Wat is een Affiliate Commissie

Wat is een Affiliate Commissie? En hoe kun je deze verdienen? Ik leg het je uit!

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel "Wat is een Affiliate Commissie?" terecht gekomen bent.


Wat is een Affilliate Commissie en wanneer ontvang je deze? Ik leg het uit in dit artikel!

Wat is een affiliate commissie? 

Zoals je misschien weet is affiliate marketing een verdienmodel waarbij jij als ondernemer producten van andere ondernemers promoot in ruil van een verkoop commissie. Als affiliate Marketeer ben ik altijd op zoek naar commissies, want als je een commissie hebt ontvangen wil dat zeggen dat je iemand vooruit hebt mogen helpen. 

Wanneer ondernemers zelf een eigen website maken, Blogs schrijven en daarop beginnen met het toepassen van het affiliate marketing verdienmodel gaan ze op een gegeven moment meemaken dat bezoekers op hun website iets kopen bij de affiliate partner waar ze naartoe verwijzen. Doordat zij door hun ondernemend gedrag (letterlijk) het winnende linkje hebben gelegd hebben ze nu recht op een percentage van de omzet.

De Affiliate Commissie!

Wie betaald de Affiliate Commissie? 

De Affiliate Commissie komt van de affiliate advertiser (de product eigenaar) en zal dus naar de affiliate publisher worden gestort. Dit bedrag komt vanzelfsprekend direct van de omzet die betaald is door de klant die via de website of het social media kanaal van de affiliate publisher een product van de affiliate advertiser heeft gekocht. De laatste heeft dan zonder risico op verspild reclamebudget (No Cure; No Pay) een verkoop kunnen doen en de affiliate Publisher heeft zonder risico kunnen verkopen.

De klant heeft er tussenin gezeten en heeft 9 van de 10x niet in de gaten dat ze kopen op een affiliate website. Als alles betaald is, is het cirkeltje weer rond! 


Extra Tip: Ben jij Benieuwd hoe jij een sterk affiliate proces bouwt of als ondernemer aan de slag kunt met het bouwen van een online bedrijf op basis van affiliate marketing? Dan is het onderstaande boek een absolute aanrader om jouw online marketing strategie te verbeteren!


Wat is een Affiliate Commissie? En Hoeveel Commissie is Normaal?Meer leren over Online Marketing zodat jij jouw online bedrijf kunt optimaliseren? Dit boek is een DIKKE aanrader!


Hoe ontvang je een affiliate commissie? 

Een affiliate commissie stort jouw affiliate partner via het affiliate netwerk op jouw rekening. Vaak is dit in de valuta die jij gekozen hebt en kun jij deze uit laten betalen wanneer jij dat wilt. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er een uitbetalingsminimum is van bijvoorbeeld 100 euro. Dat wil zeggen dat het affiliate netwerk pas uitbetaald wanneer het bedrag de 100 euro gepasseerd is. Dit is vaak om te hoge kosten te besparen en niet voor elk product de administratie te hoeven doen.

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing Begrippen.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!

Reactie plaatsen