Wat is Succesvol

Wat is Succesvol? Hoe kun jij Succesvol worden? En wanneer ben jij Succesvol? [Betekenis + Uitleg]

Wat is Succesvol? En hoe kun je succesvol worden? Dat zijn veel gestelde vragen die niet alleen bij jou, maar bij miljoenen mensen ter wereld centraal staat in het leven. En velen zullen het antwoord en de juiste ambitie nooit vinden; simpelweg omdat ze op de foute manieren en plekken zoeken...

Heeft succesvol met geld te maken? Met persoonlijke groei? Met meetbare resultaten of met gevoel?

Volgens mij kan er geen echte "kant en klare" betekenis aan succesvol worden gegeven. Want wanneer heb je succes en wie bepaalt succes? Daarom motiveer ik mijn lezers en studenten altijd om zelf te bepalen hoe zij succes zien en wanneer zij zichzelf succesvol vinden. Of anderen het er altijd mee eens zijn, is een andere vraag... ;-)

In dit artikel staat succesvol worden en succes behalen centraal. Want wat betekenen deze begrippen precies en wat zegt de literatuur? 

Wat is Succesvol? Dat is de vraag die in dit artikel centraal staat! Succes behalen gaat zeker lukken na het lezen hiervan!Meer Leren over het bouwen van een Succesvol leven? Vraag informatie aan over mijn Tunnel Visie Academie!

Wat is Succesvol? [Betekenis + Uitleg]

Wat het kost om succes te behalen of succesvol te worden is in ieder geval NIET hetgene dat jou altijd is verteld. Je bent de afgelopen tijd waarschijnlijk voor de gek gehouden door het internet en allerlei marketing campagnes. Je ziet bijvoorbeeld campagnes om

 • Extra Rijk / Financieel Onafhankelijk te worden;

 • Extra Fit te worden;

 • Jonger en sexyer te worden;

 • Beter met relaties om te gaan;

En je kunt dat volgens de advertenties allemaal bereiken in ruil voor een kleine aanbetaling. Je koopt via internet de resultaten die slimme marketeers jou verkocht hebben, maar dat is geen garantie voor succes. Succes begint pas als je de informatie uit deze module in je hoofd prent en jezelf voor de rest van jouw leven herinnert aan het volgende, pijnlijke principe dat jij diep van binnen waarschijnlijk al kent...

Hoe meet je succes en hoe ziet succes er uit?

Succes is niet alles in je leven, maar het is fijn om scherp te blijven en er naar te streven! Maar Wanneer heb je succes? Dat is niet altijd helder... 

Wat ik leerde uit het bestuderen van Think and Grow Rich is dat de mensen die ECHT succesvol zijn, dat zelden af laten hangen van financiën / geld. Geld is een middel waarmee je succesvolle dingen kunt ondernemen, maar bij de meest succesvolle mensen niet direct een beslissende drijfveer. Vaak ligt er een groter, persoonlijker doel achter een bepaald succes wat iemand "rijk" heeft gemaakt. 

Meer inspiratie nodig over dit onderwerp? Lees mijn artikel waarin ik aandacht besteed aan de beste boeken over persoonlijke ontwikkeling OF schrijf in voor mijn mailinglijst! Want succesvol ben je niet in een dag en is afhankelijk van vele verschillende factoren zoals...

Ik zou je graag iets anders vertellen, maar de realiteit is dat je geen 200.000 euro per jaar verdient als je 2 uurtjes per dag werkt. Ook verlies je geen 30 kilo in een week; je verliest geen 20 jaar ouderdom door een duur zalfje op je gezicht te smeren; en je redt ook je relatie niet met een simpel Viagra pilletje als er emotioneel van alles mis gaat…

Stel jezelf de vraag: Wat Betekent Succes voor jou? En hoe kun je streven naar meer succes?

Voorbeelden van Succes in je leven

Succes betekent simpelweg dat je de gewenste doelen bereikt. Sommige van deze doelen kunnen financieel zijn, maar velen zijn dat niet. In de onderstaande voorbeelden zie je hoe succes te meten is. Wanneer jij voor jezelf aan de slag gaat met het verbeteren van jouw positie moet je uiteraard SMART doelen stellen!

 • Succes in de Liefde;

 • Succesvol Samenwerken;

 • Succesvol met je Gezondheid / Conditie;

 • Succes met je Studie / Opleiding;

 • Succesvol in je Carrière / Onderneming;

Je ziet dat je op veel manieren succesvol kunt zijn! Wat is voor jou de belangrijkste? En voor welke zou jij gaan als jij succesvol zou kunnen worden?


Hoe wordt jij Succesvol? 

Succes Ligt niet voor het oprapen! En Grote Successen komen vrijwel nooit per ongeluk. Ze ontstaan doordat mensen groot denken; een positieve instelling hebben; eeuwig doorzetten en dus lange tijd de juiste stappen zetten.

Je KUNT je succes niet zomaar kopen, want dan zou het veel te makkelijk zijn. En iedereen zou het doen… Hoe gaaf zou het zijn als je naar de winkel zou kunnen gaan om een doosje met succes te kopen dat jou in een klap succesvol zou maken? Zou niet iedereen een Lamborghini rijden of in een prachtige villa op Ibiza wonen als "succesvol worden" zo makkelijk was?

De realiteit is dat je alles kunt bereiken waar jij je gedachten en Mindset op focust, maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent… En dat ga je tijdens mijn presentaties leren!

Daarom is het verstandig om je leven ambitieus in te richten voor de toekomst! Dit kun je bereiken door ambitieuze doelen te stellen voor jouw persoonlijke of zakelijke leven.

Er is geen specifieke sleutel naar succes of een succesvol leven.

 • Succesvolle Ondernemers

 • Succesvolle Partners

 • Succesvolle Medewerkers

 • Succesvolle Collega's

 • Succesvolle Mensen op sociaal gebied

 • Succesvolle Mensen op mentaal gebied

Om Succesvol te worden moet jij Ondernemend worden. Oftewel, je moet op ondernemend gedrag gaan focussen door actie te ondernemen.

Start met SMART Doelen Stellen op welk vlak jij ook wilt slagen en ga daar vandaag nog mee aan de slag. Ga Prioriteiten Stellen en verkies jouw persoonlijke doelen boven de andere dingen in jouw leven. Dit noemen we ook wel doorzettingsvermogen ontwikkelen, waarbij je maanden en jaren blijft werken om jouw doelen te bereiken. Je kunt namelijk niet genoeg aandacht aan jouw doelen besteden als ze niet belangrijk voor je zijn.

Dus echte tastbare vormen van succes zijn niet altijd te meten.

Wat WEL mogelijk is, is dat we gaan kijken naar Wat Succes en Faalfactoren zijn...

Voorbeelden van Succesfactoren en Factoren van Falen:

Vanuit boeken over zelfontwikkeling en overige Literatuur komen een groot aantal Succesfactoren en Factoren van Falen tevoorschijn die succes in de weg staan. Deze kun jij onmogelijk allemaal tegelijk aanpakken, maar je kunt wel gaan nadenken over op welke manier je jouw situatie voor lange termijn kunt gaan optimaliseren...

Voorbeelden van Succesfactoren die jouw succes mogelijk maken!

Voorbeelden van Faalfactoren die jouw succes in de weg staan!

Kun je succesvol worden zonder succesvolle familie; opleiding of diploma?

Je kunt zeker succesvol worden zonder rijke familie, opleiding of diploma. Sterker nog: het ontbreken van deze zaken kan een grote factor zijn om je leven te verbeteren. Sterker nog: de kans is groter dat je succesvol blijft wanneer je er zelf voor hebt moeten werken ten opzichte van mensen die hun fortuin via familie of geluk hebben gekregen.

Hierin wegen negatieve ervaringen vaak slechter dan positieve. Afkomst; een opleiding; rijke familie of diploma kan een springplank zijn, maar is zeker geen garantie voor succes. En je kunt ook zeker succesvol worden wanneer jij deze zaken NIET in jouw leven hebt gehad en vanaf de grond iets op moet bouwen.

De enige controleerbare factor die invloed heeft op jouw succes ben jij zelf...

Er bestaat geen magische formule of snelle oplossing om succesvol te worden in wat je doet. En de harde waarheid is dat de programma's die jij hebt gekocht weinig aandacht hebben gehad voor jouw persoonlijke situatie. Het is dertien in een dozijn standaard informatie die je krijgt voorgeschoteld en alleen degenen die zichzelf en hun angsten / belemmeringen en beperkingen kunnen overwinnen krijgen een stukje van de taart.

Wat die taart dan ook mag zijn. Want het stuk taart staat uiteraard voor het eindresultaat waarin jij succesvol wilde worden...

Je zult de verantwoordelijkheid volledig bij jezelf moeten leggen en je persoonlijk moeten ontwikkelen om op lange termijn doelen te kunnen stellen, analyseren, bereiken en evalueren. En de realiteit is dat je vanaf het begin keihard moet werken om jezelf op het goede spoor te krijgen en tegen de barrières vecht die tussen jou; de benodigde kerncompetenties of vaardigheden en jouw succes in staan.

Hoe denk ik persoonlijk over Succesvol zijn en Succes Behalen?

Het is niet belangrijk om succesvol te zijn, maar wel om doelen te behalen. Persoonlijk vind ik het een TE vaag iets. Volgens mij ben je succesvol als het je lukt om je sociale en zakelijke leven in balans te houden en op beide vlakken doelen te stellen en bereiken.

Succes behalen kun je wanneer je goede gewoonten en eigenschappen de overhand hebben ten opzichte van de slechte gewoonten en eigenschappen. En wanneer je zelf de controle over je leven houdt. Voor mij betekent dit dat ik een locatie onafhankelijk leven nastreef en kan reizen naar iedere plek die ik wil.

Zingeving: voel ik me voldaan in wat ik doe? En heb ik het idee dat ik iets nuttigs toevoeg aan de wereld of mijn klantenkring?


Finale Conclusie over Succesvol Worden

Succes Ligt Niet voor het Oprapen! En niemand gaat jou iets garanderen in het leven! Daarom moet je zelf altijd actie ondernemen zodat jij zeker weet dat jij jouw toekomst zelf in de hand hebt.

En daarbij mag je zelf bepalen wat succes voor jou en de mensen om jou heen betekent, want dit is voor iedereen anders. De een vindt zichzelf succesvol wanneer weinig gewerkt hoeft te worden om een normale boterham te verdienen, terwijl de ander keihard wil werken en alleen op de werkvloer zijn successen najaagt.


Succesvol worden is een langdurend project. Het kost focus, hard werk, veel uren en je zult er structureel dingen voor op moeten offeren. En je zult jezelf moeten specialiseren in iets waarin jij resultaten kunt gaan boeken.

Want als er 1 ding is dat uit mijn onderzoek en ervaringen naar boven is gekomen; een soort factor die zo belangrijk is dat we het een geheim ingrediënt van succes zouden kunnen noemen; is het de kracht van repetitie en herhaling...

Het geheim van succes is dat je niet succesvol wordt wanneer je 5000 dingen heel erg goed doet; maar eerder als je enkele dingen 5000x heel erg goed doet en dat eindeloos kunt blijven verbeteren en herhalen.

En hoe gecompliceerder het proces is dat daaraan vooraf is gegaan; hoe meer studie en voorbereiding het heeft gekost; hoe groter de uiteindelijke resultaten kunnen groeien.

Hopelijk begrijp je na deze uitleg dat het behalen van jouw specifieke doelen een langdurig, saai, repetitief en moeizaam proces kan worden voordat je baanbrekende resultaten bereikt. Maar het is absoluut nodig om een skillset te ontwikkelen waarin lange termijn visie; ijzersterke discipline; en volharding / commitment om zonder twijfels en angsten vooruit te blijven kijken en continue te blijven werken om jouw doelen en dromen te verwezenlijken...

En het goede nieuws is dat jij de moeilijkste en belangrijkste stap al hebt gezet. Maar er is MEER nodig dan een beetje kennis en informatie om tot echte resultaten te komen.

Om echte resultaten te bereiken moeten er waarschijnlijk een aantal zaken in jouw leven veranderen, anders had jij mijn cursus niet gekocht... Want wellicht begrijp jij zelf ook dat je geen grote veranderingen kunt verwachten als jij jouw leven precies op dezelfde manier blijft invullen als je voorheen gedaan hebt.

Er is simpelweg een nieuw plan van aanpak nodig dat jij op basis van nieuwe skills en vaardigheden gaat uitvoeren. En op basis van nieuwsgierigheid, gezonde ambitie, focus en doorzettingsvermogen ga jij er elke dag aan werken om een klein stukje beter te worden.

Dat gaan we VANAF NU doen! Niet vanaf morgen, maar vanaf nu! Want de grootste vijand van de mens is simpelweg uitstelgedrag; waardoor jij faalt om doelen te stellen en de stappen niet zet om deze doelen succesvol te maken...


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Doelen Stellen en Bereiken.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter!


Reactie plaatsen