Semrush Review

SEMRUSH Review 2022 | Wat is Semrush en wat kun je er als ondernemer mee?

Wat is Semrush? En wat kun je als online ondernemer / entrepreneur met deze geavanceerde Website Audit & SEO Tool?

In deze SEMRUSH review beschrijf ik hoe ik Semrush gebruik om mijn zoekmachine optimalisatie analyse extra kracht bij te zetten om tot datagerichte, relevante content te komen. Het gebruik van Semrush geeft resultaten die samen met de resultaten van andere tools tot interessante inzichten kunnen leiden.

Als kleine marketeer had ik eerder een ander (betaald) account van Ubersuggest; een Amerikaanse SEO Tool die stukken goedkoper is. Tot dusver ben ik daar tevreden mee en wacht ik met een betaald Semrush Abonnement totdat ik zoveel content heb dat huidige tools de lading niet meer dekken...

Helaas zijn de zoekmachine volumes en data iets minder realtime en accuraat dan ik bij Semrush merk, maar ik gebruik om deze reden verschillende tools om hoger in Google te komen via zoekmachine optimalisatie. Het is mijn doel om in de toekomst volledig over te stappen naar Semrush, aangezien dit in mijn optiek een van de beste tools is die ik ben tegengekomen.

Wil jij ook starten met Semrush? Lees dan dit artikel zodat je direct via mijn stappenplan aan de slag kunt!

In de Semrush Review bespreek ik mijn ervaringen met Semrush, het programma waarmee ik mijn zoekmachine resultaten analyseer en optimaliseer. Wil jij betere content? Start dan met Semrush!Benieuwd hoe jij via Online Tools de resultaten van jouw bedrijf kunt verbeteren? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Semrush precies?

Semrush is een Software bedrijf dat meer dan 7 miljoen marketeers helpt met het "gezond houden" van hun websites / webshops en andere online business vormen. Semrush is een platform dat allerlei statistieken meet van jouw bedrijf en alle andere bedrijven in het online marketing ecosysteem. Daarbij focussen ze voornamelijk op een sterke zoekmachine positie en alle factoren die daar belangrijk voor zijn.

Op de onderstaande afbeelding zie je hoe de website van Semrush er uit ziet!

Wat is Semrush? En wat kun je met deze seo tool om als online ondernemer jouw platformen te verbeteren? In dit artikel leg ik het je uit!Wat is Semrush? En is er momenteel een speciale actie voor starters? Bekijk via deze link!

Voor online marketeers die hier mee kunnen (leren) werken is dit een gouden tool; en naast Ahrefs / Moz een van de meest geavanceerde in zijn vakgebied. Ik ben er bang voor dat niemand er echt op zit te wachten dat ik ALLE features op ga noemen hier, maar je kunt er op gebied van SEO en SEA ontzettend veel informatie uithalen, dus ik noem de belangrijkste features op hier...

  • Semrush Meet, Analyseert en Registreert statistieken waarmee jij jouw content kunt optimaliseren (zoekvolumes / concurrentie / etc);

  • Semrush Meet, Analyseert en Registreert Backlinks en allerlei relevante Onpage en Offpage SEO zoekmachine optimalisatie factoren;

  • Semrush Meet, Analyseert en Registreert al jouw posities in Google PER zoekwoord; zodat jij elke positie kunt blijven optimaliseren;

  • Semrush geeft je de mogelijkheid om ook de statistieken van je sociale media strategie te meten, analyseren en registreren;

  • Semrush geeft je de mogelijkheid om je volledige (digitale) markt te onderzoeken; inclusief alle collega's en concurrenten;

Naast de bovengenoemde informatie richten ze zich ook op het publiceren van "normale" business content; en daarbij zijn ze naar mijn mening een van de meest authentieke, creatieve bedrijven in de markt. De content die ze uitbrengen zit altijd goed in elkaar en is erg mooi vormgegeven!

In het onderstaande Semrush Dashboard zie je enkele resultaten van mijn website!

Wat is Semrush en wat kun je ermee? Dat kun je leren op deze pagina, waar allerlei educatieve tools aangeboden worden. Dus als jij Semrush wilt leren gebruiken kan dat via webinars, podcasts, e-books en een academy!

Bekijk het Youtube kanaal van Semrush voor SUPER nuttige SEO / ONLINE MARKETING Tips!

Uiteraard laten de onderstaande video's direct zien wat je zoal met Semrush kunt bereiken als je in deze SEO tool investeert. Later in dit artikel zal blijken dat Semrush niet alleen een SEO tool is, maar ook een groot bedrijf met een sterke educatieve verantwoordelijkheid en gratis Academy.
Ik raad je aan om even naar dat Youtube kanaal te kijken en het eventueel te volgen als je dit waardevolle content vindt! 

Goed... Door naar de volgende sectie! In de onderstaande afbeelding zie je een afbeelding van mijn Dashboard in SEO. We gaan bij deze kijken waar IK sinds kort Semrush voor gebruik als online ondernemer.

In deze Semrush Review laat ik zien hoe je als online marketeer kunt werken aan een betere positie in de zoekmachine van Google. Je doet dit door via Semrush gebruik te maken van de data over concurrenten, jouw eigen websites en algemene zoekvolumes.Via dit Dashboard zie je de belangrijkste Features die ik momenteel benut om de resultaten van mijn domein te tracken. Ik gebruik het voornamelijk om mijn organische resultaten te analyseren.

Hoe gebruik ik Semrush om mijn zoekmachine resultaten te verbeteren?

Ik gebruik Semrush als aanvulling op mijn Ubersuggest account; mijn Google Trends onderzoeksdata en de tool Answer the Public. Zoals ik al uitlegde gebruik ik momenteel nog de gratis variant, voornamelijk om mijn zoekwoorden te analyseren en te zien welke artikelen ik kan optimaliseren om (snel) hoger in Google te komen! Via de onderstaande tussenkoppen leg ik de features van Semrush uit die ik het meest gebruik en daar zal ik ook printscreens bij doen om uit te leggen hoe het werkt!

Deze Semrush Features zijn het handigste om te gebruiken als online marketeer. Wil jij leren hoe je zoekmachine analyse kunt doen via Semrush?Dit zijn de beste Semrush features die jij kunt gebruiken om jouw online resultaten te verbeteren en hoger in Google te komen! .

Semrush Organic Research Overview: 

Via het Organic Research Overview van Semrush krijg ik een samenvatting van de "actie" in mijn account. Wat is er de afgelopen dag met mijn data gebeurt? Hoe ziet mijn volume er uit en hoeveel organische zoekwoorden werden er gemeten? Dit is zeker op lange termijn een erg interessant en leuk onderdeel om te volgen, want je ziet je website groeien!

Semrush Positions: Wat zijn de posities die het hoogst scoren in de Google Zoekmachine?

Via de Semrush Positons krijg ik een overzicht van mijn hoogst scorende posities. Hierdoor weet ik precies waar snelle winst te behalen valt door te optimaliseren.

Semrush Position Changes: zijn er posities die flinke veranderingen hebben doorgemaakt?

Dit heeft te maken met de Semrush Positions, maar deze geeft alleen de meest belangrijke extreme veranderingen weer. Je ziet hier bijvoorbeeld wanneer een nieuwe positie wordt opgepikt en voor de eerste keer hard omhoog gaat in de zoekmachine.

Semrush Competitors: Wie zijn mijn belangrijkste concurrenten en op welke zoekwoorden staan zij sterk?

Via de Semrush Competitors functie kan ik zien wie mijn belangrijkste concurrenten zijn en waarop ze scoren in de zoekmachine. Hiermee kan ik zoekwoorden stelen EN zien welke content bij hen het beste scoort. Wil je hier extra induiken, dan raad ik je Ubersuggest van Neil Patel aan om voor een veel lagere prijs (300,- dollar Lifetime) dezelfde gegevens te krijgen. Helaas loopt de data van dit systeem behoorlijk achter, maar dit is via gratis tools zoals Google Trends op te lossen...


Wil je meer leren over Semrush? 

Wil je meer leren over Semrush en hoe je het in jouw situatie kunt gebruiken om je online marketing strategie mee te verbeteren? Dan raad ik je aan om even via de website van Semrush op Resources te klikken. Je kunt op de onderstaande afbeelding klikken voor een directe link! :-)

Op de resources pagina vindt je blogs, nieuws, informatieve Webinars, E-books, Podcasts en zelfs een volledige Academy, waar je ook echt een certificaat voor krijgt dat iets waard is op de arbeidsmarkt. Het bedrijf Semrush is namelijk een accredited partner van Google.

Wat is Semrush en wat kun je ermee? Dat kun je leren op deze pagina, waar allerlei educatieve tools aangeboden worden. Dus als jij Semrush wilt leren gebruiken kan dat via webinars, podcasts, e-books en een academy!Via deze link kom jij direct op de website van Semrush zodat jij zelf onderzoek kunt doen in de kennis materialen! Ga jij direct aan de slag?

Semrush Blog

De Semrush Blog bevat een groot aantal artikelen over online marketing strategie en hoe je jouw eigen strategie kunt verbeteren via Semrush.

Via Semrush Blog kun jij artikelen lezen over hoe jij jouw content strategie kunt optimaliseren via Semrush. Dit is erg interessant voor online marketeers op elk niveau!

Semrush Help Center / Kennisbank:

In het Semrush Help Center oftewel de kennisbank van het bedrijf zie je ontzettend veel content om jouw online marketing strategie te verbeteren...

Semrush heeft een kennisbank waarin je gratis over allerlei zaken kunt leren. Je kunt denken aan SEO; SEA; E-mail marketing en meer! Wat dat betreft heeft Semrush het super voor elkaar en geeft waar voor haar geld.

Semrush Educatieve Webinars:

Via Educatieve Webinars geeft Semrush haar klanten (EN niet-klanten) de kans om hun online marketing skills snel te verbeteren. Je ziet dat er bijna dagelijks webinars zijn op allerlei vlakken, dus iedereen kan aansluiten waar en wanneer die wil.


Semrush leren? Via informatieve Webinars bespreken teamleden van Semrush hoe jij als online marketeer je online marketing strategie kunt verbeteren met de software tools van hun bedrijf.

Semrush educatieve E-Books:

Semrush geeft toegang tot een groot aantal educatieve E-books over online marketing. Hier zitten analyse documenten bij, maar ook templates om blogs te schrijven; e-mails te schrijven

Semrush geeft E-Books uit om haar members op te leiden tot betere marketeers. Via deze E-books leer jij over allerlei onderwerpen die geoptimaliseerd kunnen worden via Semrush.Voorbeelden van E-books die jij gratis kunt downloaden in de Semrush E-Book sectie! 

Semrush Academy: 

Semrush heeft een eigen academy waar je meer kunt leren over online marketing. Het leuke hieraan is dat dit volledig gratis cursussen zijn die door Google zijn "erkent" als goede cursussen. Zo kun je in het bedrijfsleven zeggen dat je cursussen hebt gedaan bij Semrush en er voordeel door krijgen bij tijdens je sollicitatie procedure bij bedrijven.

In de Semrush Academy kun jij via gratis cursussen aan jouw online marketing vaardigheden werken en diploma's halen die ECHT iets waard zijn in het bedrijfsleven.

Wat zijn de kosten / prijzen van Semrush abonnementen?

Een van de grootste nadelen is in mijn optiek de prijs van Semrush. Als je bekijkt wat het bedrijf allemaal te bieden heeft valt het best mee overigens, maar aangezien ik persoonlijk al lid ben van deze Nederlandse online marketing Academy & community, zou een investering voor mij ALLEEN voor de software zijn.

De Semrush kosten, prijzen en abonnementen zijn via het onderstaande schema opgebouwd. Klik even op de afbeelding om direct naar de website van Semrush toe te gaan om te controleren of de prijzen nog kloppen EN of er een aanbieding is, want je ziet wel eens af en toe gebeuren dat ze kortingen geven aan nieuwe leden! Daarom heb ik de onderstaande afbeelding doorgelinkt naar de officiële prijspagina van Semrush.

De Semrush kosten, prijzen en abonnementen zijn via dit schema opgebouwd. Waar dit voor sommige marketeers hoog lijkt mag gezegd worden dat alle gratis content ook een investering waard is. Ga jij aan de slag met Semrush?Klik op deze afbeelding om te bekijken of deze prijzen momenteel nog kloppen EN of er momenteel een kortings-actie is voor nieuwe leden!

Semrush Gratis Testen is mogelijk als je aanmeldt via deze link! Als je aanmeldt voor de gratis trial van Semrush heb je 14 dagen de tijd om te testen of het programma aan jouw online marketing strategie bij kan dragen.


Voorlopige Conclusie Semrush!

Dus... Wat is Semrush? Wat kun je met Semrush Data en hoe heeft dat invloed op jouw Online Marketing Strategie en de content die jij produceert?

Semrush is een van de betere tools waarmee je jouw content kunt optimaliseren. Helaas is het ook een prijzige tool voor startende online marketeers, maar een investering in deze tool kan jouw positie sterk verbeteren. Persoonlijk heb ik gekozen om NOG EVEN te blijven hangen in andere tools door op slimme manieren andere data te gebruiken, maar dat blijf ik in de toekomst niet doen, omdat ik zie dat Semrush veel actuelere wijzigingen meet.

Deze pagina zal de komende tijd verder worden aangevuld, naar mate mijn ervaringen met het programma verbeteren!


Wil jij gratis testen of Semrush iets voor je is? 

Semrush is 14 dagen gratis te testen. Je hebt altijd de keuze om niet te verlengen na 13 dagen en dan is er niemand die vraagt waarom je dat niet wilt. Dus maak hier vooral gebruik van als je interesse hebt om je online marketing strategie te verbeteren via de kennismaterialen in combinatie met de search engine tool / zoekmachine optimalisatie analyse tool van het bedrijf!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen