Online Ondernemer Worden

Online Ondernemer Worden [Wat doen Online Ondernemers precies?]

Online Ondernemer Worden kan door via het internet jouw goederen of diensten te promoten en verkopen. Er zijn een groot aantal verschillende mogelijkheden om aan een doelgroep; relevant productaanbod en online verkeer te bouwen. Hierbij is het verstandig om de grote kracht van het internet te benutten om een schaalbaar bedrijf te bouwen. 

Door jezelf sterk en via de juiste media platformen te positioneren kun jij een bedrijf bouwen dat jouzelf als online ondernemer ontstijgt via slimme automatiseringen en de evergreen content strategie. 

Hoe jij zo effectief en schaalbaar mogelijk online ondernemer kunt worden leg ik uit via dit artikel! Er staan een aantal tips en adviezen in die jouw groeiproces een klein stuk makkelijker, sneller en tijdlozer kunnen maken. Daarnaast deel ik ook een aantal video's die ik publiceerde op mijn Youtube kanaal. Hierdoor kun jij aan jouw bedrijf werken en steeds een stukje groeien tot een sneeuwbal effect van resultaten.

Daarnaast wil ik je doorverwijzen naar mijn online webshop over online marketing en sales strategie, waarin ik onder andere de beste online marketing boeken van Nederland en Amerika verkoop! Ook presenteer ik onderin dit artikel een rijtje vervolgartikelen die wellicht interessant voor je zijn... 

Klaar om aan de slag te gaan? Vragen mag jij stellen via de reacties!

Online Ondernemer Worden kan door het internet in te zetten om jouw goederen of diensten te verkopen. Online Ondernemer Worden bespreek ik in dit artikel!Meer leren over hoe je online ondernemer kunt worden? Bekijk de kennismaterialen en tools in mijn webshop eens!

Wat is een Online Ondernemer?

Een online ondernemer onderneemt / doet zaken via het internet. Om het zo simpel mogelijk te formuleren maakt hij een online ondernemersplan waarin hij alle mogelijkheden die hij heeft toetst op haalbaarheid voor het specifieke project waar die op dat moment aan werkt.

Hierbij moet je denken aan het uitwerken van plannen voor

 • Een gedegen marktonderzoek doen naar de wensen en behoeften van lead / potentiële klanten ;

 • Het uitkiezen van een productcategorie met bewezen verdienmodellen waarin onderscheidend vermogen mogelijk is ;

 • Het definiëren en onderzoeken van een specifieke doelgroep met een bepaald probleem ;

 • Het bepalen van een online marketing strategie om deze doelgroep te bereiken via gratis kanalen en organisch bereik (zoals social media marketing / SEO) ;

 • Het vinden en effectief gebruiken van de juiste Online Marketing Tools ;

 • Het vinden en bereiken van deze doelgroep via betaalde kanalen (adverteren) ;

 • Het groeien van jouw bedrijfsresultaat (omzet / winst) en zorgen dat de conversie optimalisatie cijfers verbeteren ;

Naast het bedenken en plannen van deze onderdelen, moet het uiteindelijk ook worden uitgevoerd en geanalyseerd. En daar zijn ook bepaalde vaardigheden voor nodig zoals het doen van een website audit, het gebruiken van online marketing tools, het bepalen van online marketing strategie;

Uiteindelijk kan ook het uitbesteden van zaken of het bouwen van een team van freelancers hier onder vallen... Benieuwd hoe jij kunt starten als online ondernemer en wat voor mogelijkheden er zoal zijn? Bekijk dan de onderstaande video waarin ik enkele ideeën voor een eigen bedrijf met je deel om sneller succesvol te worden!


Voorbeelden van projecten die Online Ondernemers doen

Online Ondernemers kunnen van alles doen en ze kunnen als zelfstandige zonder personeel (ZZP) of als ondernemer met een team werken. Online ondernemers heb je in vele soorten en maten en als je het goed aanpakt kunnen projecten gedurende de jaren dat jij bezig bent flink groeien. 

Dat is afhankelijk van de keuzes die jij maakt; de technieken en tactieken waarop jij focust en de producten die jij ontwikkeld / verkoopt. 

Voorbeelden van Projecten die gedaan worden door Online Ondernemers zijn bijvoorbeeld...

 • Een eigen webwinkel starten via eigen producten; of andere verdienmodellen zoals het affiliate marketing verdienmodel of Dropshipping ;

 • Een online marketing bureau starten om voor klanten te werken (bijv. online adverteren / zoekmachine optimalisatie / copywriting / Storytelling ) ;

 • Het bouwen of inrichten van online marketing software zoals websites / webwinkels / online academies etc voor klanten ;

 • Een online coaching bedrijf starten waarin jij online cursussen of coaching verkoopt ;

 • Het bouwen van een Linkbuilding Service bedrijf en online linkbuilden voor klanten uit handen te nemen;

 • Zelf een eigen website bouwen en advertenties of banners verkopen aan anderen ;

Wil jij meer leren over het kernproces van een eigen online onderneming? Het onderstaande boek is een aanrader voor mensen die online ondernemer willen worden!

Om Online ondernemer te worden zul je moeten verdiepen in online marketing kennis en strategisch inzicht... Je zult moeten starten met bouwen!Bekijk of er momenteel een speciale aanbieding is voor het boek! 

Zelf Online Ondernemer Worden

Voor Online Ondernemers is het belangrijk dat jij bezig gaat met persoonlijke ontwikkeling training. Je wilt niet gedemotiveerd raken wanneer zaken tegen zitten en voor iedere zelfstandige ondernemer ligt opgeven op de loer. Het maken van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan en het stellen van doelen kan hierbij een belangrijke leidraad vormen... 

Ook het lezen van de Beste Zelfontwikkeling Boeken kan hierbij helpen. In mijn Webshop over Persoonlijke Ontwikkeling heb ik een aantal van deze boeken voor je uitgestald.

Maar dat is niet alles, want vaak weet een startende online ondernemer helemaal niet waar de weg naartoe gaat. Want voordat jij start met online ondernemen heb jij totaal geen inzicht in hoe het internet werkt en welke dingen jij allemaal moet leren om online ondernemer te worden.

Het gaat namelijk niet alleen om een Online Ondernemersplan maken, maar ook om het volledig uitvoeren ervan. En hierin zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden, technieken en tactieken.

Daarom zul jij er wanneer jij Online Ondernemer wilt Worden rekening mee moeten houden dat jij tijd nodig hebt. Tijd om nieuwe doelen te stellen, nieuwe vaardigheden te leren, te starten met bouwen aan een nieuwe toekomst; en misschien zelfs een team om je heen moet gaan verzamelen.

Je moet leren roeien met de riemen die je hebt en zult er achter komen dat je een veel bredere ontwikkeling nodig hebt dan je vooraf in kon schatten... Beter worden in ondernemen kun je door "ondernemend gedrag" te ontwikkelen en jezelf constant te verbeteren. In de onderstaande video leg ik uit hoe je daarmee aan de slag kunt gaan...


Onmisbare Tools voor mensen die Online Ondernemer willen worden

Jouw Online Bedrijf en de skills die jij moet leren is alles wat je als online ondernemer hebt. Want als jij het niet op de juiste manier leert en blijft studeren om jezelf en je project te verbeteren gaat niemand het doen. Maar gelukkig zijn er gratis en betaalde tools om deze kernprocessen beter onder de knie te krijgen.

Maak de juiste keuzes voor online marketing tools en software en zorg dat deze centraal blijven staan tijdens jouw bouwproces. Want Meten is Weten en als je hierin faalt zul jij nooit begrijpen waar het fout gaat in jouw online onderneming. 

Dit moet constant geoptimaliseerd worden en de keuzes die jij in het begin maakt kunnen op lange termijn vaak niet meer worden teruggedraaid zonder progressie te verliezen.

Voorbeelden van Tools voor mensen die online ondernemer willen worden.

De onderstaande tools gebruik ik dagelijks om mijn online bedrijf te analyseren en ontwikkelen. Wanneer je klikt op deze tools kom je bij een korte handleiding waarin ik uitleg wat je er mee kunt. Via deze artikelen kun je eventueel direct een gratis account aanmaken.


Bekijk ook de onderstaande artikelen als jij Online Ondernemer wilt worden!


Online Ondernemer Worden via online marketing cursussen? 

Persoonlijk heb ik veel gehad aan IMU Plus; een online marketing cursus community met andere ondernemers waarin groeien als ondernemer centraal staat. Hierin worden wekelijks live sessies georganiseerd en online marketing tools gepromoot die jouw pad wat makkelijker kunnen maken. 

In deze cursus krijg jij letterlijk alle stappen uitgelegd die jij moet doorlopen wanneer je aan de slag gaat met jouw eigen bedrijf. Dit kan een mooie aanvulling zijn op de blogs en youtube video's die ik zelf heb gepubliceerd!

In de onderstaande video vertel ik meer over mijn ervaringen met IMU Plus! Hopelijk heb je er iets aan... ALS je lid wilt worden wil ik je motiveren om je via de affiliate link in dit artikel in te schrijven en dan geef ik jou direct een exemplaar van het boek met online marketing handleiding cadeau!


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen