Bitly Link Maken

Bitly Link Maken | Bitly Kan via een korte Url jouw merkbeleving verbeteren!

Top dat je in mijn artikel over Bitly Link Management terecht gekomen bent. Toen ik de Bitly tool ontdekte vond ik het maar vreemd... Linkjes maken om je Affiliate Marketing producten weg te werken...   En lang gebruikte ik de tool zonder dat ik de features kende die ik vandaag de dag gebruik! 


Want hoe belangrijk denk jij dat jouw uitgaande links zijn voor jouw online groeiproces als startende internet ondernemer? 


Voor sommige online ondernemers is een link puur een doorverwijzing, maar voor anderen bevat een link een schat aan informatie waar ze hun volledige online marketing strategie mee optimaliseren. Door een Bitly link te maken kun jij als online ondernemer namelijk precies volgen waar jouw bezoekers vandaan komen; en er zitten nog een aantal andere unieke voordelen aan!

Hoe dat precies zit leg ik je uit in dit artikel! Als je er meer over wilt lezen wil ik je motiveren om direct verder te lezen!

Bitly Link Management geeft jouw Content Creatie proces een nieuwe richting wanneer jij jouw links gaat volgen en optimaliseren.Benieuwd naar andere tools zoals Bitly Link Management om jouw conversie te verhogen? Bekijk mijn Webshop eens!

Tip: Hoe je dat proces nog meer kunt optimaliseren is te lezen in het onderstaande boek

Waarom een bitly link maken invloed heeft op jouw online marketing strategie leg ik je uit in dit artikel!Een Bitly Link is een handige tool voor online marketeers. In dit boek leer je sterke strategieën om jouw marketing extra efficiënt te maken!


Ben jij benieuwd wat voor waarde jij uit een verkorte Bitly link, een shortlink of een zogenaamde Mini Url kunt halen? Lees dan snel verder, want je gaat het allemaal leren in deze handleiding en review over Bitly Link Management.


In deze afbeelding zie je waar je je uitgaande Links via een Bitly Lunk Url kunt verkorten. Deze gratis tools is handig voor marketeers!Met de gratis versie van Bitly Link Management kun je uitgaande Links verkorten tot Mini Url's.

Wat is Bitly Link Management en waar gebruik je deze (gratis) software tool voor? 

Bitly Inc is ontstaan in 2008 en ontstond als een oplossing voor de korte ruimte per tweet op Twitter. Het bedrijf groeide uit tot een van de meest populaire link management systemen met geavanceerde link-data. Het wordt tegenwoordig gebruikt door de grootste bedrijven ter wereld zoals ESPN (ES.PN); Amazon (AMZN; Nike (SHOO.SH), Pepsi (PEP.SI) en The New York Times (NYTI.MS). 

Volgens Bitly werken 2 van de 3 Fortune 500 bedrijven met hun linkmanagement platform om online links, mobiele links en QR codes te verkorten, personaliseren en analyseren.

Een van de belangrijkste redenen dat bedrijven Bitly Links gebruiken om hun resultaten te tracken is omdat bedrijven via steeds meer externe platformen traffic genereren. De externe invloed van al deze verschillende websites en social media kanalen zorgen er in de praktijk helaas ook voor dat belangrijke informatie verloren gaat, waardoor mensen via Bitly Links per platform informatie kunnen meten, analyseren en optimaliseren via verkorte links (Tiny Urls'). Zo weet jij precies waar jouw verkeer vandaan komt en waar jij meer of minder aandacht aan zou moeten besteden!

Bitly is een gratis online software tool die het mogelijk maakt om iedere URL weblink naar keuze te veranderen, verkorten, delen en volgen via uitgebreide statistieken op het dashboard. Dit is met name interessant voor online marketeers en online ondernemers. Deze tactieken worden veel gebruikt in affiliate marketing en andere vormen van e-commerce. 

Je kunt Bitly Links vanuit elk (social) media kanaal versturen, maar het is met name handig via Twitter, Linked-In, Instagram, Facebook en E-mail marketing. Hierbij wint uiteraard Twitter, omdat je Tweets op Twitter maar in weinig tekens kunt formuleren. Ook is het bewezen dat branded links effectiever zijn en leiden tot een hoger open-ratio wanneer je ze verstuurt via sms-marketing.

Als je bekijkt dat sommige bedrijven op dagelijkse basis honderden links versturen via hun verschillende kanalen, zul je begrijpen dat deze een bepaalde merkwaarde aan de links toe willen voegen. Maar dat is niet het enige probleem dat een Bitly link (met merkwaarde) op kan lossen.
Met de Bitly Link Checker kun je handig korte links maken en branden, zodat jij altijd de statistieken kunt volgen over waar jouw website bezoekers vandaan komen.De bovenstaande bedrijven werken met "branded links" van Bitly om te checken en analyseren waar hun website verkeer allemaal vandaan komt.

Een gepersonaliseerde Bitly link komt extra betrouwbaar over

Het is bewezen dat 33% van de internet gebruikers makkelijker op een merklink klikt dan op een onherkenbare link zoals een Bitly. Daarnaast draagt het ook bij aan de merkbekendheid en autoriteit die een bedrijf uitstraalt. 

Wanneer deze mensen zien dat er een referral link onder zit, knappen ze soms af. Sommige mensen denken dan dat je alleen iets schrijft omdat je er een commissie voor krijgt.

Je kunt daarnaast ook links maken die bij je merk passen. Zo kun je je content herkenbaar positioneren. Naast de gratis versie van Bitly, is er ook een professionele versie beschikbaar. Je kunt je link ook bewerken naar een link met een eigen naam. Deze worden dan opgeslagen en je kunt ze blijven volgen. Hoe vaker ze aangeklikt worden, hoe meer informatie je krijgt uit deze statistieken.


Weten wat de mogelijkheid is van een Bitly Link? In deze afbeelding zie je precies wat je met een Bitly Link kunt!Zo ziet een Bitly Link er in de praktijk uit! 


Het echte goud van een Bitly Link: Linkbestemmingen volgen en veranderen.

Bitly maakt het mogelijk om allerlei informatie uit jouw uitgaande links te halen. Je kunt altijd je links blijven volgen en analyseren via de betaalde versie. Zo kun je bijvoorbeeld je verschillende social media kanalen volgen, testen en meten hoe hun conversie ligt. Hier kun je uiteindelijk je strategie op aanpassen.

Je kunt via het linkmanagement platform van Bitly ook QR codes of oude links vervangen naar een nieuwe link bestemming. Zo kunnen bijvoorbeeld QR codes of links op reclameborden een nieuwe campagne draaien zonder opnieuw geplaatst te worden. 

Het vervangen van een Bitly Link bestemming kan ook handig zijn wanneer jij een e-mail verstuurd hebt met een foute link, want dan kan je de bestemming van de URL nog veranderen. Je kunt de e-mail niet veranderen, maar wel de link in de e-mail! 

Als jij Bitly gebruikt, heb jij altijd toegang tot een overzicht van de bestemmingsgeschiedenis van alle links die jij in gebruik hebt. Wanneer je op statistieken klikt, zie je het aantal klikken, saves en shares per link.

Vanuit de Bitly software, kun je alle gegevens handig in een CSV bestand exporteren en registreren.

Wil jij zelf een commerciële link verkorten of veranderen? Overweeg om een gratis of betaalde Bitly link te maken!

Een commerciële link is een link waarbij jij iets promoot met het doel om iets te reclameren of verkopen. Er hoeft niet altijd een directe koop aan verbonden te zijn, maar het kan ook geplaatst worden om potentiële klanten op te warmen. Mijn advies is om standaard een Bitly link te maken voor elke link, intern en extern op jouw website. Als je het altijd doet, is het makkelijker om dit systematisch toe te passen.

 • Een normale (affiliate marketing) commerciële link ziet er als volgt uit:  

  https://shop.imu.nl/tornado?partner=kevin-louwers


 • Je kunt dit iets verbeteren door er een Bitly link onder te zetten. Je krijgt dan dit:    

  https://bit.ly/328rkT9


  Echter, dit is nog steeds een onduidelijke, onbetrouwbare link. Sommige mensen houden er niet van om op deze links te klikken wanneer ze je niet kennen. Daarom gaan sommige bedrijven een stap verder door aan de slag te gaan met de betaalde, professionele versie van Bitly. Hiermee is het mogelijk om elke link op je eigen gewenste manier te benoemen.

 •  Met de betaalde versie van Bitly kun jij links veranderen in herkenbare merkcontent. Dit ziet er als volgt uit:

  Je kunt als voorbeeld naar het bedrijf Nike kijken. Zij branden hun korte Bitly links als: Swoo.sh
  Je kunt op die manier elke link hetzelfde noemen en zo aan je merkbekendheid werken.

Dit is het dashboard van de Bitly Paid App en hier kun je alle zaken regelen rondom jouw verkorte link management.Dit is de (gratis) app van Bitly die jij kunt gebruiken. Je ziet hier ook de basis voor de betaalde versie. 

Via de onderstaande Google Chrome extensie kun jij de Bitly Link Verkorter koppelen aan jouw internet. Download de Bitly Link extensie hier! Je hoeft dan maar op het Bitly logo'tje in jouw menu balk te klikken en dan kun jij direct aan de slag! 

Op deze afbeelding zie je de Bitly Google Chrome Extension. Je kunt deze toevoegen aan jouw Chrome om direct gratis gebruik te maken van de online software tool.

Voor wie zijn Bitly links een aanvulling op hun online marketing?

Een verkorte of gemerkte link is handig voor persoonlijke gebruikers en zakelijke gebruikers. Denk aan (online) ondernemers zoals affiliate marketeers, Influencers, webshop eigenaren en alles daartussen. Ook voor op social media zijn er verschillende mogelijkheden te noemen waarvoor jij Bitly kunt gebruiken. Het belangrijkste voorbeeld dat ik wil benoemen is wanneer jij links met affiliate cookies in jouw content gebruikt.

Eigenlijk heb jij dan ook geen reden om GEEN Bitly Links in jouw content te gebruiken. Iedereen kan de gratis software van Bitly gebruiken om een link / url te verkorten en op te schonen, zelfs als je ze niet wilt tracken voor de statistieken en jouw online marketing strategie.
Bekijk deze Bitly Link Short Url Reviews om er achter te komen wat andere mensen zeggen over hun ervaring met het Bitly Link Management Systeem.

Is het raar om Bitly links te gebruiken?

Nee, het is niet raar om een Bitly link te gebruiken. Sterker nog: een Bitly Link kun je zien als een extra service! Je helpt anderen door middel van deze Mini Url om hun content schoner te houden, zeker als dat ook nog eens met een "branded-link" is. 

Wat wel een nadeel is, is dat veel mensen het herkennen als een reclame gerelateerde link. Dat is geen schande, maar mensen zien wel dat er IETS met de link gedaan is en kunnen daar vragen over stellen. Als affiliate marketeer weet ik dat mensen er niet zo vrolijk van worden als je via sociale media dingen deelt met affiliate links...

Daarom ben ik er voorstander van als jij je best doet om bezoekers een extra betrouwbare ervaring te geven door het zo veel mogelijk te maskeren. In veel bronnen zoals een landingspagina op jouw website of in jouw e-mail marketing provider is het ook mogelijk om een button toe te voegen, waardoor jouw lezer niet direct een link ziet staan. 

Waar dit niet mogelijk is, zie ik een Bitly of een branded-link als een sterke oplossing voor iedereen die de links van de website iets schoner wil maken!

Op deze afbeelding staat de prijs van de Bilty Url Verkorter. In dit artikel leggen we er alles over uit!Wil jij de Bitly Url shortener voor professioneel gebruik? Dan moet je rekening houden met deze kosten! 

Zijn er nog andere bedrijven die jij kunt gebruiken om jouw URL's te verkorten? 

Veel succes met het starten van een schonere en meer betrouwbare content strategie. Je kunt Bitly via deze link gebruiken en je eventueel ook aanmelden voor de betaalde service!  

Een concurrent van de Bitly Url verkorter is TinyUrl. DIt bedrijf doet hetzelfde als Bitly en heeft niet echt unieke voor of nadelen. Wanneer jij de gratis versie gebruikt om jouw URL's te verkorten zijn beide software tools een optie. Het maakt wat dat betreft dan ook niet zo veel uit welke je gebruikt voor het bewerken, verkorten en volgen van de links op jouw website. 

Bitly is naar mijn mening wat veiliger en ziet er ook professioneler en betrouwbaarder uit. Deze is echter ook wat duurder...

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen