Wat is een Blog

Wat is een Blog? [Betekenis; Uitleg en Tips voor bloggers Beginners]

Online Marketing legt ideale kansen bloot voor mensen die consistent willen werken aan projecten op basis van zoekmachine marketing. Want als jij aan de slag gaat met een eigen blog en de bijbehorende content creatie voor een specifieke doelgroep kan jij zo goed als gratis tienduizenden of zelfs honderdduizenden bezoekers per maand bereiken.

Maar Wat is een Blog? Wat is het beste Blog Platform om mee te werken? Wat zijn voorbeelden van populaire Blog Onderwerpen? Wat moet je weten voordat je een blog gaat starten? En hoe kun jij jouw doelgroep bereiken door een blog van goede kwaliteit te schrijven?

Hoe kun jij een Blog Platform Maken? Hoe kun jij aan de slag met Blogs Schrijven? En met welke tips moet jij rekening houden?

Het is een lang artikel geworden, maar dat zijn zo ongeveer de onderwerpen die ik voor je klaar het staan in dit artikel!   

Ik hoop dat je begrijpt dat er ontzettend veel komt kijken bij het starten van een blog! Ik zal je via dit artikel dan ook een aantal dingen uitleggen en je doorverwijzen naar andere kennisbronnen die door mij; mijn partners of andere experts geschreven zijn. Want met 250+ blogs over internet marketing strategie, online marketing tools en een volledige persoonlijke ontwikkeling kennisbank begin ik het idee te krijgen dat ik het spelletje wel ongeveer begrijp...

P.S. Meer leren over het starten van een online bedrijf; zoals een blog? Lees mijn artikel Internet Marketing voor Beginners of lees mijn artikel met een overzicht van de Beste Online marketing Blogs! En bekijk ook zeker de Youtube Video's over Pull Marketing Strategie en Evergreen Content Strategie die ik met je deel in dit artikel!

Wat is een Blog? En hoe kun jij jouw doelgroep bereiken door een blog te schrijven? Ik leg het uit in dit artikel!Meer leren over Goede; Effectieve Blogs Schrijven? Bekijk mijn webshop eens!

Wat is een Blog? [Uitleg & Betekenis]

Technisch gezien kan een blog twee verschillende betekenissen hebben, die gelukkig WEL met hetzelfde onderwerp te maken hebben... Namelijk Bloggen als Blogger... De eerste Betekenis van het woord blog is een online platform in de vorm van een website of membership community waarop jij geschreven artikelen publiceert om een bepaalde doelgroep te bereiken. Het schrijven van die artikelen noemen we ook wel blogs schrijven of bloggen.

Het starten van een blog loopt voor iedereen anders, maar vaak willen startende online ondernemers op zoek naar nieuwe ambitie en een mogelijkheid om remote te werken in het buitenland. Ze komen via blogs op het internet informatie tegen over hoe je kunt starten en voor je het weet ben je een jaar verder... Door te schrijven over een onderwerp bouw jij aan jouw eigen doelgroep en die houd je tevreden omdat ze een band met jou en jouw onderwerp krijgen. 

Het komt vaak voor dat een blog start vanuit een Hobby, maar uiteindelijk uitgroeit tot een groot bedrijf waar jij goed en comfortabel van kunt leven. 

Dit is afhankelijk van het soort onderwerp; jouw content creatie gewoontes; het gekozen verdienmodel en de hoeveelheid persoonlijke ontwikkeling die jij doormaakt. Want het is een feit dat je steeds bezig moet blijven met jezelf verbeteren; marktonderzoek doen EN blogs moet blijven schrijven. Dat kan in het begin wat rommelig aanvoelen omdat je alles tegelijkertijd moet leren; veel vragen hebt; en dat is niet makkelijk in een onderwerp waar jij niks vanaf weet.


Benieuwd met welke visie je naar het bouwen van een eigen blog zou moeten kijken? Bekijk dan zeker de onderstaande video over Pull Marketing Strategie eens! Daarin leg ik je alle voorbeelden uit van een eigen website maken en daar consistent op bloggen!


Bloggen kent vele vormen en strategieën. Dat wil zeggen dat jij ook veel fouten kunt maken als je het niet goed voorbereid aanpakt... Mede daarom wil ik jou aanraden om NIET ZONDER EEN CURSUS + COMMUNITY aan de slag te gaan. Ik deel de online ondernemers community waar ik zelf alles geleerd heb onderin dit artikel...   

Wat is het beste Blog Platform?

De meeste startende online ondernemers beginnen hun Blog via een Wordpress Website. Dit komt omdat dit systeem beter vindbaar is in zoekmachines dan andere systemen en dat wil automatisch zeggen dat andere systemen een handicap hebben. Dat wil je jezelf niet aan doen want het is haast onmogelijk om met een ander systeem hoger te ranken in Google. Met Wordpress hoef je alleen te betalen voor een Domeinnaam Registreren en een Hosting Pakket en dat kost in totaal zo'n 100 euro per jaar!

Er zijn echter ook problemen met dit systeem die het lastig maken voor beginners. Het systeem zit complex in elkaar en je kunt veel fouten maken doordat je met plug-ins moet werken die elkaar negatief kunnen beïnvloeden. Dat geeft kansen om jouw website te verprutsen en dat is negatief voor jouw positie in Google en Bing.

Het probleem is dat jij in de beginfase zelf niet weet wat die fouten zijn en het werken met dit systeem kan 1 tot 2 jaar duren voordat je echt begrijpt waar het allemaal mis kan gaan. Persoonlijk heb ik daarom voor een andere variant gekozen waarvan ik wist dat ik minder makkelijk technische fouten kon maken EN waarvan ik wist dat het er heel goed uit ziet.

Wat is het beste blog platform voor niet-technische ondernemers?

Zelf werk ik dus met een Phoenix Website. Dit behoort tot de meest moderne online marketing tools voor online ondernemers en hier zit een prijskaartje aan verbonden. Achteraf wil ik niet meer terug, maar als ik niet zeker had geweten dat ik alles op alles ging zetten om dit blog succesvol te maken had ik het niet aangedurft.

Het voordeel van dit Phoenix Systeem dat van de Internet Marketing Unie is (hetzelfde bedrijf als van de online ondernemers cursussen); is dat het gemaakt is voor mensen zonder ervaring met webbouwen. Je hoeft er dus geen ervaren webmaster voor te zijn en dat is ideaal! Als je wilt kun je mijn Phoenix Review lezen waarin ik de voordelen en nadelen van dit systeem bespreek!

En je kunt via mijn website zien hoe het er in de praktijk uit ziet. 

Ik zeg niet dat het MAKKELIJK is; en er zit nog steeds een leercurve aan; maar je hebt in ieder geval altijd de klantenservice van het bedrijf voor je klaar staan wanneer dat nodig is. Je leert meer over de technische kant van een blog maken in mijn artikel over Zelf een Eigen Website Maken! Onlangs heb ik ook een complete blauwdruk geschreven over mijn plan van aanpak als ik zou starten met een Reisblog Maken!

Conclusie: Ga voor het Wordpress Blog Platform of kies voor een Phoenix Website als jij het budget kunt missen. Je kunt eventueel ook eerst met een Wordpress Website starten en daarna een Phoenix abonnement nemen, want Wordpress Pagina's kun jij ook importeren in het Phoenix Systeem. Met andere CMS Systemen (Blog Platformen) is dat NIET MOGELIJK.

Bij Blogs Schrijven moet je er rekening mee houden dat het lange tijd kan duren voordat jij enige vorm van succes krijgt. Je moet consistent blijven bouwen aan jouw positie!

Blogs Schrijven

In de basis moet jij begrijpen dat je jouw blogs ALTIJD voor jouw lezers schrijft. NIET voor jezelf... Je mag gerust persoonlijke invloeden toevoegen, maar bezoekers gaan jouw content via de zoekmachines vinden zo gauw jij antwoord geeft op vragen die ze over jouw onderwerp hebben. Je kunt via tools als Ubersuggest of Semrush onderzoek doen naar de maandelijkse zoekvolume data en daardoor weet jij precies hoe je artikelen op kunt bouwen!

Want Blogs schrijven doe je via een vaste structuur die goed scoort in de zoekmachine van Google; en door te schrijven over onderwerpen en zoekwoord combinaties waar ook echt naar gezocht wordt. Als je jouw content voor de volle 100% wilt optimaliseren zul je rekening moeten houden met ongeveer 200 verschillende regels van Google, maar gelukkig zijn hier stappenplannen voor en heb je genoeg tijd om later jouw eerste artikelen nog te updaten.

Je kunt in de basis al rekening houden met een Inleiding; Middenstuk en Slot / Conclusie van jouw blog artikel. Ook helpt het ontzettend om relevante afbeeldingen en video's toe te voegen in jouw blog artikelen zodat mensen meer unieke en waardevolle content van je krijgen om langer op jouw pagina te blijven. Zoekmachines EN jouw lezers houden van creatieve, innovatieve en authentieke content!

Door zoekwoorden onderzoek te doen en ook websites van concurrentie en andere stakeholders te bekijken krijg jij steeds meer inspiratie en inzicht in waar mensen over schrijven. Voor mij persoonlijk zorgt dit proces dat ik op elk moment mogelijk minimaal 4 half uitgewerkte ideeën heb liggen die ik nog af moet maken.

Een extra tip is dan ook om zo veel mogelijk te proberen alles af te maken VOORDAT jij met een nieuw idee begint. Ik heb er zelf geen problemen mee wanneer ik artikelen "open" laat staan, maar ik kan me voorstellen dat anderen dat wel hebben...

De Belangrijkste Minpunten van Blogs Schrijven

Je moet begrijpen dat blogs enkele weken tot maanden moeten indexeren in Google voordat ze volledig door een Google crawler zijn geaccepteerd. Want Google geeft nieuwe websites nooit een voordeel van de twijfel, zelfs niet als ze volledig volgens de regels geoptimaliseerd zijn. Daarom is het belangrijk om snel, veel content te gaan maken zodat je na enkele maanden ook al veel gegevens terug krijgt die jij kunt bestuderen.

Het lezen van die grafieken kost data; tijd EN studie en daardoor mag je er van uit gaan dat je voor het leren van de tools Google Analytics en Google Search Console ook weer minimaal een jaar mag uittrekken. Door elke dag even 15 minuten naar de updates te kijken kun je dit vrij snel oppikken en als het eenmaal snapt kun je er super waardevolle informatie uithalen!

Alles kost werk en tijd om te maken, publiceren, wachten op resultaten, analyseren en updaten...

Wil je weten hoe dat werkt? Koop dan de online marketing tornado of ga simpelweg onderzoek doen in de zoekmachine van Google of Bing. Door zoekopdrachten in te typen en te kijken wat er naar boven komt zie jij wat voor blogs Google de voorkeur geeft. Houd er wel rekening mee dat je niet al die 200 factoren van zoekmachine optimalisatie van de buitenkant kunt zien...

Want zoals ik eerder al schreef heeft het ook te maken met de kwaliteit van jouw blog platform en de online marketing tools die jij gebruikt. Dat is echt super belangrijk!

Als jij wilt starten met een blog zul je dus ZEKER in extra kennis moeten investeren over online marketing strategie. Een goede cursus om mee te starten is IMU Plus. Het kost je even wat geld, maar dan weet je zeker dat je alle nodige materialen bij de hand hebt! In de onderstaande video leg ik je alvast een aantal kernfactoren uit die jij moet leren wanneer jij met jouw blog hoger in Google / Bing wilt ranken!


Wat zijn goede Blog Onderwerpen?

Wanneer jij een Blog gaat maken moet je rekening houden met een lange termijn visie waarin jij jaren kunt blijven groeien. Het beste zou zijn als jij over tien jaar terugkijkt op jouw bloggers carrière en letterlijk de vruchten nog plukt van wat jij in je beginfase gedaan en geleerd hebt. Je hebt dan als online ondernemer een sneeuwbal effect in jezelf en je leven gecreëerd waar je in de toekomst de vruchten van kunt plukken.

Richt je op Evergreen Content; oftewel tijdloze content. Zo blijft jouw content altijd relevant voor toekomstige lezers! Over Evergreen content kun jij onder deze video nog meer lezen! Ik heb hier echter ook een video over gemaakt die ik graag met je wil delen!De Meest Gebruikte Blog Onderwerpen

 • In een blog kun je schrijven over actuele onderwerpen

 • Je kunt schrijven over Technologische ontwikkelingen

 • Je kunt schrijven over ontwikkelingen in een bepaald vakgebied

 • Je kunt Producten Testen / Reviewen / promoten

 • Je kunt schrijven over politieke ontwikkelingen

 • Nieuwe Mode en Beauty Blogs

 • Je kunt Travel Blogs / Reisblogs Maken en de hele wereld over reizen als digital nomad

 • Je kunt schrijven over wekelijks terugkerende populaire hobby's zoals Formule 1 of Voetbal

Je begint je blog alleen, maar na een paar maanden schrijven op basis van zoekwoorden onderzoek en marktonderzoek doen krijg jij steeds meer inzicht in andere stakeholders in jouw markt. Dit kunnen concurrenten, influencers, Entrepreneurs of thought leaders zijn. Door samen te werken met dit soort partners en jouw blog met hen te delen kun jij op lange termijn een goede positie bouwen en tegelijkertijd met hun bereik mee liften!

Wat voor blog je ook start, je zult in elk vakgebied en niche mogelijke partners vinden om geld te verdienen. Zo gauw je webverkeer hebt is dat geld waard, op welke manier je dat dan ook doet... Denk aan Dropshipping; Eigen Producten Verkopen; Online Cursussen of Coaching Geven; of het affiliate marketing verdienmodel!

Verdiep je later ook in reclame banners en mogelijkheden voor advertorials.

Met een Blog heb jij de mogelijkheid om mensen te bereiken zonder dat jij zelf aanwezig bent. Je bouwt iets en dat gaat werken voor je...Met een Blog heb jij de mogelijkheid om mensen te bereiken zonder dat jij zelf aanwezig bent. Je bouwt iets en dat gaat werken voor je...

Belangrijk om op te focussen tijdens jouw blog beginnen

Focus in de eerste fase van jouw blog op de toekomst en leer doelen stellen en succesvol worden. Start niet te zeer vanuit een passie, tenzij je echt serieus hebt nagedacht over de manieren waarop je dat gaat doen. Want een passie waar geen markt voor is zal op lange termijn ook geen geld opleveren omdat er geen partners zijn die zich bij jouw blog willen aansluiten.

Jij zult jezelf moeten leren zien als een media bedrijf. Niet alleen als een online ondernemer / content creator. Als dat je lukt en je doet je best om met de juiste online marketing tools te werken om jouw project populair te maken heb jij de grootste kans van slagen!

Focus je tijdens de beginfase op de onderstaande drie zaken:

 • Produceer en Investeer in een sterk content management systeem zoals Wordpress of een Phoenix Website

 • Kies vooraf een afgebakende doelgroep en bouw daar een breed niche omheen zodat je altijd uitbreidingsruimte hebt

 • Produceer en investeer in kennis over hoe je waardevolle en tijdloze Evergreen Content maakt

 • Leer begrijpen hoe belangrijk pull marketing is door te focussen op zoekmachines zoals Google of Bing

 • Focus op het bouwen van 1 kanaal (jouw blog) totdat je dat proces volledig geoptimaliseerd hebt

 • Begrijp dat je elke week minimaal twee artikelen moet schrijven voor een tijdsduur van twee jaar

 • Leer via een goede cursus SEO Zoekmachine Optimalisatie. Je kunt deze cursus zoekmachine optimalisatie via mijn website volgen

 • Stel na het opzetten van jouw website Google Analytics en Google Search Console in, maar kijk daar in de eerste 3 maanden niet naar

 • Na jouw eerste 4 maanden kun je de eerste blog artikelen via Google Search Console analyseren om verbeteringen toe te passen

 • Start na 6 maanden met Linkbuilding Strategie door te Linkbuilden met stakeholders of andere entrepreneurs

 • Pas een Conversie Optimalisatie Strategie toe waarbij je regelmatig oude artikelen blijft verbeteren

 • Denk aan lange termijn! Ga eerst bouwen aan een grote groep webverkeer en daarna komen vanzelf mogelijkheden om geld te verdienen

Er zijn nog zoveel meer tips voor wanneer jij een blog wilt starten! Maar het heeft geen zin om je vanaf het begin ontzettend veel zorgen te maken over alles. Je kunt beter beginnen en wekelijks blijven studeren door het te doen, want het belangrijkste is de commitment van het uitvoeren en de bijbehorende data analyse via de bovengenoemde tools en tools als Ubersuggest / Semrush / Hotjar.

Zodra jij een cursus gaat volgen kom jij er snel achter welke stappen je moet zetten en bij ieder probleem waar jij tegenaan loopt moet je zelf de oplossing vinden! Een van de belangrijkste boeken over dit onderwerp kun je aanschaffen via de onderstaande link. Deze geeft een volledige blauwdruk over het starten van een online blog bedrijf.

Wat is een Blog? En hoe kun jij jouw doelgroep bereiken door een blog te schrijven? Ik leg het uit in dit artikel!Dit boek is een echte aanrader wanneer jij met een eigen blog aan de slag wilt!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen