cursus zoekmachine optimalisatie

Deze Cursus Zoekmachine Optimalisatie laat jouw artikelen snel hoger ranken!

Wil jij Zoekmachine Optimalisatie Leren om jouw content beter vindbaar te maken in Google? Dan is de Cursus Zoekmachine Optimalisatie die ik promoot in dit artikel een slimme keuze voor jou! Je leert in deze zoekmachine optimalisatie training als een expert SEO teksten schrijven en ontdekt waar jouw website aan moet voldoen om voorrang te krijgen in de zoekmachine van Google.


Wat kun je verwachten van dit artikel over een Cursus Zoekmachine Optimalisatie?

Onlangs volgde ik een Cursus Zoekmachine Optimalisatie die er voor moest zorgen dat ik beter ga scoren op gebied van hoger ranken in Google. Via dit artikel zal ik een aantal zaken rondom Zoekmachine Optimalisatie beschrijven, maar dit is een uitgebreid proces wat je op de juiste volgorde moet leren en volgen. SEO leren is dan ook een proces wat je jaren moet blijven bestuderen en optimaliseren.

Zelf heb ik in het verleden een top videocursus over SEO gevolgd en ben lid geworden van de online marketing membership community waarin ik ben gestart met het verbeteren van mijn online marketing strategie!

Deze cursus behoort tot de beste online marketing academies van dit moment in Nederland! Via dit artikel laat ik je zien wat je kunt verwachten van deze online cursus die gebaseerd is op een super complete, tijdloze video training van 12 verschillende modules en 69 lessen! 

In deze cursus zoekmachine optimalisatie ga je aan de slag om jouw Google Resultaten te verbeteren...

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Laten we eerst kijken naar de basis van Zoekmachine Optimalisatie en waarom het zo belangrijk is om te leren toepassen in jouw artikelen en blogs... De betekenis van Zoekmachine Optimalisatie is groot voor online marketeers die aan hun online imperium bouwen en richten op zo veel mogelijk gratis bezoekers uit Google. Want wanneer GRATIS bezoekers iets KOPEN op jouw website, heb jij GRATIS omzet!

Om deze reden is zoekmachine optimalisatie leren zo populair bij online ondernemers. Het is dan ook aan te raden om het zo snel mogelijk te leren. Je kunt dat doen door boeken te lezen, maar ook via een cursus zoekmachine optimalisatie. Dit kan via online of offline zoekmachine optimalisatie trainingen.

Hierbij geef ik je via deze video vast een aantal tips via mijn favoriete cursus over zoekmachine optimalisatie. 


Wat is Zoekmachine Optimalisatie? Wanneer jij een zoekmachine optimalisatie cursus volgt leer jij precies welke aspecten een rol spelen!Wil jij een goede start maken in Zoekmachine Optimalisatie en Conversie optimalisatie? Lees dan zeker dit boek!


Hoe kun je het beste om gaan met het leren van Zoekmachine Optimalisatie? 

 1.  De eerste stap moet zijn om de basis van zoekmachine optimalisatie te leren, zodat je begrijpt wat de punten zijn waar je rekening mee moet houden. Je hebt bijvoorbeeld 3 hoofdcategorieën, namelijk Technische Factoren; On-Page Factoren (die op jouw website liggen en makkelijker te beïnvloeden zijn) en Off-Page Factoren (die buiten jouw website liggen en moeilijker te beïnvloeden zijn).

 2.  Je zult zien dat er al elementen verwerkt zitten in de opbouw van jouw website, dus begin met zoekmachine optimalisatie leren VOORDAT je begint met bouwen. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat je je website opnieuw moet maken OF voor de rest van de toekomst fouten in je website structuur hebt zitten. In de zoekmachine optimalisatie cursus besteden ze hier uitgebreid aandacht aan!

 3.  Leer ook je artikelen opbouwen op basis van zoekmachine onderzoek en ranking tools. Via deze tools kun jij precies zien waar veel op gezocht is. Je leert hoe mensen zoekmachines gebruiken en wat ze willen weten. Je leert het beste antwoord geven op vragen van klanten en het extra zetje geven waardoor ze kopen!

 4.  Zoekmachine optimalisatie Leren helpt ook uitgebreid onderzoek doen naar concurrerende websites die beter scoren op jouw zoekwoorden in de zoekmachine. Er zijn tools die precies laten zien welke artikelen van jouw concurrenten goed scoren en wat jij toe moet voegen aan jouw website om daar een aantal maandelijkse bezoekers van te "stelen".

 5.  Doe regelmatig via Ubersuggest of Google Search Console een website ranking check, waarbij je de Google Ranking laat Meten en via de statistieken kunt zien waar je de Google Ranking kunt verbeteren. Meten is weten en je zult zien dat je na enkele maanden produceren via een SEO check al snel een beeld gaat krijgen van SEO mogelijkheden.

 6.  Blijf (nieuwe) content bouwen, (oude) content verbeteren en promoten. Via concurrentie analyses en tools kun je ook je concurrentie in de gaten houden en op basis van professionele analyses proberen bezoekers te stelen!

 7.  Klaar met produceren? Gebruik een SEO Checklist / SEO handleiding om je artikel nog eens na te lopen op de belangrijkste punten. Na 10 artikelen kun je dit dromen!

  Hou er rekening mee dat SEO niet perfect hoeft te zijn. Zoekwoorden worden (via Google Search Console / Ubersuggest) altijd opgepikt in de zoekmachine en de resultaten hiervan kun jij als online ondernemer makkelijk terugvinden. En zelfs als jij in het begin fouten maakt, zijn deze in de toekomst nog te repareren.

  Start daarom in de basis met het maken van een brede planning met artikel onderwerpen en bouw daar zo snel mogelijk de basis van. Zorg dat hier de belangrijkste zoekwoorden in vertegenwoordigd zijn en neem daarna de tijd om alles extra te optimaliseren.

In de onderstaande video laat ik jou zien hoe ik zelf zoekmachine optimalisatie toepas om op lange termijn meer bezoekers uit Google te krijgen! 

Dit is echter maar een schijntje van wat er komt kijken bij zoekmachine optimalisatie en dit is NIET alles wat jij over SEO moet leren.


Een Cursus Zoekmachine Optimalisatie is een Lange Termijn Strategie.

Zoekmachine Optimalisatie is echt een lange termijn strategie en jij moet ook nadenken over een SEA Strategie op basis van betaalde advertenties. Want waar het bij Zoekmachine Optimalisatie soms wel 6 maanden kan duren voordat artikelen optimaal presteren kun jij met "gekochte bezoekers" binnen enkele uren of dagen jouw eerste klanten bereiken. Wel kun jij jouw SEO altijd blijven verbeteren na verloop van tijd.

Werken aan jouw Zoekmachine Optimalisatie doe je wanneer je als online ondernemer content wilt creëren op basis van de behoefte van leads / potentiële klanten, rekening houdend met de eisen van de Google Zoekmachine. Je bouwt je content zodat die ook gevonden wordt door jouw klant, en om dit te bereiken ga jij onderzoek doen naar de zoektermen waarop (de meeste) potentiële klanten op zoek gaan naar informatie over jouw product of dienst.

Dit noemen ze zoekmachine marketing en je leert het in deze Cursus Zoekmachine optimalisatie. Door de letterlijke zoektermen op jouw website te zetten zal jouw content beter gevonden worden omdat Google inziet dat jouw website goede resultaten toont voor wat jouw potentiële klant gezocht heeft in de zoekmachine.

Door goede Teksten voor Google te schrijven gaan jouw artikelen op lange termijn hoger scoren in Google en zal jouw website beter gaan ranken dan jouw concurrenten die meedingen om dezelfde zoekwoorden. Het is allemaal een concurrentie spelletje en een analyse van waar de snelste winst te behalen valt. Maar dan moet jij natuurlijk wel weten wat er in deze teksten moet staan en hoe je deze teksten moet bouwen!

De Onderstaande Zoekmachine Optimalisatie Cursus geeft hier een antwoord op... ;-)


Is het leren van Zoekmachine Optimalisatie Trendgevoelig? 

Het leren van SEO is een vaardigheid waar jij (veel) tijd in kunt investeren. De basis is al lang hetzelfde en zal ook nog heel lang blijven bestaan. En hoewel er regelmatig algoritme veranderingen worden doorgevoerd is SEO de meest stabiele manier om op lange termijn organisch te groeien.

SEO Trends is dus zeker Trendgevoelig, maar doordat Google veel betrouwbaarder is dan Facebook / Instagram / Youtube is dit veel minder dan bij social media marketing. Daarnaast is het zo dat wanneer jij investeert in SEO jij elke dag groeit; waardoor jij op lange termijn waarde bouwt. Jij verliest je posities niet wanneer jij stopt met betalen voor advertentieruimte; en sterker nog: je bouwt twee bezoekersstromen die elkaar versterken.

Een voorbeeld van een Trend die tegenwoordig steeds belangrijker wordt is dat ondernemers en hun bedrijf lokaal gevonden worden door Lokale Seo. Hiermee vergroot je de kans dat je in jouw omgeving gevonden wordt wanneer mensen op jouw termen zoeken. Je concurreert dan minder met de gehele Nederlandse zoekmachine resultaten.


In deze cursus zoekmachine optimalisatie leer je hoe je content schrijft die hoog scoort in de zoekmachine!Een belangrijk punt van Zoekmachine Optimalisatie is dat jouw content snel en effectief laadt op allerlei formaten en platformen. Dit zijn technische factoren!


De belangrijkste Zoekmachine Optimalisatie Tips van 2021: 

 • SEO zoekmachine optimalisatie is niet alleen over teksten schrijven, maar draait ook om de technische factoren zoals snelheid; mobile responsive design en structuur. Google geeft de voorkeur aan websites die snel laden; nuttige informatie tonen; scoren op complete teksten met veel relevante zoekwoorden en die technisch gezien ook zichtbaar zijn op verschillende devices, zoals je ziet op de onderstaande afbeelding. Daarom is de webbouwer Phoenix van IMU zo populair voor SEO schrijvers!

 • Schrijf altijd met een heldere; vaste structuur (inleiding / middenstuk / conclusie); stel een doel vast en bereik dat zodat jouw bezoeker er echt iets aan heeft!

 • Lees de Online Marketing Tornado van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren om een goed beeld te krijgen van SEO en Content Marketing.

 • Doe goed zoekwoorden onderzoek via een zoekwoorden onderzoek tool zoals Ubersuggest; Semrush; Google Trends of AnswerThePublic. Via deze linkjes lees je mijn handleiding!

 • Richt altijd op Long Tail zoekwoorden in plaats van Shorttail Zoekwoorden. Je zult hierdoor sneller je Google ranking verbeteren en "parel" zoekwoorden vinden.

 • Tonny Loorbach spreekt in de modules regelmatig over "Monster-Artikelen". Hij geeft aan dat zijn artikel zo veel mogelijk relevante informatie moet bevatten en allerlei sub-onderwerpen bevat. Daardoor wordt hij in de zoekmachine ook volledig gevonden op alle “sub-onderwerpen” en termen. Deze artikelen zijn volledig geoptimaliseerd op relevante keywords MET potentie, en wanneer de keywords MEGA concurrentie gevoelig zijn, zul je door abnormale monsterartikelen te schrijven alsnog kunnen domineren in Google…Zelf investeren in een betere cursus zoekmachine optimalisatie?

Wil jij zelf een cursus zoekmachine optimalisatie doen zodat jij niet aan de slag hoeft met een SEO Specialist? Door te investeren in de beste kennis binnen Nederland  zul jij ZELF een SEO specialist worden en de touwtjes in eigen handen houden. Zo zal jij Hoger in Google gaan scoren en werken met SEO Tools om de juiste zoekwoorden te vinden en analyseren. Door kennis te maken met de Google Ranking Factoren kun jij je positie in de zoekmachine voor de lange termijn drastisch verbeteren!

Deze keuze kan je op lange termijn duizenden euro's per jaar besparen, als jij enkele maanden durft te verdiepen in dit onderwerp.

De cursus zoekmachine optimalisatie waar ik super goede ervaringen mee heb staat in de online marketing leeromgeving van IMU Plus, en je krijgt hier volledige toegang tot alle online marketing cursussen die in de afgelopen 10 jaar zijn uitgebracht door IMU. Zo krijg jij meer inzicht in de groeirichtingen die jij nodig hebt met je online business en kun jij zelf zoekmachine optimalisatie leren worden waarvan je altijd hebt gedacht dat je hem / haar in moest huren!

Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen