Affiliate Marketing Voorbeeld

Affiliate Marketing Voorbeeld

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel terecht gekomen bent waarin ik je een affiliate marketing voorbeeld laat zien. 


Ik bespreek een SUPER actueel & relevant Affiliate Marketing Voorbeeld in de Crypto Industrie (Madelon Vos)

In dit Affiliate Marketing Voorbeeld ga ik mijn best doen om een volledige affiliate marketing strategie bloot te leggen. Het is een Case Study van de Succesvolle Crypto Ondernemer Madelon Vos. Ik probeer alles in zo chronologische volgorde mogelijk uit te leggen en heb daar aardig wat research naar gedaan, maar het zal niet PERFECT zijn.

Ik hoop dat jij er als startende online marketing ondernemer voordeel uit kunt halen...

Als jij zelf een bedrijf wilt bouwen op basis van affiliate marketing kun jij het beste aan de slag gaan met het onderstaande stappenplan waarin je de basiskennis leert om een online business te bouwen. Mocht je daar niet uitkomen zijn er ook online cursussen te volgen bij hetzelfde bedrijf! Zelf heb ik het ook gebruikt en dat heeft er onder andere voor gezorgd dat ik mijn eigen bedrijf kon bouwen en vandaag dit artikel kon schrijven over deze affiliate marketing strategie!

En hoewel ik weet dat Madelon haar online marketing (gedeeltelijk) heeft uitbesteedt, ben ik er vrij zeker van dat Madelon dit boek ook gelezen heeft!

Dit Affiliate Marketing Voorbeeld laat zien hoe je een website start en daar producten van andere ondernemers op promoot.Wil jij Leren hoe je het beste uit je affiliate marketing bedrijf kunt halen? Bestel dit boek!

Welke Punten Bespreek ik in dit affiliate Marketing Voorbeeld?

Vooraf wil ik het volgende benoemen: Het voornaamste punt dat jij moet begrijpen is dat traffic (verkeer op je kanalen) alles is wat je nodig hebt. Heb je relevant verkeer? Dan kun je ook blijven verkopen! Het maakt dan ook niet uit op welke manier je verkoopt en wat je doet, want je kunt dit toepassen met eigen producten; Affiliate producten of Dropshipping doen binnen deze strategie; of zelfs deze dingen combineren.


Ik ga in dit affiliate marketing voorbeeld in op de onderstaande zaken:

 • Organische Social Media Aanpak (Youtube / Instagram / Google);

 • Betaalde Social Media Aanpak (advertenties);

 • Advertorials op websites en in Tijdschriften;

 • Onderliggende Eigen Producten;

 • Affiliate Programma's Strategie;

Tijd om in de actie te duiken! Ik trap dit artikel af met een korte introductie over Madelon Vos! Wie is ze en waarom is ze zo succesvol? Laat me in de reacties weten als je dit artikel waardevol vond of zet een Backlink!   

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik zien hoe madelon vos haar online marketing aanpakt.Zoals je ziet staat het Instagram kanaal van Madelon Vos Roodgloeiend! 

Wie is Madelon Vos en wat doet ze met affiliate marketing? 

In dit Affiliate Marketing Voorbeeld laat ik je zien waarom Madelon Vos zo sterk bezig is als online ondernemer. Ze is een jonge onderneemster die gekomen is waar ze staat omdat ze keihard heeft gewerkt en het lef had om groot te denken. Hier heb ik veel respect voor! Ze heeft momenteel deze website in gebruik en die gaan we ook bekijken vandaag! 

Als jij dit artikel hebt gevonden omdat je met een cursus van haar wilt starten, gebruik dan de kortingscode Korting10 om 10% korting te krijgen via de bovenstaande link! Dat is een Cadeautje van mij naar jou! 

Madelon Vos (ook wel bekend als Miss Bitcoin) is al 10 jaar actief op de financiële markten. Ze werd geïntroduceerd met de financiële markt door haar vader; die een topfunctie had in deze wereld en vond dat zo interessant dat ze studies in de financiële sector koos.

Dit leidde er toe dat haar kennis groeide tot ze uiteindelijk docent werd aan de Universiteit van Amsterdam. De kennis die ze tijdens al deze jaren op deed verpakte ze uiteindelijk in een groot Youtube kanaal waarin ze macro economische ontwikkelingen en Crypto Koersen volgde. 

Door dat consistent te blijven bouwen groeide dat uit tot een volwaardige online onderneming met een online membership community en meerdere online cursussen over beleggen; technische analyse en het kopen en managen van cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin.

Dit artikel is geen Review, maar wat ik hoor van andere promotors heeft ze een goede Crypto Cursus voor Beginners. Dit is een gratis Crypto Cursus in het Nederlands en daarnaast runt ze betaalde Crypto Cursussen in haar Platform.


In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!

Onderliggende Eigen Producten;

Madelon Vos heeft een aantal online cursussen over Crypto EN een online membership community genaamd MoneyTalks. Hier kunnen mensen in ruil voor een maandelijkse betaling lid van worden. Maar omdat dit allemaal digitale kennisproducten zijn noemen ze dit ook wel een schaalbaar verdienmodel; oftewel iets wat in groepsverband gedaan kan worden. 

Het aantal uren staat niet in verband met het aantal euro's of het werk wat verzet is. Dit proces is goud; en staat centraal in het boek wat ik bovenin dit artikel promoot. Dit is het proces waarop veel influencers / online coaches hun business hebben gebouwd wereldwijd. En je kunt dit in elke industrie toepassen, dus dat wil jij zeker onderzoeken! 

Hoe werkt het affiliate marketing proces uit dit voorbeeld?

Deze business gaat (veel) content produceren en krijgt door het hoge zoekvolume en een consistent aantal wekelijkse posts via kanalen zoals Youtube; Instagram; Pinterest en Facebook snel veel views en volgers. Ondernemers worden populairder omdat ze aan de ene kant gratis informatie verschaffen; en aan de andere kant (redelijk) laagdrempelige cursussen verkopen met een membership community waar leden met elkaar in contact komen.

Is dit proces eenmaal gebouwd? Dan zie je dat deze ondernemers hun digitale kennisproducten zoals E-books en online cursussen gaan adverteren via social media; Google en een verdienmodel genaamd Affiliate Marketing. 

Heeft Madelon Vos ook al iets verkocht?

Madelon geeft verschillende cursussen uit die ze de afgelopen jaren heeft gebouwd variërend van een prijs tussen 25,- euro per maand tot eenmalige investeringen van enkele honderden euro's (394,- euro). Naar eigen zeggen heeft ze meer dan 25.000 cursussen verkocht de afgelopen jaren en momenteel zouden in haar community meer dan 2000 leden zitten die wederkerende maandelijke inkomsten betalen (bron: Madelonvos.nl).  

Dus dat werkt goed... En ik ga je laten zien welke strategie ze daarvoor heeft gebruikt!

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!Als het goed is kun je met je telefoon Zoomen!   

Welke Kanalen zet Madelon Vos in voor Promotie / Affiliate Marketing?

In dit affiliate marketing voorbeeld wil ik centraal zetten dat een grote, brede Media Strategie belangrijk is wanneer jij een groot bedrijf wilt bouwen. ECHTER, dat wil niet zeggen dat jij meteen met meerdere kanalen moet beginnen, aangezien dit de kans op succes sterk verkleint.

Niet alleen omdat jij jezelf niet in tweeën kunt delen, maar ook omdat je moet leren hoe de Algoritme Optimalisatie; het analyseren van de statistieken; en het samenwerken met partners precies werkt.

Wil jij dit zelf gaan doen? Begin met 1 kanaal waar jij alles over wilt leren; waar jij jezelf prettig bij voelt (schrijven / video's / foto's / podcasts) en waar jij graag in wilt groeien. Bereid je er op voor dat je hier een jaar lang meerdere keren per week mee bezig moet blijven voordat je een mooi aantal volgers begint te krijgen...

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!

De (Social) Media Strategie van Madelon Vos bestaat uit meerdere platformen.

 • Haar Youtube Kanaal (80.000+ Abonnees);

 • Haar eigen Website + Membership Community;

 • Haar E-Mail Marketing Funnel;

 • Haar Instagram Kanaal (75.000 Volgers);

 • Haar Facebook Kanaal (2200 volgers);

 • Haar Linked-In Pagina (6000 volgers);


Extern Verkeer moet ALTIJD naar een E-Mail Funnel leiden...

Al het online verkeer dat zij via verschillende organische en betaalde manieren binnenkrijgt probeert ze op een mailinglijst te krijgen, zodat het voor haar mogelijk is om deze mensen in de toekomst opnieuw te benaderen. 

Het voordeel hiervan is dat ze nooit meer advertentie kosten hoeft te betalen om die personen in haar (potentiële) klantenkring te krijgen. Hierdoor weet ze precies wat een lead kost en zolang dat op lange termijn winst oplevert mogen leads geld kosten!

Op de onderstaande pagina zie je hoe dat er in de praktijk uit ziet...

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!Madelon ontwikkelde 3 laagdrempelige pakketten om e-mail adressen te verzamelen...


Hoe Gebruikt Madelon Vos haar Media Kanalen? 

Hierin moeten we een aantal zaken uiteenzetten. Ik bespreek onder andere welke strategie ze op welk platform voert en waarom ze dat doet. Webverkeer is ALLES bij een online bedrijf in welke vorm dan ook, dus ook in affiliate marketing.

Je zult in de centrale strategie van Madelon 3 verschillende centrale strategieën zien die ik het makkelijkste vanuit haar Youtube kanaal kan uitleggen. Wanneer jij zelf een soortgelijke strategie gaat bouwen is het belangrijk dat jij je niet wilt meten aan Madelon Vos. Als STARTENDE ONDERNEMER is het onmogelijk om een bedrijf te bouwen en tegelijkertijd meerdere social media kanalen op te bouwen. 

Zij gebruikt NU weliswaar meerdere platformen, maar dat deed ze in het begin niet totdat ze voldoende groei en budget had om dingen uit te besteden. Zij heeft een team en werkt ook met mensen samen die online marketing strategie voor haar uit handen nemen...

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!

De Youtube Strategie van Madelon Vos

Youtube is voor Madelon het Primaire kanaal. Hier is zij begonnen en dit heeft ze vanaf de start; zonder kennis en ervaring; zelf richting de 250 video's gebouwd. En het grootste gedeelte daarvan is langer dan een uur! Haar kanaal heeft meer dan 5 miljoen views gehad en momenteel heeft ze 90.000 volgers. 

Maar het eerste jaar had ze bijna geen volgers. En ook nog niet zo'n mooi uitgewerkte content als nu! Persoonlijk heb ik haar eerste video's teruggekeken en die waren niet perfect, zoals dat bij iedere content creator niet perfect zijn in het begin. Je moet leren, nadenken over wat je gaat doen en GROEIEN. 

De eerste video's maakte ze vanuit haar huiskamer in 2018 en dat wil zeggen dat ze meer dan 4 jaar bezig is op Youtube.

Als we naar het Youtube Kanaal van Madelon Vos kijken zijn er 3 subcategorieën die we kunnen onderscheiden.

1. De Eigen (wekelijkse) Show van Madelon [Madelon Praat]

Allereerst heeft Madelon Vos een EIGEN Youtube kanaal met video's over Crypto en andere relevante onderwerpen in haar markt. Met dit kanaal probeert ze een grote doelgroep op te bouwen binnen haar niche (de brede financiële markt) om algemene bezoekers te bereiken. Mensen die abonnee worden vanuit interesse in algemene onderwerpen zullen daarna ook blootgesteld worden aan video's over Crypto.

Ze neemt hierin de rol van Reporter aan en dat wil zeggen dat ze letterlijk bespreekt wat er op dat moment in het nieuws is binnen haar markt; en daar haar visie op geeft. Doordat zij de markt door en door kent kost dit haar wel voorbereiding, maar het is de meest effectieve manier om mee te liften op de zoekvolumes in Google / Youtube; de Actualiteit EN het informeren van haar doelgroep.


Dit is zeker iets wat jij als startende online ondernemer / affiliate marketeer in jouw markt zou kunnen kopiëren! 


Voorbeelden van Onderwerpen die ze in haar kanaal betrekt

 • Wat doet de Huizenmarkt?;

 • Wat doet de Centrale Bank?;

 • Hoe reageren overheden op Bitcoin / Altcoins / Blockchain?;

 • Wat doen Energieprijzen?;

 • Wat doet de Blockchain / Bitcoin;

 • Wat doen de Financiële markten / Aandelenmarkten?;

 • Koers veranderingen van Cryptocurrencies;

 • Onrustige Situaties zoals de Oorlog met Rusland;2. Influencer Marketing Partnerships met anderen in haar industrie [Madelon Navigeert]...

Toen het Youtube kanaal van Madelon Vos begon te groeien zorgde dat ervoor dat zij een podium voor zichzelf had gebouwd dat ook voor andere mensen interessant bleek. Dat zijn in de praktijk vaak influencers; gastsprekers of ondernemers die zelf iets verkopen maar geen media kanaal hebben. 

Hiermee organiseert Madelon samenwerkingen die gunstig zijn voor haar eigen doelgroep, met name binnen de financiële wereld. Hierin komen mensen als Willem Middelkoop; Arno Wellens; Edin Mujagic en Didi Taihuttu. Maar ook geheimzinnige figuren die bepaalde visies delen omtrent Blockchain en Bitcoin zoals Plan B. 

In de onderstaande video zie je bijvoorbeeld Lex Hoogduin, de oud-directeur van de Nederlandse Bank (DNB) voorbij komen in Madelon Navigeert. 

Dit is iemand van invloed die echt iets te zeggen heeft over de onderwerpen waar Madelon zich op richt. En mensen typen alleen de naam Lex Hoogduin al bijna 400x per maand in Google in. Die mensen hebben dus interesse in de financiële wereld; en zullen waarschijnlijk het kanaal van Madelon Vos vinden waarop deze video staat. 

Meer zoektermen gevuld met content en meer samenwerkingen met relevante personen betekent meer online traffic voor Madelon. Zo ontstaan op lange termijn steeds meer relevante volgers!

3. Influencer Marketing Partnerships met anderen buiten haar industrie...

Dan zie je nog een laatste vorm van social media die Madelon de laatste tijd steeds vaker toepast. Ze werkt namelijk samen met social media influencers die een groot bereik hebben BUITEN DE  CRYPTO INDUSTRIE. Dat wil zeggen dat ze ook meer gezien wordt bij een nieuwe doelgroep die haar waarschijnlijk nog niet kent, maar die wel op de juiste leeftijd zijn om met Crypto's aan de slag te gaan. 

In sommige gevallen zal zij dit gratis kunnen doen omdat ze zelf zo belangrijk is op social media en een groot bereik heeft, maar het kan ook zo zijn dat zij hier een rekening voor krijgt. Ze is in ieder geval hard bezig om elk mogelijk kanaal in te zetten dat er beschikbaar is!

Voorbeelden van samenwerkingen buiten haar branche zijn: Kay Gorgels en JayJay Boske.


Advertorials op websites en in Tijdschriften;

In dit Affiliate Marketing Voorbeeld van Madelon Vos zie je dat ze veel met andere mensen bezig is om publiciteit te krijgen. Influencers; zakenpartners; mensen met vakkennis; het houdt niet op! Allemaal werken ze samen om hun bereik te groeien en hun krachten / creativiteit te bundelen.

Ook in Advertorials in tijdschriften en op TV (Quote; Financieel Dagblad; RTLZ; NPO; Videoland) is ze vaker zichtbaar geweest. Hierbij geldt ook: in veel gevallen zal ze uitgenodigd zijn geweest om op een bepaald onderwerp haar visie te geven op momenten dat dat ontzettend relevant was. 

Omdat zij dan Top of Mind was en volledig in de picture stond weten ook de media dat er kijkers zullen zijn!

Betaalde Advertenties op Social Media

Je ziet in deze branche dat er naast het organisch bereik ook altijd bepaalde advertenties worden gepland. Doordat je op een gegeven moment precies weet wat een bezoeker je gemiddeld oplevert kun je de marketing machine via Facebook; Youtube en Instagram volledig opendraaien en opschalen. 

Dit is zeker in deze tak van online cursussen en membership communities, want het maakt in principe niet uit of je 100 of 1000 klanten krijgt. Momenteel zie ik geen advertenties voorbij komen, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Waarschijnlijk adverteert ze op Youtube kanalen van andere Crypto platformen zodat hun kijkers ook haar advertenties zien!

Ik durf niet met zekerheid te zeggen op welke platformen Madelon Vos in het verleden heeft geadverteerd. Maar wat ik wel weet is dat ze in dit affiliate marketing voorbeeld op meerdere lagen affiliate marketing gebruikt...

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!Hier zie je hoe het Affiliate Marketing Model uit dit voorbeeld werkt... 

In dit affiliate marketing voorbeeld zie je een "Multi-Layered Affiliate Model".

Iets waaraan je kunt zien dat Madelon haar zaakjes goed op orde heeft is dat zij ver genoeg is om een Multi-Layered Affiliate Model te bouwen. Hierbij zie je dat zij een product dat ze ontwikkeld heeft om affiliate producten te promoten zo ver geperfectioneerd heeft dat ze het op een affiliate netwerk aan kan bieden. 

Hierdoor krijgen Affiliate Publishers de kans om haar online cursussen en producten te promoten in ruil voor een commissie op het aankoopbedrag. Hierdoor kan zij zelf de omzet en commissies verdienen op de affiliate producten die ze aan deze leads verkoopt tijdens het cursustraject.

Madelon's Strategie op gebied van Affiliate Marketing Gebruik

Madelon Vos gebruikt affiliate programma's in haar cursussen, waardoor zij geld verdient wanneer haar klanten die gratis of betaalde cursussen hebben gevolgd bepaalde producten aanschaffen OF proefaccounts nemen. Zo zitten er bijvoorbeeld ontzettend interessante lange termijn verdienmodellen aan trading platformen die voor passief inkomen zorgen.


Denk bijvoorbeeld aan een klein percentage commissie op iedere "trade" / Belegging die een trader uit Madelon's Community op dat account doet (levenslang geldig). 

Ze doet dit promoten van de artikelen overigens ook gewoon via haar website, waar ze een Tool-Box heeft staan. En in de onderstaande afbeelding zie je hoe dat er uit ziet! 

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!

Madelon's Affiliate Marketing Strategie ter promotie van haar online bedrijf...

Wat in dit affiliate marketing voorbeeld opvalt is dat Madelon niet alleen affiliate marketing inzet om zelf meer geld te verdienen aan haar klanten, maar ook een volledig eigen affiliate programma heeft. Dus mensen met blogs; websites; Social Media kanalen kunnen commissies verdienen wanneer ze cursussen verkopen!

Als jij je inschrijft als affiliate voor het bedrijf van Madelon Vos en haar cursussen gaat promoten zie je dat ze 5 verschillende webpagina's heeft gemaakt waarop verschillende producten gepromoot worden. Hierdoor kun jij als affiliate zelf kiezen via welke weg jij nieuwe leads binnenbrengt (zie onderstaande afbeelding)

Zo kun je bijvoorbeeld een blog schrijven over Crypto's, maar ook over Cursussen of een exclusieve community. Ze heeft hier voldoende variatie in zitten! Maar het punt dat ik wil maken is dat ze haar bedrijf echt opblaast op deze manier!

Aangezien Affiliates alleen betaald krijgen wanneer daadwerkelijk verkopen gedaan worden kan zij oneindig gratis reclame maken en krijgt daar gratis leads voor cadeau. Want iemand die zij via een affiliate partner op de mailinglijst krijgt en haar misschien wel jaren blijft volgen en DAN iets koopt, levert voor de partner geen commissie meer op. 

In dit affiliate marketing voorbeeld laat ik je zien hoe Crypto Ondernemer Madelon Vos haar bedrijf explosief heeft laten groeien. Via haar online cursus in de leeromgeving bereikt ze duizenden mensen!De verschillende producten waarnaar jij jouw bezoekers kunt verwijzen...

Ik ga hier geen bedragen tonen, maar op deze verschillende producten zitten ook verschillende commissie verdienmodellen voor de affiliate partners. Deze zijn vastgelegd in de algemene voorwaarden van het affiliate programma. Sommige zijn eenmalig, sommige zijn maandelijks wederkerend, waardoor jij ook als affiliate publisher een stapelend effect krijgt voor alle moeite die jij hebt gedaan!


Madelon Vos | Het perfecte Affiliate Marketing Voorbeeld...

Madelon Vos heeft alles vanaf de grond gebouwd en met haar eigen handen opgebouwd. Het is niet makkelijk, maar ze heeft het ontzettend gaaf gedaan en zal er ongetwijfeld een mooi salaris aan verdienen. Maar belangrijker: ze heeft de vrijheid voor zichzelf gecreëerd om te kunnen doen en laten wat ze wil. 

Ze kan Locatie Onafhankelijk werken en zit zo lang ze dit door blijft zetten nooit meer om geld verlegen. Dus Madelon, als je dit leest! Respect voor jou... 

En voor de Affiliate Marketeers onder ons, nu wij nog! Het is tijd dat we zelf gaan bouwen aan een plan van aanpak en doelen stellen richting een soortgelijk leven! Je kunt de stappen in dit artikel EN het gepromote boek volgen om dat voor elkaar te krijgen... 

Ik ben erg benieuwd wat je van dit artikel vond; en of ik dit vaker moet doen! Laat het weten in de opmerkingen!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Affiliates

Heb jij vragen of opmerkingen over dit affiliate marketing voorbeeld? Laat dan gerust een reactie achter!


Reactie plaatsen