Wat is een Influencer

Wat is een Influencer? {Betekenis Influencer Marketing}

Influencer Marketing is iets waarmee jij als startende online ondernemer een groot bereik kunt bouwen en het stelt je in staat om veel impact te maken op het leven van jouw doelgroep. Toch maken veel content creators die experimenteren met influencer marketing een aantal cruciale fouten waardoor hun media kanalen nooit ECHT van de grond komen...

Maar Wat is een Influencer? En wat doen Influencers via welke platformen om via Influencer Marketing hun brood te verdienen?

Via dit artikel leg ik het je uit en zal ook een aantal boeken en software tools bespreken die jij kunt inzetten om als startende influencer jouw eigen influencer avontuur te starten!

Wat is een Influencer? En wat doen Influencers om via Influencer Marketing hun brood te verdienen? Ik leg het je uit!Meer leren over Online Ondernemen zoals het Influencer Marketing Verdienmodel? Bekijk Kennismaterialen in mijn Webshop!

Wat is een Influencer? [Uitleg & Betekenis]

Als je binnen een specifieke doelgroep bereik hebt is dat geld waard en kun je daar een eigen bedrijf omheen starten of geld ontvangen van ondernemers die een bedrijf hebben dat past bij de categorie die jij promoot. Met behulp van ondernemend gedrag, nieuwsgierigheid en de juiste partners zijn er vele verschillende verdienmodellen waarop jij die doelgroep om kunt zetten naar omzet en winst

Ik denk dat de meeste online ondernemers in zekere zin influencers zijn. Ze gebruiken een breed scala aan media kanalen en platformen om een bepaalde doelgroep te bereiken en deze aan te zetten tot acties via call to actions. Het verschil is dat iedere social media gebruiker uit kan groeien tot een influencer, maar niet iedere influencer uit kan groeien tot een online ondernemer! (hierover later meer)

Als Influencer maak je content over jouw niche onderwerp (bijvoorbeeld Reizen; Auto's voor Mannen; Fitness of Wintersport) en publiceert meerdere keren per week via een zelfgekozen platform om dat vervolgens met online marketing tools te groeien en optimaliseren.

Influencer Marketing is een vorm van Direct Marketing; en iemand die bezig is met Influencer Marketing noemen we ook wel een Micro Marketeer. Het is een online ondernemer die (vaak vanuit hobby) start met het maken van content rondom een bepaald onderwerp en met een slimme aanpak daar zijn salaris mee kan gaan verdienen. 

In dit Influencer Marketing Voorbeeld laat ik zien hoe Jenny en Robert er in zijn geslaagd om als influencer van hun hobby hun beroep te maken!Lees het onderstaande voorbeeld en laat dat even indalen! Er zijn veel mogelijkheden zoals deze!   

Wat doen Influencers om via Influencer Marketing hun brood te verdienen?

Valt er eigenlijk wel geld te verdienen als Influencer of blijft dat lastig? 

Er valt 100% zeker (veel) geld te verdienen met Influencer Marketing, maar dat is heel erg afhankelijk van hoe jouw groeipad verloopt! En hoe serieus EN zakelijk jij hier zelf mee om gaat. Om dit uit te leggen zal ik een fictief voorbeeld beschrijven... 

 • Jenny van 29 geniet er ontzettend van om foto's en video's van tropisch en gezond voedsel op haar Instagram te plaatsen. Ze bouwt hiermee een bereik op van meer dan 100.000 volgers die schijnbaar interesse hebben in wat ze doet. Jenny geniet van wat ze doet; blijft content maken en vraagt zich af wanneer er een keer een merk naar haar toe komt voor een partnership.

 • Robert van 32 publiceert soortgelijke foto's en video's van tropisch en gezond voedsel op zijn Instagram. Hij is hiermee begonnen met het doel om Influencer te worden en begint daarom al veel eerder na te denken over manieren waarop hij zijn bereik op lange termijn om kan zetten in omzet. Daarom volgt hij vanaf het begin cursussen en al bij 25.000 volgers begint hij zelf initiatief te tonen om iets nieuws te proberen. Zo investeert hij in een laagdrempelige Phoenix Website Software waarmee hij een zelfgemaakt digitaal receptenboekje weggeeft aan mensen die hun e-mail adres achterlaten. En waar Robert eerst afhankelijk was van reacties onder zijn posts heeft hij nu e-mail adressen van mensen die hij ook andere promotie content kan sturen, zoals nieuwe gerechten en kortingsbonnen voor restaurants.

 • Jenny van het bovenstaande verhaal heeft ondertussen een Instagram kanaal met 125.000 volgers maar heeft geen idee hoe ze er geld mee moet verdienen. Ze blijft content produceren maar faalt om er echt een eigen bedrijf van te maken, simpelweg omdat ze afwachtend is en er zelf niet naar op zoek is.

 • Robert daarentegen kan vanaf 50.000 volgers meer dan royaal leven van zijn inkomsten uit zijn eigen digitale producten die hij voor een tientje per stuk verkoopt (mooi vormgegeven receptenboekjes met 29 recepten). Hij heeft er 10.000 verkocht binnen het eerste jaar en 20% van die groep klanten heeft later ook nog een ander product van hem gekocht. Want door zijn klanten via e-mail ook nog een aanbod te doen om lid te worden van zijn online academie kan hij hen ook via video content laten zien hoe 29 aanvullende gerechten in elkaar zitten. Hiermee heeft Robert een omzet van €100.000 + €58.000 = €158.000 euro verdient; met een winstmarge van 96%

 • Robert ziet zich niet meer als een influencer, maar als een online entrepreneur en nu hij snapt hoe het spelletje werkt kan hij steeds meer nieuwe producten voor zijn bestaande klanten gaan maken. Puur door simpelweg met een gezonde nieuwsgierigheid met dingen te gaan testen en kleine investeringen te doen.

Het punt dat ik wil maken is dat het pad van iedere influencer verschillend is, maar je moet ZELF INITIATIEF NEMEN; research doen naar verschillende verdienmodellen en met Stakeholders / Partners in jouw industrie gaan praten om mogelijkheden te checken. Nee heb je en Ja kun je in veel gevallen met de juiste instelling zeker krijgen!

Wat is een influencer? En hoe lukt het influencers om geld te verdienen met via social media kanalen? Ik leg het je uit!Er zijn verschillende platformen waarop Influencer Marketing Populair is! Bekijk dit Overzicht! 

Wat zijn de Beste Content Marketing Platformen voor Influencers?

Er zijn veel verschillende platformen die jij kunt kiezen als jij influencer wilt worden. Het voordeel is dat je bij alle platformen met 0 volgers en 0 ervaring moet beginnen, dus het maakt niet veel uit wat je kiest; als je maar begrijpt dat je voor lange termijn ( 1 - 3 jaar) consistent aan 1 project gaat werken. De eerste maanden krijg jij waarschijnlijk weinig bezoekers en volgers, want je bent vooral aan het stuntelen om goede content te leren produceren. 

Is geen ramp, want dit gaat zo bij iedereen. Mensen volgen niet graag een leeg kanaal zonder volgers en dat geeft je de kans om jezelf "anoniem" te verbeteren als startende influencer.

Wel moet je iets kiezen waarmee jij snel en makkelijk content kunt maken en publiceren. Je moet er rekening mee houden dat je een lange adem nodig hebt en weinig influenced als je voor elk stuk content dat jij plaatst enkele dagen een studio in moet om te produceren.

Het allerbeste is SNELLE, SIMPELE content en veel Amerikaanse ondernemers raden aan om simpelweg gebeurtenissen in jouw leven te documenteren. Want als Influencer leef je (als het goed is) de leefstijl die jij ook promoot! In het begin zal het moeilijker en trager gaan dan wanneer alles lekker loopt, maar dat hoort er een beetje bij!


Kies het Content Marketing Platform dat bij jouw talenten en leefstijl past!

Content Marketing Platformen werken ALLEMAAL verschillend en je plaatst ook verschillende soorten content op ieder platform. Je moet er daarnaast rekening mee houden dat een platform vrijwel altijd meerdere features te bieden heeft en als jij echt jouw bereik wilt groeien moet je deze allemaal inzetten. 

Op het ene platform ben jij DIRECT zichtbaar; en op het andere duurt het een tijdje voor de effecten zichtbaar worden. En het plaatsen van een foto kan soms in enkele minuten klaar zijn, terwijl het schrijven van een blog vaak uren of zelfs DAGEN kan duren. 

Iedere manier heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar uiteindelijk draait het om wat jij toevoegt aan de maatschappij en wat voor invloed jij hebt op jouw doelgroep. Oftewel op welke manier jij een band met ze opbouwt. In marketing noem je dit ook wel Engagement Rate; en het zou een van de belangrijkste marketing doelstellingen van je bedrijf moeten zijn. Zonder marketing is het als ondernemer vaak lastig om lange termijn verbinding met jouw doelgroep te vinden.

 • Instagram (Afbeeldingen / Stories / Live Video)

 • Youtube / Vimeo (Lange Video Content / Korte Video's)

 • Facebook (Afbeeldingen plaatsen; Status Updates en teksten delen; en Groepen Beheren)

 • Twitch (Live Streamen; vaak binnen het online game genre)

 • Linked-In voor Zakelijke Influencers

 • Podcasts maken via Apple

 • Pinterest Foto's en afbeeldingen delen

 • Tiktok en Snapchat gebruiken om foto's en filmpjes te delen


De meeste van deze platformen bieden ook betaalde advertenties aan om uiteindelijk jouw kanaal te boosten!


Wat is Influencer Marketing? En hoe kunnen influencers geld verdienen via het internet? Ik leg het uit in deze post!In dit boek staat het bouwen van een content marketing bedrijf via online media centraal! Het is de perfecte handleiding!

Wat moet je doen om Influencer te Worden?

Als jij locatie onafhankelijk wilt werken met een influencer business moet jij leren hoe het internet werkt; en dan met name hoe je met social media kanalen om moet gaan om relevante organische bezoekers aan te trekken via content marketing. Dit proces kost lange tijd om te bouwen en optimaliseren en jij moet je aanpassen aan de wensen van het gekozen platform; niet andersom!

Faal jij om jezelf aan te passen aan het algoritme van het platform dat jij gebruikt? Dan gaan jouw concurrenten er met de views en volgers vandoor die jij had kunnen hebben. Media platformen en Social Media Kanalen zijn met een bepaald doel gebouwd en vaak is dat om een specifiek type gebruiker van goede, entertainende content te voorzien. 

Voldoe jij daaraan? Dan lukt het jou via jouw content om bezoekers langer op het platform te houden en kan het management van dat platform geld verdienen aan de advertenties / eigen verdienmodellen. In ruil daarvoor zal het jouw kanaal gaan vertrouwen en extra belonen. Hoe meer gegevens van bezoekers en volgers binnenkomen, hoe meer social proof / statistieken ze krijgen met positieve feedback.

Het is ontzettend belangrijk om het gekozen platform "te vriend" te houden door je te specialiseren in wat ze van je verwachten. Dit is meestal hetzelfde als jouw potentiële klanten van jou verwacht (variatie en kwaliteit), dus dat komt goed uit!

Leer dus om gaan met Zoekwoord Onderzoek Tools zoals Google Trends; Semrush; Ubersuggest en Answer the Public om data analyse te kunnen doen en een strategisch plan van aanpak voor content te maken. Door marktonderzoek te doen weet jij precies wat er speelt binnen jouw doelgroep en kunt inschatten waarover jij content kunt maken!

Je kunt influencer worden door te bouwen aan een groot social media bereik en daar producten aan te koppelen. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt!Via de Bovenstaande Link kun jij de perfecte Tools en Handleiding kopen / gratis uitproberen waarmee alles dat ik beschreven heb mogelijk is!

Maak Gebruik van Externe Tools om klanten iets tastbaars te kunnen bieden.

Een Social Media Kanaal KAN in het ergste geval verdwijnen. Kun je Hyves; Cu2 en Partyflock nog herinneren? Dat waren platformen die soortgelijke doelen hadden als de platformen die wij tegenwoordig gebruiken zoals Facebook; Linked-In en Instagram. Om jezelf in te dekken tegen dit probleem wil jij ten alle tijden een back-up hebben van jouw bezoekers. 

Zoals ik je in het voorbeeld op deze pagina heb laten zien werken we met e-mail lijsten die jij gebruikt om e-mail adressen te verzamelen. Als jij dit jaren blijft doen in een specifiek / smal niche kun jij duizenden of tienduizenden relevante adressen verzamelen en constant dingen verkopen...

Jij kunt een Phoenix Website starten als inschrijfsysteem / Opt In Systeem en via een relevante Lead Magnet e-mail adressen verzamelen om die vervolgens spullen / diensten te verkopen. Je kunt dit eventueel uiteindelijk in een volledig eigen Privé Community / online academie doen zodat jouw klanten ook met elkaar in gesprek kunnen gaan. De Huddle Software is hiervoor de beste software in combinatie met betaalbare kosten!

Begin te bouwen en focus je op het verbeteren van jouw content EN de interactie met jouw doelgroep...

Blijf voor minimaal een jaar lang elke dag een relevant stuk content uitbrengen op hetzelfde kanaal en bestudeer aandachtig hoe het werkt; wat voor statistieken jij terug krijgt en waar mensen (relatief) goed EN slecht op reageren. Probeer altijd te focussen op dingen die beter werken ten opzichte van dingen die geen bezoekers / likes / volgers / engagement rate opleveren.

Ben bereid om de stappen te zetten die je moet zetten en zorg ervoor dat je volledig op gaat in de verschillende platformen die jij runt. Maak er samen met jouw doelgroep het beste van en investeer daar geld en tijd in, zodat zij geld in jou blijven investeren!

Dat is uiteindelijk hoe Influencers na een tijdje een volledig locatie onafhankelijk inkomen opbouwen via online marketing... Door hard te blijven bouwen; te bestuderen wat er precies gebeurt; daarop in te spelen; en met mensen in contact te blijven... 

Het kan je leven totaal veranderen!   


Interessante Artikelen voor Influencers


 • Internet Marketing voor Beginners | DE Checklist

 • Wat is het verschil tussen Pull Marketing Strategie en Push Marketing strategie?

 • Wat Betekent een Conversie Optimalisatie Strategie?

 • Hoe kun je zelf een eigen website maken voor Zoekmachine Marketing in Google / Bing?

 • Hoe werkt een Social Media Algoritme en hoe krijg je meer Followers?

 • Geld Verdienen met Instagram

 • Wat is Vloggen en Bloggen?

 • Met welke vormen van content kun jij een sneeuwbal effect veroorzaken?

 • Hoe werkt Viral Marketing; Referral Marketing en het affiliate marketing verdienmodel?


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen