Affiliate Marketing Kennisbank


Wat is affiliate marketing?

Affiliate Marketing is een vorm van adverteren waarbij de adverteerder zijn online producten beschikbaar stelt via een affiliate netwerk. Het affiliate netwerk zorgt voor de technische afhandeling en zorgt dat de campagnes van deze adverteerders gepromoot worden bij het netwerk van "affiliates", oftewel affiliate marketeers.

Affiliate marketeers zijn bijvoorbeeld mensen met een populaire website, mailinglijst of social media kanaal. Een interessant punt om te benoemen is dat het promotiewerk bij affiliate marketing vooral bij de affiliate marketeers ligt, omdat zij alleen performance based betaald krijgen. Zo kost affiliate marketing voor een adverteerder alleen geld wanneer daadwerkelijk een sale wordt geclosed.

No Cure, No Pay! Dat wil zeggen dat het volledige advertentie budget performance based is, dus super effectief!

Veel online ondernemers gebruiken affiliate marketing dan ook om hun bedrijf op te schalen, wanneer ze er in geslaagd zijn om hun business geautomatiseerd in te richten. Zo kunnen ze een groot bereik benutten van relevante influencers of tevreden klanten die zelf klanten aan willen brengen. Zo kan iedereen wat extra geld verdienen door deze producten (affiliate programma's) te promoten in ruil voor een commissie. 

Ter introductie van deze affiliate marketing kennisbank en mijn content over dit onderwerp nam ik deze video voor je op! Welkom in de wereld van Affiliate Marketing! Klaar om meer te leren als affiliate of adverteerder? 

Op deze website onderscheid ik twee vormen van affiliate marketing, namelijk affiliate marketing vanuit het oogpunt van de adverteerder EN affiliate marketing vanuit het oogpunt van de affiliate marketeer. Door partijen aan elkaar te koppelen ontstaat een gezonde indruk van het affiliate marketing ecosysteem. Bekijk mijn kennisbanken en schrijf je in voor de mailinglijst als je van A tot Z door de wereld van affiliate marketing rondgeleid wilt worden. 

Als jij geïnteresseerd bent in online ondernemen wil ik echter nog iets anders onder de aandacht brengen! Naast deze kennisbank heb ik namelijk ook nog een kennisbank over Internet Marketing en handige online business Software oplossingen. Mijn ultieme leermomenten deel ik met lezers in mijn Mindset en persoonlijke ontwikkeling kennisbank!


Affiliate Marketing Disclaimer

Zelf werk ik ook veel met affiliate links in mijn content om een verdienmodel in mijn content te bouwen. Wil je weten welke dit zijn? Ik schoon ze meestal op via het linkmanagement systeem Bitly! Hiermee maak je niet alleen je links onherkenbaar, maar je kunt ze ook tracken en analyseren. Bezoekers zien dan niet direct dat het betaalde links zijn (aanrader)!


Wil jij meer informatie over de Affiliate Marketing industrie? 

Wil jij zelf adverteerder of affiliate marketeer worden maar weet je niet hoe? De Internet Marketing Unie (IMU) schreef een BIJBEL over het opbouwen van een online marketing business, en schreef ook een gratis e-book over affiliate marketing. Beide zijn erg de moeite waard voor alle online marketeers EN adverteerders die hun business via affiliate marketing naar een hoger niveau willen tillen! arrow_drop_up arrow_drop_down