Wederkerende commissies en tweederangs inkomsten

Online Geld Verdienen: richt op wederkerende commissies en tweederangs inkomsten via affiliate marketing!

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Wederkerende Commissies in Affiliate Marketing terecht gekomen bent. 


Waarom een artikel over Wederkerende Commissies in Affiliate Marketing?

Online geld verdienen via affiliate marketing is een vak apart. Daarom ben ik er groot fan van dat online ondernemers hun situatie en online business zo veel mogelijk proberen te optimaliseren voor lange termijn succes. Door via het internet te bouwen aan meerdere inkomstenbronnen zorg je dat je rond kunt komen TOT je echt succesvol wordt. En wanneer je dan doorbreekt, komt het succes van alle kanten. 

Een manier om jouw situatie te optimaliseren is door in de basis te richten op wederkerende commissies en Second Tier (tweederangs) inkomsten. Wat dit precies is, ga ik in dit artikel uitleggen. Het heeft voornamelijk te maken met de manier waarop je denkt (ambitieus) en de mate van investeringen die jij in jezelf en jouw online business wilt doen om alles zorgvuldig te leren positioneren en optimaliseren. Wat je kunt optimaliseren, is later makkelijker te schalen. Als jij keuzes maakt die je op lange termijn vooruit helpen, zullen de kansen op succes veel hoger zijn.

Je kunt op meerdere manieren investeren in jezelf en een geoptimaliseerde business. Een van de voorbeelden is om veel te studeren, boeken te lezen en Youtube video's te bekijken van online marketing professionals. Door jezelf te blijven ontwikkelen zul jij consistent betere en grotere resultaten neer kunnen zetten. Sommige durven nog verder te gaan door cursussen en royaal betaalde coaching trajecten te volgen. 

Deze vormen van optimalisatie zijn allemaal belangrijk, maar beschrijven nog steeds niet waar het in dit artikel om draait. In dit artikel draait het namelijk volledig op de (verborgen) verdienmodellen van de producten die jij kiest om met je online business te promoten. We gaan namelijk kijken hoe je op lange termijn het meeste kunt verdienen.

Een manier om te kijken hoe jij meer kunt verdienen is door op zoek te gaan naar wederkerende en tweederangs commissies.

Wederkerende commissies en tweederangs inkomsten zijn een prachtige manier om je online bedrijf te verbeteren voor lange termijn succes. Het proces waarop je dit bouwt lijkt een beetje op het schaakspel wat je op deze foto ziet..!Het proces om jouw online business te optimaliseren is een tijdloos schaakspel.

Via wederkerende en 2nd TIER commissies kun jij je online inkomsten via affiliate marketing verhogen.

Persoonlijk heb ik veel geld en tijd geïnvesteerd om precies uit te zoeken waar de hoogste marges in affiliate marketing zitten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk heel veel meer vertrouwen heb in mijn online marketing carrière dan voorheen. Dit komt volledig door mijn keuze om alleen op doelgroepen te richten die geld te besteden hebben EN bepaalde zaken nodig hebben voor hun online business. 

Daarom focus ik op producten en diensten die helpen om het bedrijf van mijn klant te verbeteren en daardoor geld mogen kosten. Dit zijn dure producten, maar ik weet ook dat mensen alleen in deze producten investeren wanneer ze dit voor de lange termijn willen implementeren in hun online business. Ik raad jou aan om voor soortgelijke "high ticket" affiliate programma te gaan! 

De wederkerende commissies die dit oplevert komen maandelijks binnen. Je kunt hierbij denken aan abonnementen of herhaalaankopen. Het Affiliate marketing verdienmodel geeft daar ontzettend veel kansen voor. Het geeft je de mogelijkheid om een schaalbare manier online geld te verdienen en bouwt daarmee aan een volledig passief inkomen. 

Hoe langer jij bezig blijft, hoe hoger jouw inkomen kan worden.


Kan iedereen starten met dergelijke affiliate marketing programma's? 

In principe wel, want je kunt blogs en video's namaken van anderen. Ik geloof dat dit ook echt gebeurt bij sommige van de concurrenten die ik volg. Persoonlijk maak ik er de gewoonte van om veel tijd en geld te investeren in mijn ervaring met deze tools die succes op internet verhogen. Dit is niet alleen voor mijn eigen ontwikkeling super sterk, maar zorgt er ook voor dat ik mensen die via mijn website contact opnemen ook kan adviseren over het gebruik van deze producten. 

Een laatste deals die ik ontwikkeld heb door mijn "high ticket" affiliate marketing, zijn de deals met een aantal grote online marketing bedrijven die experts zijn in de producten die ik affiliate. Wanneer ik klanten aandraag krijg ik voor de lange termijn een percentage van de jaaromzet. Dit gebruik ik als extra back-up om connecties via mijn website en social media kanalen te kunnen doorverwijzen als die kans zich voor doet. 

Dit zijn zaken die ik uit eigen initiatief heb moeten regelen. Dit komt niet vanzelf en eist investering in kennis en voorbereiding. En inzicht in waarde, want ik zie mezelf niet als een blogger, maar iemand die in de toekomst betrokken raakt bij grotere deals waar op lange termijn waarde mee gebouwd kan worden voor mijn netwerk.

Wat voor bedrijven bieden deze mogelijkheid?

Met name (online) bedrijven met digitale producten (software / online cursussen) begrijpen de kracht van affiliate marketing omdat ze weten dat hun business sneller groeit wanneer ze goede commissies geven. Ze zien hun klanten als ambassadeurs die anderen op kunnen leiden en investeren daar graag in omdat ze zelf een schaalbaar bedrijf hebben. 

Met andere woorden: ze hebben hoge winstmarges en het kost ze niet meer energie en geld om meer (digitale) abonnementen te verkopen. De kosten die gemaakt zijn om hun bedrijf te runnen veranderen niet wanneer ze meer producten verkopen, maar leveren wel meer omzet en winst op.

Wanneer werken dergelijke samenwerkingen? 

Ik zie dergelijke samenwerkingen alleen werken als je hier volledig op richt en hier voor de lange termijn in durft te investeren. Zoals gezegd is het een online business, niet zomaar een affiliate marketing website. Het moet echt iets te maken hebben met het niche waar jij in zit en je moet er ook klanten mee willen / kunnen helpen. Doe je dit en ben je er na verloop van tijd expert in geworden? Dan kun je de kans op commissies ontzettend verhogen! 

Bouw echt een bedrijf om deze producten heen en gebruik ook slimme online marketing strategieën zoals zoekmachine optimalisatie en online advertenties om beter gevonden te worden. Je kunt in affiliate netwerken gaan zoeken naar dergelijke samenwerkingen, maar kunt ook op de websites van bedrijven kijken of ze een affiliate programma hebben. Ben jij echt overtuigd van het product van een bedrijf dat jij zou willen promoten dat GEEN affiliate programma heeft? Benader het bedrijf om te vragen of ze geïnteresseerd zijn om een deal voor je te maken! 

We gaan nu naar een aantal affiliate programma's kijken die aan mijn voorwaarden voldoen, zodat je begrijpt wat ik bedoel. Ik zal beschrijven hoe ik een succesvolle lange termijn samenwerking zou doen met de betreffende partners. Hou er rekening mee dat elk affiliate programma anders is. Wil jij precies weten wat een affiliate programma is?


Voorbeelden van sterke, wederkerende affiliate programma's.

Software as a Service (SaaS): 

 • Webinar software (WebinarGeek; WebinarJam).

 • E-Mail marketing software (Aweber; Enormail; Getresponse).

 • Systemen waarmee je jouw computer kunt beveiligen.

 • Hosting providers en domeinnamen leveren soms ook wederkerende inkomsten op, maar hier heb ik nog geen SUPER interessante deals gezien.

  Deze software producten (SAAS oplossingen) staan centraal in het bedrijf van jouw klant en hebben het voordeel dat ze voor lange termijn gebruikt zullen worden. Vaak worden abonnementen duurder wanneer bedrijven groeien, dus dan heb je ook de kans nog dat jouw inkomsten meegroeien. De meeste bedrijven geven namelijk 30% commissie over de abonnementskosten. Een tweede voordeel dat je "gratis" krijgt, is dat de meeste van deze producten de mogelijkheid geven om een gratis proefperiode te nemen. Dit maakt de drempel voor jouw doelgroep veel lager om het uit te proberen. Eerst proberen, dan pas verlengen!

  Start websites met cursussen voor deze producten en werk stapje voor stapje naar meerdere programma's toe. Wanneer je bepaalde software snapt, ga dan mensen opleiden om hier beter in te worden. Dit kan bijvoorbeeld door zelf een professionele E-learning Community via Huddle te bouwen met online cursussen en een forum. Je leert deze mensen werken met de software waardoor ze jaren lid blijven, affiliate commissies opleveren en misschien zelfs vervolgproducten (studies voor gevorderden) van je blijven kopen.

  In sommige gevallen geven online cursussen en coaching trajecten ook wederkerende commissies.

  Zelfontwikkeling is een van de grootste industrieën ter wereld. Mensen doen veel cursussen en investeren in zichzelf om persoonlijk of zakelijk vooruit te komen. De affiliate programma's die je ziet (van online coaches) bestaan uit schaalbare digitale producten zoals e-books; online video cursussen en online communities.

  Regelmatig kom ik cursussen tegen van 1000,- euro waar commissies van 30% tot 50% niet ongebruikelijk zijn. En in sommige gevallen leiden goedkope beginnerscursussen tot duurdere cursussen voor gevorderden of zelfs wederkerende abonnementen. Zoek naar dergelijke cursussen en pluk er de vruchten van, dit kan ontzettend interessant zijn wanneer je de juiste keuze maakt!

  Deze lijst zal in de toekomst nog worden aangevuld. Maar ik wil ook nog even naar een andere manier kijken waarmee je het succes van jouw online business op lange termijn kan verhogen via affiliate marketing. Ik ga je iets meer vertellen over second tier affiliate programma's, en hoe die waarde kunnen bieden voor jouw online marketing strategie. 


Wat zijn Tweederangs / 2nd tier / second tier affiliate programma's?

Naast affiliate programma's met wederkerende commissies, kijk ik vaak nog een stukje verder om op lange termijn waarde te bouwen. Dit doe ik door te kijken naar programma's met sterke, tweederangs / second tier affiliate programma's. Affiliate programma's met een Tweederangs / 2nd Tier commissie model geven je de mogelijkheid om ook een percentage te krijgen van jouw sub-affiliates. Dit lijkt een beetje op MLM; oftewel multi level marketing, maar kan op slimme manieren worden opgebouwd waarbij beide partijen er beter van worden. Denk bijvoorbeeld aan sales opleidingen, waarin de trainer een stukje van de omzet van zijn studenten deelt.

In sommige gevallen loopt dit jaren door; of zelfs zo lang als een van jouw contacten geld oplevert voor het platform. Ook hier komt succes niet zomaar aanwaaien, en moet je er zelf iets van maken, maar dit is ontzettend interessant om op lange termijn iets te bouwen waar je jezelf jaren in gaat verbeteren, bijvoorbeeld door een online cursus met een community op te zetten. 


Voorbeelden van sterke, second tier affiliate programma's

 • Het affiliate programma van affiliate netwerk Tradetracker. Door nieuwe affiliate marketeers met het netwerk te matchen ontvang jij 5% van hun omzet op het platform voor de eerste drie jaar na inschrijving.

 • Het affiliate programma van OnlyFans heeft een interessant "second tier" verdienmodel. Je ontvangt een percentage over het volledige inkomen van de modellen die jij via jouw unieke URL inschrijft.

 • Financiële instellingen die beleggingen beheren zoals beleggingsplatformen (DeGiro; Lynx), Forex trading en Crypto Brokers. Bij sommige van deze affiliate programma's krijg je levenslang een commissie over elke transactie die jouw members doen. Zo is het in het geval van beleggers ontzettend interessant om trading cursussen voor beginners op te zetten en grote communities op te richten. Je kunt dan (veel) geld vragen voor je cursussen en mensen via jouw online cursus door het inschrijvingsproces leiden, waardoor je op lange termijn passief inkomen kan bouwen over de resultaten van al jouw leden.

 • Vaak hebben "louche industrieën" ontzettend hoge winsten omdat ze belasting ontduiken. Deze bedrijven hebben het vaak ook wat lastiger om zich effectief te promoten, dus ze geven goede deals aan affiliates. Je kunt hierbij denken aan bedrijven in de porno industrie; online dating; maar ook aan online casino's. Het is niet ongebruikelijk dat deze bedrijven wederkerende commissies geven op basis van de (lifetime) omzet van de klanten die jij aanbrengt.

 • Fiverr, het platform dat internationale freelancers aan het werk helpt kent een interessant "second tier" verdienmodel voor meerdere doelgroepen. Je hebt de mogelijkheid om freelancers door te verwijzen naar Fiverr en ontvangt een percentage van de omzet die ze verdienen door te werken op het platform. Naast freelancers, kun jij ook bedrijven inschrijven die taken willen uitbesteden aan de freelancers op Fiverr. Ook aan deze zijde zijn op lange termijn interessante commissies te verdienen over de omzet die ze draaien. Daarnaast kun je ook commissies ontvangen wanneer iemand via jouw link cursussen gaat volgen.
   

Ga jij jouw inspanningen op een eerlijke manier laten belonen door te richten op wederkerende commissies en tweederangs inkomsten?

Ga jij content schrijven om enkele commissies te scoren, of wederkerende, opbouwende commissies die jaren doorlopen? Het kost je evenveel moeite om ervaring op te doen in de technische specificaties en het bestuderen van online marketing via cursussen. Dus investeer in je toekomst en zorg dat je thuis bent in de tools die jij promoot, en probeer er anderen mee te helpen in ruil voor een commissie. 

Als affiliate publisher / influencer of ambassadeur moet jij op zoek gaan naar deze bedrijven en je inschrijven voor een affiliate programma dat bij jou past EN waarde te bieden heeft. Je kunt niet wekelijks switchen van partner, want wilt geloofwaardig blijven naar je doelgroep. Daarom moet je bij voorkeur geen samenwerkingen doen met bedrijven die niet bij je passen of te weinig budget willen besteden. 

Als jij dit doet kun jij wellicht in enkele jaren financieel vrij zijn door online ondernemen affiliate marketing.


Wil jij meer leren over het starten van een online business zodat jij een van deze online marketing tactieken kunt toepassen? 

Kijk dan eens in mijn kennisbank over de Internet Marketing Unie, waar super interessante online marketing cursussen, online business gerelateerde boeken EN software tools zoals Plug & Pay, Huddle en Phoenix te vinden zijn. Zelf gebruik ik een aantal van deze producten en dit helpt mij om de online resultaten van mijn onderneming te verbeteren.

Wat doe jij om jouw inkomsten te optimaliseren? 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing Begrippen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen