalsoftware van IMU. De video's die hier bij horen duren ongeveer 2 uur en hierin neemt Martijn van Tongeren je mee in het installeren van de software. Het IS al ontzettend handig gemaakt en ze leggen je in die tijd precies uit wat je moet doen.


Je ziet hier het plug & pay affiliate gedeelte. Hier kun je inloggen om een affiliate campagne op te zetten.Maak een (proef) account aan bij Plug & Pay en start met het bouwen van jouw betaalomgeving / affiliate marketing campagne. 


Stap 3: Affiliate Marketing Campagne maken.

Affiliate Marketing is een van de meest onderschatte vormen van online marketing. Je vraagt online ondernemers of online influencers om hun achterban te gebruiken om sales voor je te doen met jouw producten. De kracht van affiliate marketing is dat je als ondernemer pas hoeft te betalen wanneer er resultaten behaald worden. Je bouwt een leger van werknemers op commissie basis! 

Een affiliate link is via een affiliate cookie gekoppeld aan het account van de affiliate publisher, waardoor deze sales kan genereren voor jou als online ondernemer. Je ziet hierbij dat meerdere mensen kunnen gaan promoten en het systeem herkent via de cookies precies wie daar achter zit. Iedereen krijgt zijn unieke link en een vergoeding wanneer hij een verkoop doet. 

Dit werkt in de praktijk prima, maar kent nog uitdagingen bij sommige social media platformen EN wanneer mensen hun cookies handmatig verwijderen / in cognito modus internetten..

Wanneer je cookies verwijderd zijn, ben je als affiliate ook je affiliate commissie van die sessies kwijt... 

Komt iemand op de pagina maar doet geen aankoop? Dan is het jammer van de moeite voor de affiliate, maar daar heb jij als ondernemer verder geen last van! Dit is simpelweg gratis reclame voor jouw producten.


Wanneer je Plug & Pay opent, is het ontzettend makkelijk gemaakt om een campagne op te zetten.

Zorg dat jij jouw sales funnel goed voorbereid hebt wanneer je aan de slag gaat met affiliate marketing! Je klikt in Plug & Pay op Affiliate Marketing.

Hou er rekening mee dat je zelf een campagne moet bouwen en een percentage kiest. Het is erg belangrijk om hier goed over na te denken, want wanneer jouw concurrent met soortgelijke producten hoge(re) commissies geeft, zal de affiliate jouw product misschien links laten liggen. Daarom moet je er altijd voor zorgen dat het voor de affiliate ook interessant is. Wanneer je verder in de sales funnel nog andere producten klaar hebt staan, moet je zoiezo een hoge affiliate commissie geven.

Je zorgt dat affiliates de kleine, onbekendere producten promoten omdat daar minder gevoel achter zit. Dan zorgt het bedrijf van de affiliate adverteerder dat er een goede persoonlijke strategie wordt gevoerd die de upsells verkoopt. 

Je kunt dus samen gaan werken met anderen om elkaar vooruit te helpen. Zelfs als mensen dezelfde doelgroep hebben. 

 

Instellingen die jij moet aanpassen om via Plug & Pay een affiliate campagne op te zetten.

Bij het starten van een affiliate marketing campagne via Plug & Pay moet je eerst door een aantal instellingen heen. Je doet dit eenmalig en kunt dan zonder problemen gebruik blijven maken van het werk dat je eerder hebt gedaan. Het instellen van een affiliate campagne werkt het beste als je er vooraf al goed over na hebt gedacht. 

Stap 1: Standaard instellingen.

We gaan eerst naar het tabje Instellingen kijken. 

Met de Unieke registratie-url laat je je affiliates inschrijven. Oftewel: de link die daar verschijnt moet jij door communiceren met jouw affiliates.

 • Commissies

 • Balansen

 • Betalingen

 • Profielen

 • Verkopers

 • Instellingen (Cookietermijn / gegevens / productcategorie)

 • Promotiematerialen (zorg voor verschillende mogelijkheden zoals Trial pagina; opt-in pagina e-book; plug & pay homepage)


Stap 2: Geavanceerde instellingen

Er zijn ook nog geavanceerde instellingen die jij in orde moet maken. Deze hebben meer te maken met de secundaire voorwaarden van jouw affiliate programma.

Ben jij benieuwd hoe je een affiliate campagne opbouwt? Of wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het bouwen van jouw affiliate marketing salesforce? 


Voorkeuren die jij in moet stellen: 

 • Laat je verkopers automatisch promoten of wil je ze allemaal keuren? 
 • Wie ontvangt er commissie > Eerste of Laatste klik? 
 • Wat is de betaaldrempel? Oftewel vanaf welk bedrag kunnen jouw affiliates uitbetalen?
 • Na hoeveel dagen moet de commissie worden vrijgegeven? Hou hier 60 dagen aan! 
 • Moet mijn winkel in de Plug & Pay marktplaats worden weergegeven?
 • Huisregels: wat zijn de regels omtrent jouw producten? Hoe mogen jouw affiliates promoten?
 • Wanneer is de uitbetaling beschikbaar? Welke datum van de maand? 
 • Doe je Eenmalige Commissie of Wederkerende commissies?


Stap 3: Extra opmerkingen.

Er zijn een aantal extra opmerkingen waar ik in het bijzonder bij stil wil staan, omdat ze extra belangrijk zijn om goed in te stellen. Maak je hier fouten mee? Dan zal de kans om veel (extra) omzet uit affiliate marketing te halen minder groot worden. Wanneer je deze fout instelt is het namelijk voor een van de betrokken partijen minder interessant. 

 • Wat is Redirect Whitelist? 

Bij Redirect Whitelist vul jij je eigen website(s) in waarvan je vind dat de affiliate commissies verdient als er via de cookies via 1 van jouw sites verkopen zijn gedaan.

Dit is voor Deeplinking! Wanneer je dit invult krijgt iemand een commissie over alle producten die via zijn link geklikt zijn, ook al is dat via verschillende websites van jouw bedrijf. Voorbeeld > Een affiliate stuurt iemand naar de Online Marketing Tornado, maar deze koopt niet de Online Marketing Tornado, maar wel de IMU Plus cursus. Je wilt als eerlijke online ondernemer dan regelen dat de affiliate de vergoeding krijgt waar hij recht op heeft en dit doe je via "Redirect Whitelist".


 • Wat kun je met Affiliate Profielen? 

Je kunt met deze mogelijkheid ook verschillende affiliates verschillende percentages geven. Je kunt dan grotere partners een speciaal, beter percentage geven. Zo kun je ook je beste partners belonen. Hoeveel commissie geef je? En welke profielen gelden voor wie?

 • Waarom is de Levensduur van de Cookie belangrijk: 

Hoelang krijgt een affiliate een commissie betaald wanneer er via zijn cookie iets is aangekocht op jouw website? Standaard 60 dagen! Zorg voor een realistische termijn zodat jouw affiliates ook vertrouwen in de relatie zien. Te korte cookietijd is eigenlijk niet de moeite waard om te promoten.


Hoe regel je de Marketing van jouw affiliate programma?

Je kunt een nieuw affiliate programma binnen 30 minuten online hebben, maar hopelijk zit er iets meer voorbereiding en strategie achter van jouw kant! Maak het zo sexy mogelijk voor affiliates om met jouw producten aan de slag te gaan! Geef ze goede, eerlijke commissies en zorg dat jij (of een affiliate manager) klaar staat om vragen te beantwoorden wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld via een wekelijkse Webinar. 

Tip: Maak het zo makkelijk mogelijk voor affiliates om je te promoten, bijv. via Banner pakketten / standaard e-mails / advertentie teksten etc. Zeker als je verstand hebt van online marketing. Je zult hierdoor je affiliates werk uit handen nemen en de inkomsten verhogen.


Hoe kom je als online ondernemer aan je affiliates? 

Het is verstandig om vooraf goed na te denken over hoe je met affiliates gaat werken EN wie jouw droom affiliates zijn. Ik schreef onlangs ook een artikel over het opbouwen en trainen van jouw eigen salesforce, waar je dit alles via een helder stappenplan terug kunt lezen.


Wil jij de Plug & Pay betaal software 14 dagen gratis testen?

Hopelijk heb jij iets gehad aan deze Plug & Pay review. Wil jij de conversie van jouw website of webshop verhogen? Of wil jij aan de slag met affiliate marketing om jouw producten aan de man te brengen? Dan is het wellicht een mooie kans om de Plug & Pay software van IMU 14 dagen gratis te testen en goed in de betaal software rond te kijken hoe andere ondernemers in de marketplace het gebruiken.

Dit is op eigen risico, want wanneer je eenmaal bezig bent zul je merken dat het lastig is om niet te kopen... Via deze link kun jij Plug & Pay 14 dagen gratis testen. Heel veel succes met jouw online marketing avontuur! Als je iets aan deze review hebt gehad, zou ik het gaaf vinden als je me even op de hoogte brengt via Instagram.


Extra Kennisproducten over de kracht van de Plug & Pay betaal software.

IMU staat voor consistent waarde leveren en investeert veel in heldere kennisproducten die uitleggen wat je precies met hun Tornado Tools kunt. Zo ook bij de Plug en Pay betaal software! Dat is iets wat je niet bij veel organisaties terugziet. Zelf heb ik hier ontzettend veel van geleerd, maar dit is ook voor andere klanten super interessant.Op deze afbeelding zie je een foto van het e-book Klik op deze afbeelding om via de website van IMU De Ultieme Checkout te downloaden! 


Lees in dit gratis E-book alles over hoe je via Plug & Pay je verkooppagina's en betaalproces optimaliseert.

Wil jij weten waar een effectieve betaalpagina aan moet voldoen? Je leest in IMU's Ultieme Check-out E-book alles over de kracht van een conversie verhogend en doelgericht betaalsysteem EN hoe je dat met Plug & Pay kunt doen.


Op deze afbeelding zie je het affiliate marketing E-book van IMU over Plug & Pay. Hierin leer je alles over het inzetten van affiliate marketing.Klik op deze afbeelding om via de website van IMU het E-book over affiliate marketing te downloaden! 


Lees dit gratis E-book van Plug & Pay alles over het bouwen van een doelgerichte affiliate marketing strategie.

Wil jij weten hoe je een doelgerichte affiliate marketing campagne kunt bouwen voor jouw bedrijf? Je leest in IMU's Affiliate Marketing E-book alles over de kracht van affiliate marketing en hoe je dit via Plug & Pay in kunt zetten voor meer omzet!


Op deze afbeelding zie je alle IMU Plus online marketing curusssen. Deze zijn ontzettend leerzaam voor startende online marketeers.Klik op deze link om direct meer informatie te krijgen over IMU Plus, waar je toegang krijgt tot alle online marketing cursussen van IMU.


Start met de IMU Plus Online Marketing Community en krijg toegang tot alle online marketing cursussen.

In het IMU Plus ledengedeelte sparren ondernemers met elkaar over online business. Voor 497,- euro per jaar krijg je toegang tot alle online cursussen, seminar en Webinar opnames die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt + exclusieve "build your business bootcamps". Je leert van A tot Z een business bouwen via een business plan en de IMU methodes en krijgt binnen elk onderdeel van jouw online business alle (virtuele) begeleiding die je nodig hebt.

Ga jij als (startende) online ondernemer met de Plug en Pay betaalsoftware aan de slag? Dan is het wellicht een interessante toevoeging om ook mijn review over de E-learning membership community (IMU Plus) te lezen, waarin jij voor 497,- euro per jaar toegang krijgt tot alle online marketing content van IMU en alles leert over het bouwen en uitbreiden van jouw eigen online business!

Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! Reactie plaatsen