SEO Tekstschrijver

Wat is een SEO Tekstschrijver? [Tips om SEO Tekstschrijver te worden]

Wat is een SEO Tekstschrijver? En hoe kun je een SEO Tekstschrijver worden? In dit artikel leg ik het je uit!Wil jij SEO Tekstschrijver Worden? Onderin dit artikel deel ik mijn favoriete handboek!

Wat is een SEO Tekstschrijver?

Een sterke positie in de Zoekmachine van Google kan voor online ondernemers / entrepreneurs op de juiste zoekopdrachten jaarlijks honderdduizenden of zelfs miljoenen euro's aan omzet opleveren in sommige branches. Daarom strijden grote groepen SEO Tekstschrijvers voor hun eigen websites of die van opdrachtgevers voor die begeerde eerste plekken. 

SEO Tekst Schrijven is echter niet voor iedereen weggelegd, want wanneer bedrijven vindbaar willen zijn in de zoekmachine moeten ze zich aanpassen aan de regels van Google's Algoritme. En je teksten aanpassen aan de zoekmachine van Google kost simpelweg geduld en toewijding. Je bent bezig met marktonderzoek doen; concurrentie bestuderen; zoekwoorden onderzoek en geavanceerde data analyse methoden via online marketing tools zoals Ubersuggest; Semrush; Google Search Console; Google Analytics en Google Trends.

Vanwege het massale gebruik van Ondernemers en SEO Tekstschrijvers die het platform gebruiken kunnen er meerdere keren kleine veranderingen plaatsvinden PER DAG.

Er zijn een groot aantal factoren belangrijk in dit proces en EENTJE daarvan is "On-Page SEO", wat betekent dat jouw pagina / tekst optimaal geschreven is volgens de regels. Een SEO Tekstschrijver schrijft dus geoptimaliseerde teksten volgens de regels van Google, met het doel zo goed mogelijk gevonden te worden door het systeem. 

Als SEO Tekstschrijver moet je leren en begrijpen wat werkt.

Een SEO Tekstschrijver schrijft teksten voor de zoekmachine van Google. Een SEO tekstschrijver moet begrijpen wat werkt.

Wat doet een SEO Tekstschrijver in de praktijk?

Veel opdrachtgevers hebben niet de kennis en knowhow die je nodig hebt om een SEO Tekstschrijver te worden. Of ze hoeven maar een beperkt aantal artikelen te hebben, waardoor ze niemand aan willen nemen met deze kennis. 

En wanneer je tijdens dit proces fouten maakt en niet weet hoe bepaalde programma's werken zul je daar nooit achter komen. Je kunt fouten namelijk alleen terugvinden door automatisch gegenereerde analytische gegevens en feedback van de zoekmachine te bekijken.

Daarom willen ze liever een SEO Tekst laten schrijven. En dat is gunstig voor jou, wanneer jij je kunt ontwikkelen tot een doorgewinterde SEO Tekstschrijver. Je kunt dit doen als Freelance SEO Tekstschrijver of SEO Tekstschrijver in Loondienst!

SEO Teksten Schrijven heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Ik zal deze zo kort mogelijk proberen uit te leggen in enkele voorbeelden en zinnen, maar als je hier echt meer over wilt leren kun je er beter het SEO boek over lezen dat ik promoot...

  • Jij zoekt uit op welke woorden de klant die jij wilt bereiken naar producten of diensten zoekt. Dit noemen we SEO Analyse (of Zoekwoorden Onderzoek). Alle belangrijke woorden moeten geanalyseerd en toegevoegd worden.

  • Jij bepaalt welke woorden interessant zijn of niet. Vraag je altijd af of mensen die op dit zoekwoord zoeken relevant voor mij? Bijvoorbeeld: Wanneer jij een klant hebt die banken verkoopt moet jij leren om niet per definitie artikelen te schrijven over "Goedkope Banken". Want het zou heel goed kunnen dat mensen naar een Goedkope Bank zoeken die hun geld gaat beheren.

  • Jij moet rekening leren houden met de verschillende factoren die belangrijk zijn en voor jezelf bepalen op welke manier jouw tekst het beste uit de verf zou komen. Je kunt hiervoor de concurrentie bekijken! Ook moet je er rekening mee houden dat je voor klanten schrijft; en niet voor de zoekmachine.

  • Jij bouwt jouw teksten professioneel op en zorgt dat het prettig leesbaar is. Ook moet het voldoen aan de verwachting van een klant die op een bepaald zoekwoord zoekt (denk aan het BANK voorbeeld). De regels van een SEO Tekst zijn niet voor niks in deze vorm gegoten! Ze zorgen ervoor dat het goede teksten zijn die klanten direct kunnen scannen om te bepalen of het waardevol is om te lezen!


SEO Training voor Tekstschrijvers

Mocht jij op een vacature willen reageren om je te ontwikkelen tot SEO Tekstschrijver wil ik je aanraden om een goed boek te lezen of zelfs een cursus te volgen over SEO Tekst Schrijven. Dit geeft je een stapje voorsprong ten opzichte van anderen die op dezelfde vacature reageren. 

Het is echter niet mogelijk om een goede SEO Tekstschrijver te worden als je niet leert werken met de nodige tools om onderzoek te doen naar de factoren die jij nodig hebt. Daarom is praktijkervaring op doen als SEO Tekstschrijver ook super belangrijk. 

Wil jij beginnen als SEO Tekstschrijver en je meer verdiepen in wat de belangrijkste factoren zijn

Wat is een SEO Tekstschrijver? En hoe kun je een SEO Tekstschrijver worden? In dit artikel leg ik het je uit!Meer weten over SEO? Bekijk dit online marketing handboek over SEO en Conversie Optimalisatie!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen