Zoekmachine Marketing

Wat is Zoekmachine Marketing [en de Beste Nederlandse Zoekmachine?

Zoekmachine Marketing behoort tot de belangrijkste online marketing tools voor organische groei in jouw online marketing strategie. Er zijn verschillende populaire zoekmachines op Internet die gratis (of betaalde) bezoekers naar jouw website of webshop leiden die zoekintentie of zelfs koopintentie hebben.

En het mooiste is dat je geen zoekmachine specialist hoeft te zijn om hier op lange termijn goede resultaten mee te behalen als online ondernemer. Je groeit terwijl je bezig bent en hebt altijd de mogelijkheid om dingen te optimaliseren nadat je ze op jouw website / webwinkel geplaatst hebt.

Maar hoe werkt zoekmachine marketing? En waarom is het zo'n fijne manier om aan een sterk online bedrijf te bouwen? Wat is de Beste Nederlandse Zoekmachine? En wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Allemaal vragen die ik via dit artikel ga beantwoorden voor je! 

Wat is zoekmachine marketing? En wanneer kun jij het als online ondernemer toepassen voor meer omzet? Ik leg het je uit via dit artikel!Meer leren over Zoekmachine Marketing? Bekijk mijn webshop met kennismaterialen eens!

Wat is Zoekmachine Marketing?

Zoekmachine Marketing is een sterke strategie wanneer jij via pull marketing een bedrijf wilt groeien. En veel mensen weten anno 2022 perfect hoe ze een zoekmachine kunnen gebruiken om te achterhalen hoe ze bepaalde behoeften kunnen invullen. Zoekmachines zijn dan ook perfect om in te schakelen wanneer jij producten of diensten verkoopt aan een specifieke doelgroep.

IN deze zoekmachine marketing uitleg ga ik dieper in op wat zoekmachine marketing is. Hoe werkt het en voor wie is het nuttig?

Hoe werkt zoekmachine marketing?

Wanneer jij bovenaan staat in de gratis of betaalde resultaten van een populaire zoekmachine op een zoekwoord dat jouw klant gebruikt kun jij duizenden bezoekers per dag naar jouw website leiden.

Via zoekmachines kun jij teksten (artikelen / blogs); Video's; Afbeeldingen en Producten vinden. Mede vanwege de innovaties op gebied van artificial intelligence zullen zoekmachines steeds slimmer en effectiever worden. Het doel van zoekmachines is om de beste resultaten naar boven te halen voor een specifieke zoekopdracht. Hierbij moet een zoekmachine slim genoeg zijn om de zoekintentie van de zoeker te begrijpen en aan te bieden wat deze nodig heeft. 

Als jij een overzicht maakt van alle mogelijke zoektermen die jouw klanten gebruiken VOORDAT ze een aankoopkeuze hebben gemaakt kun jij artikelen of video's maken over deze onderwerpen. Als jouw content goed genoeg is ga jij ranken in de zoekresultaten en kun jij hiermee zoekmachines inzetten om verkopen te realiseren. Dit komt jouw omzet zeker ten goede met de juiste aanpak vanwege het feit dat content plaatsen in zoekmachines gratis is! Je hebt alleen een Wordpress; een Shopify Webshop of een Phoenix website nodig. 

Je moet zelf je Website aanmelden bij Zoekmachines om er zeker van te zijn dat jouw pagina's regelmatig gecrawld worden! De meest betrouwbare manier om dit voor elkaar te krijgen is door een sitemap te maken en te uploaden. Dat is een real time plattegrond van de pagina's op jouw website met het primaire doel om informatie aan zoekmachines te geven.

Resultaten van Zoekmachine Marketing kun je verbeteren door een sitemap te maken. Dit is een plattegrond van de pagina's op jouw website.

Je moet altijd concurrentie onderzoek en marktonderzoek doen via zoekmachines en tools zoals Semrush en Ubersuggest. Hiermee kun jij jouw posities volgen en ook concurrenten in de gaten houden om te bekijken wat bij ze werkt EN juist niet. Data Analyse is jouw vriend en kan je bedrijf super effectief groeien en opschalen. Met behulp van die informatie wordt zoekmachine marketing een spel dat steeds een beetje beter gespeeld kan worden; mede doordat ook steeds meer resultaten binnenkomen.

Dit proces noemen we ook wel Zoekmachine Optimalisatie...

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Scoren in een zoekmachine kost veel moeite en tijd. Het kan soms wel enkele maanden duren voordat een zoekmachine jouw nieuwe website accepteert en bovenaan staan in Google voor een zoekwoord met sterke concurrentie kan letterlijk jaren duren. Het is niet altijd makkelijk om dat te bereiken en heeft sterke, evergreen content nodig met backlinks en een optimale gebruikservaring via desktop en mobiel... 

De eisen die zoekmachines van hun content creators vragen zijn niet mals en daarom moet jij soms investeren wanneer jij aan de slag gaat met een eigen website maken. Doe je dat niet? Dan is de kans klein dat jij jouw concurrentie verslaat die soms al jaren bezig is met content creatie. Elke Zoekmachine heeft een eigen vorm van Zoekmachine Optimalisatie. Zoekmachine Optimalisatie is simpelweg het aanpassen van jouw content aan de algoritmes van het exploiterende bedrijf. Door technische aanwijzingen in jouw teksten te geven laat jij zoekmachines weten waar je over schrijft en wat jouw doelgroep met jouw tekst kan bereiken. 

Als je dit op de juiste manier doet (beter dan jouw concurrenten) zul jij na verloop van tijd stijgen en veel gratis bezoekers krijgen. Dit proces werkt echter PER ZOEKMACHINE verschillend en daarom zou ik me (als ik jou was) focussen op de beste Nederlandse zoekmachines op internet.

Daarom kan ik in dit artikel helaas geen uitgebreide uitleg geven over zoekmachine optimalisatie, maar ik kan je wel informatie geven over de belangrijkste en beste zoekmachines op het internet!


Wat is de beste Nederlandse Zoekmachine op internet? 

Er zijn verschillende Nederlandse Zoekmachines die prima werken als jij richt op de Pull Marketing Strategie. Maar wat is de beste Nederlandse Zoekmachine? Bekijk hieronder het rijtje van zoekmachines waarbij jij direct jouw eigen website of webshop kunt aanmelden!

  • De Zoekmachine van Google (#1)

  • Het Youtube video platform (#2)

Samen zijn de bovenste twee zoekmachines (die overigens ook SAMENWERKEN) goed voor meer dan 90% van het totale internationale online zoekverkeer. De onderste twee zoekmachines werken ook prima in Nederland, maar hebben geen prioriteit. In mijn optiek zijn ze voornamelijk handig omdat je ze zonder veel moeite toe kunt voegen aan jouw Google Search Console. Zie het dus vooral als een Extra kanaal om naast jouw Google en Youtube te koppelen.

  • Bing (#3) werd vroeger samengevoegd met MSN / Yahoo

  • DuckDuckGo (#4) (Staat bekend als een van de weinige zoekmachines met privacy maatregelen / niet gepersonaliseerde ads etc)


Welke skills moet je leren voor Zoekmachine Marketing?

Om optimaal gebruik te maken van de kans die zoekmachines bieden wil jij zoekmachine optimalisatie en zoekwoord onderzoek doen. Hier schrijf ik meer over in mijn online marketing strategie sectie en mijn online marketing tools handleidingen van Ubersuggest; Answer the Public; Google Trends en Google Search Console. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van het feit dat de meeste zoekmachines commerciële bedrijven zijn. Deze willen geld verdienen en bieden daarom ook de mogelijkheid aan om te adverteren. 

Vaak werkt ook deze manier van marketing via zoekwoorden positionering en zoekwoorden onderzoek.

Wil jij hier meer over leren? Je kunt een Cursus Zoekmachine Optimalisatie volgen om hier meer over te leren! Ook het lezen van de Online Marketing Tornado of een van de andere boeken uit mijn webshop draagt 100% zeker bij aan jouw kennis over de werking van het internet en zoekmachine marketing!

Als laatste tip wil ik je het volgende meegeven: Gevorderde Marketeers weten hoe ze meerdere platformen tegelijk in kunnen zetten om hun online marketing doelstellingen te bereiken. Ze werken niet alleen met pull marketing, maar ook met push marketing. Focus je in het begin op het leren van een enkele skill; en het leren van een enkel platform. Heb je dit opgeschaald totdat je er goed van kunt leven? Ga je dan ook in andere media platformen verdiepen voor nog meer bedrijfsgroei!

Zoekmachine Marketing is geen online marketing strategie die morgen af zal betalen, maar wel een strategie die via een sneeuwbal effect sterk opbouwt zolang jij bezig blijft. Zo spreek jij de juiste doelgroep aan en kunt aan jouw eigen imperium bouwen dat over tientallen jaren nog geld in het laatje brengt. 


Relevante artikelen over Zoekmachine Optimalisatie


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen