Tradetracker Review

TradeTracker Affiliate Netwerk Review | Hoe kun je aanmelden als affiliate bij Tradetracker?

In deze Tradetracker affiliate netwerk review vertel ik je alles over de mogelijkheden van Tradetracker vanuit het oogpunt van affiliates. Dit artikel bevat ook een video rondleiding door de software en ik leg je via een stappenplan uit hoe je een account kunt registreren, waardoor jij direct aan de slag kunt met affiliate marketing. Ga jij direct aan de slag? Dan wens ik je heel veel succes met jouw affiliate carrière!

Wil jij meer leren over het toepassen van affiliate marketing als affiliate publisher? Wellicht is het een idee om je in te schrijven voor mijn mailinglijst voor (startende) affiliates, waarin ik online ondernemers door middel van mijn affiliate marketing cursus de basisbeginselen van affiliate marketing leer. Hierdoor kun jij jouw (online) media kanalen makkelijker monetizen en geld verdienen via online marketing.Wat is Tradetracker en wat kun je ermee? 

Tradetracker is EEN van de belangrijkste affiliate marketing netwerken waar ik mee werk. Dit is een van de betrouwbaarste partners in Nederland. In januari 2021 was het mogelijk om 36 verschillende productcategorieën te kiezen, met in totaal 1623 actieve campagnes die door publishers gepromoot kunnen worden. Voorbeelden van categorieën op dit platform zijn bijvoorbeeld "reizen en vakanties", "sport", "games en spellen", "auto's en fietsen" en zelfs "erotische artikelen".

Wanneer jij jouw website inschrijft bij Tradetracker, kun jij starten met producten promoten uit zelfgekozen categorieën. Dit is volledig gratis en duurt maar enkele dagen als jouw website er netjes uit ziet. Je moet er rekening mee houden dat je richt op betrouwbare partners die ook wat geld opleveren, maar niet te duur zijn. Je kunt jezelf de vraag stellen: zou ik hier zelf artikelen kopen wanneer een onbekende het aan zou raden via internet?

Bekijk in de onderstaande video een terugblik op het jaar 2019, waarin de hoogtepunten van het bedrijf worden belicht. Uiteraard is dit niet meer recent, maar het geeft een mooi beeld over hoe het bedrijf er toendertijd voor stond. Dat is tegenwoordig alleen maar beter geworden.


Tradetracker is een Innovator in Performance Based Marketing.

Tradetracker staat voor Performance Based Marketing en is daar een mega innovatief bedrijf in geworden. Waar affiliate marketing bij veel andere bedrijven moeilijk meetbaar is, introduceerde het team van Tradetracker een unieke methode om meerdere affiliates te belonen voor hun "contactpunten" in het aankoopproces.

Waar veel affiliate netwerken een eerste klik of een laatste klik belonen, maakt het platform van Tradetracker het mogelijk om meerdere affiliates te belonen voor hun inspanningen. Dat kan in sommige gevallen betekenen dat jij een affiliate commissie moet delen met iemand anders.

Bekijk de onderstaande video om meer te leren over dit unieke attributiemodel. 
Live evenementen: Affiliate Blogger Sessions

Tradetracker is een internationaal netwerk dat ontzettend goed aangeschreven staat. Ze doen erg hun best om een actieve omgeving te creëren tussen adverteerders en publishers. Ze doen dit bijvoorbeeld door Webinars en live evenementen bij te wonen en voorlichting te geven over affiliate marketing. Een voorbeeld van een evenement in Nederland was het "Affiliate Blogger Sessions" evenement, dat plaatsvond in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam.

Bekijk via de onderstaande video de aftermovie van Affiliate Blogger Sessions. 
Hoe werkt Tradetracker? Bekijk een virtuele rondleiding door het volledige affiliate netwerk! 

Wil jij graag weten hoe het Affiliate Netwerk werkt? In de onderstaande video leg ik veel uit over Tradetracker en de mogelijkheden voor affiliates. Zo geef ik een virtuele rondleiding en laat (nieuwe) affiliates zien waar ze op moeten letten bij het registreren van een account.

Klik op de onderstaande video en krijg een virtuele rondleiding door het affiliate netwerk van Tradetracker, waarbij ik je begeleid door het aanmeldproces en het kiezen van geschikte campagnes voor jouw online business, webwinkel, affiliate website of webshop.

Zo kun jij als nieuwe affiliate een perfecte start maken in de wereld van affiliate marketing!
Hoe ziet het campagne aanbod van affiliate netwerk Tradetracker er uit voor affiliates? 

Persoonlijk ben ik erg tevreden met het aanbod van Tradetracker. Zelf promoot ik er enkele campagnes, maar werk ook met andere netwerken. In het onderstaande overzicht zie je een overzicht van alle categorieën die je kunt promoten. Het nummer achter de categorie laat zien hoeveel campagnes er in die categorie beschikbaar zijn.


Op deze afbeelding zie je de categorieen van het Tradetracker affiliate netwerk. Deze kun jij als affiliate allemaal promoten.


Laten we even doorklikken op de categorie "Entertainment en Ontspanning". 

Wanneer je doorklikt kom je op de onderstaande pagina terecht. Je krijgt hier een overzicht van alle campagnes in deze categorie, inclusief het verdienmodel. Zoals je in de onderstaande afbeelding ziet is ieder affiliate programma anders opgebouwd naar de wensen van de adverteerder.

In de rechter kolom (Actie) kun je vervolgens een actie kiezen, zoals "inschrijven voor een campagne"; "Promotiemateriaal tonen"; "meer informatie" of "Ticket Versturen (contact opnemen)".


Op deze afbeelding zie je de producten in een productcategorie van Tradetracker. Hier zie je de campagnes in die categorie die als affiliate gepromoot kunnen worden.


Zo ziet een unieke campagnepagina / productpagina op Tradetracker er uit. In dit geval kijken we naar het attractiepark Walibi. 

Je ziet op deze pagina alle regels omtrent het affiliate programma.


Op de onderstaande pagina zien we een productpagina van affiliate netwerk Tradetracker. Je kunt hier aanmelden voor affiliate campagnes als affiliate.


Kun je als affiliate publisher alle campagnes promoten bij het affiliate netwerk van Tradetracker? 

Je kunt je bij elke campagne aanmelden als affiliate, maar dat wil nog niet zeggen dat je automatisch geaccepteerd wordt. De adverteerder moet jou namelijk keuren, zodat alleen relevante affiliates worden toegelaten.

Het is daarom mijn advies om alleen voor affiliate campagnes aan te melden die binnen jouw productcategorie en website niche passen. Denk goed na voordat je je aan probeert te melden voor een affiliate netwerk. Dat scheelt veel teleurstelling en tijd voor alle betrokken partijen.

Het kan enkele dagen tot twee weken duren voordat ze een campagne keuren. Zorg dus voor een goede voorbereiding en timing. Voor de meeste affiliate netwerken geldt dat je rekening moet houden met wachttijden. Alles komt op zijn tijd, dus zorg dat je altijd werk hebt wanneer je ergens op moet wachten.


Extra informatie over de voorwaarden voor affiliate publishers.

Met deze extra informatie over de voorwaarden laat ik jou als affiliate publisher weten dat alles goed geregeld is voor jou.


Wat kun je als affiliate verwachten van promotiematerialen? 

Je kunt als affiliate kiezen uit verschillende vormen van promotiemateriaal. Uiteraard worden gepersonaliseerde tekstlinks aangeboden, zodat jij linkjes in jouw tekst kunt verwerken. Voor de meer visuele affiliates zijn er banners, product feeds, widgets en voucher/kortingscodes.


Hoe flexibel is Tradetracker met de uitbetalingen? 

Tradetracker gaat flexibel met uitbetalingen om van publishers (en adverteerders). Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je betalingen "on hold" te zetten wanneer je voor grote bedragen spaart. Is dit niet het geval? Dan kun jij maandelijks, tweewekelijks, wekelijks OF met een spoedbetalingen (direct na binnenkomen) laten uitbetalen.


Tradetracker affiliate netwerk Review: Is het een goed affiliate netwerk voor affiliate publishers? 

Tradetracker is zeker een goed affiliate netwerk voor affiliate publishers. Het is een van de grotere netwerken en heeft een breed en diep aanbod van verschillende campagnes. Ik raad je dan ook zeker aan om je aan te melden en goed rond te kijken in de campagne omgeving.

Er is voor iedereen wel een passende categorie te vinden die bij je past.

Het enige nadeel van Tradetracker is dat het een netwerk is waar je geen echt hoge commissies kunt vinden. Zo zijn het meestal commerciële bedrijven, bijvoorbeeld in de reis of entertainment industrie en die werken met competitieve marges. Daarom zul je goed moeten zoeken naar pareltjes in de database van affiliate campagnes.


Welke affiliate netwerken zijn er nog meer? 


Wil jij na het lezen van deze review aanmelden als affiliate bij Tradetracker? Gebruik dan dit stappenplan en bekijk ook de Tutorial video!

Wil jij als affiliate aanmelden bij Tradetracker?Wanneer je de bovenstaande link klikt kom je in het onderstaande scherm. Ik raad je aan om mijn video over affiliate marketing en het netwerk van Tradetracker goed te bekijken. Je zult er veel nuttige tips uithalen die jouw affiliate marketing omzet kunnen verhogen als jij besluit om aan te melden.


Op deze afbeelding staat het inlogscherm van Tradetracker. HIer kunnen nieuwe leden een account aanmaken of inloggen.


Dit is de homepage van Tradetracker. Je kunt hier allerlei informatie vinden over het affiliate netwerk, maar dat komt later. Volg de zwarte pijl naar "member login".

Wanneer je doorklikt kom je in het onderstaande scherm, waar je een account kunt registreren of inloggen. Belangrijk om te vermelden is dat je kunt registreren als publisher en als adverteerder. Wil jij een product verkopen op het affiliate netwerk? Dan kies jij adverteerder. Wil jij andermans producten promoten via jouw eigen media kanalen? Dan kies jij voor publisher.


Op deze afbeelding zie je het inlogscherm van Tradetracker. Je kunt hier een account aanmaken of inloggen voor het affiliate netwerk.


Klik Sign Up here en je komt in de onderstaande pagina terecht. Je kunt hier handig connecten met je social media accounts zoals bijvoorbeeld Facebook; Linked-In; Microsoft Live of Google. Veel van jouw gegevens worden dan automatisch ingevoerd. Doorloop vervolgens ook de rest van de stappen in het registratieproces. Deze spreken voor zich.


Via deze afbeelding laat ik een stap zien in het inlogproces bij Tradetracker. Hier kunnen nieuwe leden registreren en inloggen.


Je zit nu als het goed is in het Tradetracker Dashboard..


In deze afbeelding zie je het Tradetracker Dashboard van Tradetracker affiliate netwerk. Hier kun je de statistieken en campagnes zien waar jij aan meewerkt.


Vanaf hier nemen we het over met een video rondleiding om de overige belangrijke aspecten van het Tradetracker affiliate netwerk uit te leggen.

Hou er rekening mee dat je pas kunt aanmelden wanneer je een toonbare website hebt staan. Je moet per website een ID aanmaken, maar dat kan wel op 1 account.

Vanaf de bovenstaande foto kun je ook direct doorklikken naar de categoriepagina's die boven in dit artikel al zijn uitgelegd.

Veel succes met het promoten van producten via Tradetracker! Laat me weten wat je aan deze Tradetracker affiliate netwerk review hebt gehad! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Affiliates.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen