Beste Online Marketing Boeken

Beste Online Marketing Boeken

In dit artikel beschrijf ik de Beste Online Marketing Boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Dit overzicht bevat mega waardevolle kennis en is wat mij betreft een MUST READ voor online ondernemers die zichzelf en hun bedrijf serieus nemen.

De online marketing boeken op deze lijst kunnen jouw wereld als startende of gevorderde online ondernemer echt veranderen, dus gebruik mijn kennis en ervaring om zelf ook actie te nemen en serieuze stappen te zetten om jouw bedrijf; of loopbaan te verbeteren!

Selectie Criteria van mijn lijst met beste online marketing boeken zijn o.a. 

  • Is het boek makkelijk te lezen en mooi vormgegeven?

  • Is het boek actueel en is de auteur nog een autoriteit in de online marketing wereld?

  • In hoeverre is de kennis uit dit boek direct en zonder ervaring toe te passen?

Hou er rekening mee dat deze lijst in de toekomst nog aangevuld zal worden.

 Een online marketing boek lezen kan jouw strategie verfijnen en nieuwe ideeën geven voor de toekomst. Investeer daarom in jezelf en zorg voor actie!Meer Leren over Online Marketing Strategie via boeken of cursussen? Bekijk mijn webshop eens!

De Beste Online Marketing Boeken

Hieronder zal jij een overzicht vinden van de (in mijn optiek) beste online marketing boeken. Omdat ik een promotor ben voor online marketing zelfstudie en het bouwen van een eigen bedrijf via het internet heb ik ook andere relevante artikelen gelinkt die nuttig voor jou zijn. Je kunt de links in dit artikel gebruiken om door te klikken naar andere artikelen en kunt de boeken ook direct kopen door te klikken op de afbeeldingen in de tekst!

Bekijk jij liever mijn Youtube video waarin ik meer uitleg over deze boeken? In deze video bespreek ik de lijst van boeken uit dit artikel! Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel direct de Online Marketing Tornado en verander in enkele dagen tijd jouw volledige kijk op online marketing! 

Boek 1. De Online Marketing Tornado

De Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren is een van de beste online marketing boeken wanneer jij een online bedrijf wilt starten. Ze richten voornamelijk op online coaches en andere kennis ondernemers en helpen via de online marketing tornado het online marketing proces inzichtelijk maken.

Je leert hoe je een bedrijf; niche; doelgroep en productcategorie kiest en hoe je dit succesvol in de markt positioneert en verkoopt. Hierbij richten ze voornamelijk op digitale producten, waarmee jij geen productie en distributiekosten hebt. Dat is het ideale verdienmodel voor ondernemers die weten hoe ze via SEO (zoekmachine optimalisatie) en SEA (betaalde advertenties) hun bedrijf kunnen opschalen.

In dit boek promoten ze ook hun andere online marketing kennisproducten zoals hun online marketing ondernemerscursus en hun software producten, waarmee je in principe zonder kennis en ervaring een online bedrijf kunt starten. Maar wil je het op de juiste manier aanpakken? Lees dan vooral mijn Online Marketing Tornado Review en mijn IMU Plus Review!

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel via bol.com direct DotCom Secrets van Russell Brunson en leer alles over online verkopen via slimme Sales Funnels!

Boek 2. DotCom Secrets (Russell Brunson) 

Waar de Online Marketing Tornado het voordeel van de twijfel heeft gekregen omdat het van Nederlandse bodem komt, is DotCom secrets een waardige nummer twee, die misschien zelfs wel op nummer 1 zou moeten staan. De reden dat DotCom Secrets iets minder goed scoort is omdat het een stuk specifieker toe te passen is; en dus zeker niet voor iedereen relevant is. Het verkiest namelijk Funnels boven Websites; en het bouwen hiervan is een efficiënt, maar toch gecompliceerd proces...

Hierdoor is DotCom Secrets een extra diepgaand boek dat jij als ondernemer gelezen moet hebben om te begrijpen hoe gevorderde marketeers online marketing producten verkopen via simpele; geautomatiseerde funnels. Dit maakt het boek van Russell Brunson wat mij betreft tot een van de beste Online Marketing Boeken op internationaal niveau. Je leert hoe je vanaf niks een online bedrijf start en dat positioneert via het internet. Hierin staat het bouwen van sales funnels centraal, waarbij alles zo effectief mogelijk en zonder ruis gebouwd wordt.

Uiteindelijk wordt de Clickfunnels Software gepromoot, waarvan ik onlangs een review schreef. Deze software waarmee je dergelijke geavanceerde sales funnels kunt bouwen zorgt bij veel online marketeers voor baanbrekende resultaten.

Dit boek is als E-Book ook verkrijgbaar voor een gereduceerd tarief!

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel via bol.com het boek Influence van Robert Cialdini waarin jij leert hoe slimme marketeers en verkopers anderen beïnvloeden via internet.

Boek 3. Influence van Robert Cialdini

Dat er met verkopen op internet af en toe "smerige" trucjes worden toegepast om de bezoeker in een koper te veranderen staat vast. Maar als jij echt wilt weten hoe dit precies in zijn werking gaat, doe jij er verstandig aan om Influence van Robert Cialdini te lezen. In dit boek staan de 7 factoren centraal die zowel online als offline marketeers en sales agents gebruiken om op jouw gevoel in te spelen.

Hierin komen o.a. zaken zoals Social Proof; het creëren van Urgentie; het creëren van Autoriteit in jouw markt; het creëren van schaarste in jouw communicatie; en andere principes aan bod die jij als online ondernemer MOET kennen om een scherp aanbod te creëren dat jouw (potentiele) klanten tot in hun diepste emoties raakt.

Naast Influence bracht Cialdini ook het online marketing boek Presuasion uit. Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar is mij regelmatig aangeraden als een baanbrekend boek voor online marketeers.


Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel direct Expert Secrets van Russell Brunson en leer jezelf op het internet positioneren als een expert binnen jouw vakgebied.


Boek 4. Expert Secrets (Russell Brunson) 

Op nummer 4 van mijn beste online marketing boeken lijst staat opnieuw een boek van Russell Brunson. Deze man heeft simpelweg de beste online marketing literatuur uitgegeven die in Amerika beschikbaar is en hij heeft een team van professionals en miljonairs gebouwd die tot de beste online marketeers ter wereld behoren.

In Expert Secrets gaat hij dieper in op hoe jij jezelf als online ondernemer kunt positioneren als een expert binnen jouw vakgebied; en daarmee honderden; duizenden of tienduizenden mensen kunt beïnvloeden met jouw digitale producten. Hierin richt hij voornamelijk op het presenteren van modellen voor storytelling waarmee je jouw klanten niet alleen "wakker" houdt, maar ook activeert om actie te ondernemen wanneer dat nodig is.

Expert Secrets is een boek wat de leider en expert in jou laat ontwaken en laat zien wat jij nodig hebt om een sterke en betrouwbare woordvoerder voor je bedrijf te zijn.


De beste online marketing boeken staan in deze lijst! Ze bestaan uit amerikaanse en nederlandse titels.Bestel Direct het luisterboek OF het fysieke boek van Traffic Secrets om meer verkeer naar jouw bedrijf te krijgen!

Boek 5. Traffic Secrets (Russell Brunson)

Traffic Secrets van Russell Brunson leert je hoe je meer online verkeer naar jouw aanbod kunt krijgen. Het grootste probleem dat jij als online ondernemer hebt is namelijk dat jouw klanten niet van jouw bestaan weten. Daarom staan in dit boek alle "Evergreen Marketing Strategieën" centraal waarmee jij jouw doelgroep kunt bereiken. Niet alleen leer je hoe je eigen kanalen kunt bouwen en exploiteren, maar je leert ook hoe je bestaande social media kanalen kunt gebruiken om jouw bedrijf en producten te promoten.

Dit is voorlopig het laatste boek dat werd uitgebracht door de Clickfunnels familie en door zowel Dotcom Secrets; Expert Secrets EN Traffic Secrets gelezen te hebben kun jij als online ondernemer optimaal gebruik maken van het internet om jouw doelen te bereiken en een miljoenen omzet na te streven.

Klinkt als praatjesmakerij? 

Dat kan zo zijn... Maar de boeken; cursussen en software van Russell Brunson hebben internationaal meer dan duizend miljonairs gecreëerd. Hier zitten tientallen ondernemers / teams tussen die omzetten haalden met hun Funnels van meer dan 10 miljoen. De precieze resultaten kun je bekijken op de Clickfunnels Two Comma Awards pagina, waar wekelijks nieuwe kampioenen worden bekendgemaakt.


Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel Direct "The Ultimate Sales Letter" van Dan Kennedy en optimaliseer jouw copywriting / sales proces voor meer verkopen!


Boek 6. The Ultimate Sales Letter (Dan Kennedy)

Dan Kennedy wordt internationaal gezien als een van de beste Copywriters; oftewel verkopers via advertenties in tijdschriften en op het internet; ter wereld. De wijsheid die hij in tientallen jaren heeft opgedaan als professionele copywriter voor miljoenenbedrijven heeft hij gebundeld in een relatief klein; goed leesbaar boek genaamd "The Ultimate Sales Letter".

Hierin neemt hij je mee door het (online) verkoopproces en laat zien welke factoren jij moet toevoegen in jouw website / digitale producten om tot een hoger conversie ratio te komen. Oftewel: met welke factoren kan ik het percentage bezoekers dat iets aankoopt verhogen? En hoe kan ik daarnaast zorgen dat ze ook nog eens meer geld uitgeven per aankoop?

Het is een boek dat jou direct een stappenplan geeft om meer verkopen te doen; en ook de waarde van deze verkopen kan laten stijgen. En het gave van deze skill is dat ieder mini-percentage conversie stijging een enorm (financieel) resultaat kan veroorzaken als je het op grote schaal toepast. Daarom behoren Copywriters tot een van de best betaalde beroepen die locatie-onafhankelijk en via het internet beoefend kunnen worden.

Benieuwd wat voor informatie je in dit boek kunt vinden? Een aantal punten hiervan heb ik samengevat in mijn artikel over het schrijven van activerende reclameteksten op de perfecte Sales Page.

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Bestel Direct Jab, Jab, Jab, Right Hook van Gary Vaynerchuk en leer jezelf succesvol positioneren via Social Media content!

Boek 7. Jab, Jab, Jab, Right Hook (Gary Vaynerchuk)

In Jab, Jab, Jab, Right Hook van Gary Vaynerchuk staat het bouwen van een succesvolle social media strategie centraal. Het laat zien hoe Vaynerchuk als eerste (social) media ondernemer een miljoenenbedrijf bouwde door simpelweg iets anders te doen dan zijn concurrentie. Nieuwe dingen Proberen en infiltreren in het leven van jouw potentiële klant staat centraal in dit boek; en een van de kernboodschappen is dat je aan een social media strategie moet werken waarin veel waarde geleverd wordt zonder dat mensen ALTIJD op jouw aanbod gewezen worden. Je moet de juiste afwisseling vinden in het delen van waarde; entertainen en uiteindelijk aanbiedingen doen.

Dit boek is oud, maar behoort wat mij betreft  zeker tot een van de beste online marketing boeken die jij als online ondernemer gelezen moet hebben. Meerdere platformen zoals Instagram; Facebook en Twitter komen aan bod en ook al pas je maar een fractie toe van de informatie die Gary deelt; je zult er altijd op vooruit gaan!

Je kunt ook mijn Jab, Jab, Jab, Right Hook Review lezen!

De Lean Methode zorgt ervoor dat jij zo snel en slim mogelijk groeit. In dit artikel laat ik weten hoe het werkt!Bestel Direct de Lean Startup Methode om zo snel en effectief mogelijk te groeien!

Boek 8. De Lean Start-Up Methode

De lean methode is interessant bij het maken van een plan van aanpak voor jouw onderneming of projectplan en het bouwen en analyseren daarvan. Het punt van de Lean Methode is dat je niet te lang blijft hangen in een eindeloos plan van aanpak, maar juist tijdens het ontwikkelen daarvan de markt op gaat en bijstuurt waar nodig. Je zoekt direct naar klanten en start via samenwerkingen problemen op. Zo vormt je bedrijf zich naar de klant, in plaats van een klant naar jouw bedrijf. 

Wanneer jij volgens de Lean methode werkt, werk jij eigenlijk zonder tijd en geld te verspillen. Je probeert zo snel mogelijk te werken en zo snel mogelijk resultaten uit de markt te krijgen. Daarbij zorg je ervoor dat je op kleine schaal werkt en daardoor de risico's voor jou als persoon en jouw onderneming beperkt. 

De Lean methode zorgt ervoor dat jij goedkoper en sneller jouw doelen kunt bereiken. En dat zorgt er op zijn beurt voor dat de kans op succes met jouw nieuwe product of dienst meer voor de hand ligt. En dat is ook logisch, want ondernemers worden door deze werkwijze eerder in het diepe gegooid en moeten manieren vinden om hun doelen te bereiken. Simpelweg door vanaf het begin met hun poten in de klei te staan.

Bestel het boek of volg een van de cursussen over de Lean Methode! Het is erg interessant!


Een van de beste online marketing boeken is True Believer van Eric Hoffer. Hierin legt hij de kernfactoren uit van een massa beweging / mass movement.Bestel hier het boek van Eric Hoffer over het creëren van Massa Bewegingen (Mass Movements)

Boek 9. The True Believer (Eric Hoffer)

Wat is een Massa Beweging en waar komen Massa Bewegingen vandaan? En welke factoren zijn belangrijk om veel mensen tegelijkertijd op de been te krijgen om verandering in hun leven te brengen door (in sommige gevallen extremistische) doelen na te streven? En welke kenmerken hebben mensen die (extra) vatbaar zijn om zichzelf en hun identiteit te verliezen in een gezamenlijk collectief waarvan ze hopen dat het hun leven gaat veranderen?

Dat zijn spannende en redelijk specialistische vragen die  Eric Hoffer beantwoordt in het boek True Believer, dat hij voor de eerste keer uitbracht in het jaar 1953.

1953????????

Klopt... En Eric zelf is in 1983 al overleden, dus je kunt hem ook geen vragen meer stellen... Maar toch is dit een ZEER RELEVANT BOEK over Psychologie voor mensen die bezig zijn met het opbouwen van een eigen bedrijf en een grote online klantenkring.

Dit Boek werd uitgebracht in een tijd die mogelijkheden gaf om onderzoek te doen naar extreme omstandigheden...

The True Believer is oud, maar toch een Parel die jij op weinig lijstjes van online marketing boeken ziet staan. Het is dan ook een boek dat ver van online marketing af staat, maar wel echt de basis kan leggen voor factoren die via online marketing versterkt kunnen worden. Dat maakt dat vele mensen het niet kennen en er niet geïnteresseerd in zijn!

Na 1953 werd het boek nog vele malen opnieuw aangepast en uitgebracht, waardoor het zeker niet gedateerd is! Het werd Hoffer's levenswerk waar uiteindeljk tientallen jaren in verdwenen. Een ander sterk punt is dat het boek geschreven en uitgebracht werd tijdens de tweede wereldoorlog, waardoor het onderwerp op dat moment in de hele wereld "top of mind" was en het beste onderzoek ooit plaats kon vinden op gebied van psychologische machtsspellen en gemeenschappelijke angsten. Nooit eerder deden mensen zo'n gekke dingen om hun hachje te redden en zich af te zetten tegen een gezamenlijke vijand zoals de Nazi's; het Verzet of de Joden om ergens bij te horen...

Ten opzichte van de andere boeken op deze lijst is het een super specialistisch, maar redelijk toegankelijk boek met zo'n 190 pagina's in medium formaat. Ik raad het met name aan wanneer jij bezig bent van het opbouwen van een eigen (persoonlijk) merk rondom jezelf, wat jij gebruikt als basis om (online) producten of diensten te verkopen zoals online cursussen / online coaching / masterminds...

Lees ook mijn True Believer Review voor een korte samenvatting van dit boek!

De beste online marketing boeken staan in deze lijst! Ze bestaan uit amerikaanse en nederlandse titels.Bestel het boek "De Blauwe Oceaan" en leer je bedrijf differentiëren ten opzichte van je concurrenten!

Boek 10. De Blauwe Oceaan

Als ondernemer moet jij jouw aanbod te zien als een aanvulling op de totale markt. Je doet jezelf en je concurrentie er een groot plezier mee als je niet op precies dezelfde doelgroep gaat richten, maar jezelf op een waardevolle manier differentieert. Het Blue Ocean Model is ontwikkeld om een onderneming te bouwen op basis van slimme, strategische beslissingen waarin klanten, werknemers, shareholders en de rest van de wereld winnen. Je doet dit door relevant en volledig anders te zijn dan de rest in de markt.

Volgens de schrijvers van het boek zijn er geen perfecte branches, markten of bedrijven. Succesvol verkopen gaat er om dat jij als ondernemer jouw bedrijf positioneert en ontwikkelt ten opzichte van wat de huidige bedrijven aan jouw doelgroep verkopen.

In plaats van de markt verkleinen en de marges verlagen kun je de markt juist vergroten en voorlopen op jouw concurrenten. Je doet dit door een volledig nieuwe weg in te slaan. Zo werk je tegelijkertijd aan het maximaliseren van jouw kansen en het minimaliseren van jouw risico’s. Daarin staat het concept “Waarde Innovatie” centraal, dat gaat over het bieden van meer waarde in combinatie met minder kosten ten opzichte van concurrenten.

Door Waarde Innovatie kun jij de meest onaantrekkelijke, krimpende markten veranderen in aantrekkelijke, groeiende markten en de grootste concurrentie volledig buitenspel zetten. Door creatieve veranderingen in strategie en positionering toe te passen kun je vervelende, slepende factoren elimineren en vervangen door de gewenste, vernieuwde ontwikkelingen van dat moment.

Je vindt als het ware een nieuwe markt uit waar jij voorsprong kunt nemen... Hierdoor hoef je niet direct te concurreren op de bestaande prijs; kwaliteit of de specifieke doelgroep. Een erg interessant boek dat je ogen kan openen richting een business innoverend marktonderzoek...


Bestel NU en pas de kennis uit deze beste Online Marketing Boeken direct toe!

Hopelijk heb ik jou via dit artikel nieuwe inspiratie gegeven om meer boeken over online marketing te gaan lezen. Het voordeel van deze boeken is dat ze direct toe te passen zijn en nieuwe inspiratie kunnen geven voor jouw online marketing strategie. Daarmee verbeter jij jouw online marketing strategie als online ondernemer!

Hou er rekening mee dat de kleinste veranderingen op lange termijn; en op grote schaal ontzettend grote resultaten kunnen geven. Dus doe jezelf een plezier; investeer tijd in het lezen van dit soort boeken en doe meer onderzoek naar welke online marketing boeken voor jou en jouw business relevant kunnen zijn. Je zult er geen spijt van krijgen wanneer je jezelf steeds een stapje blijft ontwikkelen op de online marketing ladder!

En heb jij een bepaald boek gelezen dat volgens jou tot dit lijstje van de beste online marketing boeken behoort? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel!

Laat me horen als je een van deze boeken bestelt hebt en er nieuwe wijsheid uit hebt weten te halen. 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen