- Wat zijn de verschillende soorten eigen websites die ondernemers (laten) maken en wat is de functie daarvan?
- Doelen stellen wanneer jij een eigen website wilt maken.
- Met wat voor pagina's en elementen kun jij een goed geoptimaliseerde website maken?
- Heb jij een website of een Funnel nodig?
- Hoe kan ik een eigen website maken? Hoe kom ik aan een nieuwe website?
- Ga jij een eigen website maken? Houd rekening met een goede domeinnaam!
- Om een eigen website te maken hoef je tegenwoordig geen grafisch ontwerper / Developer meer te zijn!
- Waarom wil jij geen gratis website maken en publiceren?
- Goedkoop een Eigen Website Maken? Met deze programma's / software partners ben jij zo op weg!
- Kun je makkelijk een eigen website maken via Wordpress?
- Een professionele website maken met weinig ervaring via de Phoenix Software?
- Waar moet je rekening mee houden als je een website wilt laten maken?
- Hoe is het mogelijk om een eigen website te maken en later te verkopen?
Een Eigen Website Maken als online ondernemer? Wat zijn de mogelijkheden en kosten?
Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Een Eigen Website Maken terecht gekomen bent. Wellicht loop jij momenteel als (toekomstige) online ondernemer tegen een belangrijke stap in jouw carrière aan. Jij wilt een Eigen Website Maken voor jouw bedrijf, maar weet niet wat voor keuzes jij hebt en waar je moet beginnen.
Vraag jij je af of het in jouw situatie haalbaar is om een eigen website voor jouw bedrijf te maken? Dan heb jij geluk dat jij in dit artikel terecht gekomen bent! Ik help online ondernemers via mijn online leeromgeving om hun online bedrijf beter te positioneren; en een de basis daarvan ga ik jou via dit artikel laten zien.
Ik ga jou precies uitleggen waar jij rekening mee moet houden als jij zelf een eigen website wilt gaan maken als ondernemer. Ik laat hierbij zien welke stappen je door moet; waarom deze stappen belangrijk zijn; en welke keuzes jij hebt om jouw website af te stemmen op jouw online marketing strategie en die zo efficiënt / effectief mogelijk te ontwerpen. Je wilt bijvoorbeeld goed vindbaar zijn op het internet, maar wilt uiteindelijk ook bezoekers activeren om bepaalde acties te nemen! Want door alleen vindbaar te zijn motiveer jij jouw (potentiële) klant nog niet direct om actie te ondernemen en iets te kopen of een gesprek aan te vragen. Dus hoe kun jij doelen stellen die jouw klanten via jouw website kunnen bereiken? Dat soort belangrijke zaken leg ik via dit artikel uit zodat jij begrijpt waar jij rekening mee moet houden en wat voor online strategieën mogelijk zijn!
Hierbij neem ik niet alleen de website strategie mee, maar introduceer ik je ook met de super populaire Amerikaanse Funnel Strategie. Dus: Wil je een eigen website maken als online ondernemer? Hou dan rekening met deze belangrijke tips die het maken van een eigen website veel makkelijker maken, puur omdat ik mijn leerpunten van 3 jaar online ondernemen met je deel. Beschouw dit artikel maar als een "Website maken voor Dummies", waarin ik jou door de belangrijkste keuzes heen loods en (hopelijk) een aantal mooie inzichten kan verschaffen over hoe jij jouw eigen website zo professioneel en effectief mogelijk kunt maken!
Succes! Bekijk in de inhoudsopgave (links) hoe dit artikel is opgebouwd en voel je na het lezen vooral vrij om vragen te stellen onder dit artikel!!
Wat zijn de verschillende soorten eigen websites die ondernemers (laten) maken en wat is de functie daarvan?
Er zijn verschillende soorten "Formats" in omloop die het mogelijk maken om als online ondernemer jouw bedrijf te groeien via het internet. In deze paragraaf ga ik de belangrijkste, beste manieren benoemen zodat jij weet wat de mogelijkheden zijn en hoeveel investering in tijd en geld nodig is om hiermee aan de slag te gaan. In het bouwen en onderhouden van deze verschillende soorten websites zitten onderling grote verschillen, die in eerste instantie niet begrepen worden door mensen zonder ervaring...
Een investering in de foute software provider (of CMS Systeem) kan honderden tot duizenden euro's besparen per jaar en staat (serieuze) groei in de weg! De reden dat je geen foute keuze wilt maken is omdat je dan na geld en tijd te hebben geïnvesteerd over moet stappen naar een nieuwe software; en jouw werk EN geïnvesteerde tijd om met het systeem te werken kwijt bent. Je moet als het ware 2x door de zure appel heen bijten! Ook kost het tijd voor Google jouw website gaat herkennen (ranken). Wanneer jij dat proces in werking zet en na enkele maanden / jaren opnieuw moet beginnen is dat verloren tijd.
Om te voorkomen dat jij met de foute basis aan de slag gaat en tijd verliest zal ik in deze paragraaf precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn, waardoor jij de voordelen en nadelen helder op een rijtje krijgt. Misschien kun je hiermee zelfs al een inschatting maken over welke manier van werken het meeste in jouw straatje past...
Wil jij een webshop of een website maken? Welke heb je nodig om jouw doelen te bereiken?
Wanneer mensen hun bedrijf "online willen brengen" begrijpen ze soms niet precies wat ze nodig hebben en welke richting ze op lange termijn in willen groeien. Het is belangrijk dat je dit helder hebt voordat je begint met het kiezen van een software provider + start met het bouwproces. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen een zakelijke website waarop jij afspraken wilt plannen en informatie(producten) uit wilt geven EN een website of webshop waarin fysieke producten verkopen centraal staat.. Technisch gezien kan dit niet altijd samen via dezelfde software provider.
Bij een website ben jij over het algemeen bezig met informatieve artikelen schrijven waarin jij jouw bedrijf promoot of richt op het verzamelen van leads op jouw e-mail lijst. Je ziet ook regelmatig dat bezoekers de mogelijkheid hebben om een offerte aan te vragen of een kennismakingsgesprek in te plannen. In sommige gevallen worden op websites digitale e-learning producten gepromoot of passen ondernemers affiliate marketing toe om extra omzet te genereren. Meestal draaien websites niet om fysieke producten, terwijl jij bij een Webshop echt bezig bent met producten promoten en verkopen. Dit kunnen eigen producten zijn of dropshipping producten.
Een Webshop kun je eenvoudig maken via Shopify. Hoe je hier mee kunt starten kun je lezen in mijn Shopify Review.
Heb jij een eigen website maken of een E-Learning Community / Online Leeromgeving?
Steeds meer ondernemers verkopen tegenwoordig "kennis" via digitale kennisproducten (online cursussen, online coaching trajecten, online mastermind groepen). Dit soort programma's zijn volledig vanaf jouw laptop te bouwen en promoten via een eigen website. Het is echter vaak niet de website die dit technisch mogelijk maakt, want er ligt vaak een E-Learning Community / Online Leeromgeving achter waar het grootste gedeelte van de actie plaatsvindt. Een website is meestal het middel om bezoekers te trekken en de cursussen te promoten + verkopen. Daarna kun je mensen verder helpen in jouw Online Leeromgeving.
Sommige ondernemers verwarren een website met een E-Learning Community of een Online Leeromgeving waarin je digitale cursussen kunt aanbieden. Het is zeker mogelijk om vanaf jouw website of vanuit een Facebook Pagina cursussen te verkopen, maar als jij verwacht dat je in de toekomst flink wilt groeien kun je beter met een professionele E-Learning Community Software werken zoals Huddle. Je kunt klanten hier toegang geven zodat ze 24/7; online en volledig op eigen initiatief gebruik kunnen maken van jouw online cursus aanbod.
Ik heb hier in het verleden meerdere artikelen over geschreven, waaronder in mijn artikel "E-Learning Maken Stappenplan" en "ZO start je een online coaching business". Op de onderstaande afbeelding zie je hoe zo'n E-Learning Community + Forum er in de praktijk uitziet.
Wil jij een simpele website of een uitgebreide, high tech website maken?
Alles moet geleerd worden als jij websites wilt maken en onderhouden. De tijd die hier in gaat zitten moet jij niet onderschatten! Een website is in mijn optiek namelijk niet zomaar een saai visitekaartje, maar een interactieve bron van energie die jou de mogelijkheid geeft om jouw bedrijf te positioneren ten opzichte van concurrenten. Hoeveel tijd jij wilt besteden aan het bouwen en onderhouden van jouw website is afhankelijk van 1. Wat jij met jouw website wilt bereiken; 2. Wat voor producten / diensten jij levert; en 3. Hoe jij jouw bezoekers naar jouw website gaat leiden.
Met andere woorden: voor welke online marketing strategie kies jij? Er zijn in principe 2 manieren om bezoekers naar jouw website te krijgen.
- Via Gratis Online Marketing Strategieën (Google Zoekmachine Optimalisatie; Eigen Social Media Marketing kanalen; doorverwijzingen van andere websites naar jouw website);
- Via Betaalde Online Marketing Strategieën (Advertorials in Tijdschriften / Websites / E-maillijsten / Influencers) + Advertenties via kanalen zoals Facebook; Google; Linked-In; Instagram; Pinterest);
- Vergeet uiteraard niet dat je ook vanuit live evenementen, klantencontact of Webinars mensen naar jouw website kunt doorverwijzen!
Je moet er rekening mee houden dat hoe meer gratis bezoekers jij wilt ontvangen op jouw website, hoe meer moeite je er voor moet doen en dat het meer tijd kost om dat te bereiken. Ik bespreek hieronder twee verschillende soorten website formats die jij kunt gebruiken en laat ook zien hoe dat in de praktijk kan worden toegepast.
Je kunt een Simpele, Doelgerichte website maken (en promoten via betaalde online marketing strategieën);
Persoonlijk ken ik ondernemers die een prachtige omzet draaien op een website van (in totaal) maar 1 pagina; oftewel een "one-page sales pagina" die volledig geautomatiseerd verkopen draait of leads (contacten) oplevert door e-mail adressen van bezoekers te verzamelen. Het ontwikkelen van zo'n webpagina heeft maar enkele uren gekost, maar zij weten heel goed waar ze mee bezig zijn en hoe ze via sterke copywriting en betaalde advertenties (relevante) bezoekers naar hun website krijgen!
Door op zoek te gaan naar een perfecte advertentie strategie en jouw prijzen daarop aan te passen is het mogelijk om grote aantallen bezoekers te bereiken. Hierbij heb je het voordeel dat je direct bezoekers krijgt vanaf het moment dat jij advertenties online zet. Het nadeel is dat jij niet aan een waardevolle lange termijn positie bouwt, maar altijd afhankelijk blijft van betaalde bezoekers.
Je kunt een Uitgebreide, Doelgerichte website maken (en promoten via gratis online marketing strategieën);
Wanneer jij gratis bezoekers wilt zul jij (veel) content moeten produceren op jouw website. Dit kun jij het beste doen door blogs te (laten) schrijven of een (gratis) Youtube kanaal te starten, video's te publiceren en daarin door te verwijzen naar jouw website. Hierin staat de regel "de klant is koning" centraal en is het verstandig om zo veel mogelijk kwalitatieve content te creëren door onderzoek te doen naar wat (potentiële) klanten willen weten over jouw vakgebied of de producten / diensten die jij als ondernemer verkoopt. Wanneer jij zorgt dat jij altijd mensen wilt helpen met hun vragen / problemen en de juiste producten op de juiste momenten aanbied kan dit groeien richting mooie maandelijkse omzetten.
Dit is overigens een strategie die lang duurt om te bouwen en je moet leren hoe je zoekmachine optimalisatie toepast, zodat jouw website en content ook gevonden worden door jouw potentiële klanten.
Je kunt de bovenstaande twee strategieën combineren door een uitgebreide website te bouwen met blog artikelen binnen jouw genre en daar ook betaalde marketing strategieën op toe te passen. Realistisch gezien is dit de juiste keuze, maar dit is ook gevaarlijk omdat je als beginner niet weet hoe dat adverteren precies werkt. Het is dan ook verstandig om hier een professional of een agency voor in te huren die precies weten hoe ze zo'n advertentie campagne moeten positioneren. Je kunt hiervoor naast Phoenix Website Software ook professionele Funnel Software zoals Clickfunnels Software gebruiken.
In zowel de gratis als de betaalde online marketing strategie is het jouw doel om relevante E-Mail adressen te verzamelen.
Via E-Mail adressen kun jij de bezoekers die interesse hebben in jouw vakgebied / producten of diensten verzamelen, waardoor jij over de jaren heen een grote lijst kunt bouwen met relevante contactpersonen. Deze kun jij via Funnels en CRM systemen administreren en segmenteren zodat je weet WAT ze gekocht hebben; Wanneer ze dat gekocht hebben en daarop vervolgacties inplannen. Het is namelijk zo dat als iemand 1x iets bij je heeft gekocht en daar een goede ervaring mee heeft gehad, ze waarschijnlijk open zullen staan om in de toekomst meer (relevante) producten van je te kopen.
Dit kan ontzettend interessant zijn wanneer jij jezelf en jouw website sterk positioneert, zodat het heel erg duidelijk is waarin jouw bezoekers interesse hebben. Er zijn verschillende online verdienmodellen zoals affiliate marketing; dropshipping of online coaching die je op deze manier als een sneeuwbal kunt laten groeien. Het zou je doel kunnen zijn om een mailinglijst op te bouwen met super relevante adressen binnen een speciaal vakgebied zodat je precies weet waar je ze mee zou kunnen helpen.
Hier maken online ondernemers flink gebruik van op speciale dagen zoals rond sinterklaas, kerstmis, Valentijnsdag, nieuwjaar of Black Friday.
Wil jij een eigen website maken als een visitekaartje... Of geloof jij ondertussen dat het veel meer is dan dat? ;-)
Na het lezen van deze intro hoop ik dat jij (net als mij en duizenden ondernemers in Nederland) niet meer denkt dat een website zomaar een visitekaartje is, maar eerder een interactief promotie en verkoopkanaal, waarvan jij de resultaten steeds verder kunt optimaliseren gedurende jouw carrière. Je zou mijn artikel over conversie optimalisatie strategie eens kunnen lezen, waarin ik uitleg hoe jij de beste resultaten blijft nastreven!
Al bij Al; is het enige wat ik je mee wil geven het volgende: Je bouwt met het maken van een goede website een asset / inkomstenbron op die jij de komende jaren kunt blijven opbouwen. En als je hier de juiste basis strategie voor gebruikt door te beginnen met marketing automation kun jij doelgericht en super efficiënt een website veranderen in een online bedrijf. Niemand gaat je beloven dat het een grandioos succes zal worden, maar door er zelf in te blijven investeren en geloven zal het dagelijks groeien en dus meer bezoekers en conversies opleveren.
Daarom moet je jezelf de vraag stellen hoe centraal online marketing staat in jouw bedrijf? En nog belangrijker: hoe centraal moet online marketing in de toekomst in jouw bedrijf staan? Want als jij de vele voordelen van een online onderneming via internet omarmt ga jij in zien dat je een goede aanpak moet hebben. Of dat nu als ZZP'er; als Freelancer; of als online kennisondernemer zoals een Therapeut of Coach is. Want je kunt na het bouwen op vele verschillende manieren veel ogen naar jouw website krijgen als je nadenkt over promotie strategieën zoals Social Media Marketing; Viral Marketing, Referral Marketing of Afilliate Marketing.
Hopelijk heb je momenteel wat meer inzicht gekregen in het maken van een succesvolle website. Zo niet, kun je het onderstaande boek bestellen voor meer informatie! In de komende paragrafen gaan we ook bekijken welke stappen je in orde moet maken om een plan van aanpak voor jouw website te maken. Klaar voor?
Doelen stellen wanneer jij een eigen website wilt maken.
Als je de bovenstaande tekst hebt gelezen; heb je dan het idee dat jij vooraf goed hebt nagedacht over wat jij met jouw website wil bereiken? Of miste je nog wat inzichten over de mogelijkheden van een website en hoe andere ondernemers deze inzetten om hun bedrijf te groeien?
Als dat zo is, is dat geen probleem! We gaan nog vele andere richtingen behandelen in dit artikel zodat jij straks precies weet wat voor mogelijkheden je hebt om een site te maken! Dus laten we bij deze eerst stilstaan bij de mogelijke doelen die je kunt hebben bij het maken van jouw (nieuwe) website... Laten we even stil staan bij de belangrijkste factoren en criteria voor succes!
- Het kan jouw doel zijn om jouw website in eigen beheer te houden; zoals ik persoonlijk ook doe! Om dat (succesvol) voor elkaar te krijgen moet je tijd en energie investeren in studie en bouwen!
- Je vindbaarheid in Google moet constant geoptimaliseerd worden bij nieuwe en oude artikelen (je wilt goed ranken / hoger in Google scoren) door relevante blogs en artikelen te schrijven;
- Wat jouw doel ook is; het moet meetbaar kunnen converteren via maandelijkse bezoekers; contacten op jouw mailinglijst; harde sales of afspraken in jouw agenda... Via bepaalde online marketing technieken en methodes op jouw website kun jij de klant makkelijker dingen verkopen, bijvoorbeeld via conversie trucjes die sommige website bouwers aanbieden;
- Hoe ga jij richten op het Verzamelen van relevante e-mail adressen en wat kun je ze qua handel aan gaan bieden?
- Voor veel Professionals / Ondernemers is het een doel om een Professionele, mooie uitstraling (uiterlijk) te hebben. Dit is de afgelopen jaren steeds meer geworden;
- Effectiviteit (wat moet de website opleveren en wat levert de website op?)
Conversie Verhogen door een eigen website te maken op basis van conversie optimalisatie...
Conversie Optimalisatie is belangrijk wanneer jij meer klanten wilt bereiken. Je wilt je website op termijn veranderen in een online media platform dat uiteindelijk klanten oplevert. Of dat online producten, offline producten, diensten of iets anders zijn maakt niet zoveel uit. Maar het mooie aan een website is dat jij deze kunt blijven optimaliseren zolang je ermee bezig blijft. In sommige gevallen kan dat jaren of tientallen jaren zijn! Stel je voor dat je elke week twee blogs schrijft over een relevant onderwerp in jouw branche... Dan kun je veel mensen bereiken!
Conversie Optimalisatie bij een website draait om:
- Geeft jouw website antwoord op de vragen van jouw klant?
- Heb jij een mooie, aantrekkelijke website gebouwd? (Design IS belangrijk, en hier zijn goede tools voor)
- Bevat jouw website informatie over al jouw diensten / onderwerpen in jouw vakgebied?
- Blijft er constant content toegevoegd worden zoals blogs / kennisbank artikelen?
Via tools zoals Google Search Console en Google Analytics kun jij uiteindelijk onderzoek (leren) doen naar de mogelijkheden voor conversie optimalisatie en de resultaten van jouw website.
Lees mijn artikel over Conversie Optimalisatie Strategie om er achter te komen wat je allemaal kunt verbeteren aan jouw website om meer sales te draaien!
Met wat voor pagina's en elementen kun jij een goed geoptimaliseerde website maken?
De meeste websites ontstaan uit verschillende onderdelen.
- Je introduceert jezelf en je missie op een pakkende, herkenbare manier in de Website Header;
- Je laat je contactgegevens en de belangrijkste pagina's van je website achter in de Website Footer;
- Je maakt een Over Ons Pagina en een Contactpagina;
- Je maakt een Homepagina waar mensen kunnen lezen wie jij bent en wat je doet. Hier moeten ze een simpele rondleiding krijgen;
- Via een Opt-In pagina kun jij adressen verzamelen die in jouw E-Mail marketing Software verschijnen;
- Via een Salespagina kun jij producten verkopen. Benoem hierop altijd de voordelen voor de klant en vertel een verhaal over het product;
- Via een Blogpagina kun je blogs schrijven over actuele onderwerpen op basis van zoekwoorden onderzoek (analyse zoekstatistieken);
- Via een Kennisbank kun je statische artikelen schrijven over tijdloze onderwerpen; waardoor klanten jou vinden via de zoekmachine;
Heb jij een website of een Funnel nodig?
Je hebt al kunnen lezen dat het voornaamste is dat jij op zoek gaat naar relevante e-mailadressen (oftewel leads) om deze in de toekomst regelmatig te kunnen benaderen. Er zijn mogelijkheden om dit super effectief via Marketing Automation aan te pakken, bijvoorbeeld via een Sales Funnel.
Een van de grootste problemen die mensen aangepraat worden is dat ze een website nodig hebben. Ik ben daar achter gekomen door enkele jaren online te ondernemen. Ik ben er achter gekomen dat er ook andere strategieën zijn dan SEO / Blogs schrijven en super veel content creëren. Onlangs kwam ik terecht bij Clickfunnels en daar heb ik veel geleerd over het maken van super effectieve marketing Funnels aan de achterkant van jouw bedrijf.
Je hebt Website software en je hebt Funnel Builder Software. Bij een funnel richt je zo veel mogelijk op het behalen van jouw doelen door jouw bezoeker en potentiële klant op te warmen via een stappenplan. Er is op dat moment aan de voorkant niet zo veel te zien, maar er word een proces in werking gezet wanneer mensen registreren voor een informatieproduct zoals een brochure, een e-book of een gratis video met tips over het onderwerp waarin jouw klant geïnformeerd wil worden.
In de onderstaande afbeelding zie je het proces van een Sales Funnel. Meer informatie over Sales Funnels ten opzichte van Websites kun je vinden via de onderstaande link.
Lees hier ook direct mijn Clickfunnels Software Review!
Hoe kan ik een eigen website maken? Hoe kom ik aan een nieuwe website?
Een van de meest gevraagde vragen is hoe je een "gratis" website kunt maken, oftewel ontwerpen. Dat wil zeggen dat veel ondernemers (of hobbyisten) het liefst zo weinig mogelijk geld betalen om een professionele website te (laten) maken. Persoonlijk heb ik daar ook een aantal ervaringen mee gehad en fouten mee gemaakt in het verleden. Mij zul je niet meer vinden met een gratis website, want ik wil graag dat het werk wat ik doe alle kansen heeft om te groeien...
Je moet je afvragen waar de winst van een gratis website bouw systeem vandaan komt en of het bedrijf voor lange termijn levensvatbaar is, want je kunt beter een bedrijf hebben dat gezond genoeg is om te innoveren en klantenservice te leveren, dan een gratis website zonder mogelijkheden of dat na vijf jaar failliet gaat. Want dan raak jij jouw volledige "online voetafdruk" kwijt en dat is zonde van alle investeringen in tijd en investeringen. De vraag: "Hoe maak ik een website zonder te betalen?" zou ik dan ook niet stellen!
Zelf Een Website Maken / Ontwikkelen is zeker mogelijk...
Als je de tijd hebt om te studeren en jezelf te blijven ontwikkelen is zelf een website ontwikkelen zeker mogelijk. Maar bij het maken van een website moet je er wel rekening mee houden dat je grotere kans hebt dat er onduidelijkheden en onzekerheden zijn tijdens het proces. En dat de kans groter is dat jouw website niet doet wat je ervan gehoopt / verwacht had. Het zal ook langer duren om het te doen.
Het goede nieuws is dat je het allemaal via boeken, gratis Youtube video's en cursussen kunt leren.
Grootste, Belangrijkste Barrières bij het maken van een eigen website
- Moet je een Funnel of een Website? (Reeds Uitgelegd);
- Welke Website Bouwer ga jij gebruiken? Kies je voor een gratis website zonder klantenservice, of een betaalde met service en contact?
- Hoe ga je het website design aanpakken? En gaat dat jou lukken met de website bouwer die je gekozen hebt? Vaak zit hier jaren kennis en ervaring achter...
- Welke Domeinnaam ga je gebruiken? En houd je er rekening mee dat een nieuw domein nog geen waarde heeft in de zoekmachine van Google?
- Wat ga je met de website doen NADAT die klaar is? Hoe ga je jouw online marketing en monetizing aanpakken?
Tip: Veel online Ondernemers willen een kant en klaar website systeem waarin ze niet zoveel fouten kunnen maken. Als je zoals ik een 100% online ondernemer bent wil je een gebruiksvriendelijke en snelle website hebben die makkelijk te bouwen en onderhouden is. Je wilt een professionele website maken die klanten oplevert en jouw imago versterkt.
Via de Phoenix Website Software voor Ondernemers is dit mogelijk. Het is een zeer populaire Website Bouwer voor ZZP'ers met wat budget... Je leest hier later meer over, wanneer ik mijn video's laat zien over dit systeem. Je kunt ook gratis testen voor 14 dagen om te bekijken of het iets voor je is!
Mijn website is ook met dit systeem gebouwd. Bekijk gerust eens of je het mooi vindt!
Tip: Overweeg om een gebruikte domeinnaam met Domein Autoriteit te kopen wanneer jij een eigen website wilt maken!
Domein Autoriteit gaat van 0 tot 100 en is erg belangrijk als jij gevonden wilt worden in de zoekmachine van Google. Je kunt het opbouwen door jarenlang jouw domeinnaam te blijven bouwen en links te verzamelen (gratis of kopen) van andere websites. Je kunt ze verdienen door een gastblog te schrijven op een andere website met een link naar jouw website; of door een advertorial te kopen in een groot online magazine. Ook kale links zijn te koop, bijvoorbeeld op startpagina's, maar dat is niet zo krachtig.
Je kunt ook links krijgen naar zelfgeschreven artikelen op jouw eigen website. De Backlink (zo heet dit) krijg je bijvoorbeeld wanneer jij een leerzaam of entertainend artikel hebt geschreven. Andere Websites geven jou dan credits voor jouw werk en daardoor gaan jouw artikelen hoger ranken. Dit bouwen kost ontzettend veel tijd en zeker in het begin is dat lastig, omdat je website nog niet zo veel massa heeft. Daarom kan het lonend zijn om een website of een domeinnaam te kopen van iemand anders die dit al heeft opgebouwd en wil stoppen met bouwen, of zelfs al is gestopt maar zijn domeinnaam nog heeft. Wanneer jij bijvoorbeeld een blog wilt starten in de sportwereld kun jij op bepaalde websites kijken of er domeinen te koop zijn die deze score al hebben opgebouwd.
Als je toch een Domeinnaam wilt registreren kun je dat via de onderstaande tekst leren...
Ga jij een eigen website maken? Houd rekening met een goede domeinnaam!
Je moet altijd een website maken met een eigen domeinnaam hebben (gekocht of gestart). Je kunt deze checken via een bedrijf dat domeinnamen verhandeld, zoals het bovenstaande bedrijf. Een domeinnaam is het liefste kort en bevat optimaal gezien een belangrijk herkenbaar zoekwoord waarop jouw klant zou zoeken om een probleem op te lossen...
Als jij klanten helpt die op wintersport willen kun jij er vanuit gaan dat ze zoeken op "Wintersport"; of "Skiën" of Wintersportlocaties. Als jij hier een domeinnaam in kunt vinden of starten is dat interessant voor jou en je klant. Met een betrouwbare domeinnaam is een klant sneller geneigd om te klikken en kopen!
Belangrijke Stap bij het maken van jouw eigen Website: Zijn de gewenste Domeinnamen vrij?
Hoe maak je een domeinnaam voor een website? Dat is in principe een simpele, maar toch belangrijke stap. Je zit hier namelijk de rest van jouw carrière aan vast en kunt daarom beter niet TE smal kiezen. Daarom is Wintersportgigant.nl beter dan Snowboardgigant. Het is namelijk logischer dat de Wintersportgigant.nl Snowboards verkoopt dan dat de SnowboardGigant Wintersportvakanties verkoopt.
Gebruik de website van de domeinnaam handelaar om te kijken of jouw domeinnaam nog vrij is. Je bent dan in feite de website naam aan het checken. Hopelijk heb je al een idee wat de naam van jouw website moet worden, en anders kun je hier creatievere ideeën voor krijgen door gebruik te maken van een Website naam generator. Je kunt zelf vooraf al een lijstje maken van zoekwoorden / mogelijke namen en via de website onderzoek doen of deze nog beschikbaar zijn.
Als je domeinnaam vrij is is dat goed nieuws. Dan kun je deze registreren. Houd er rekening mee dat bij het vastleggen van de domeinnaam kosten verbonden zijn. Dit is bij elk bedrijf dat in domeinnamen handelt verschillend. In het onderstaande artikel kun je daar meer over lezen, maar wij zitten zelf bij de bovenstaande partner en hebben daar goede ervaringen mee voor een normale prijs.
Om een eigen website te maken hoef je tegenwoordig geen grafisch ontwerper / Developer meer te zijn!
Je hoeft tegenwoordig geen grafisch ontwerper of developer meer te zijn om een eigen website te maken, al HELPT het wel. Het is geen makkelijk proces. Er zijn een aantal regels rondom het maken van een eigen website waar ik dieper op in wil gaan. Je moet namelijk nog een keuze gaan maken voor een website bouwer of een software systeem. Welke bouwer jij kiest kan sterk afhangen van het resultaat EN de kosten want hier zitten vele verschillen in.
Reken er in ieder geval altijd op dat er kosten zijn (Hosting / Domeinnaam) en trek ook geld uit voor vormgeving. Wanneer iets gratis is, heeft dat MEESTAL een reden! En die reden is dat je alles zelf moet doen. Een goede, sterke website maken brengt nou eenmaal kosten met zich mee, en daar wordt ook een prijs voor gerekend. Heb je ooit gehoord van het spreekwoord: "Pay Monkey's, Get Peanuts"? Pas hier goed mee op, want het is al moeilijk genoeg om een eigen website te maken.
Waarom wil jij geen gratis website maken en publiceren?
Een eigen Website bouwen kost uren (geld) en kosten.
Vaak zijn de bedrijven achter "gratis websites" niet heel erg interessant voor lange termijn. Ze hebben verborgen verdienmodellen; schepen je op met weinig opslagruimte of een trage website (zodat het nog geld kost) en bieden geen OF slechte klantenservice. En dat terwijl een goed support / klantenservice team echt het verschil kan maken als jij nieuw bent met het bouwen van websites. Mijn conclusie is dat als je jouw product moet promoten als "gratis" product, je als klant af moet vragen of je wel de juiste keuze maakt. Ergens zit namelijk toch een addertje, en in mijn optiek moet je dat addertje zo snel mogelijk vinden, of zelfs elimineren door juist NIET met gratis website editors aan de slag te gaan.
Goedkoop een Eigen Website Maken? Met deze programma's / software partners ben jij zo op weg!
Zelf professionele website maken KAN wel met goedkope partners, maar dan wil je wel ervaring EN tijd hebben. Je wilt Website maken om te scoren in Google en dat vergt precisie en bouwwerk. Het gaat je jaren kosten om dat volledig naar je eigen hand te zetten, maar veel ondernemers kiezen hier met plezier voor. Het is een groeiproces waarin ze zich helemaal kunnen verliezen en dat is geen probleem! Je hebt door een eigen website te maken de volledige controle en kunt zelf aanpassen wat en wanneer jij dat wilt.
Maar als jij een ondernemer bent die echt een gespecialiseerd beroep heeft en daar veel geld mee verdient zou het mijn keuze niet zijn. Dan zou ik een bureau inhuren zodat jij volledig op jouw bedrijf kan richten en zeker geen jaren kwijt is met het bouwen en optimaliseren van jouw eigen website. Want het MOET gezegd worden: een goed internet marketing bureau betaald zich dubbel en dwars terug en kan jou adviseren en helpen tijdens het bouwproces. Daarnaast hebben ze ook andere voordelen en connecties, waardoor het risico op mislukking kleiner is.
Een goedkope eigen website maken: Wordpress vs. de rest!
Website ontwerpen om te scoren in Google kan het beste met Wordpress. Als jij een eigen website gaat maken met Wordpress heb jij de meeste mogelijkheden met zoekmachine optimalisatie / SEO. Het is een redelijk makkelijk systeem, maar om sommige dingen te doen heb je toch kennis voor gevorderden OF iemand nodig die dat voor je uit handen kan nemen. Dit kunnen echter relatief kleine klusjes zijn die maximaal enkele honderden euro's kosten.
Wordpress Websites zijn populair onder mensen die een eigen website willen maken. Rond de 40% van alle websites draaien op een Wordpress systeem, juist omdat het zo goedkoop en krachtig is. Het is ook perfect om te bloggen en gevonden te worden.
Naast een Wordpress Website heb je ook een groot aantal website bouwers op de markt die veel klanten hebben. Voorbeelden zijn Wix, Jimdo, Squarespace, Mijnweb of andere providers. Deze verdelen met z'n allen een klein stukje van de taart en dat heeft een reden. Ze promoten zich mooi, maar ze zijn niet voor alle functionaliteiten geschikt.
Risico´s van het maken van een eigen website met Wix, Jimdo, Squarespace of andere providers.
In de intro heb ik uitgelegd hoe belangrijk SEO Zoekmachine optimalisatie is om gevonden te worden in de Google Zoekmachine. Het levert je gratis bezoekers op die makkelijker bij jouw aanbod uit komen. Wordpress of Phoenix zijn een van de weinige CMS systemen die geoptimaliseerd zijn om goed gevonden te worden in de zoekmachine van Google zoekmachine, waar 70% van het totale internationale webverkeer vandaan komt. Alle andere CMS Systemen hebben qua vindbaarheid dan ook een flinke handicap en zijn niet de beste keuze als jij goed vindbaar wilt zijn via SEO zoekmachine optimalisatie. Je kunt dit soort systemen wel gebruiken als het jouw intentie is om alleen betaalde bezoekers binnen te krijgen via SEA zoekmachine adverteren. Ik raad dit echter niet aan, want als je investeert in een Wordpress of Phoenix kun je OOK adverteren en daarnaast nog aan een gezonde SEO positie met gratis bezoekers werken...
Lees ook mijn artikel over verschillende CMS systemen om hier meer duidelijkheid over te krijgen.
Kun je makkelijk een eigen website maken via Wordpress?
Het belangrijkste Content Management Systeem (CMS) heet Wordpress en dit gebruiken de meeste online marketeers die ervaring hebben met het ontwikkelen van websites en blogs. Zo'n 1/3e van de totale websites op het internet draait op Wordpress. Wordpress is simpel te installeren en draait op een Blog module, waarbij je (als je het goed toepast) goed gevonden word door potentiele klanten die zoeken op zoekwoorden waar jij over schrijft.. Blogs via Wordpress kun je makkelijk en snel schrijven en zijn op een makkelijke manier te editen en customizen met Plug-Ins.
Werken met Wordpress is zo goed als gratis en je kunt er mooie dingen mee maken! Voor alles wat jij potentieel wilt veranderen op jouw website zijn plug-ins die het proces versnellen en vermakkelijken, zeker als je het combineert met een pagebuilder zoals Astra en Elementor! Dit is een Wordpress thema waarmee je Drag & Drop kunt werken en een van de goedkoopste, goede opties als je voor een Wordpress website wilt gaan!
Zelf werk ik momenteel niet in Wordpress, omdat ik met een "geoptimaliseerde Webbouwer" werk. Dit scheelt mij een hoop zorgen omdat ik eigenlijk geen fouten kan maken en daarnaast de garantie heb dat mijn website beter scoort dan veel concurrerende websites. Hierdoor geef ik me met enkele investeringen voorrang op mijn concurrent. Als jij een grote website wilt maken en echt toekomstgericht wilt denken raad ik je aan om dat ook te doen.
Ik verwacht dat dit op lange termijn veel verschil gaat maken en als online ondernemer wil ik alleen het beste voor mezelf. Als jij zelf liever niet investeert en voor Wordpress wilt gaan kun jij de onderstaande video bekijken, waarin een online ondernemer jou via een Wordpress handleiding door het volledige installatieproces van Wordpress heen helpt! Dit is een van de beste, snelste Wordpress handleidingen die ik gezien heb over dit onderwerp.
Wil jij een volledige walkthrough waarin jij een Wordpress website met Astra en Elementor leert maken?
Gebruik dan deze digitale begeleiding van Ferry Korpershoek! Je kunt een domeinnaam registreren via deze link!
Klik hier om Elementor te downloaden! :-)
Een professionele website maken met weinig ervaring via de Phoenix Software?
Omdat ik zelf met deze software werk en het echt een geweldige software vind gebruik ik deze ook in mijn online marketing cursus / community. Zelf wil ik niet meer terug naar Wordpress, dus als jij in Wordpress wilt bouwen kun je het beste via anderen jouw website bouwen. Hieronder laat ik je een volledige walkthrough zien van de Phoenix Website Software, zodat jij weet hoe het systeem precies in elkaar zit en hoe het werkt!
Persoonlijk ben ik ook niet blij dat ik 1475,- euro per jaar betaal zodat ik mijn eigen website kan maken zonder ervaring, maar het gebruiksgemak, de gebruiksvriendelijkheid en de service geeft mij wel de mogelijkheid om met weinig ervaring een prachtige, snelle website neer te zetten. Wat mij betreft kost het maken van een website dan ook geld als je het goed doet! Zie het als een investering waarbij je je aan het voorbereiden bent voor een sterke toekomst, ook al scoor je op dit moment nog niet zo goed.
Ik gebruik een speciale website bouwer voor ondernemers. Hier ben ik (ondanks de hogere kosten) erg tevreden over en ik denk dat investeren in mijn online onderneming de komende jaren flink gaat upgraden doordat ik vanaf het begin groot heb gedacht en werk om mijn doelen te bereiken!
Je kunt hieronder ook nog een video vinden waarin ik je de software laat zien. Schrijf je in voor mijn mailinglijst als je op de hoogte wilt blijven van wanneer mijn cursus live gaat!
Lees mijn Phoenix Website Review; waar ik schrijf over mijn ervaringen met Phoenix; of bekijk direct de pagina van IMU waar jij Phoenix 14 dagen gratis kunt testen!
Bekijk de onderstaande video waarin ik je een walkthrough geef door Phoenix; de geoptimaliseerde landingspagina software van IMU!
Zoals je weet betaal je bij Wordpress geen extra kosten, maar kunt ook geen hulp verwachten. Bij Phoenix is dat wel. Jij kunt Phoenix 14 dagen gratis testen of het boek bestellen in het begin van dit artikel om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Hopelijk heeft dit artikel jou niet ontmoedigd om een eigen website te maken, maar als dat zo is, dan zal ik ook de mogelijkheden van uitbesteden vermelden!
Waar moet je rekening mee houden als je een website wilt laten maken?
Sommige ondernemers willen zelf niet betrokken zijn met het maken van een website. Daar oordeel ik niet over, want als je geld te besteden hebt is het handig om zaken uit te besteden en er zelf geen tijd aan te verspillen. Zeker niet als bepaalde zaken veel tijd kosten om te bestuderen, plannen en bereiken. Wat dat betreft kan ik ondernemers die deze keuze durven te maken omdat ze iets beters te doen hebben alleen maar een extra duwtje in de rug geven door contact met mij op te nemen wanneer er een Phoenix website gebouwd moet worden. Hierin kan ik connecten.
Kosten wanneer jij een Eigen Website wilt Laten Maken
Wanneer je een website wilt laten maken kan de kostprijs vanaf enkele honderden euro's tot 10.000 euro zijn. Dit is erg afhankelijk van wat jij wilt en hoe het online marketing bureau werkt. Hier is dus geen simpele indicatie van te geven en moet je echt zelf gaan uitzoeken. Maar houd er rekening mee dat je een website laat maken, en afhankelijk van hetgene wat je er mee wilt doen ook nog onderhoud of productie plaats moet vinden. Wanneer jij zelf geen online marketing specialist bent. Kosten voor Onderhoud zijn in Nederland behoorlijk hoog vanaf 50,- euro per uur bij lager geprijsde online marketeers!
Als jij een website wilt laten maken kunnen de kosten variëren. Dit is onder andere afhankelijk van het systeem waar op gewerkt wordt, en of jij een agency of een bureau of een freelancer huurt om mee te werken. De meest verstandige keuze om er achter te komen wat de kosten zijn om een website te laten maken is om simpelweg een offerte aan te vragen bij een aantal verschillende bedrijven.
Je moet op zoek naar een website bouwer die voor jou een professionele website kan bouwen..
Een eigen Website op maat laten maken door een website bouwer in Nederland
Als jij een nieuwe website op maat wilt laten maken in Nederland zijn er vele online marketing bureaus die jou hierbij kunnen en willen helpen. Afhankelijk van welke verschillende taken die jij wilt uitbesteden zal dit vanaf enkele duizenden tot zo'n vijftienduizend euro kosten.
Het voordeel wat je hebt als je een goede partij inhuurt om jouw website op maat te laten maken, is dat ze er op basis van hun kennis en ervaring het beste van kunnen maken! Je hoeft zelf geen nieuwe vaardigheden te gaan leren en hoeft de psychologie achter conversie niet te begrijpen. Hiermee voorkom je het risico dat jouw website mislukt of geen nieuwe klanten oplevert.
Waar moet je rekening mee houden als je een website op maat wilt laten maken door een website bouwer in Nederland?
Wat heeft het bedrijf in het verleden gepresteerd? Zijn er Testimonials die jij in mag zien van andere klanten? Vraag altijd om een portfolio en vraag bij verschillende bedrijven offertes op.
Voornamelijk via communities waar ondernemers samenkomen zijn vaak ondernemers die voor een appel en een ei (goedkoop dus) websites aanbieden alsof het afhaalbroodjes zijn.
Een eigen Website op maat laten maken door een website bouwer in het Buitenland
Wanneer jij een website wilt laten maken in de Engelse taal wil ik dat je op de hoogte bent van internationale kansen. Waar we in Nederland tussen de 50,- euro en 75,- euro betalen voor professioneel webdesign, zijn er verschillende landen in Europa OF buiten Europa waar bedrijven zitten die professionele websites kunnen maken, maar veel lagere kosten rekenen.
Voor slimme ondernemers kan het lonen om goedkoop een website te laten maken in het buitenland. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw website te laten ontwerpen en managen door ondernemers of agencies op meerdere werelddelen. Zo profiteer je van lagere kosten van het ontwerpen van jouw website, en het optimaliseren en bijhouden van nieuwe content.
Waar moet je rekening mee houden als je een eigen website op maat wilt laten maken door een website bouwer in het buitenland?
- Hou rekening met het tijdsverschil in andere landen. Sommige landen zoals China, de Filippijnen en India (veel gebruikt voor outsourcing) liggen in een volledig andere tijdszone. Het is niet onmogelijk om hier goed contact mee te onderhouden, maar het vergt planning. Ook zijn er internationale regelingen van kracht waardoor het lastiger zakendoen is. Daarom kijken veel ondernemers liever binnen Europa, naar landen zoals Bulgarije (Sofia / Plovdiv) en Servië (Belgrado). Dit zijn IT/ ICT hubs die internationaal bekend staan als outsourcing hotspots die staan voor grafisch webdesign van zeer professionele kwaliteit. In deze regio's is het heel gewoon om op afstand voor buitenlandse partners te werken, want ze verdienen hier meer aan dan wanneer ze voor nationale bedrijven werken.
- Hou rekening met het verschil in achtergrond (cultuur); taal en opleiding. Het bouwen van websites werkt overal hetzelfde, maar de mentaliteit en manier van werken is dat niet.
- Hou rekening met het verschil in werk routine en snelheid. Sommige landen werken erg traag en doen alles op hun eigen manier.
Mijn aanbeveling is om vooraf een aantal bedrijven te zoeken via Google of buitenlandse branche organisaties en daar via e-mail en zoom meetings contact mee te leggen om te kijken of ze een geschikte kandidaat zijn om jouw website / online project te bouwen. Als goede contacten zijn gelegd vlieg je in enkele uren naar deze bestemming om extra kennis te maken en de voorwaarden te bespreken.
Of je een website wilt uitbesteden is afhankelijk van jouw budget en de doelen die jij wilt bereiken. Hetzelfde geldt voor een website laten maken door studenten! Ze kunnen heel goed werken misschien, maar wil je het risico nemen dat ze nog iets anders gaan doen en dat jij zonder webbouwer zit?
Hoe is het mogelijk om een eigen website te maken en later te verkopen?
Een Website Verkopen kan door hem aan te bieden via een website zoals Sitedeals of door social media groepen op platformen zoals Facebook of Linked-In. Je hebt dan de kans dat een bieder een bod doet en de website over neemt voor een bedrag dat jullie samen overeen moeten komen. En vaak is dat Voor zowel domeinnamen als kant en klare websites is dit een prima verdienmodel, waarbij je rekening kan houden met minimaal 1x de verwachte jaarwinst wanneer jij een website verkoopt.
In sommige branches kan dit meer zijn, en kan het lonend zijn om een website iets langer door te bouwen. Je krijgt normaalgesproken een vergoeding van de omzet x 12 (jaaromzet). Hier zit een levendige handel in binnen de Webshop; Dropshipping en Affiliate Marketing Industrie! Mensen die goede websites kunnen bouwen maken ze op eigen risico totdat ze groot genoeg zijn om te verkopen en gaan dan weer door met een nieuw project.
Waarschijnlijk ben ik nog een aantal zaken vergeten te beschrijven OF heb ik nog artikelen toegevoegd na het publiceren van dit artikel die handig voor jou zijn als jij zelf een professionele / zakelijke website wilt maken. Ik wil je daarom aanraden om mijn Internet Marketing Kennisbank in de gaten te houden. Hier verzamel ik alle praktische content over online marketing en het starten van een online bedrijf.
Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!
Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!
Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf!