Affiliate Marketing Funnels

Wat is een (affiliate) marketing funnel? En met welke software maak je in 2021 de beste (affiliate) marketing funnel?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over het maken van een Affiliate Marketing Funnel terecht gekomen bent. 


Waarom zou je een affiliate marketing funnel maken?

Met welke software maak je in 2021 de beste (affiliate) marketing funnel? In dit artikel bespreek ik wat affiliate marketing funnels zijn en met welke software je zonder zorgen aan de slag kunt om jouw affiliate marketing business een vliegende start kunt geven! Een leuk detail is dat jij alle besproken software uit dit artikel 14 dagen gratis kunt testen om te bepalen of het voor jouw specifieke behoeften een goede partner is!!

Zorg dat je deze kans benut en kies voor een sterke online marketing funnel software! Dat is een van de investeringen waar jij als online (affiliate) marketeer zelden spijt van krijgt, tenzij je stopt met groeien en er op een of andere manier voor de lange termijn mee stopt. Je leest alles over affiliate marketing funnels in dit artikel! 


Wat is een (affiliate) marketing funnel? 

Met een marketing en sales funnel begeleid je jouw (potentiële) klant door jouw verkoop heen. Het is verstandig om dit proces zo goed mogelijk af te stemmen op basis van de behoefte van de klant. Hoe beter je dit in kunt schatten, hoe beter de klant zich op zijn gemak voelt en zich laat verleiden tot een of meerdere verkopen. Je kunt hierbij psychologische neuromarketingtechnieken gebruiken en moet ervoor zorgen dat je systemen technisch met elkaar samenwerken.

Op deze afbeelding zie je het AIDA model, dat vaak gebruikt wordt om een marketing funnel in te richten. Het model werkt op basis van gevoelens en emoties en je kunt er klanten mee verleiden tot aankopen.

Op de bovenstaande afbeelding zie je een marketing funnel. Je ziet dat het een "conversion funnel" genoemd wordt. Deze term komt van "conversie" af, wat "een doel bereiken" betekent. Jouw doel bij een marketing funnel is meestal verkopen, maar kan ook andere doelen hebben die niet direct op verkopen gefocust zijn zoals "merkbeleving creëren". Een marketing en sales funnel bevat meestal 4 fases, die door online marketeers ook wel het AIDA model worden genoemd. 

  • Attention (grijp de aandacht)

  • Interest (wek interesse op door te laten zien wie je bent, wat je doet en welk pijnpunt je op kunt lossen)

  • Desire (zorg dat je klant zich direct getriggered voelt om een aankoop bij je te doen)

  • Action (zorg dat je klant zonder afleiding en problemen de aankoop doet). Zorg eventueel ook voor een aftersales proces en vervolgaankopen.

Via het bovenstaande model kun je jouw marketing funnel inrichten en optimaliseren, bijvoorbeeld door splittesten uit te voeren en op basis van de statistieken te kijken wat het beste werkt. Door dit consistent te blijven toepassen zul jij steeds beter op de behoeften van jouw doelgroep in kunnen spelen en meer verkopen doen. 

Een affiliate marketing funnel is niks anders dan een marketing funnel waarmee jij jouw favoriete klant probeert te bereiken op basis van affiliate producten. 

In de onderstaande video legt Russell Brunson (Co-Owner van Clickfunnels) uit hoe hij extra sterke marketing en sales funnels bouwt om zo veel mogelijk bezoekers om te toveren naar klanten! 

Wat zijn de kenmerken van een goede marketing funnel? 

  • Een goede marketing funnel verbindt vloeiend meerdere software pakketten met elkaar, zonder dat de bezoeker daar iets van merkt. Je kunt hierbij denken aan tools zoals e-mail marketing providers, crm systemen, Webinar software, betaalsystemen, community software en affiliate netwerken.

  • Een goede marketing funnel speelt in op de pijnpunten van de klant en raakt daarbij emoties. Via sterke copywriting weet de klant direct dat hij een probleem heeft, zelfs al is dat probleem niet urgent, ook weet de klant precies waarmee jij dit probleem op kunt lossen.

  • Bij een goede marketing funnel voelt de klant zich niet belazerd, maar is blij dat jij als ondernemer zijn pijnpunt hebt weggenomen. Slaag je hier in? Dan kan deze klant wellicht in de toekomst meer vervolgaankopen bij je doen vanwege het vertrouwen. 

In de onderstaande video vertelt online ondernemer Mitchel van Duren tegen Tonny Loorbach van de Internet Marketing Unie hoe zijn perfecte marketing funnel er uitziet. Deze ondernemer heeft meerdere miljoenenbedrijven gebouwd via slimme funnels en zijn copywriting skills. 

Hoe test je uiteindelijk een online marketing funnel? 

In de onderstaande video legt Funnelkoning Russell Brunson van Clickfunnels uit waarom zijn online marketing funnels op lange termijn altijd scoren. Om een tipje van de sluier te geven: hij test zijn funnels uitgebreid wanneer hij ze lanceert. 

Bij het lanceren van een nieuwe funnel spendeert hij de eerste dag / dagen 1000$ aan Facebook advertenties om veel gegevens van de doelgroep te verkrijgen. Alle statistieken hiervan bekijkt hij om te bepalen of de funnel converteert zoals dat vooraf gepland was. Is dit niet het geval? Dan gaat hij de funnel optimaliseren om hem meer succesvol te maken. 

Gelukkig zijn goede funnels Evergreen, wat wil zeggen dat ze lange tijd relevant en actief blijven. Hierdoor is elke euro die jij in het testen van je funnels investeert een investering in de toekomst die dubbel en dwars af kan betalen. 


Hoe maak je een online marketing funnel?

Een marketing funnel kun je op verschillende manieren maken. Je hebt hier verschillende software pakketen voor die je als serieuze online ondernemer voorsprong kunnen geven op je concurrent. Ben jij in staat om sterke marketing funnels te bouwen via sterke Copywriting? Dan hoef jij nooit meer zonder werk te zitten! Dit is een van de best betaalde skills ter wereld en kun je op commissiebasis toepassen voor de grootste bedrijven. 

Het is volledig afhankelijk van de ervaring die jij hebt en het budget dat jij te besteden hebt, maar in de basis is het verstandig om te investeren in een krachtige tool, zodat jij op lange termijn kunt blijven optimaliseren, groeien en alles uit jouw verkoopproces kunt halen.

Persoonlijk ben ik dan ook een groot voorstander van professionele online business software tools. Deze kosten vaak een investering, maar kunnen zichzelf als je ze op de juiste manier gebruikt x10 terugverdienen.


Op deze afbeelding zie je een Sales Funnel. Wanneer jij je sales funnel als online ondernemer sterk inricht kun jij een super effectieve online business bouwen.

Software waarmee je geautomatiseerde marketing funnels zou kunnen maken zijn: 

  • Phoenix software van de Internet Marketing Unie (deze link bevat mijn volledige review)

  • Russell Brunson's Clickfunnels software (deze link bevat mijn volledige review)

  • Shopify (voornamelijk voor webshops) (deze link bevat mijn volledige review)

De bovenstaande software zijn in mijn optiek de beste opties om op een simpele manier met een sterk converterende marketing funnel software aan de slag te gaan. 

Wil jij een van deze software pakketten direct 14 dagen gratis testen?

Via de speciale link gekoppeld aan mijn Google account is het mogelijk om alle software pakketten in dit artikel 14 dagen gratis te testen. Je kunt de onderstaande linkjes gebruiken om je in te schrijven voor deze actie zodat jij direct aan de slag kunt. 

Is het niks voor jou? Dan ben jij niet alleen wijzer geworden, doordat je iets nieuws hebt geprobeerd om je situatie te verbeteren, maar kun je ook nog eens genieten van de (korte) opleidingstrajecten waar jij toegang toe krijgt. Zo kun je bij de Clickfunnels software bijvoorbeeld ook direct 14 dagen in de volledige online cursus leeromgeving. Wanneer je dit vantevoren goed plant kun jij alle cursussen in die tijd volgen en er notities van maken als je dat wilt. 

Schrijf je via de onderstaande links direct in voor een van de conversie verhogende marketing funnel software! 


Heel veel succes met het bekijken van de mogelijkheden! .

Het testen van deze tools zal in ieder geval een wereld voor je open maken en je nieuwsgierig maken naar wat er nog meer te ontdekken valt!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing Begrippen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen