Wat is een Grafisch Ontwerpbureau

Wat is een Grafisch Ontwerpbureau?

Vaak hebben online ondernemers, content creators of grotere bedrijven zelf geen grafische afdeling... En hoewel er tegenwoordig veel gratis (of laagdrempelige) online marketing tools zijn waarmee je grafisch ontwerp kunt maken (Canva bijv) moet je daar ook mee leren werken. Dat is niet altijd de beste optie en daarom besluiten velen een freelancer of een grafisch ontwerpbureau in te schakelen.

Want het oog wil ook wat, zeker in deze tijd waarin online marketing strategie en social media content steeds belangrijker is geworden...  

Maar wat is een grafisch ontwerpbureau? Hoe werken Grafisch Ontwerpbureau's? En waar moet je rekening mee houden als je iets door een bureau wilt laten ontwikkelen?

Dat zijn enkele zaken die ik uit ga leggen via dit artikel!

Wat is een Grafisch Ontwerpbureau? EN waar kun jij een Grafisch Ontwerpbureau voor inhuren?Benieuwd naar Gratis Tools waarmee jij als ondernemer zelf aan de slag kunt? Check mijn Webshop!

Wat is een Grafisch Ontwerpbureau?

Grafisch Ontwerpbureaus zijn handig wanneer jij Grafisch Ontwerp van hoog niveau wilt uitbesteden. Vaak hebben ze op meerdere vlakken talentvolle ontwerpers in dienst of vaste freelancers in hun netwerk die een volledige service kunnen bieden. Ze adviseren je over de mogelijkheden en met hun hulp kun jij bijvoorbeeld een volledige branding laten uitwerken en video's / foto's / illustraties laten maken in dezelfde stijl.

Ontwerpers van Grafisch Ontwerpbureaus hebben vaak een expertise en ontwikkelen content zoals

 • Posters Ontwikkelen of Flyers Ontwikkelen ;

 • Professionele Fotografie / Videografie ;

 • Social Media Marketing en Branding ;

 • Formats voor Nieuwsbrieven of Autoresponders / Funnels ;

 • Visitekaartjes; Product Catalogussen of andere zakelijke middelen ;

 • Websites Ontwikkelen / Online Membership Platform Opzetten ;

 • Branding voor een Online Cursus Academie Maken ;

 • Apps Ontwikkelen ;

 • Animaties Maken ;

 • Animaties laten maken ;

 • Video's laten maken ;


Wat zijn de voordelen wanneer je een Grafisch Ontwerpbureau inhuurt?

Het eerste voordeel dat jij hebt wanneer je met een grafisch ontwerpbureau werkt is dat ze je volledig adviseren over de mogelijkheden, de gebruikelijke gang van zaken en hoe jij deze middelen het beste kunt gebruiken om jouw bedrijf te promoten.

De tweede set voordelen is dat je hun professionele kennis en ervaring EN hun licenties van (dure) Grafisch Design Tools kunt benutten en dat jij jouw eindmaterialen in het juiste formaat aangeleverd krijgt in hoge kwaliteit. Jij hoeft alleen maar aan te geven voor welke platformen het is en dan zorgen ze voor de rest. Ten opzichte van zelf doen loop jij minder risico dat het mislukt en krijg je gegarandeerd een mooi eindresultaat.

In de meeste gevallen zorgen deze bureau's ook dat jij aanpassingen kunt laten doen wanneer je niet tevreden bent over het eindresultaat. Het kost je wel wat geld om uit te besteden, maar dat kun je uiteraard als kosten afschrijven voordat de belastingdienst naar jouw winst komt kijken...


Een Grafisch ontwerpbureau kun je inschakelen wanneer je flyers of posters wilt laten maken. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt!

Wanneer is het verstandig om een Grafisch Ontwerpbureau in te schakelen?

Als jij veel content uitbrengt is het handig om zelf iemand aan te nemen voor grafisch ontwerp of het zelf te leren, ZEKER als je maar focust op een / of enkele specifieke media platformen... Je zou zelfs stagiaires aan kunnen nemen die een grafische opleiding volgen en ook voor andere taken in jouw bedrijf inzetbaar zijn. Door met een gestandaardiseerde opzet te werken (bijv. via aangekochte templates in een vaste huisstijl) kun je er alsnog iets moois van maken.

Maar houd er wel rekening mee dat grafisch ontwerp verder gaat dan "zomaar een flyertje maken". Het moet een heldere boodschap hebben; aanzetten tot actie en bijdragen aan jouw marketing doelstellingen. Er zal dus minimaal iemand met kennis en ervaring in communicatie / sales technieken bij moeten zijn om alles te plannen en schrijven.

Als kleine ondernemer kun je hier makkelijk mee weg komen en draait het vooral om wat je verkoopt...

Professionele Organisaties hebben Professionele Ontwerpen Nodig

Voor grote organisaties is het eigenlijk onmogelijk om je ontwerp niet aan een professionele partij uit handen te geven. Je wilt dat klanten en stakeholders je stijl gaan herkennen en wilt zorgen dat elk nodig detail jouw huisstijl bevat. Het is beter om dat voor eens en altijd uit te werken met een grafisch ontwerpbureau en daarmee door te gaan in de toekomst!

Ook als je maar af en toe een campagne vorm wilt geven en het benodigde budget hebt kun je het beter uitbesteden. Je weet dan zeker dat je kwaliteit krijgt en onnodig veel tijd verliest. Jouw personeel hoeft niet moeilijk te doen door nieuwe skills te leren en kan op hun eigen taken blijven focussen...


Hoe kun je zelf eenvoudig Grafisch Ontwerp (leren) maken?

Voor degenen die alsnog willen leren werken met Grafische Design tools worden er vaak gratis en betaalde cursussen aangeboden door tools zoals Canva (Gebruik deze link om gratis te testen) waarmee je laagdrempelig aan de slag kunt! Voor meer diepgang gebruik je Photoshop of Illustrator...

Bedrijfsvideo's kun je editen via Magix Video Deluxe en Animaties Maken kan via tools als Doodly of Toonly!

Als jij zelf grafisch ontwerp wilt leren maken kost dat enkele maanden tijd om te leren en kun je niet direct resultaten verwachten. Maar ook in het productieproces gaat uiteindelijk veel tijd zitten. Het maken van grafische media content zal uiteindelijk altijd een rol gaan spelen in jouw agenda. Doe dit alleen als je er plezier in hebt en als je je aan wilt sluiten bij een community / cursus / netwerk van andere grafische ondernemers zodat je elkaar om advies kunt vragen wanneer dat nodig is...

Persoonlijk heb ik dat gedaan toen ik aan de slag ging met een eigen website maken. Hierin heb ik echt de keuze gemaakt om het zelf te leren en daar continue op te blijven focussen de komende jaren. Want alleen door te blijven focussen kun je op lange termijn je bedrijf en resultaten blijven verbeteren!

Of je je zaken nu zelf doet of door anderen laat doen!   


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen