WebinarGeek Review

Webinar Geek Review 2022

Wil jij binnenkort een Webinar organiseren of starten met online presentaties geven? En zoek jij een tool die niet vaak storingen heeft? Dan heeft WebinarGeek wellicht een mooie optie voor jou! Webinar Geek is een Nederlands bedrijf dat ten opzichte van (inter)nationale concurrentie kosteneffectief en doelgerichte features heeft. Wel zie je dat ze af en toe de prijzen al wat beginnen te verhogen, dus wellicht zal Webinar Geek in de toekomst niet altijd de goedkoopste partner blijven. Zelf werk ik er nu een tijdje mee en ben met klanten aan het experimenteren om succesvolle verkoop webinars organiseren. 

In deze WebinarGeek Review zul je een beschrijving vinden van de kansen binnen Webinar Geek en er komen ook tips voorbij om jouw Webinar te optimaliseren. Zo kun jij bijvoorbeeld jouw presentaties ondersteunen via interessante Powerpoint / Prezi of Canva presentaties. Hierdoor kun jij in de toekomst nog effectiever klanten bereiken en jouw omzet verhogen via Webinars. 

In deze WebinarGeek review lees je of WebinarGeek de beste tool is voor Online Webinars. Je kunt Webinar Geek gebruiken om dit in te zetten voor je online business.Nieuwsgierig naar Meer Conversie Verhogende Tools zoals WebinarGeek? Bekijk mijn Webshop eens!

Op de onderstaande afbeelding zie je het interface van Webinar Geek! 


Op deze afbeelding zie je het interface van Webinar Geek. Webinar Geek is een van de beste Webinar software van Nederland.Twijfel jij of je wilt starten met WebinarGeek als Webinar Platform? Aan nieuwe klanten geven ze regelmatig introductiebonussen! Bekijk via deze link of dat momenteel het geval is! 

Wat kun je met een Webinar Platform zoals Webinar Geek? 

Via Webinar Platforms zoals Webinar Geek kunnen (online) ondernemers inloggen om Live Webinars te organiseren. Een Webinar Platform zorgt dat de techniek goed geregeld is en dat alle partijen zo makkelijk mogelijk gebruik kunnen maken van de software. Ze innoveren hun platform zodat ze met de laatste technieken mee kunnen en proberen daarbij te voorkomen dat er storingen optreden.

Aangezien veel (online) ondernemers tegenwoordig investeren in Webinars, zie je meerdere grote bedrijven met elkaar concurreren. En aangezien Webinars niet goedkoop zijn, zijn het vaak de bedrijven waar men gratis kan testen die het makkelijkste nieuwe klanten bereiken. Webinar Software is een software die voor lange termijn als een "vrijheidsproduct" wordt ingezet, dus deze bedrijven begrijpen dat wanneer ze de klant eenmaal binnen hebben, deze ook lang van hun diensten gebruik blijft maken. 

Internationaal zijn er meerdere bekende Webinar platforms, waarvan WebinarJam volgens mij de grootste is. Dit is een internationaal bedrijf. Webinar Geek is nationaal gezien de beste, meest uitgebreide EN betaalbare speler (Nederland & België) en is een van de weinige bedrijven die ook Nederlandstalige support te bieden heeft.

deze WebinarGeek advertentie laat je precies zien waar WebinarGeek voor staat. Het bedrijf heeft de enige Nederlandstalige software in handen waarmee je Webinars kunt organiseren voor je online business. Ga jij starten met WebinarGeek?Onlangs kwam ik deze advertentie tegen van WebinarGeek! WebinarGeek is de enige Nederlandse aanbieder van Webinar Software en ook internationaal een van de meest betaalbare partners om mee te werken! 

Wat is een Webinar?

Wat is de betekenis van het woord Webinar? Ik zal dit uitleggen aan de hand van de oorspronkelijke definitie: Een Webinar is een combinatie van de woorden "Web Based" en "Seminar", oftewel een online evenement waar een bepaalde doelgroep bij elkaar komt. 

Wat is een Webinar en hoe werkt het?

Een Webinar is een online evenement waar presentaties gehouden worden. Er zijn veel verschillende soorten Webinars met verschillende doelen. Je kunt bijvoorbeeld commerciële en niet-commerciële Webinars van elkaar onderscheiden. Commerciële Webinars zijn gericht op verkopen (directe verkoop / of verkoop bevorderende activiteiten) en niet-commerciële Webinars kunnen ingezet worden om mensen voor te lichten.

Je ziet bijvoorbeeld vaak dat bedrijven Webinars inzetten om hun personeel in te lichten over nieuwe veranderingen. Met name in de corona crisis hebben veel bedrijven die eerder alles live deden, de techniek achter Webinars geaccepteerd. 

Wanneer jij een Webinar organiseert moet jij lid worden van een Webinar Platform. Dit kost geld en moet je zelf vormgeven. Zo moet jij het Webinar een naam geven en kun je het ook inrichten in jouw huisstijl of met bepaalde features die jij nodig hebt. Vaak wordt een Webinar gedeeltelijk opgenomen met de spreker in beeld en gedeeltelijk met een Powerpoint / Prezi presentatie op het scherm. 

Soms ook ZONDER spreker er op. Dit maakt dat Webinars nog wel eens volledig geautomatiseerd worden ingezet, zonder dat de klant / doelgroep dit in de gaten heeft. Zij denken dan dat ze naar een live-bespreking zitten te kijken, terwijl een ondernemer 1x een Webinar heeft ingesproken en dat eindeloos kan blijven herhalen.

Waar dient een Webinar voor? Wat zijn de doeleinden? 

Zoals gezegd kunnen Webinars commerciële en niet-commerciële doeleinden hebben. Het is in ieder geval een communicatie middel dat B2B en B2C wordt ingezet om (grote) groepen mensen tegelijk voor te lichten of aan het denken te zetten. 

Het wordt voornamelijk ingezet om twijfel weg te nemen in het verkoopproces, zodat mensen net het laatste duwtje krijgen dat ze nodig hebben. Vooral bij online sales lanceringen binnen het coaching segment zijn Webinars mega populair. Kenmerkend is de Live-chat die gebruikt wordt om mensen vragen te laten stellen over het aanbod en vaak wordt er "spontaan" een speciale aanbieding gedaan aan het publiek, dat door middel van neuromarketing technieken soms al in de verkoopmodus is gebracht. 

Een Webinar draait dan ook vooral om emoties en verleiding en slimme ondernemers die hier veel ervaring in hebben weten precies hoe ze dit effectief in kunnen zetten. Een voorbeeld is Tonny Loorbach van de Internet Marketing Unie. Hij organiseert al meer dan 10 jaar Webinars en heeft momenteel een serie cursussen uitgebracht waarin hij precies uitlegt hoe je winstgevende Webinars kunt geven. Hij bespreekt daarin precies welke fases jij als ondernemer kunt herkennen en hoe je deze het beste kunt invullen.

Wat zijn de doeleinden van jouw Webinar? Dat is een goede vraag die jij jezelf moet stellen wanneer jij een Webinar organiseert. Door vooraf het doel kraakhelder te hebben kun jij een storyline inbouwen die voor jou en jouw bezoeker geen miscommunicatie veroorzaakt.

Wat is het verschil tussen een Webinar en een Seminar?

Remco Treuren, eigenaar van Webinar Geek legt het graag even voor je uit! 

Voor wie is een Webinar interessant? 

Mensen die dure producten willen verkopen en daarbij afhankelijk (willen) zijn van het internet. Je zult zien dat Webinars uitstekend ingezet kunnen worden voor marketing doeleinden om een band te krijgen met de (potentiële) doelgroep. Vaak worden Webinars ingezet om duurdere (online) producten te verkopen, zoals bijvoorbeeld e-learning producten (online cursussen / online coaching trajecten).

De luisteraars houden van de interactie en als er onduidelijkheden zijn kunnen ze vragen stellen. Ook worden vaak periodieke Webinars ingezet om in contact te blijven met grote groepen klanten. Onlangs sprak ik een ondernemer die een Trading Community runt met duizenden leden. Hij was ontzettend hard gegroeid het afgelopen jaar en kon daardoor niet iedereen persoonlijke aandacht geven. Door iedere week een Webinar te organiseren op hetzelfde tijdstip gaf hij degenen in zijn community die vragen hebben de mogelijkheid om aan te sluiten, wanneer daar behoefte voor is. Die "beschikbaarheid" werd op grote schaal benut en wekelijks waren meer dan 100 mensen aanwezig. 

Ook vanuit het oogpunt van de luisteraars zijn voordelen te benoemen. Zo worden Webinars gezien als laagdrempelig en kunnen ze ten alle tijden vertrekken als het niet volgens verwachting blijkt te zijn. Je bent namelijk niet met elkaar in contact als je geen vragen stelt in de chatbox. Ook het terugkijken maakt het voor beide partijen interessant. Voor de consumenten die laagdrempelig informatie willen over een product dat ze interessant vinden. 


Wanneer gebruik je een Webinar?

Maak een Webinar ter ondersteuning van jouw online cursus programma. Hier heb ik in het bovenstaande voorbeeld al iets meer over uitgelegd. Wanneer jouw online business veel klanten of partners krijgt, worden Webinars steeds interessanter. Er zitten namelijk amper grenzen aan het hosten van Webinars en het aantal leden wat daarin mee kan doen. 

Vaak zit er in de Webinar Software ook direct de mogelijkheid om het Webinar op te nemen en direct daarna online beschikbaar te stellen. Linkjes naar de herhaling kunnen makkelijk worden opgestuurd via de e-mail adressen van de deelnemers; ook als ze niet op zijn komen dagen. Dit maakt Webinars tot conversie kanonnen. 

Wil jij grote, nieuwe doelgroepen uitnodigen voor een laagdrempelige bijeenkomst waarin jij toewerkt naar een onweerstaanbaar aanbod? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om een Webinar te hosten / organiseren!


Wanneer vinden mensen het interessant om een Webinar te kijken?

Mensen vinden het leuk om een Webinar te kijken / volgen wanneer er interactie en humor in zit. Dit zijn twee belangrijke aspecten die jouw doelgroep op een positieve manier opvalt. Je wilt ten alle tijden vermijden dat een Webinar saai is of geen duidelijk doel heeft. 

Een potentiële klant zal zich dan ontzettend gefrustreerd voelen. Hij kwam namelijk super nieuwsgierig op een aanbod af en hoopte waarschijnlijk dat hij iets spectaculairs zou leren die dag. Daarom moet je altijd zorgen dat er duidelijke Call To Actions in jouw Webinars zitten en dat er mogelijkheden zijn om de pijnpunten van de klant op te lossen. 

De drempel om in te schrijven voor een Webinar zijn weliswaar laag, maar toch schrijven mensen zich er alleen voor in als ze echt het idee hebben dat het relevant voor ze is en/of dat het ze ergens mee kan helpen. 


Hoe kun jij via Webinars jouw online marketing strategie verbeteren?

Door Webinars volledig geautomatiseerd in te zetten kun jij in principe dag en nacht "aanwezig zijn" om vragen van jouw potentiële klanten te beantwoorden en jouw producten te verkopen. Ook live kun jij Webinars inzetten om meetings te houden, commercieel of om voorlichting te geven. 

Webinars zijn vrijheidsproducten die jou de kans kunnen geven om je business volledig via het internet te gaan voeren. Gebruik ze daar dan ook voor, waardoor je nog sneller kunt groeien dan via andere mogelijkheden zoals e-mail marketing!

Probeer ook eens om direct naar de Webinar inschrijfpagina te adverteren via social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Op deze manier kan het ontzettend goedkoop en effectief zijn, wanneer jij de moeite hebt gedaan om jouw aanbod onweerstaanbaar te maken met een goede, waardevolle deal voor jouw potentiele klanten! 

de WebinarGeek kernwaarden zijn gebouwd op deze peilers en dat leggen ze via deze afbeelding precies uit.

Informatie over het bedrijf Webinar Geek.

WebinarGeek heeft veel klanten binnen de overheid, de zorg, HR (Human Resources) en het onderwijs. Ze doen projecten in alle vormen en maten en techniek of ervaring hoeft eigenlijk nooit een barriere te zijn. WebinarGeek scoort dan ook ontzettend goed op Trustpilot en Capterra, twee belangrijke review platformen.

Het kantoor van Webinar Geek is gevestigd in Zoetermeer en in 2021 werken er 24 personen. Ook Kiki, de Business Booster op 4 pootjes zorgt er voor dat de sfeer er gemoedelijk blijft. 

Op de onderstaande foto zie je het grootste gedeelte van de werknemers en het management! 

Op deze afbeelding zie je het personeel van Webinar Geek. Op het moment van schrijven werken er 24 personen voor het Webinar Platform!

Wie is Remco Treuren; de eigenaar van Webinar Geek?

Remco Treuren is een Rotterdamse ondernemer die Webinar Geek startte in 2015. Zijn doel was expliciet om Nederlandse ondernemers te helpen met een Nederlands platform en Nederlandse support. Dat was er op dat moment namelijk nog niet, waardoor online ondernemers van Engelse providers afhankelijk waren. 

Het niche waarop ze voornamelijk richten zijn MKB ondernemers binnen het online coaching segment. En daarbij hebben ze heel erg het doel om dit ook voor kleine ondernemers financieel beschikbaar te maken. Een tweede doel is om ALLE belemmeringen in techniek weg te nemen, waardoor letterlijk iedereen er in enkele uren mee kan leren werken.

Zonder veel te twijfelen en research te doen, besloten ze te investeren in een eigen bedrijf. Dat pakte bijzonder goed uit in korte tijd, blijkt uit een interview met ondernemer Jeanet Bathoorn. 

Bekijk de onderstaande video om Remco Treuren tijdens een kort interview te bekijken! 

Hoe werkt Webinar Geek?

Webinar Geek werkt ontzettend simpel en is ook in enkele uurtjes opgezet. De eerste keer dat ik zelf een Webinar opzette, was ik binnen twee uurtjes door de "opleidingsmaterialen", tutorials maken EN het opzetten van mijn eerste Webinar heen. 

Mensen die bekend zijn met het designen van landingspagina's en software tools zoals e-mail marketing providers kunnen makkelijk werken met Webinar Geek. Op het moment dat jij een nieuw Webinar bouwt krijg je al een standaard opzet die je alleen qua tekst hoeft aan te passen als je dat wilt. Dit hoeft niet, want in principe ziet het er super netjes uit wanneer je start. 

Wil je toch iets in de basisformulieren veranderen? Dat is heel goed mogelijk. Het werkt super simpel met blokken die je toe kunt voegen en weghalen. In enkele klikken heb jij een Webinar staan waar je jaren mee vooruit kunt!  


Wat zijn de features van Webinar Geek?

Bekijk direct de onderstaande video waarin een collega ondernemer een presentatie geeft over de features van Webinar Geek. Om het eerlijk toe te geven, zou ik het zelf niet beter kunnen, maar het geven van een soortgelijke presentatie staat wel op de planning. Alle credits voor deze presentatie gaan dan ook naar Maarten en Vanessa van SYS! 

Je moet eerst een Webinar maken, voordat mensen jouw Webinar kunnen volgen. Wanneer jij een enkel Webinar meerdere malen wilt blijven uitvoeren of zelfs automatiseren, kun jij de bestaande opzet blijven gebruiken door deze (bijvoorbeeld) wekelijks opnieuw te doen. 

Je hoeft dan niet iedere keer een nieuw Webinar aan te maken en vormgeven. Je klikt gewoon steeds nieuwe data aan.

De verschillende Webinar Geek opties

  • Organiseer Live Webinars met allerlei Interactieve mogelijkheden; stuur via Webinar Geek bijvoorbeeld ook direct E-Mails voor reminders en Follow-Up!

  • Doe alleen een Webinar of nodig collega's / partners uit via de Co-Hosting optie;

  • Organiseer jouw Webinar en motiveer jouw kijkers via waardevolle Call to Actions;

  • Organiseer geautomatiseerde Webinars / Webinars on Demand (oftewel Webinars die volledig vooraf zijn opgenomen en waarbij de Webinar-host niet aanwezig is.

  • Hybride Webinars (een combinatie tussen live Webinars EN vooraf opgenomen / geselecteerde beelden);

  • Je kunt allerlei slimme statistieken analyseren, zodat jij het totaalproces kunt optimaliseren richting meer conversie! Hoe converteert de uitnodigingspagina bijvoorbeeld en rond welk tijdstip verlies je de meeste kijkers? De cijfers hiervan geven handige optimaliseringsmethoden!

Hoe krijg jij zo snel mogelijk jouw Webinar online?

  • Registratie bij Webinar Geek werkt erg simpel. Je kunt met je Facebook of Google account inloggen, waar veel mensen al automatisch ingeschreven staan.

  • Als je slim bent, gebruik je de testperiode van 14 dagen om jouw eerste Webinar op te zetten en alle beschikbare tools te testen. Dan kom je er waarschijnlijk achter dat het ontzettend fijn werkt en aan jouw doelen voldoet.

  • Als je een beetje verstandig bent ga je niet vanaf het begin (als beginner) met geautomatiseerde Webinars aan de slag. Het is belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij het organiseren en doen van Webinars.

  • Graag wil ik je ook aanraden om je sales proces te optimaliseren, bijvoorbeeld door middel van online cursussen of een samenwerking met een coach / sales expert. Boeken lezen kan overigens ook al heel veel helpen!

  • Meer kennis over Webinars is ook te vinden in de Academy / het Learning Center. In de onderstaande afbeelding zie je welke materialen hier beschikbaar zijn! 


Wat kun je met Call to Actions in jouw Webinar Geek presentatie?

Het is super belangrijk om in al jouw online marketing communicatie gestructureerde en duidelijke Call to Action punten te verwerken. Je wilt namelijk niet dat jouw doelgroep afhaakt omdat ze niet begrijpen wat je nu precies te bieden hebt. Dan is alle moeite voor niks geweest.

Je kunt Call to Actions gebruiken in jouw Webinars om jouw bezoekers aan te sporen om actie te ondernemen. Dit kan zijn het inschrijven op een mailinglijst of het kopen van een product. Je kunt dit ontzettend vrij implementeren, maar vaak is het wel commercieel gericht. 

Voorbeelden van Call to Actions kunnen zijn dat je mensen een aanbieding doet die binnen 24 uur verdwijnt, of duurder wordt. Wanneer mensen een programma aangeboden krijgen wat normaal 997,00 euro kost, en zij alleen vandaag voor 797,00 kunnen kopen, zullen ze getriggered worden om dat voor die tijd te doen. Anders verliezen ze namelijk een korting van 200,- euro.

Wat kun je met het ingebouwde E-mail systeem van Webinar Geek?

Via de webinar software van Webinar Geek kun je automatisch E-Mails verzenden.

  • Voorbereiding E-mails (wat moet je gast doen / voorbereiden?);

  • Herinnerings E-mails VOOR het Webinar zelf; hoe laat is het ook alweer morgenavond EN vanavond en wat moeten ze doen?;

  • Follow-Up E-mails direct NA Webinar: wat was het precieze aanbod en hoeveel tijd hebben ze nog om te reageren?

  • Follow-Up E-mails; komen er nog meer soortgelijke Webinars aan en zoja, wanneer?

Bekijk in de onderstaande video van Webinar Geek hoe je de automatische E-mails instelt! 

Bekijk deze volledige handleiding waarmee jij direct een WebinarGeek Webinar kunt organiseren!

Om jou vooruit te helpen heb ik een overzicht gemaakt van het opstartproces dat jij door moet wanneer je een Webinar wilt organiseren via WebinarGeek. Hierbij loop ik van A tot Z met je door de keuzemenu's heen om je via foto's te laten zien welke mogelijkheden jij allemaal hebt en met welke keuzes je bij het organiseren van jouw Webinar rekening moet houden.

Hou er rekening mee dat ik door ieder scherm heen loop en dat alles achtereenvolgend werkt! Ik zal uitleggen wat bepaalde keuzes betekenen en hoe het werkt. Het scherm is volledig responsive, wat betekent dat jij overal overheen kunt scrollen en ook over tekstvlakken heen kunt schuiven met je muis voor extra hulp / informatie! 

Stap 1: Ga via deze link naar WebinarGeek en start een gratis trial voor 14 dagen!

Stap 2: Klik op Webinars en klik op Nieuw Webinar!

Via Webinar Geek een nieuw webinar opzetten? Klik op Nieuw Webinar en start direct met het organiseren van een Webinar.

Stap 3: Kies of je een Live Webinar wilt doen; een Automated Webinar wilt doen of je Webinar "on demand" beschikbaar wilt maken! 

Mijn advies is om altijd live te starten en het automatisch opgenomen Webinar terug te kijken en later automated of on demand beschikbaar te stellen! 

Zoals je rechtsonder op de afbeelding ziet staat er altijd een Live Chatbox met de klantenservice open. Mijn ervaring is dat er binnen enkele minuten iemand reageert wanneer jij vragen hebt! 

Via Webinar Geek een Webinar Organiseren is in enkele uren gebeurt als jij weet hoe het programma werkt! Wanneer ga jij aan de slag met WebinarGeek voor live of automated webinars?

Stap 4: Vul de onderstaande gegevens in over jouw Webinar! Je kunt deze gegevens altijd nog wijzigen als er iets verandert...

WebinarGeek webinar organiseren? Hou er rekening mee dat je een aantal gegevens in moet vullen die je later altijd nog kunt wijzigen!

Stap 5: Vul de onderstaande pagina pas de landingspagina aan zoals jij wilt. 

Op de onderstaande foto is te zien hoe het Webinar er momenteel uit ziet. De komende fases die doorlopen moeten worden zie je in de blauwe balk bovenin EN de balk die daar onder staat. Je wordt in chronologische volgorde door deze programma's heen geleid door Webinar Geek en kunt tussendoor opslaan als het je even te veel wordt... ;-) 

Het werkt heel erg simpel en als je over het onderstaande scherm heen scrollt kun je direct de vlakken aanpassen die jij wel of niet wilt toevoegen aan je landingspagina. Je kunt de kleuren volledig aanpassen in jouw eigen huisstijl en er ook foto's bij zetten. Ben jij niet blij met hoe het standaard inschrijfformulier van jouw Webinar er uit ziet? Dan kun jij eventueel ook een eigen landingspagina op je website maken en het inschrijfformulier via de Zapier software tool koppelen.

Wil jij via Webinar Geek een webinar organiseren? Doorloop dan deze stappen om jouw webinar aan te passen naar jouw eigen behoefte!

Stap 6: Na op de vorige pagina het uiterlijk van jouw Webinar te hebben aangepast, vul je nu de gewenste velden op jouw inschrijfformulier in! 

Via simpele knoppen kun je velden toevoegen, maar let er wel op dat je het relevant houdt. Het is prima om een e-mail adres te vragen, maar mensen schrikken af als je hun hele gegevens wilt hebben. Je wilt een Webinar zo laagdrempelig mogelijk houden, dus vraag geen telefoonnummers / adresgegevens etc.

Wil jij tips over het schrijven van goede, converterende teksten waarin jouw bezoeker zich herkent? Lees dan dit artikel over Copywriting en Storytelling! Wil jij meer leren over online marketing en strategieën om jouw Webinar winstgevender te maken? Bekijk dan mijn kennisbank over online marketing educatie; en hoe jij direct jouw vaardigheden kunt verbeteren!

Via WebinarGeek een Webinar Organiseren is erg handig. Je maakt via Drag & Drop mooie landingspagina's en kunt daarnaast ook aan andere systemen koppelen.

Stap 7: Vul nu de bedankpagina in! 

Op deze pagina komen jouw bezoekers terecht wanneer ze inschrijven voor jouw Webinar. Het is aan te raden om hier nog wat extra informatie op te zetten en jouw bezoeker welkom te heten. Wat kunnen ze verwachten van jouw Webinar? Waar ga jij ze mee helpen als organisator? En naar welk einddoel werk je toe?

Wil jij via Webinar Geek een Webinar Organiseren? Lees hier de handleiding!

Op de onderstaande pagina zie je hoe het edit proces van de bedankpagina er uit ziet om pagina's binnen Webinar Geek's webinar software te veranderen! Je kunt op de vlakken in de voorbeeldpagina klikken, maar ook in de lijst met tekstvlakken aan de linkerkant.

Wil jij via Webinar Geek een webinar organiseren? Doorloop dan deze stappen om jouw webinar aan te passen naar jouw eigen behoefte!

Stap 8: Via deze stap (de Embed button) kun jij een formulier vormgeven en op je eigen website zetten. 

Jawel, want naast dat jij je Webinar via de WebinarGeek pagina kunt promoten / inloggen, kun jij ook een speciale landingspagina maken voor je Webinar en die op je website publiceren. 

Een tip voor meer bezoekers: Ben jij bang dat jouw website niet mooi genoeg is om dit vorm te geven, bijvoorbeeld doordat je een Wordpress website hebt en niet zo technisch bent? 

Dan is het een idee om met een extern systeem volledig mobiel geoptimaliseerde landingspagina te maken met een landingspagina bouwer zoals Phoenix Website Software of Leadpages. Voor enkele tientjes per maand bouw jij hier sterk converterende opt-in pagina's mee die ogen alsof je een website hebt die duizenden euro's per jaar kost!

Wil jij deze software 14 dagen gratis testen? Dat kan via deze link (Phoenix) en deze link (Leadpages).

Aanmelden voor een Webinar Geek Webinar? Je kunt het doen via een Embed Formulier op je eigen website of door het te verspreiden via je mailinglijst!

Stap 9: Wil jij een betaald Webinar geven of Integraties toevoegen zoals een E-Mail marketing provider?

Met Webinar Geek Integraties kun jij jouw E-Mail marketing provider koppelen of betaalde webinars geven. Dit is handig omdat je hiermee alles kunt automatiseren!

Met Webinar Geek Integraties kun jij jouw E-Mail marketing provider koppelen of betaalde webinars geven. Dit is handig omdat je hiermee alles kunt automatiseren!

Stap 10: Dit zijn de laatste instellingen voor het registratieproces! Zoals je ziet kun je hier schaarste toevoegen en eventueel een wachtwoord toevoegen.

Wil jij via Webinar Geek een online presentatie geven? Meldt je dan aan voor WebinarGeek en ga direct aan de slag met online presenteren!

Stap 11: Klik door naar Webinar in de blauwe balk. We gaan nu het technische proces achter "het Webinar" opzetten... 

In deze omgeving van Webinar Geek voeg je onder andere je presentatie; aftelpagina; chatinstellingen; salespagina en externe content zoals Youtube / Vimeo video's toe. 

Kijk goed welk account je nodig hebt wanneer jij Webinars gaat organiseren. Sommige features zitten alleen in de duurdere accounts, zoals het automatiseren van Webinars en geautomatiseerde Chatgesprekken.

Wil jij een Webinar Geek Webinar Volgen? Dat kan handig door je in te schrijven via E-mail. WIl jij mensen JOUW webinar laten volgen? Dan kun je het beste een account nemen!

Stap 12: Maak een aftelpagina zodat jouw cursisten / klanten kunnen zien wanneer het Webinar begint!

Op de WEbinargeek aftelpagina kun jij een timer zetten die afloopt tot het moment dat jouw webinar begint.

Stap 13: Voeg de presentatie toe! 

Via Webinargeek een presentatie toevoegen kan via verschillende bronnen. Je kunt bijvoorbeeld een Powerpoint presentatie toevoegen of met losse foto's werken. Ook kun je tijdens de presentatie je scherm delen!

Via Webinargeek een presentatie toevoegen kan via verschillende bronnen. Je kunt bijvoorbeeld een Powerpoint presentatie toevoegen of met losse foto's werken. Ook kun je tijdens de presentatie je scherm delen!

Stap 14: Vul in hoe je de openbare chatbox wilt organiseren! (Tip: je kunt met externe moderatoren werken!)

Via de WebinarGeek Chat Instellingen kun jij met meerdere moderators werken. Hierdoor hou jij overzicht en kun je cursisten / klanten perfect laten helpen terwijl jij als presentator je handen vrij hebt om je presentatie te geven!

Via de WebinarGeek Chat Instellingen kun jij met meerdere moderators werken. Hierdoor hou jij overzicht en kun je cursisten / klanten perfect laten helpen terwijl jij als presentator je handen vrij hebt om je presentatie te geven!

Stap 15: Stuur mensen door naar een bedankpagina / salespagina via Webinar Geek OF een externe pagina. 

Je kunt mensen na het Webinar doorsturen naar een bedankpagina met informatie; een salespagina met conversie triggers via Webinar Geek OF een externe pagina via jouw website. 

Een tip voor meer conversie: Ben jij bang dat jouw website niet mooi genoeg is om dit vorm te geven, bijvoorbeeld doordat je een Wordpress website hebt en niet zo technisch bent? 

Dan is het een idee om met een extern systeem volledig mobiel geoptimaliseerde landingspagina te maken met een landingspagina bouwer zoals Phoenix Software of Leadpages. Voor enkele tientjes per maand bouw jij hier sterk converterende opt-in pagina's mee die ogen alsof je een website hebt die duizenden euro's per jaar kost!

Een webinargeek salespagina toevoegen aan jouw presentatie kan via het kopje salespagina. Hier kun je doorverwijzen naar een pagina in WebinarGeek of een externe pagina.

Stap 16: Maak een Evaluatie formulier waarin je jouw cursisten / klanten om hun mening vraagt!

Hebben ze gekregen waarvoor ze ingeschreven hebben? Zouden ze graag andere informatie ontvangen hebben? Wat vinden ze van je aanbod? 

Gebruik deze feature om marktonderzoek te doen en te kijken hoe je in de toekomst jouw werkwijze kunt optimaliseren naar een betere conversie! Ben jij niet bekend met het begrip conversie optimalisatie? Lees dan mijn artikel over dit SUPER belangrijke onderwerp! 

Met het WebinarGeek evaluatie formulier kun jij jouw cursisten / klanten om hun mening vragen! Zo optimaliseer jij constant jouw Webinars en jouw aanbod!

Gefeliciteerd! Dit waren de laatste instellingen voor de tab "Webinar". Geen zorgen, dit was de meest tijdrovende klus en de andere categorieën gaan stukken sneller!

Stap 17: Wil jij interacties toevoegen aan jouw Webinar? 

Dan gaan we die hier instellen! Je kunt verschillende zaken toevoegen zoals: 

  • een Call to Action

  • een Poll

  • een Quiz

  • Meer informatie

De interactie die jij kiest kun jij onder de video zetten en automatisch instellen op een bepaald moment; of handmatig activeren.

Dit is nogal een uitgebreide stap met meerdere mogelijkheden. Ik stuur je daarom even een video van WebinarGeek zodat jij direct kunt starten!



Stap 18: Ga aan de slag met geautomatiseerde E-mails vanuit WebinarGeek.

Webinar Geek heeft haar eigen E-mail marketing systeem waarmee jij meerdere bevestigingsmails; herinneringsmails en follow-up mails kunt verzenden naar jouw doelgroep.

Webinar Geek heeft haar eigen E-mail marketing systeem waarmee jij meerdere herinneringsmails; follow-up mails kunt verzenden naar jouw doelgroep. Gebruik jij het al?

Op de onderstaande afbeelding zie je hoe de E-mail marketing software van Webinar Geek er uit ziet! 

In Webinar Geek zit ook e-mail marketing software waarmee je jouw doelgroep direct e-mails kunt sturen. Zo ziet het design er uit.


Stap 19: Publiceer jouw Webinar zodat je kunt starten met testen en uitnodigingen versturen!

Je moet alleen je Webinar nog publiceren via Webinar Geek en dan kun je starten met testen en presenteren. 

Je hebt nu in nog geen 20 stappen jouw volledige Webinar opgebouwd en bent klaar om deze zo vaak als jij wilt te doen! 

Veel ondernemers die een enkel programma verkopen doen soms wel tientallen of honderden keren hetzelfde Webinar en worden er steeds beter in. 

En heb jij je perfecte Webinar staan? Dan kun je hem automatisch en "on demand" afspelen, zodat jij niet meer aanwezig hoeft te zijn om te presenteren. 

Dit kan voor jou ook werkelijkheid worden. En ik wens je dan ook veel succes met jouw Webinars!

Je moet alleen je WebinarGeek webinar nog publiceren en dan kun je starten met testen en presenteren. Je hebt nu in nog geen 20 stappen jouw volledige webinar opgebouwd! Veel succes!

Dit was mijn virtuele rondleiding en stappenplan van de Webinar Geek software! 

Hopelijk heb je er veel aan gehad en ben je enthousiast om deze software voor jouw bedrijf in te gaan zetten om online presentaties te kunnen geven.

Of zullen we eerst nog even naar de prijzen kijken? Die ruim ONDER het marktconform liggen als een van de goedkoopste Webinar Software Providers van Europa?

Klaar om naar de prijs van de verschillende abonnementen te gaan kijken? :-)

De WebinarGeek kosten, prijzen en abonnementen zijn een van de goedkoopste van de Webinar Software Markt. Op deze afbeelding zie je alle prijzen, kosten en abonnementen die mogelijk zijn.Dit zijn de kosten van WebinarGeek abonnementen. Check direct via deze link of je momenteel als nieuwe starter recht hebt op een introductiebonus!!

Wat zijn de kosten abonnement (account) van Webinar Geek? 

Ik krijg regelmatig de vraag wat een Webinar kost, dus wat kost een Webinar nu eigenlijk? Om Webinars te organiseren betaal je de vaste kosten van het Webinar account.

Een Webinar heeft vaste abonnementskosten wanneer je dit zelf doet. Wanneer je Webinars uitbesteedt moet je rekening houden dat je de partner ook nog moet betalen. 

Gelukkig is een Webinar makkelijk en snel op te zetten, waardoor je eigenlijk niet met een partner hoeft te werken. 

Je kunt de kosten van een Webinar dan ook zien als vaste kosten, die je uit kunt smeren over het aantal Webinars dat je doet. 

Hou er rekening mee dat bij software providers zoals Webinars, E-mail marketing providers en andere abonnementen vaak een groot financieel voordeel gegeven wordt wanneer je jaarlijks betaald in plaats van maandelijks. Dit geldt ook bij WebinarGeek. 

Op de onderstaande afbeelding zie je een overzicht van de Webinar Geek abonnementskosten in Mei 2021. 

WebinarGeek Prijzen, Kosten en Abonnementen zijn de goedkoopste van de online webinar markt. Op deze afbeelding zie je de precieze kosten van Add-On abonnementen voor WebinarGeek!Op deze afbeelding zie je de Add-On abonnementen van de WebinarGeek Webinar Software!

Wat zijn de verschillen tussen de beschikbare abonnementen van Webinar Geek? 

Zoals je in de bovenstaande afbeelding ziet, zijn er een aantal verschillen tussen de verschillende abonnementen die jij als online ondernemer kunt nemen. 

De belangrijkste verschillen zitten in het aantal presentatoren (2 basispakket / 4 premium pakket), het aantal kijkers (25 basis pakket / 2000 premium pakket) en of jij maandelijks of jaarlijks betaald. Maandelijks is altijd duurder bij software pakketen. Ook het aantal uren dat jij op wilt nemen speelt een rol (max 2 uur basispakket / max 8 uur premium pakket.. 

Maar het belangrijkste dat naar mijn mening bij het Premium pakket is ingebouwd, is de mogelijkheid om Branding (oftewel merkwaarde) toe te voegen aan jouw Webinar kanaal. Ook de opnamekwaliteit (HD) benoem ik onder de noemer van branding, omdat je de beste kwaliteit wilt voor je potentiele klanten. 

Uiteraard kun je met 25 bezoekers nogal weinig capaciteit draaien, dus de meeste serieuze ondernemers zullen snel door de premium versie heen moeten. Mijn advies is dan ook om direct met het premium pakket te starten, zodat jij direct kunt oefenen en wennen aan de premium features. 

Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet, krijg je ook een welkom bonus wanneer je direct voor een jaar registreert op het moment dat je jouw account verlengt. Dit is uiteindelijk ook de beste keuze (financieel gezien). Kortom: starten met een jaar abonnement is voor alle ondernemers en organisaties de meest interessante optie. Daarom raad ik organisaties aan om met de Premium versie aan de slag te gaan voor minimaal 1 jaar. 

Via welke promotiekanalen kun je jouw Webinar Geek presentatie promoten? 

In principe kun je jouw Webinars promoten via allerlei verschillende online media kanalen. Je hoeft alleen maar een linkje te delen, dus in principe kun je er ieder social media kanaal, je e-mail marketing provider, je website en je telefooncontacten via Whatsapp en SMS voor benaderen. 

Daarnaast kun je ook adverteren via het internet, bijvoorbeeld via Facebook, Instagram en Linked-In. Dit kunnen ontzettend krachtige, effectieve tools zijn die de investering meer dan waard zijn. Een voorwaarde is wel dat jij ook iets te verkopen hebt uiteraard.

Wil jij precies weten via welke kanalen jouw bezoekers bij jouw Webinars terecht komen? Lees dan mijn artikel over Bitly Link Management eens, waarin ik uitleg hoe je links kunt tracken en analyseren!

Bestaat er ook gratis variant van Webinar Geek? 

Ik ben nooit gratis Webinar software tegengekomen. Mijn ervaring met gratis tools is dat ze meestal niet betrouwbaar zijn. Er zit namelijk geen verdienmodel achter, wat de continuïteit van het bedrijf ernstig bedreigt. Daarom kies ik er in de basis altijd voor om wat geld te investeren in sterke tools, waardoor ik zeker weet dat ik er ook voor lange tijd gebruik van kan maken. 

Weet jij een gratis Webinar tool die betrouwbaar is en fijn werkt? Gebruik de opmerkingen onder dit bericht om me te tippen en ik ga er direct onderzoek naar doen! 

Wat zijn de belangrijkste concurrenten van Webinar Geek?

Er valt vanalles te zeggen over Webinar Software, maar voor beginners is Webinar Geek voorlopig de meest laagdrempelige partner is op financieel gebied!

  • Demio;

  • WebinarJam;

  • GoToWebinar;

  • Getresponse voor een All in One business oplossing;

  • Clickfunnels voor een All In One business oplossing;

De meeste van deze partners zijn een stuk duurder, behalve Getresponse, maar ik heb meerdere keren begrepen dat deze software niet zo lekker converteert. Het geeft je overigens WEL de mogelijkheid om alles automatisch vanaf 1 platform te doen, wat bij WebinarGeek niet kan! 


Wil jij nog meer gedetailleerde informatie over Webinar Geek? 

Wellicht ben jij op zoek naar NOG meer informatie om te starten met jouw eigen Webinars. Is dit het geval? Dan zou je de onderstaande bronnen kunnen checken die antwoord geven op overige vragen. Bekijk ook de Frequent Asked Questions (FAQ) eens op de website van Webinar Geek!

  • Webinar Geek Instagram;

  • Webinar Geek Youtube kanaal;

  • Webinar Geek Facebook pagina;

  • De Webinar Geek Academy / Learning Center (met video's / blogs / EN uiteraard Webinars);

  • Webinar Geek runt ook een eigen mailinglijst, waarin ze mensen opleiden om goede Webinars te (leren) geven!

Via het WebinarGeek Youtube Account leer jij meer over het geven van online webinars, bijvoorbeeld om verkopen te doen. De materialen van Webinar Geek zijn de beste op de Nederlandse markt!Bekijk het Youtube kanaal en de andere social media kanalen van WebinarGeek om goed geïnformeerd te worden over werken met Webinars.

Wil jij de software van Webinar Geek 14 dagen gratis testen?

Ik ben van mening dat Webinar Geek met kop en schouders uitsteekt boven de concurrentie. Aangezien het ook de enige Nederlandse aanbieder is, is dit niet zo moeilijk. Dit geeft ze een grote voorsprong op gebied van internationale concurrentie. Je ziet ook dat Webinar Geek een van de goedkoopste opties is, want sommige concurrenten zijn wel 4x zo duur. 

Ben jij na het lezen van deze review overtuigd geraakt over de waarde van Webinars en de kracht van Webinar Geek als aanbieder? Dan nodig ik je van harte uit om een proef-account aan te maken en de stappen uit mijn artikel zelf toe te passen. Je hebt 14 dagen de tijd om te beslissen of het iets voor je is en mijn ervaring leert dat je binnen twee uurtjes jouw eerste Webinar kunt organiseren! 

Gaat dit te snel voor je? En ben jij op zoek naar meer inspiratie op gebied van online marketing zoals bijvoorbeeld hoe jij jouw online business kunt groeien via succesvolle Webinars? Dan is het wellicht verstandig om je te omringen met meer ondernemers die met soortgelijke onderwerpen bezig zijn. Zelf ben ik lid van IMU Plus, de online marketing community van de Internet Marketing Unie (IMU). 

In deze community; waar je op basis van online ondernemerschap nieuwe mensen leert kennen; geeft je de mogelijkheid om te sparren met online ondernemers. Wanneer jij lid wordt krijg jij ook toegang tot wekelijkse expert-livesessies EN alle cursussen over online ondernemen die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren (online ondernemers EN coaching experts). 

WebinarGeek Gratis Testen is mogelijk voor 14 dagen. Je kunt alle premium features gebruiken wanneer je besluit deze software 14 dagen gratis te testen.

Wil jij hulp bij Webinars? 

Neem contact met me op om te kijken of ik of een van mijn partners iets voor je kunnen doen! Persoonlijk ken ik meerdere bedrijven die ontzettend bedreven zijn in het uitvoeren van Webinars en iedere productlancering kunnen laten exploderen. Als startende online ondernemer vind ik Webinars dan ook een belangrijke kans om de komende jaren te benutten in mijn online marketing strategie voor OnlineToekomst.nl.

Dus ben jij een online coach / online ondernemer die graag wil weten hoe jij via Webinars jouw bedrijf kunt automatiseren en innoveren? Laat het me vooral horen en ik denk graag met je mee! 

Met de WebinarGeek Online VIdeo Training kun jij in korte tijd aan de slag zijn met jouw eigen webinar. De software van WebinarGeek maakt het super makkelijk om te starten met webinars!Via deze online video training kun jij gratis starten met het testen van jouw eerste Webinars.

Veel succes met Webinar Geek! Wil je mij laten weten of dit artikel over het organiseren van Webinars nuttig voor je was? 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen