Affiliate Programma

Aanmelden als affiliate; waar moet je zoeken en hoe werkt het?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over je Aanmelden als Affiliate terecht gekomen bent. 


Waarom een artikel om Aanmelden als Affiliate uit te leggen?

Aanmelden als affiliate is een slimme keuze wanneer jij voor de lange termijn geld wilt verdienen met jouw website. Wellicht heb jij de keuze gemaakt om met affiliate marketing aan de slag te gaan omdat je een website hebt in een bepaald niche en die wilt monetizen. Maar het kan ook zo zijn dat jij al een stap verder bent en een nieuwe website / webwinkel wilt starten voor een bepaald product. 

Voor beide situaties is het pad hetzelfde. Je wilt je aanmelden als affiliate, maar waar moet je gaan zoeken en hoe werkt het? In dit artikel leg ik het voor je uit!


Waar ga je zoeken voor affiliate programma's? 

Wanneer jij begrijpt dat je geld kunt verdienen via jouw website, door te schrijven over een bepaalde productcategorie of een niche, moet je zelf op zoek gaan naar partners die interessant voor je doelgroep zijn. Je moet er rekening mee houden dat jij waarde toe te voegen hebt, maar dat ze voor jou ook iets te bieden moeten hebben. 

In mijn optiek, moet je altijd goed nadenken over of een affiliate programma de moeite waard voor je is. Je kunt namelijk niet met iedere partner samen gaan werken die je tegen komt. Daarom moet je proberen om voor de lange termijn onderdeel te blijven van de waarde die jij geeft aan het affiliate programma. 

Zelf doe ik dat voornamelijk door te richten op affiliate programma's met wederkerende inkomsten. In het bijbehorende artikel lees je alles over hoe je dit kunt inzetten! Want je wilt natuurlijk dat jouw moeite wordt beloont en dat affiliate programma's op lange termijn waarde opleveren.

Maar hoe kom je aan affiliate programma's? Waar kun je ze vinden? Ik ga meerdere bronnen noemen en uitleggen zodat jij toegang krijgt tot elk affiliate programma dat past binnen jouw niche! 


Het zoekproces voor affiliate marketing partners

Het is belangrijk dat je weet dat er drie verschillende mogelijkheden zijn om een geschikt affiliate programma te vinden. Er zijn namelijk bedrijven die hun affiliate programma aanbieden bij een affiliate netwerk (zodat alles goed geregeld is) en er zijn bedrijven die hun affiliate programma in eigen beheer houden. Veel (relatief) kleine bedrijven besteden hun affiliate marketing programma's uit naar affiliate netwerken; en veel grote bedrijven houden hun affiliate programma in eigen beheer.

Dat wil zeggen dat veel deals niet op de netwerken te vinden zijn. Je moet hier zelf actief naar op zoek gaan. Daarnaast bestaat er nog een laatste creatieve optie, om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing. Dit is namelijk door zelf bedrijven te benaderen voor een affiliate samenwerking, en dan doel ik op bedrijven die momenteel geen affiliate marketing programma hebben... 

Wanneer je dit voor elkaar kunt krijgen met een bedrijf waarin jij vertrouwt, weet je zeker dat jij geen concurrentie hebt. De kans is groot dat jij een mooi percentage kunt krijgen als een bedrijf zelf nog geen (of een slechte) website heeft en weinig online inkomsten heeft.  


Hoe kun je precies zoeken naar geschikte affiliate programma's? 

Het is verstandig om eerst naar de bestaande kanalen te kijken. Daarnaast wil je een concurrentie onderzoek gaan doen en eventuele partners zoeken die nog niet actief zijn in affiliate marketing. Voor deze laatste optie moet je overigens echt heel goed weten waar je mee bezig bent. Ik raad het voor starters in affiliate marketing aan om via bestaande netwerken of bedrijven te werken!

 1.  Bekijk de bestaande affiliate netwerken, zodat jij weet wat er op de markt te vinden is.
  Voordelen van affiliate netwerken zijn dat ze veel verschillende aanbiedingen hebben en dat hun zaakjes vloeiend verlopen. Nadelen van affiliate netwerken zijn dat er nog een partij tussen zit die een stuk van de winst afneemt. Dus meestal valt er bij affiliate netwerken minder te verdienen.

   Je kunt je (vaak) gratis bij dergelijke netwerken inschrijven als affiliate en deze netwerken gebruiken om op onderzoek te gaan. Je kunt ook inschrijven voor campagnes en starten met promoten!

 2.  Gebruik Google om jouw favoriete affiliate programma's te vinden.
  Als je buiten de bestaande netwerken wilt zoeken, kun je ook naar programma's gaan zoeken die niet op affiliate netwerken staan. Het voordeel hiervan is dat ze vaak meer opleveren wanneer er geen tussenschakel tussen zit. Je moet dan wel weten op welk niche / product je richt, zodat je gericht via Google op zoek kunt gaan.

  Je typt dan bijvoorbeeld in: beste affiliate programma's in "sport" of "reizen". Je krijgt dan vaak websites die hier over schrijven of zelfs pagina's van bedrijven die matchen.

 3.  Zoek per bedrijf en kijk of ze een affiliate sectie hebben in de Footer. 
  Een laatste manier waar ik enorm fan van ben, is om zelf op zoek te gaan naar bedrijven waar jij fan van bent die een affiliate netwerk aanbieden. Je kunt dit meestal vinden door naar hun website te gaan en in de footer naar het woord "affiliates", "affiliate marketing" of "partners" te gaan.

  Zo kun je heel eenvoudig zien wat een bedrijf qua samenwerkingen op internet te bieden heeft.


Hoe kun je starten met online ondernemen via affiliate marketing?

Hopelijk was dit een leerzaam artikel voor je! Wil jij meer leren over affiliate marketing? Dan kun je in mijn kennisbank alles leren over hoe dit in zijn werk gaat! Wanneer jij een online business wilt starten en alles wilt leren over het internet, dan kan ik je van harte aanraden om de online marketing tornado van IMU te lezen. 

Hierin leer je alles over zoekmachine optimalisatie en het starten en runnen van een online business. Het is namelijk belangrijk dat je gaat studeren, groeien en werken aan jezelf. Naast de online marketing tornado kan ook IMU Plus een waardevolle stap voor je zijn om jouw carrière als online marketeer te starten. Je leert in deze community alles over online marketing en krijgt toegang tot alle cursussen om jou een vliegende start te geven. 

Ik zie IMU als de beste en meest volledige (betaalbare) online marketing cursus van Nederland. Er zijn ook affiliate marketing cursussen zoals die van Jacko Meijaard, maar daar betaal je veel meer voor. Het is daarom wat mij betreft verstandiger om een online marketing cursus te gaan volgen en daar zelf affiliate marketing aan toe te voegen! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing Begrippen

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen