IMU Plus Cursus Review

IMU Plus Review | Online Marketing Leren via IMU een goed idee?

Hey Ondernemer, Kevin van Online Toekomst hier! Wat gaaf dat je in mijn IMU Plus Review terechtgekomen bent waarin ik mijn ervaringen deel. 

Sinds begin 2021 ben ik lid van de IMU Plus online marketing cursussenIn deze review over IMU Plus (oftewel de IMU Cursus) ga ik beschrijven hoe ik mijn lidmaatschap ervaren heb. Ik beschrijf de volledige inhoud van IMU+ als online marketing academy; online ondernemen community en laat zien wat je kunt verwachten van jouw IMU Membership. Want in deze IMU Community kun jij via de Online Cursussen en Live Webinars online marketing leren. 

Ik deel mijn ervaringen met IMU+ in deze review en bespreek ook de voordelen en nadelen van een lidmaatschap in deze Online Marketing community. Zo weet jij precies of jij bij de doelgroep past en of jij voordelen kunt behalen uit een lidmaatschap van deze online community met online ondernemers!

Na het lezen van deze review starten met de IMU+ Cursus en bijbehorende online marketing cursussen?

Voor we starten ga ik een kleine disclaimer doen. Als Affiliate Partner ontvang ik een commissie wanneer ik de IMU cursus promoot en mijn positieve en negatieve ervaringen met anderen deel. Dat is niet direct het doel geweest om deze website te starten, maar wel een mooi voordeel. Ondanks de vergoeding die ik krijg, deel ik mijn eerlijke ervaringen en sta ik ook stil bij de minder sterke punten van IMU. 

Zullen we starten met mijn Youtube video met de review over IMU Plus? Kun je daarna besluiten of je nog door het artikel heen scrollt om de rest te bekijken!


In hoeverre droeg IMU Plus (de Internet Marketing Training) bij aan mijn voortgang als online ondernemer?

VOOR ik startte met IMU Plus startte ik eerder een andere online cursus om meer over het affiliate marketing verdienmodel te leren. Hier had ik echter niet genoeg aan en deze werd gegeven door een ondernemer die niet zo'n groot team had als IMU. Omdat ik meer groei nodig had besloot ik om het iets professioneler aan te pakken door samen te gaan werken met IMU. Een eigen website maken en promoten bleek niet zo makkelijk als ik had gedacht en daarom besloot ik te investeren.

Zonder de kennisproducten EN software tools van de Internet Marketing Unie zou ik niet staan waar ik vandaag de dag sta; en daarom ben ik een IMU ambassadeur geworden. Ik promoot de digitale producten en diensten van IMU naar klanten via mijn eigen programma's en geef online cursussen om de software van IMU te implementeren. Ik geloof echt in de kracht van IMU als bedrijf en het team van IMU heeft een hoge gunfactor bij mij opgebouwd doordat ze voor me klaar staan en hun online cursussen en tools me iedere keer een stukje verder helpen wanneer ik zelf actie onderneem

De kennisproducten en Online Business Tools van het bedrijf hebben me geïnspireerd om harder te werken; en voor meer succes te gaan! Maar verwacht niet dat je aan het handje genomen wordt, want je moet bij dit soort online marketing cursussen ALTIJD in acht nemen dat jij zelf verantwoordelijk bent en jouw succes moet maken. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ook extra blijven bijscholen door naast IMU+ te investeren in de beste online marketing boeken!

Dat gezegd hebbende: Ben jij klaar om naar mijn IMU Plus Review te kijken? 

In deze IMU Plus online marketing cursussen review laat ik je zien wat je kunt verwachten van IMU Plus, het online marketing cursustraject van de internet marketing unie. Het is erg leerzaam en richt op conversie optimalisatie voor iedere online business!Ben jij na het lezen van dit artikel enthousiast geraakt over een lidmaatschap van de IMU Plus online marketing cursussen? Check dan via deze link of er momenteel een kortingsactie is!

IMU Plus Referenties / Klanten Reviews

Ik ben niet de enige online ondernemer die positief is over de IMU Cursus Academy en de Ondernemers Community. Ze hebben letterlijk duizenden ondernemers van allerlei (omzet) niveau's geholpen in hun community en deze helpen elkaar ook vooruit via het forum en live evenementen. Online Marketing Leren via de online marketing cursussen is bij IMU Plus mogelijk voor een toegankelijke prijs / kwaliteit. In de bovenstaande afbeelding zie jij meerdere referenties / klanten reviews van andere ondernemers die een membership hebben bij de Internet Marketing Unie.

Deze ondernemers dragen de Internet Marketing Unie en IMU Plus een warm hart toe en zijn hard gegroeid sinds ze investeerden in de kennis en/of software tools! Je komt regelmatig exclusieve interviews of strategische tips tegen van allerlei online ondernemers in de IMU Plus online marketing community / academy! Daarnaast zijn alle online marketing bootcamps en challenges van de afgelopen tien jaar gefilmd en gebundeld in de online marketing leeromgeving van IMU Plus!

De Internet Marketing Unie schreef de Online Marketing Tornado, een online marketing boek waarin je leert hoe je een schaalbare online marketing business bouwt! IMU zette het hele kernproces uiteen voor ondernemers.Kleine tip: wil jij laagdrempelig starten met oriënteren? Lees dan EERST de online marketing tornado van IMU waarin je ALLES leert over het kernproces van een online marketing business... 

Neem eens een kijkje in de rest van mijn Internet marketing Unie Kennisbank, waarin ik uitleg wat dit online marketing bureau te bieden heeft voor startende en gevorderde online marketeers! Je leert hier meer over Online Marketing Strategie en hoe jij Online Marketing Tools kunt gebruiken om jouw eigen bedrijf te optimaliseren!

Hoe ontstonden de online marketing cursussen en het Membership Community Forum in IMU Plus?

Ver voordat IMU Plus ontstond, startte Tonny Loorbach in 2010 zijn online marketing bureau in Amsterdam. Hij had een periode voor internet ondernemer Eelco de Boer gewerkt en begon te bouwen aan zijn "winstmodel", wat in feite een geoptimaliseerde inrichting van een Wordpress website betekende. Dit was de voorloper van de Phoenix Website software!  

Al snel begonnen steeds meer klanten zich aan te sluiten bij de werkwijze van Tonny en daarom was het nodig om zijn kennis over onderwerpen zoals zoekmachine optimalisatie, neuromarketing, conversie optimalisatie; online sales en web psychologie steeds professioneler te gaan bundelen naar tijdloze online marketing cursussen. Zo ontstond de "Internet Marketing Universiteit", wat later veranderde in "Internet Marketing Unie" - of afgekort IMU.

IMU moest noodgedwongen van een Eenmansorganisatie naar een Team groeien...

Toch was Tonny Loorbach nog steeds een kleine ondernemer die volledig via het internet zijn bedrijf aan het groeien was. En naar mate de jaren voorbij gingen groeide de Internet Marketing Unie (IMU) als bedrijf en steeds meer klanten maakten kennis met de verschillende online marketing cursussen EN software tools. Ze hadden in al die jaren tijd verschillende opleidingstrajecten die op basis van intensiviteit en "type klant" gevolgd konden worden (IMU Premium / IMU Silver / IMU Plus) en daar zat in sommige gevallen ook zakelijke business coaching bij voor groeiende ondernemers (VIP-Members) die extra begeleiding nodig hadden.

Dus, zo ontstonden meerdere online en offline verdienmodellen voor verschillende doelgroepen; trajecten en prijzen. Het voordeel daarvan was dat de Internet Marketing Unie alle cursussen los kon verkopen, maar het nadeel was dat klanten die eigenlijk meerdere cursussen nodig hadden op hoge kosten werden gejaagd. En dat was niet voor alle startende online ondernemers toegankelijk...

Je moet je voorstellen dat de Tornado software tools en de entree prijzen van hun live evenementen in die tijd duizenden euro's per persoon kostten.

In de IMU Cursus helpen Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren online ondernemers aan een bloeiende online business!

Daarom veranderde Tonny het aanbod van losse online marketing cursussen naar de IMU Cursus Omgeving (IMU Plus)

Om meer mensen toegang te verlenen tot de IMU Plus Online Marketing Cursussen dacht Tonny na over een nieuw verdienmodel. Amerikaanse software en marketeers experimenteerden in die tijd met membership Academies en modellen waarbij meer mensen lid konden worden. Ondernemers zoals Russell Brunson introduceerden dit model en maakten het groot; en zoals altijd waaien dit soort trends ook over naar landen zoals Nederland.

Online Marketing Leren via Online Marketing Cursussen in de IMU Plus leeromgeving maakte de organisatie extra schaalbaar!

De IMU Cursus ontstond om risico te verlagen en meer mensen te bereiken, waardoor de organisatie sneller kon groeien. Door een nieuwe groeirichting die zich gedurende de jaren ontwikkelde veranderde iets in de denkwijze van Tonny (en Martijn, die er later bij kwam). De Internet Marketing Unie veranderde namelijk steeds meer van een Online Opleidings Instituut naar een Online Marketing Software bedrijf.

Want aangezien IMU uiteindelijk veel meer omzet behaalde met de zelf ontwikkelde Online Business tools zoals Phoenix, Plug & Pay en Huddle werd het van groter belang dat meer ondernemers begrepen hoe Online Marketing hun bedrijf kon groeien. Daarom werd het binnen IMU een sport om de mensen die in deze online marketing software investeerden zo goed en effectief mogelijk te leren werken om alles uit hun online business te halen, want zonder de nodige kennis waren de Tornado Tools hun geld niet waard, en schilderden mensen Tonny af als oplichter met veel te dure producten.

Daarom kwam de focus vooral op het opleidingstraject (IMU Plus) te liggen en besloten Tonny en Martijn om alle studie materialen uit het verleden beschikbaar te stellen voor leden van IMU+ / IMU Plus. Denk hierbij aan toegang tot alle event-registraties, Webinars, online marketing cursussen en build your business bootcamps voor een vast tarief per maand, waarbij wekelijks nieuwe live-sessies worden toegevoegd.

Het voordeel van IMU Plus was dat de prijzen lager werden, waardoor meer mensen toetraden in de community. En veel van die leden wilden uiteindelijk ook aan de slag met de software producten van IMU omdat ze geen technische kennis hadden om een sterke online business te bouwen via andere kanalen. Door deze manier van werken lukte het IMU met IMU Plus om veel meer wederkerende inkomsten te bouwen, waardoor het bedrijf sneller groeide en minder onzekerheid kreeg op gebied van financiën.  

Hier zie je de opbouw van IMU Plus, het online marketing cursustraject van IMU

Dit is de leeromgeving van IMU Plus. Onder deze afbeelding volgt een korte beschrijving van alle modules en wat je er leert! Dit is een mega aanrader voor elke online marketeer die op een leuke, leerzame wijze wil groeien in online marketing.

IMU Plus: Wat kun je verwachten van de online marketing cursussen in de leeromgeving / membership community?

In de IMU Plus ledenomgeving ga je voor een zeer schappelijke prijs volledig de diepte in met alle materialen die Tonny Loorbach door de jaren heen heeft gebouwd. De reden hiervoor is volgens Martijn van Tongeren dat IMU voldoende verdient op de software pakketten (Phoenix, Huddle en Plug & Pay). Doordat deze pakketten redelijk prijzig zijn verdienen ze genoeg om de online marketing cursussen via IMU Plus voor een mooie prijs weg te doen, aangezien de mensen in deze cursussen de voordelen en het belang van goede software leren. De kans wordt hierdoor aanzienlijk vergroot dat mensen met de software aan de slag gaan.

Dit Software Model geeft IMU ook een groot voordeel ten opzichte van alle andere ondernemers die online marketing cursussen aanbieden, maar zich niet differentiëren met software of een ander unique selling point...

Op deze afbeelding zie je alle IMU Plus online marketing curusssen. Deze zijn ontzettend leerzaam voor startende online marketeers.

IMU Plus biedt OOK de meest laagdrempelige cursussen voor online ondernemers die NIET in de software van IMU investeren...

De IMU Cursus geeft ook kansen voor mensen die niet de software gebruiken, maar gewoon willen groeien in online marketing. In deze IMU Plus Review wil ik dan ook centraal zetten dat IMU Plus echt een super waardevol aanbod is, waar je in maanden fulltime kijken nog niet doorheen komt. De voordelen zijn dan ook echt relevant voor mensen die in hun online marketing kennis willen investeren, zowel binnen een specifiek niche en als allround marketeer.

De online marketing training van IMU Plus kost nog geen 500,- euro per jaar en bevat op alle kernpunten van een online business de nodige informatie (en meer). Ter vergelijking: voor dezelfde informatie, maar veel minder uitgebreid, betaal je bij andere ondernemers tussen de 1.000 euro en 5.000 euro. Ik ben dan ook zeer tevreden met de internet marketing training van IMU Plus! En daarbij gaat het me niet om de prijs, want ik ben oprecht super blij met de volledigheid van de cursus, de kennis, inspiratie en het plezier wat ik er uit haal om deze ondernemers te volgen.

Dat is ook het grootste gevaar van IMU Plus. Lees hier meer over de Nadelen van Online Marketing Leren via Zelfstudie in de IMU Academy! 

Voor startende online marketeers heeft IMU Plus ook nadelen en deze wil ik in mijn IMU Review beschrijven. Ik heb zelf meegemaakt hoe uitgebreid IMU Plus is; en heb hier fouten in gemaakt toen ik zoekende was naar mijn precieze richting in online marketing. De online leeromgeving van IMU Plus is ZO UITGEBREID dat je na het afsluiten van jouw IMU Membership maanden fulltime content kunt blijven kijken in de IMU Cursus omgeving. 

IN de IMU+ Internet Marketing Training moet jij ZELF jouw richting vinden om online marketing te leren. Je kunt aan de slag met verschillende onderwerpen waar jij NIET OVERAL een PROFESSIONAL in kunt (en wilt) worden. Er zit TE veel informatie in deze IMU Cursus om ALLES zelf te leren en ik wil jou dan ook aanraden om je te specialiseren in een van de onderstaande onderwerpen. 

Daarom geeft de Internet Marketing Unie het onderstaande advies aan startende Online Ondernemers die geduldig genoeg zijn om in de JUISTE VOLGORDE helemaal vooraan te starten...

IN de IMU+ Internet Marketing Training moet jij ZELF jouw richting vinden om online marketing te leren. Er zit TE veel informatie in deze IMU Cursus om ALLES zelf te leren.

Wat leer jij precies in de online marketing cursussen van IMU Plus; IMU's online marketing Academy?

Zoals eerder benoemd is Tonny Loorbach met IMU al meer dan 10 jaar content aan het produceren. Veel van deze content is vanaf het begin gefilmd en Tonny en Martijn besloten om dit beschikbaar te stellen voor alle IMU Plus leden. Je kunt via IMU Plus alle content terugvinden en hoewel sommige content wat verouderd is, zitten er af en toe zeker pareltjes tussen. Maar niet alleen de video's, seminars en webinars, maar ook de literatuur en geschreven kennisproducten zijn super waardevol om jouw strategie te verbeteren!

In het onderstaande overzicht geef ik in enkele zinnen aan wat voor content je kunt verwachten in de Online Marketing Membership Community van IMU Plus. In deze IMU Plus Review wil ik benadrukken welke online marketing cursussen het meest geschikt zijn om online marketing te leren als ondernemer. 

Hou er rekening mee dat je in sommige gevallen via directe linkjes zaken kunt downloaden of kopen! Zo kun jij DIRECT starten met het optimaliseren van jouw online marketing strategie via de IMU cursus.

In IMU Plus zijn alle online marketing boeken van IMU te vinden die jij kunt gebruiken om je online marketing strategie te verbeteren. De meeste online marketing boeken van IMU zijn gratis te downloaden.Klik op deze link om een (of meerdere) van de boeken van de Internet Marketing Unie te downloaden!

Op deze afbeelding zie je alle relevante E-books van IMU over online marketing.

IMU heeft een aantal gratis boeken en E-books geschreven en uitgegeven over allerlei onderwerpen binnen Online Marketing. De absolute topper is natuurlijk de Online Marketing Tornado, wat HET online business handboek van Nederland is. De meeste digitale kennisproducten zijn te vinden via de website, maar in de online marketing Academy van IMU Plus staan nog een aantal extra e-books ter ondersteuning van alle programma's.

Overweeg jij te starten met online marketing leren via een IMU Cursus? Verdiep je dan eerst in de Online Marketing Tornado om te bestuderen welke onderdelen er voorbij komen, want je moet je echt op een specifiek onderdeel focussen. Doe je dit niet en blijf jij in je eentje aankloten? Dan ga jij een jarenlang traject in als zelfstandige ondernemer en kan het jaren duren voor je een euro gaat verdienen. 

In de IMU Plus Tornado Masterclass leer je van A tot Z hoe je een online business bouwt. Dit is een van de krachtigste modules van IMU Plus en erg waardevol voor iedere online ondernemer.

De Tornado Masterclass -> Bouw van A tot Z een succesvolle online business!

De Tornado Masterclass is een van mijn favoriete cursussen die in de leeromgeving van IMU Plus te vinden is. Het is een cursus met videocontent (en audio fragmenten) die in lijn ligt met de onderwerpen van de Online Marketing Tornado (het boek). Je leert hier van A tot Z een succesvolle online business bouwen waarin je eigen kracht naar voren komt. Wanneer jij in de juiste volgorde het programma volgt start je met een business plan en bouwt daarna stapsgewijs verder aan jouw kennis over online marketing. Door iedere keer een stukje verder te gaan kom je uiteindelijk bij een volledig geautomatiseerd bedrijf met jouw eigen digitale producten, een membership community en ultieme vrijheid!

De Tornado Masterclass is een videocursus die in lijn ligt met de Online Marketing Tornado (het boek) dat Tonny en Martijn geschreven hebben. Wil je meer weten over de onderwerpen die hier behandeld worden? Bekijk dan ook mijn review van de Online Marketing Tornado!

Op deze pagina zie je nog meer inhoud van de online marketing tornado

Je leert via de Tornado Masterclass IMU Cursus precies hoe je de onderstaande processen in jouw bedrijf kunt bouwen en optimaliseren. 

 1.   Bouw een strategisch businessplan, zodat jij helder hebt waar je precies naartoe werkt.

 2.   Leer alles over het belang van SEO technieken en maak een plan voor jouw zoekmachine optimalisatie strategie.

 3.   Wat is content marketing en hoe ga jij dit inzetten om flink te groeien met jouw business?

 4.   Leer online verleiden in de conversie optimalisatie module en leer welke rol neuromarketing en techniek speelt in dit proces.

 5.   Hoe bouw jij betaalprocessen en betaalpagina's die waardevol zijn voor jou en jouw klant, zodat de kans op verkopen groeit?

 6.   Hoe kun je via E-mail marketing jouw bezoekers regelmatig een melding sturen wanneer jij nieuwe aanbiedingen hebt?

 7.   Adverteren via Google en social media platformen geeft de mogelijkheid om direct meer mensen te bereiken.

 8.   Wanneer jij alle voorgaande processen hebt gebouwd, moet je gaan verkopen. In deze module leer je alles over sales processen.

 9.   Leer jouw digitale producten verspreiden door te investeren in affiliate marketing netwerken. Hierdoor gaan anderen jou promoten.

 10.  Wanneer je sterk groeit in jouw aanbod en bezoekers, kun je starten met abonnees die wederkerende inkomsten opleveren.

 11.   Ook is het mogelijk om een eigen professionele community te starten waar jouw fans en ambassadeurs zich verzamelen.

 12.  Leer in de Tornado Challenge de puntjes op de I zetten door alle eerder genoemde processen verder te optimaliseren.


In de IMU Plus Live Sessies spreken online marketing ondernemers over hun ervaringen en hier volgen leerzame gesprekken uit.Dit is de inhoud van de IMU Plus Live Sessies Module. Het grootste gedeelte van deze content (presentaties) duurt langer dan 1 uur per video...


De IMU Plus Live Sessies

Sinds 2021 zijn er wekelijks speciale live sessies voor de IMU Plus members. In de IMU + Live Sessies kun je drie verschillende categorieën vinden, namelijk de IMU sessies; de gast expert sessies en de Website Reviews door medewerkers van de Internet Marketing Unie. Online Marketing Experts die momenteel een gastsessie hebben gedaan over hun eigen specialiteit zijn o.a. Tibor Olgers, Martin van Kranenburg, Maartje Blijleven, Zarayda Groenhart; Veronique Prins; Mitchel van Duuren; Seph Fontane Pennock en Joshua Kaats.

De waarde die in sessies van ondernemers zoals met name Mitchel van Duuren; Joshua Kaats; Seph Fontane Pennock en Veronique Prins wordt geleverd is veel meer waard dan het IMU Plus lidmaatschap van 497,00 per jaar! 

In deze IMU Review bespreek ik wat je allemaal kunt verwachten van een IMU Plus Membership!IMU Plus zit boordevol Live Sessies met Experts zoals Joshua Kaats; Mitchell van Duuren; Martijn van Tongeren en Bas Urlings.

De IMU Premium Live sessies

De IMU Premium sessies module bestaat uit een serie bootcamps waarin Martijn van Tongeren, Tonny Loorbach en een aantal experts zoals Chris van der Krieke (Switch Online Marketing) specifieke onderwerpen toelichten en direct mensen van A tot Z door een proces heen te leiden. Aan deze video's die onderdeel is van de IMU Cursus zitten ook weer challenges (opdrachten) verbonden waar members in de community de opdrachten nog eens na kunnen lezen en het toe leren passen in hun eigen business.

Deze serie is super waardevol en wil ik extra aanraden aan ondernemers die online marketing willen leren via deze IMU Review.

Deze serie bestaat uit 12 video's met in totaal meer dan 15 uur aan videocontent.  

In deze IMU Premium Cursus Review leg ik uit wat je kunt verwachten van IMU Premium dat onderdeel is van de IMU Plus Cursus

SEO Gameplan Bootcamp

In de SEO Gameplan Bootcamp helpt Martijn van Tongeren de leden van IMU Plus in 15 minuten naar een volledige SEO optimalisatie strategie, waarbij jij als IMU Member / Online Ondernemer de opdracht krijgt om alle belangrijke onderwerpen die te maken hebben met jouw bedrijf voor de komende tijd uit te schrijven en plannen. Dit is een super waardevolle video waarin je alles leert over het plannen van jouw content.

De simpelheid van deze content is mij ontzettend opgevallen en geeft leden van IMU Plus de mogelijkheid om in een enkele sessie overzicht te bouwen voor een jaar content creatie! Dit is ontzettend waardevol voor online marketeers die behoefte hebben aan een heldere structuur. Dit is een van de belangrijkste sessies die te vinden zijn in IMU Plus; en deze wil ik dan ook aanraden via deze IMU Review.

In deze IMU Plus Review wil ik benadrukken welke online marketing cursussen het meest geschikt zijn om online marketing te leren als ondernemer.Binnen de online marketing cursus academie van IMU Plus kun je video's, audiobestanden en stappenplannen vinden...

Facebook Ads Bootcamp

In de IMU Plus bootcamp over Facebook Advertenties helpen Martijn van Tongeren en Chris van der Krieken de leden van de IMU+ Academy naar een succesvolle Facebook advertentie strategie. Ze leren je aan hoe je dit kunt starten en optimaliseren tot het bezoekers en klanten op gaat leveren.

Net als bij de SEO Bootcamp begeleiden ze je van A tot Z door dit proces heen en wellicht moet je dit als ondernemer enkele keren terugkijken, maar de content is echt super praktisch in de praktijk te implementeren als jij focust op online marketing leren via deze IMU Cursus! Er is ook een challenge gekoppeld en gepromoot via de IMU Community.


10x je bereik door SEO Bootcamp

In deze Bootcamp leert Tonny Loorbach de IMU Plus leden alles over het belang van SEO / zoekmachine optimalisatie, waardoor jij in korte tijd het aantal bezoekers op jouw website x10 kunt laten gaan. Er worden hierin een aantal strategieën uitgelegd om snel te groeien en jouw concurrentie buitenspel te zetten.


Persuasive Copywriting Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU Plus leden alles over het belang van Copywriting en hoe jij als online ondernemer nadenkt over het verhaal dat jij wilt vertellen om succesvol te worden.

Het is ontzettend belangrijk dat je bezoekers en klanten je gaan vertrouwen en begrijpen als jij omzet wilt draaien via het internet. Om die reden is het ontzettend belangrijk om een "digitale" band op te bouwen via jouw content via copywriting. 


Conversie Flow Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU Plus leden alles over hoe ze een succesvolle "user flow" opzetten. Met andere woorden, hoe ga jij jouw bezoekers door jouw website en productaanbod sturen?


10x je leads Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU Plus leden alles over het verzamelen van relevante leads. Daarbij staat centraal dat je via advertenties jouw bezoekers op jouw mailinglijsten moet zien te krijgen en daarbij ook een aanbod moet doen dat dit proces direct winstgevend maakt.  

Hierbij leer je uiteraard hoe de Software Tools van IMU daar een stukje bij kunnen helpen om voor betere resultaten te zorgen.


Funnel Blauwdruk Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU Plus leden alles over de basisprincipes van Funnels en waarom deze onmisbaar zijn als jij met een relatief klein bedrijf (door te automatiseren) veel omzet kunt draaien.

Lukt het jou namelijk om geen tijd kwijt te zijn met "acquisitie" en "targeting"? Dan hou jij ontzettend veel tijd over om echt te focussen op het helpen van jouw betalende klanten, die zich om die reden ontzettend speciaal gaan voelen. Kortgezegd: alle saaie / niet winstgevende activiteiten moet jij als online ondernemer proberen te automatiseren. 


Funnel Psychologie Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU + leden alles over de psychologie achter Funnels en hoe jij jouw funnels kunt automatiseren en optimaliseren.


Funnels & Segmentatie Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU + leden alles over Funnels & Segmentatie. Waarom is het zo belangrijk om goede funnels te hebben en overzicht te houden op welk punt jouw (potentiële) klant zich bevindt? Je leert er alles over in deze bootcamp!


Emotie Marketing Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU Plus leden hoe belangrijk het is om de juiste snaar te raken met jouw marketing uitingen. Wat maakt mensen nieuwsgierig naar jouw product? En hoe laat je mensen zien dat jouw product of dienst een specifiek pijnpunt oplost in hun leven? Na deze actie willen mensen alles van je kopen wat jij te bieden hebt!

De IMU Cursus is eigenlijk ook een Online Neuromarketing Cursus.


Sales Acties en Lanceringen Bootcamp

In deze Bootcamp leert Martijn van Tongeren de IMU + leden hoe ze challenges kunnen bedenken die passen bij hun eindproduct. Je leert je producten voorbereiden en uiteindelijk succesvolle sales acties / lanceringen uitvoeren.


Sales Opschalen + Groeiplan Bootcamp

In deze Bootcamp leert Tonny Loorbach de IMU Plus leden de juiste handvatten om hun sales op te schalen. Het is ontzettend belangrijk dat je leert hoe je succesvol op kunt schalen omdat je alleen meer geld in je "winnende" advertenties wilt steken. Zo behaal je voor jezelf de best mogelijke resultaten.


Mijn conclusie / Review over de IMU Plus Premium Bootcamps

Deze bootcamps zijn erg praktisch opgezet en hebben allemaal een eigen challenge waarin de uitleg nog eens duidelijk beschreven staat. Zo kun je wanneer jij wilt een van de onderwerpen aanpakken die op dat moment urgent is in jouw online business! Maar nog beter: je kunt ook wanneer je wilt dit volledige proces doorlopen en dit blijven herhalen tot alles loopt. 

Mijn ervaring met deze bootcamps is dat je precies kunt vinden wat je wilt, wanneer je dit wilt! Hou er wel rekening mee dat de meeste cursussen erg specifiek zijn en dat jij niet moet proberen om al deze vlakken zelf te doen als jij net start met online marketing leren...


De IMU Plus Silver sessies.

In de IMU Silver sessies staan vier categorieën met in totaal 13 lessen over 

 • Online Traffic en zichtbaarheid.

 • Webpsychologie en Conversie.

 • Marketing Funnels.

 • Online Sales technieken.

Hoewel deze sessies wat verouderd zijn, blijft het nuttig om deze lessen te bekijken. 


De IMU Plus Seminar opnames.

Een van de tofste onderdelen van IMU Plus zijn de IMU Seminar opnames.

In deze sectie staan alle seminars van IMU evenementen tussen 2011 en 2020. Op het moment van schrijven zijn dit er 87, verdeeld over 7 verschillende evenementen. Je kunt hier onder andere gastsessies vinden door entrepreneurs zoals Mitchel van Duuren, Eelco de Boer, Youri Meuleman, Thijs Lindhout, Simone Levie, Bas Urlings en vele anderen.

Naast de gastsessies staan hier natuurlijk ook strategische sessies door Tonny en Martijn in over onderwerpen zoals effectief webdesign, e-learning community building, explosie marketing, content strategie, Facebook marketing, neuromarketing, videomarketing, zoekmachineoptimalisatie, social media marketing en digitale trends.


De IMU Plus Webinar opnames.

In deze sectie staan een hele reeks openbare EN premium Webinar opnames. Hierin werden bijvoorbeeld nieuwe producten aangekondigd en werden Q&A's gedaan met (potentiele) members van IMU. Er zat in veel gevallen ook een leer-element of marketing challenge verbonden aan deze Webinars.

Het is onmogelijk om 10 jaar aan content terug te kijken, maar sommige zijn erg de moeite waard om meer inzicht in de geschiedenis van de Internet Marketing Unie te krijgen.

Dit is leuk voor mensen die investeren in de Tornado Tools van IMU EN zelf aan de slag willen met het leren van online marketing via de Online Marketing Cursussen.

In de IMU Plus Content Marketing Cursus leer je hoe je je content kunt verbeteren om je online marketing business te optimaliseren. Als je deze gaat volgen zul je zeker een betere marketeer worden!De Content Marketing Cursus leert je effectieve online marketing content bouwen. Deze is los verkrijgbaar EN via IMU Plus.

De IMU Plus Cursus over content marketing.

Leer in 9 lessen alles over het bouwen van een waardevolle content marketing strategie en hoe jij jouw content kunt optimaliseren om hoger in Google te komen door SEO zoekmachine optimalisatie. Ook bespreken ze tijdens deze cursus hoe je jouw Facebook content strategie kunt optimaliseren.

In deze module zit meer dan 5 uur aan videocursussen over de bovenstaande onderwerpen.

in IMU Plus kun je Meester in SEO vinden; een cursus over zoekmachine optimalisatie. Dit is erg belangrijk voor online marketeers!In de Meester in SEO module leer je alles over zoekmachineoptimalisatie. 

DE IMU Plus cursus over zoekmachineoptimalisatie: Meester in SEO.

Een van de beste, meest belangrijke onderdelen van IMU Plus is de "Meester in SEO" zoekmachine optimalisatie module.

Je leert hier in 12 modules en 69 lessen alles over SEO. Je krijgt een volledige introductie over de geschiedenis van Google en hoe de verschillende peilers van SEO ontstonden. Daarnaast leer je alles over het werken met zoekwoorden en zoekwoord optimalisatie / analyse. Hierbij komen o.a. long tail zoekwoorden en short tail zoekwoorden aan bod en focussen ze op het bouwen van rijke (video) content gericht op interactie met de doelgroep.

Je leert daarnaast alles over het bouwen van een duidelijke structuur voor jouw website, zodat Google jouw website leert begrijpen. Ook technische SEO, mobiele SEO en Semantische SEO komen aan bod.

In de IMU Plus cursus De inhoud van de Meester in SEO videocursus door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. Deze is los verkrijgbaar, maar ook aanwezig in IMU Plus.

Dit is een zeer uitgebreide online cursus met video's (ongeveer 10 uur), checklists en toetsing over alle onderwerpen binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) die jou als online marketeer klaar zal stomen voor succes in online marketing.

In de IMU Plus Conversie Optimalisatie Cursus leer jij hoe je jouw online business kunt verbeteren aan de hand van technische en psychologische factoren. Meer conversie staat gelijk aan meer winst, dus erg interessant!

De IMU Plus Cursus over conversie optimalisatie.

In deze cursus leer je door middel van ongeveer 10 uur videocontent alles over targeting, online sales strategie, conversie flow, marketing funnels, winstgevend webdesign en webpsychologie. Dus wil jij leren hoe je in het hoofd van jouw bezoeker kruipt en leert denken in de behoeften die hij of zij op dat moment heeft? 

Dan is dit zeker een aanrader voor jou! 

De Facebook Marketing Cursus in IMU Plus leert je alles over hoe je online marketing toe kunt passen via Facebook (adverteren).

De IMU Plus Cursus over Facebook Marketing.

In deze online marketing cursus binnen de IMU Plus leeromgeving leer je door middel van ongeveer 10 uur videocontent alles over facebook marketing. Waarom is het zo krachtig? Hoe kun je het gebruiken? Je leert onder andere over onderwerpen zoals Facebook advertising, Facebook content, het inzetten van geautomatiseerde chatbots en hoe jij jouw campagnes kosten effectief kunt opschalen.

Is het niet helemaal jouw ding, maar wil je wel graag een social media campagne opzetten via Facebook, Instagram, Linked-in of Google Ads? Neem dan contact met me op en dan breng ik je in contact met het bedrijf dat dit voor ondernemers uit handen neemt. 

In de IMU Plus Membership en Community Cursus leer je hoe je je bedrijf kunt omtoveren tot een bedrijf waarin het niet meer om individuele aankopen gaat, maar om wederkerende sales via memberships.

De IMU Plus Cursus over Memberships & Communities.

Je leert in deze online marketing cursus door middel van ongeveer 5 uur videocontent alles over hoe jij een membership model aan jouw community kunt toevoegen. Je leert het kiezen van jouw doelgroep, het produceren van digitale producten en hoe jij uiteindelijk die producten in de vorm van een membership verkoopt aan je klanten.

Je leert groeien naar een professionele community waarin jij engagement stimuleert en mensen de interactie met elkaar laat aangaan door gamification elementen toe te voegen, bijvoorbeeld in jouw forum. Hierdoor ontstaan zogenoemde supergebruikers en ambassadeurs die jouw bedrijf toejuichen en fan worden van alles wat je doet.

Ze zullen je zelfs gaan promoten en functioneren als salesboosters, soms gecombineerd met affiliate marketing promotie. Dit is een zeer interessante online marketing cursus voor iedereen die meer wil leren over het bouwen en groeien van online communities, bijvoorbeeld via Facebook of met de Huddle software van IMU.

De IMU Plus Productlanceringen Cursus leert je alles over hoe jij jouw productlanceringen plant als online ondernemer.

De IMU Plus Cursus over geslaagde Product lanceringen.

Tijdens deze online marketing training leer je alles over het optimaliseren van jouw online sales proces. Je leert piekmomenten creëren in jouw bereik en omzet door te focussen op periodieke product lanceringen. Daarmee hou je jouw volgers en leden scherp en zorg je dat iedereen steeds vooruit blijft groeien met jouw business.

Je leert door deze video cursus over geslaagde productlanceringen verschillende lanceerfasen onderscheiden, waaronder de pre-launch, de launch en de postlaunch fase. Hoe plan je deze effectief in? En hoe zorg je voor waardevolle programma's, automatiseringen in jouw funnels en explosieve promotie door affiliate marketing?

Het volledige lanceerproces komt in deze cursus aan bod en daarbij krijg je ook nog 10 verschillende case studies die jou voldoende inspiratie geven om het beste uit jouw toekomstige lanceringen te halen.


Wat kun je verwachten van de IMU Plus Live sessies? 

De IMU Plus Live sessies zijn in het leven geroepen om ondernemers vooruit te helpen met het plannen van hun online marketing. Er zijn een aantal ondernemers die fan zijn van IMU en zelf ook met de software producten werken of hebben gewerkt. Als je een beetje research gaat doen naar de resultaten van deze ondernemers zul je zien dat hier mensen tussen zitten die ontzettend mooie resultaten draaien met hun online business.

Als ondernemer zijn ze allemaal gegroeid sinds ze kennis gemaakt hebben met IMU aan de slag gingen en je zult zien dat het een klein wereldje is waar iedereen elkaar kent. Ze hebben voor zichzelf een groot (social) media bereik gebouwd en draaien grote omzet en winst met een klein team, mede doordat ze veel geautomatiseerd hebben via de online marketing tools van IMU.

Deze IMU Plus Reviews zijn erg sterk. Niet alleen komen ze van ondernemers die een sterke business runnen, maar ze hebben ook invloed in de online marketing industrie.In de online marketing leeromgeving van IMU Plus worden regelmatig gastsessies gegeven door sterke online ondernemers....

Regelmatig komen deze ondernemers voorbij om een gastsessie te geven tijdens de Live sessies!

 • Albert Sonnevelt
 • Zarayda Groenhart
 • Mitchel van Duuren
 • Wilco de Kreij
 • Martin van Kranenburg
 • Sanny Verhoeven
 • Simone Levie
 • Youri Meuleman
 • Bas Urlings
 • Chris van der Krieke
 • Mark Tigchelaar

Ik raad je aan om uit te zoeken wie deze ondernemers zijn; wat voor bedrijven ze hebben gebouwd EN of jij daar iets van wilt leren. Door enkele van deze ondernemers te volgen en te kijken wat ze doen raak jij wellicht geïnspireerd om te gaan werken aan jouw eigen online onderneming.

Kun je een keertje niet? Dan kijk je naar de opnames... Het is super fijn dat je zelf kunt bepalen wanneer je iets doet en wanneer en hoeveel tijd je aandacht besteed aan iets dat urgent is in jouw business!


Conclusie IMU Plus Review: Hoe sta ik tegenover de membership community en het bijbehorende forum?

Hopelijk heb ik in deze IMU Plus review over kunnen brengen hoe positief ik ben over de membership community en het bijbehorende forum. Het bedrijf laat de community steeds verder groeien naar een professioneel platform waar online marketeers en online ondernemers elkaar ontmoeten en elkaar helpen bij hun problemen. Ze doen dit onder andere door topics aan te maken waarbij ze problemen / cases voorleggen en waar iedereen zijn kennis kan delen. Ook successen en uitdagen worden gedeeld en door elkaar van feedback voorzien.

Wat dat betreft is de community van IMU Plus een mooie plek om te netwerken en gezamenlijk te sparren over mogelijke samenwerkingen. Een van de doelen die daaruit voort kan komen is een eventuele mastermind met ondernemers die in jouw niche werken. Persoonlijk heb ik dat overigens nog niet mee mogen maken, maar als er echt business uit het netwerk van IMU zou komen vormt dat natuurlijk een absolute goudmijn voor de ondernemers in het netwerk.

Mijn persoonlijke ervaring met de community is dat mensen elkaar goed vooruit helpen en dat er ook een aantal medewerkers van IMU actief managen om alles in goede banen te leiden en iedereen zo actief mogelijk te houden. Dat matcht goed met de doelstellingen van klantenservice, die bij IMU ook goed geregeld is, doordat meerdere personen constant via chat en e-mail beschikbaar zijn.

In deze video hoor je hoe Tonny en Martijn hier zelf over denken! Je hoort in deze video regelmatig terug hoe het er in hun eigen community aan toe gaat en wat ze zelf doen om hun community in beweging te houden! 

Wil jij starten met een eigen online marketing business? Dan is IMU Plus waarschijnlijk wat voor jou! 

Via IMU Plus kun jij alle onderwerpen en kernelementen van een online business vinden door middel van online marketing cursussen. Echter, staat in deze membership community ook informatie over allerlei andere onderwerpen, zoals verdiepende cursussen over adverteren op Facebook, product lanceringen en opnames van webinars en seminars. Er worden wekelijks bootcamps georganiseerd waarin kernelementen van jouw online bedrijf besproken worden en je kunt met andere online marketeers sparren op het forum.

Al bij al, kan dit voor startende online ondernemers  een mooie kans zijn om net als ik, in hele korte tijd veel te leren, waarbij de ervaring leert dat andere ondernemers veel meer geld vragen voor minder gedetailleerde / uitgebreide kennis! Het IMU Premium / IMU Plus programma is daarom wel degelijk een toevoeging voor iedereen die meer wil leren over het starten van een eigen bedrijf in online marketing / internet marketing. Zeker als je bekijkt dat eenmalige aanschaf van een losse cursus vaak duurder is dan wanneer je member wordt voor 497,- euro per jaar, waarbij je toegang krijgt tot alle materialen die ooit zijn uitgebracht!

Een detail is dat er meerdere opnames van live seminars in deze leer omgeving staan, waar de leden toen bijna 1000,- euro entree per seminar voor moesten betalen.

De onderstaande onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens de online marketing cursussen van de IMU Plus Leeromgeving.

Via de IMU Plus Online Marketing Cursussen kun je online marketing leren toepassen via jouw eigen bedrijf.


IMU Plus leert je werken met de Tornado Tools. Ze zijn niet verplicht, maar IMU Plus zorgt wel dat je daar echt succesvol mee kunt worden.Via IMU Plus leer je ook werken met de Online Marketing Tools van IMU.

Wil jij starten met online marketing leren via de online marketing cursussen van IMU Plus?

Wellicht heeft deze IMU Plus Review je overtuigd en wil jij starten met een van de online marketing cursussen. Ik raad je aan om een IMU membership te nemen en te starten met deze internet marketing training. Met de online marketing cursussen van de IMU Plus community heb je alle online marketing cursussen van IMU ter beschikking om een vlotte start te maken in het online ondernemerschap. Hou er rekening mee dat IMU ook eigen software producten aanbiedt voor online ondernemers waar ze een online business mee kunnen bouwen, dus de technieken die besproken worden kun je daar ontzettend goed mee toepassen. 

Dat wil niet zeggen dat je deze Tornado Tools direct MOET kopen, want de technieken die je leert in IMU plus zijn ook via simpele software toe te passen, maar toevallig past het wel heel goed in het straatje van de Internet Marketing Unie materialen. Persoonlijk vind ik dat een pluspunt van IMU Plus, omdat je echt alles krijgt aangereikt om online marketing te leren en je business te verbeteren door zelfstudie EN allerlei live elementen in het programma van succesvolle ondernemers. 

Ben jij klaar om jouw online marketing sterk te verbeteren door in contact te komen met andere online ondernemers? Schrijf je dan in voor de online marketing e-learning community van IMU via deze link! Hou jij meer van lezen dan van online videocursussen? Dan is de Online Marketing Tornado wellicht een betere keuze om mee aan de slag te gaan!

Wat zijn de nadelen van Internet Marketing leren?

Je moet geduldig werken als jij online marketing wilt leren, want zowel het psychologische groeiproces als het uiteindelijke bouwproces kost tijd. En dan praat ik niet over weken of maanden, maar over jaren! Je kunt dit proces versnellen door goede online marketing cursussen te volgen en het van professionals te leren, maar je moet het uiteindelijk echt zelf leren doen en ontwikkelen.

Daarnaast moet je hongerig blijven naar nieuwe informatie binnen het online marketing vakgebied EN jouw eigen vakgebied, en een proactieve ondernemende houding ontwikkelen waarin jij zelf op zoek gaat naar oplossingen en interessante leermeesters. Als jij meer wilt leren over het leren van nieuwe skills en de vaardigheden om op lange termijn aan jouw bedrijf te blijven werken wil ik je uitnodigen om naar mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank te kijken! Hierin motiveer ik jou direct om op lange termijn de juiste stappen te zetten en moet je meer doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Is het TOCH niks voor jou? Dan kun jij binnen 14 dagen je geld nog terugkrijgen en jouw IMU Plus abonnement kosteloos opzeggen. En je hoeft het na een jaar ook niet verplicht te verlengen uiteraard, maar het is het geld wel dubbel en dwars waard!

Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen