bol.com affiliate programma

bol.com Affiliate partner worden? | Hoe waardevol is het en hoe kun je geld verdienen als partner voor bol.com?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over affiliate marketing bij bol.com terecht gekomen bent. 


Zet jouw online verkeer om in omzet via het affiliate programma van bol.com! 

Wil jij Bol affiliate partner worden? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Dit artikel zit bomvol tips om jouw eigen bedrijf te starten en direct aan de slag te kunnen als bol affiliate! Daarvoor moet je helaas ook een eigen website maken, maar dat hoeft niet per definitie te betekenen dat jij ook jarenlang elke week 3x moet gaan bloggen! Ik raad het je aan, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een Wordpress website maken binnen een bepaald niche, daar vervolgens een aantal goed geschreven blog artikelen met foto's op te zetten en daarna een verzoek doen voor bol.com affiliate marketing. 

De kans is groot dat jij dan aangenomen zult worden als bol affiliate...

En op dat punt willen we komen, want het affiliate programma van bol is zeker een leuke toevoeging voor mensen die een doelgroep bereiken. Het kan werken als een "extra" voor mensen met bestaande kanalen; of op een complete onderneming. Dus het hoeft niet altijd heel veel werk te kosten!

Dat wil zeggen dat je geld kunt verdienen door producten te verkopen die voldoen aan deze regels

 1. Geen Verzendkosten OF Verzending;

 2. Geen Fysieke producten in handen;

 3. Geen Klantenservice uitvoeren;

 4. Geen Producten op de post doen;

 5. 24/7 "open" om bezoekers naar bol.com te leiden!

En het leuke is dat jij NA aanmelding van het bol.com affiliate programma niet meer perse afhankelijk bent van jouw website en SEO Strategie. Deze moet blijven bestaan, maar kan ook op andere manieren worden gedaan. Zo kun je de linkjes bijvoorbeeld gebruiken vanuit E-Mail Marketing Funnels; of vanuit Youtube. En vanuit Sociale Media en Google kun jij via betaalde advertenties mensen op jouw mailinglijst laten inschrijven.

Bekijk deze oude Video over Affiliate Marketing op Bol.Com door Jia Ruan!


Affiliate Marketing voor Bol IS en BLIJFT een prachtig verdienmodel! Als jij jezelf tenminste blijft verbeteren.

Om dat vanaf het begin te stimuleren wil ik je direct tippen op een boek dat ervoor gezorgd heeft dat mijn affiliate business is gegroeid; mijn content sterker is geworden; en dat mij heeft gemotiveerd om de contentkraan de komende maanden weer flink open te draaien, waardoor ook mijn voetafdruk en inkomstenverwachting via het Nederlandse Internet zal groeien. 

Het boek gaat over hoe jij met SEO of SOCIAL MEDIA strategie gratis bezoekers kunt krijgen naar jouw aanbiedingen EN hoe jij jouw websites / content kunt optimaliseren zodat meer mensen jouw aanbod kopen. Dit is zowel voor mensen met een Webshop; Affiliate Site of Dropshipping Business SUPER relevant! Dus: conversie optimalisatie, Zoekmachine Optimalisatie (SEO); Niche Communities Bouwen (bijvoorbeeld om klanten instructies te geven over jouw producten) EN verkeer naar jouw kanalen krijgen om daar producten te Promoten voor bijvoorbeeld bol.com. 

Dit Boek zou wel eens de best bestede €20,00 kunnen zijn als jij de belangrijkste online marketing strategieën op gebied van verkopen via het internet wilt masteren.

Deze Beste Online Marketing Boeken moet jij als (online) ondernemer gelezen hebben. Je kunt deze online marketing boeken direct bestellen via dit artikel!Benieuwd hoe jij de resultaten van jouw affiliate business kunt verbeteren? In dit boek en de bijbehorende cursus staat conversie optimalisatie centraal!

Eerst over het bol partnerprogramma: Wat kun je verwachten van bol.com?

Het bol.com affiliate programma zie ik als laaghangend fruit voor iedereen die een website   heeft en daar geld mee wil verdienen. Het is tegenwoordig een No-Brainer voor mensen om iets op bol.com te kopen, aangezien het een van de meest bekende websites van Nederland is. Hier kun jij een graantje van meepikken door een online marketing campagne te organiseren. 

Als jij goed je best doet, een nuttig product kiest dat ook mensen van jou willen kopen Wanneer jij een Ondernemende Houding hebt en doorzettingsvermogen kunt ontwikkelen om een website in een bepaald niche te bouwen kun jij geld verdienen via bol. Ook Zelf Discipline is de beste vriend van een slimme affiliate!

Ik geef in dit artikel antwoord op vragen zoals: wat kun je met het affiliate netwerk van bol.com? Hoe waardevol is het affiliate programma van bol.com? Waar kun je je aanmelden als affiliate partner voor bol.com? In deze affiliate review bekijken we het affiliate programma van bol.com en gaan in op hoe waardevol het is voor ondernemers die geld willen verdienen met bol.com. Ook gaan we een stukje in op de affiliate percentages van bol producten...

Bekijk de onderstaande video waarin ik uitgebreid mijn visie deel over het affiliate partnerprogramma van bol.com!

het bol.com partnerprogramma brengt jou in de gelegenheid om geld te verdienen via jouw website en affiliate marketing. Wil jij aan de slag? Lees dan direct dit stappenplan!Wil jij aan de slag als affiliate partner voor bol.com? Lees direct dit artikel met een uitgebreide handleiding!

Kun je Geld verdienen met het affiliate netwerk van bol.com?

Er zijn verschillende manieren om als ondernemer geld te verdienen met het partnerprogramma van bol.com. Zo zette online ondernemer Jia Ruan vroeger een ontzettend bekende online masterclass op over verkopen op bol.com die door tienduizenden online ondernemers werd gevolgd. En ook Joshua Kaats van de Dropship Academy leert zijn studenten strategieën om (meer) producten te verkopen via eigen webshops of bestaande platformen zoals bol...

Maar naast tweedehands verkopen en zakelijk verkopen (wat redelijk wat regelwerk met zich meebrengt), is er dus ook de mogelijkheid om affiliate marketing te doen voor bol.com. En dat is waar het interessanter wordt! Hier hoef je alleen maar met een bol.com affiliate link een match te leggen tussen een bezoeker op jouw website en een artikel op de website van bol.com. In ruil voor elke verkoop krijg jij een percentage van de omzet als affiliate commissie. 

Dit kan in het geval van bol.com oplopen tot ongeveer 10%. Er zijn ZEKER betere mogelijkheden, maar ook ZEKER slechtere!    

Lees ook dit artikel als jij vanaf 0 wilt beginnen met affiliate marketing! Ik raad je ook aan om het bovenstaande boek te kopen voor een totaaloverzicht in online marketing strategie! Ook via dit 

Bij Bol zijn een groot aantal partners aangesloten, en volgens de regels van bol.com werken ze samen met publishers met een website, blog of app hebben EN werken ze momenteel samen met meer dan 30.000 partners. Op mensen die via sociale media willen promoten zonder website zijn ze niet zo happig. Het risico zou voor bol.com te hoog zijn dat Jan en Alleman het niet zo nauw neemt met de regels en via sociale media vervelend gaat spammen.

En eerlijk is Eerlijk... Been There, Done That! Zeker in het begin wanneer je nog niks van affiliate marketing weet is het verleidelijk om linkjes te spammen in Facebook Groepen of op jouw account. Om er achter te komen dat je NOOIT iets verkoopt! Het grootste gedeelte van de tijd zal Facebook jouw linkje namelijk aan bijna niemand laten zien omdat gebruikers daar zelden op zitten te wachten.

Je moet dus eerst een strategie uitzoeken. Een Online Marketing Campagne voor een bepaalde doelgroep bijvoorbeeld, waar je e-mail adressen (leads) voor kunt gaan verzamelen via een landingspagina. Want wanneer jij bent goedgekeurd als bol affiliate kun jij meer dan 15 miljoen verschillende producten promoten op bol.com in een prijsrange van 0.50 cent tot bijna 10.000 euro. En aangezien het systeem dat ze gebouwd hebben ontzettend handig werkt, is het zonde om daar geen gebruik van te maken!

Via Bol.com kun je zonder risico jouw bereik opbouwen en producten van anderen promoten als affiliate...

Dat betekent dat je nog geen geld en tijd (risico) in eigen producten hoeft te steken. Dit zou in de toekomst wel mogelijk kunnen zijn en daarom is het altijd verstandig om e-mail adressen te verzamelen van de bezoekers op jouw website. In mijn artikel over Verschillen tussen affiliate Marketing of Dropshipping leer je ook hoe het Dropshippen / Verkopen via bol.com werkt. Wellicht kun je in de toekomst nog ooit een eigen merk gaan verkopen op bol.com met eigen producten aan de klantenkring die jij nu opbouwt. Op dat moment kun je meer winst maken.

In de onderstaande video zie jij een video over mijn bol.com affiliate ervaringen. Hierin vertel ik eigenlijk de onderstaande informatie en neem ik je mee in mijn scherm om wat dingen te laten zien.


Hoe zijn mijn ervaringen met het affiliate programma van bol.com?

Mijn persoonlijke ervaringen met het affiliate programma van bol.com zijn niet zo positief. Ik vind dat ze te moeilijk doen over de richtlijnen en voorwaarden voor affiliate websites. Van de ene kant is het goed dat ze streng controleren, maar aan de andere kant hoor ik (te) veel verhalen van affiliates die om vreemde redenen geweigerd zijn. 

Persoonlijk heb ik ook negatieve ervaringen met het afkeuren van affiliate commissies. Zo controleren ze sterk op verkopen die door familieleden worden gedaan. Je krijgt geen commissie wanneer ze hier achter komen en gaan volgens mij echt op zoek naar ip-adressen die bij jouw omgeving horen. Hoe dat zit weet ik niet precies, maar van mij zijn verschillende commissies van door huisgenoten gekochte producten afgekeurd. Persoonlijk heb ik zo'n sterke controle binnen affiliate marketing nog nooit meegemaakt.

Wel denk ik dat het netwerk mooie mogelijkheden te bieden heeft voor affiliates en een betrouwbare partner is waar mensen zonder twijfel durven kopen. Meer hierover schrijf ik in de volgende paragraaf. 

Hoe waardevol is producten promoten via het affiliate partnerprogramma van bol.com?

Persoonlijk heb ik een dubbel gevoel bij het affiliate netwerk van bol.com. Het affiliate partnerprogramma is qua voorwaarden een behoorlijk slecht programma, met een korte cookietermijn en onaantrekkelijke percentages. Doordat de marges laag zijn geven ze maximaal 8% affiliate commissie.

Toch zijn er enkele verzachtende factoren die veel goedmaken, waardoor ik TOCH redelijk positief tegenover het partnerprogramma sta. Hoewel het voor mij persoonlijk niet echt interessant is, denk ik dat het voor veel anderen wel makkelijk toegevoegd kan worden aan hun affiliate funnel. Bekijk hieronder een overzicht van voordelen en nadelen!

Voordelen van producten promoten via het affiliate partnerprogramma van bol.com.

 • Laaghangend Fruit met een hoge conversie. Mensen vertrouwen blindelings op bol.com als Nederlands grootste verkoopplatform. Ook de distributie is snel en foutloos!

 • Affiliate commissie geldt voor alle verkopen op het platform. Er staan meer dan 15 miljoen producten op bol.com! Dat wil zeggen dat er voor iedere niche en doelgroep relevante producten aangeboden worden.

 • Wanneer jij verkoopt vanuit een online cursus / online membership community krijg jij altijd jouw commissies! Probeer er daarom altijd voor te zorgen dat jij in een speciaal niche zit waarmee jij mensen echt met jouw bedrijf kunt helpen.

 • Grote kans op orderbumps oftewel "bijverkopen". Bol positioneert de kostprijs van producten namelijk rond "gratis verzenden" prijzen, zodat veel mensen op zoek gaan naar extra producten om over de ondergrens te komen.

 • Bol doet vaak kortingsacties en heeft een super slim systeem om bezoekers meerdere "matchende" producten aan te bieden. Ook dit is een manier om makkelijk extra geld te verdienen als affiliate.

 • Bol geeft inzicht in uitgebreide statistieken en cijfers. Ze hebben een ontzettend sterk en veelzijdig platform gebouwd voor hun partners.

Nadelen van producten promoten via het affiliate partnerprogramma van bol.com.

 • bol.com geeft lage commissies van maximaal 8% . Hierdoor heb je een ontzettend groot bereik nodig om flinke bedragen te verdienen.

 • bol.com geeft commissie over een korte affiliate cookie termijn van maximaal 5 dagen.

 • Strenge klantenservice. Het kan aan mij liggen, maar ik heb er geen goede ervaringen mee!

Wil jij jouw website verbeteren en leren hoe je jouw affiliate business kunt groeien richting meer traffic of eigen digitale producten? 

Is het slim om affiliate te worden van bol.com en producten te promoten? 

In principe is het bol.com netwerk een prima partner om affiliate marketing voor te doen, maar zie het als "bijverkopen" in plaats van een echte broodwinner. Op die manier kun je er echt een passief inkomen van maken door te verkopen op commissiebasis dat je kunt blijven stapelen voor lange termijn. Je kunt zeer zeker geld verdienen met het affiliate partnerprogramma van bol.com, maar dan moet je wel zorgen dat het op een centrale plek in je verkoopstrategie past! 

Vaak raad ik startende affiliates aan om bol.com producten in je geautomatiseerde marketingfunnel in te bouwen. Je kunt producten zoals boeken promoten en vanuit je mailinglijst een linkje naar je eigen website plaatsen. Op deze pagina zorg je voor een relevant artikel of een salespagina waarin je de link naar een product op bol doorverwijst.

Op deze manier kun je ook via sociale media je producten promoten, die wanneer je ze rechtstreeks plaatst door bol regelmatig worden afgekeurd (zie de volgende paragraaf)

Is het mogelijk om affiliate te worden van bol.com zonder website?

Volgens bol.com werken ze samen met publishers die een website, blog of app hebben EN werken ze momenteel samen met meer dan 30.000 partners. Persoonlijk is het mij nooit gelukt om een Youtube kanaal of een Instagram pagina te registreren als affiliate. Hier heb ik dan ook nooit commissies voor gekregen. 

Dit zal ik binnenkort nog eens proberen als ik goedgekeurd word voor het affiliate programma van bol.com. Als je hier omheen wilt werken moet je de bovenstaande paragraaf even aandachtig doorlezen. 


Op de onderstaande afbeelding zie je een melding van het bol affiliate netwerk. Hierin leggen ze uit hoe het zit met de social media voorwaarden voor affiliates.Een printscreen van de bol.com affiliate website over social media inzet als affiliate! 


Waar kun je je aanmelden als affiliate partner voor bol.com? 

Je kunt je via deze link inschrijven als affiliate voor bol.com! Wanneer je je website geregistreerd hebt zal het team van bol.com je website keuren. Hou er rekening mee dat ze behoorlijk streng kijken en alleen websites keuren die er goed uitzien. Veel aanvragen van startende affiliates worden dan ook afgewezen. Je hoeft niet te verwachten dat je een "under construction" website aan kunt melden voor bol.com, dus zorg dat je website af is voordat je probeert aan te melden.

BOL Affiliate Marketing is mogelijk wanneer je aanmeldt via de onderstaande link.Stap 1 aanmelden als BOL Affiliate: ga naar de footer en klik op het kopje "Affiliate Marketing".


Benieuwd naar bol.com affiliate ervaringen? Lees dan deze review over het affiliate programma van bol.comStap 2: aanmelden als bol.com affiliate: meld aan of log in! Hier registreer je jouw contactgegevens en website. 


als bol affiliate aanmelden kan door je website(s) te registreren op de website van bol.Stap 3: start met het aanmelden van jouw website(s) en bekijk zelf wat je allemaal kunt "tracken" in jouw affiliate omgeving.


bol affiliate worden kun je doen door promotiemateriaal te kiezen. Dat kan via tekstlinks of banners!Stap 4: Wanneer jij na enkele dagen handmatig geaccepteerd bent krijg je een melding om promotiemateriaal te kiezen en de affiliate sitebar aan te zetten. Daarmee kun je productlinks in je tekst verwerken OF banners op je website plaatsen. Tekstlinks kun je ook onder foto's zetten die je zelf op jouw website zet! 


het Promoten en verkopen van bol artikelen is nu mogelijk en je kunt geld verdienen als affiliate voor bol.comStap 5: Je ziet nu aan de rechterkant van het scherm dat de sitebar geactiveerd is en je ziet deze wanneer je ingelogd bent als affiliate bij elk product op de website staan. Als je daar op klikt kom je in het onderstaande scherm terecht.

bol producten promoten als affiliate is mogelijk wanneer je je website geregistreerd hebt als affiliate partner. Je kunt via de sitebar vervolgens producten toevoegen via tekstlinks of banners.Stap 6: Via de sitebar kun je vervolgens tekstlinkjes maken via de Genereer Link button. Je krijgt dan een persoonlijke link die jij op jouw website kunt plaatsen onder een stuk tekst OF een button! 

het bol.com partnerprogramma voor affiliate partners werkt alleen wanneer jij een goede website hebt die over een bepaald niche gaat. Wil je meer leren over affiliate marketing? Schrijf dan in voor mijn online business cursus!Stap 7: Je ziet nu dat je een vreemde, lelijke partnerlink van bol.com krijgt. Klik op deze afbeelding om naar een LINK SHORTENER / MINI URL generator te gaan om dat proces schoner te maken.


Bekijk mijn LINK Shortener handleiding via deze link om jouw bol affiliate links op te schonen! 

De linkjes die jij van bol.com krijgt zien er niet netjes uit en zijn altijd direct te herkennen als affiliate links. Daarom schoon ik ze altijd op via het systeem dat gelinkt is aan de bovenstaande foto. Hoe ik dit programma gebruik, kun jij lezen op mijn handleiding pagina over de Bitly Link Verkorter!

Wanneer jij Bitly Links gebruikt kun jij niet alleen je linkjes tot in detail volgen, maar zorg je er ook nog eens voor dat jouw bezoeker niet direct herkent waar ze naartoe worden gestuurd via een button of tekstlink.

Op zoek naar andere, soortgelijke netwerken als affiliate publisher? 

Ben jij op zoek naar andere netwerken als affiliate publisher? Onlangs schreef ik dit artikel over hoe je op zoek kunt gaan naar affiliate programma's die bij jouw doelgroep en niche markt passen. En voor de mensen die echt alles uit hun affiliate website willen halen schreef ik een artikel over producten en diensten met wederkerende commissies.

Een aantal soortgelijke netwerken waar jij voor aan kunt melden zijn Zalando, Coolblue, Amazon en Vakantieveilingen. Maar beter kun je aanmelden voor een programma zoals Tradetracker of Awin. Wanneer je klikt op de linkjes van Tradetracker of Awin kom je op een website waarop ik je een rondleiding geef door deze populaire, Nederlandse affiliate netwerken

Meer leren over het verbeteren van jouw affiliate marketing strategie?

Investeer in jezelf wanneer jij aan de slag wilt met online ondernemen! De belangrijkste aandachtspunten zijn SEO leren; adverteren via internet en Conversie Optimalisatie. Dit kan bijvoorbeeld door een van de beste online marketing boeken te lezen OF aan de slag te gaan met de beste online marketing cursus community van Nederland! Dit zijn goede startpunten om jezelf en jouw onderneming direct te verbeteren.

Lees hier meer over via mijn IMU Plus Review!


Reactie plaatsen