Awin Affiliate Netwerk

Awin Affiliate Netwerk | Wat is het en wat kun je ermee als affiliate?

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over het Awin Affiliate Netwerk terecht gekomen bent.


Waarom dit artikel over het Awin Affiliate Netwerk?

Ik schreef mij onlangs in bij het Awin Affiliate Netwerk. Dit is een van de belangrijkste affiliate netwerken internationaal en heeft ook een groot aanbod in Nederland, met duizenden partners die het voor jou mogelijk maken om geld te verdienen met jouw website.

Het is een veelzijdige partner met een groot aantal aangesloten bedrijven. Perfect dus voor startende of gevorderde affiliates!

In dit artikel leg ik uit wat ik hiervoor moest doen, waarom ik lid wilde worden van deze partner, en wat er in eerste instantie te zien is binnen dit netwerk. Lees snel door, als jij ook lid wilt worden! :)

Het Affiliate Netwerk van Awin heeft veel keuze voor startende of gevorderde affiliate marketeers. Ik leg je uit hoe het werkt!

Bekijk eerst deze video's over het Awin affiliate netwerk!Awin Affiliate Netwerk: Wat is het en wat kun je ermee?

Awin is een van de grotere affiliate netwerken ter wereld. Je kunt er als adverteerder grote en kleine (inter)nationale affiliate marketing campagnes runnen. Ook als affiliate zit je hier ontzettend safe, met een groot aanbod van productcategorieën en producten.

Ik wilde lid worden omdat enkele van mijn potentiele reispartners via dit affiliate netwerk hun affiliate programma aanbieden. Dit ging in eerste instantie vooral om Tripadvisor, want ik kwam er achter dat het affiliate netwerk Awin binnen deze industrie een beperkter aanbod heeft dan zijn concurrent Tradetracker, die meer affiliate programma's heeft op gebied van reizen en recreatie.

Wat is het bereik van Awin? 

Eerder had ik nog niet echt van Awin gehoord, maar dit blijkt de grootste van Nederland te zijn waarbij in het verleden twee grote bedrijven fuseerden. Het bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar en er zijn internationaal gezien meer dan 15.000 adverteerders en 200.000 publishers actief.

Awin heeft een internationale aanwezigheid met 15 kantoren op alle 6 de werelddelen. Dit zorgt er dan ook voor dat je even moet wennen aan het systeem wanneer je voor de eerste keer inlogt. Dat komt goed wanneer je het even goed bekijkt en jouw betreffende land hebt ingevuld. Het aantal affiliate programma's dat je tegenkomt wanneer je Nederland en België toevoegt in de zoekfunctie ligt op meer dan 650 campagnes.

Veel exclusieve A-Merken in de kledingbranche kiezen Awin. 

Het aantal merken in de kleding ligt bovengemiddeld hoog! En daarbij zitten niet de minste merken aangesloten. Denk aan merken zoals Under Armour, Only, Perry Sport, Footlocker, Michael Kors, Zalando, Hunkemoller, Vero Moda, Douglas, Bijenkort, Jack & Jones, ICI Paris, Nike en BalR.

Dit affiliate netwerk is een must have voor mensen met een modieus blog, door de hoge aanwezigheid van alle grote kledingmerken in de Benelux. Ook sierraden en merken voor uiterlijke verzorging zijn op het affiliate netwerk van Awin te vinden, en kunnen een nuttige, 2 in 1 aanvulling zijn.

Maar Awin is veel meer dan alleen kleding en accessoires. Uiteindelijk kun je ook grote merken vinden zoals T-Mobile, Tele2, T-Mobile Ziggo, KPN, TOMTOM en zelfs de ANWB webwinkel. En op gebied van reizen hebben ze partners zoals Belvilla (vakantiehuizen), Brussel Airlines en Tripadvisor.

Awin Affiliate Netwerk is een van de grootste partners ter wereld die affiliates en publishers samenbrengt.Wil jij jouw affiliate strategie verbeteren? Bestel dan dit boek om je business te verbeteren!

Via welke manieren mag je Awin producten promoten?

Je mag op veel verschillende manieren promoten, waaronder via jouw website, jouw e-mail marketing kanalen, jouw social media accounts, e-books en ook via offline kanalen. Zo zouden de cookies alsnog de benodigde gegevens opslaan wanneer jij linkjes in offline materialen plaatst, en toch meetellen in jouw resultaten wanneer ze geopend worden.

Waar je rekening mee moet houden, is dat je bij veel campagnes vooraf toestemming moet vragen voordat je een campagne lanceert. Dus voordat jij een e-mail naar jouw lijst verstuurd, moeten zowel Awin als de betrokken affiliate partner de campagne gekeurd hebben. Dit kan via de "Email Approval Tool", en hou hier echt rekening mee, want anders kunnen ze jouw verkopen nietig verklaren en krijg je niks betaald over je omzet.

Je kunt dit altijd teruglezen in de voorwaarden die bij elk affiliate programma te zien zijn onder het tabblad "Terms". Je kunt hierbij ook andere nuttige informatie zien, bijvoorbeeld onder het tabblad van "Performance", waarbij de earnings per click zijn weergegeven.


Hoe werkt het inschrijven van affiliates bij Awin?

Nadat jij je contactgegevens en website hebt gevalideerd, kun je snel aan de slag. Dit proces duurt enkele dagen, en is vergelijkbaar met het proces om aan te melden bij affiliate programma's op het netwerk.

Het inschrijven bij Awin is snel gebeurt wanneer je dit doet via deze link, maar alles loopt trager dan bij de andere netwerken waarmee ik samenwerk. Dit komt volgens mij doordat Awin veel meer controleert op efficiency en betrouwbaarheid. Met andere woorden: ze controleren veel meer gegevens om te kijken of jij wel echt een match bent met een bepaalde adverteerder.

Wat dat betreft krijg je veel minder vrijheid dan bij concurrenten, maar dat zal ook wel redenen hebben.


Op deze afbeelding zie je de homepage van het Awin affiliate netwerk. Hier kunnen nieuwe affiliates inloggen en registreren.


De onderstaande afbeelding toont het publisher Dashboard van Awin. Hier kunnen affiliates hun statistieken bekijken, inschrijven voor campagnes en allerlei andere zaken regelen die te maken hebben met hun Awin partnership.


De onderstaande afbeelding toont het Awin affiliate netwerk Dashboard. Hier kunnen affiliates zoeken naar affiliate campagnes om te promoten.


Als je bij de bovenstaande afbeelding op Advertisers klikt, kun je vervolgens doorklikken op "Join Programmes". Je komt dan in het onderstaande scherm terecht waar je eerst een land kiest (links) en vervolgens in het rechtse gedeelte van het scherm filters aan kunt zetten en kunt kijken welke affiliate programma's er beschikbaar zijn in jouw gekozen land.


Op deze afbeelding is een screenshot te zien van de affiliate campagnes van Awin. Je kunt hier als affiliate inschrijven voor nieuwe campagnes.


En in de onderstaande afbeelding zie je nog een screenshot van een affiliate programma binnen Awin. In dit geval VidaXL. Hier worden duidelijk de regels van deze specifieke affiliate programma's omschreven. Wanneer je verder door scrolt naar beneden kun je contact opnemen met de aanbieder voor meer informatie. 


Op deze afbeelding zie je een Affiliate Programma van Awin. In deze review beschrijf ik alles omtrent het samenwerken met Awin als affiliate marketeer.

Zelf starten als affiliate met Awin affiliate netwerk?

Awin is een prima keuze voor internationale affiliates en adverteerders. Ze hebben voor ieder wat wils en een van de meest geavanceerde platformen. Zelf heb ik geen ervaring met de klantenservice, maar die zou volgens andere bronnen in orde zijn. Je kunt binnen enkele dagen aan de slag zijn met affiliate marketing via Awin's netwerk.

Voor nieuwe, onervaren inschrijvers bieden ze een kennisbank met Wiki's, video's en direct contact aan en dit is mogelijk in meerdere talen. Daarnaast bieden zij publishers en adverteerders ook uitgebreide mogelijkheden om hun resultaten op het platform te meten.

Extra tip: Je kunt een bonus van 30,- euro krijgen als jij nieuwe affiliates in laat schrijven. Voor het aanbrengen van nieuwe adverteerders is geen bonus verkrijgbaar.


Wat zijn de alternatieven voor Awin affiliate netwerk?

Er zijn verschillende alternatieven voor Awin die internationaal handelen.

  • Tradetracker    ( Registreer direct via deze link )

  • Plug & Pay        ( Registreer direct via deze link )

  • Paypro               ( Registreer direct via deze link )

  • CJ Affiliates

  • Tradedoubler

  • Clickbank

  • Daisycon

Als je bij Awin niet gaat vinden wat je zoekt, kun je simpelweg een van de andere netwerken proberen!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Awin voor als adverteerder? Of voor jouw handel als affiliate partner? Bekijk de mogelijkheden direct via deze link!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Affiliate Marketing kennisbank! Je bevindt je momenteel in de categorie Affiliate Marketing voor Affiliates.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!


Reactie plaatsen