Bing Zoekmachine

Hoe werkt de Bing Zoekmachine? [Uitleg, Features & Strategie]

De Zoekmachine van Bing staat bekend als een zoekmachine marketing bron die soms wel 35% meer verkeer op kan leveren voor slimme online ondernemers! En dat terwijl installatie erg simpel is... Ik leg je uit hoe het werkt, maar wil daarbij direct een disclaimer doen!

Ik ben de zoekmachine van Bing nog aan het testen sinds een online ondernemer in mijn netwerk me tipte over het bestaan ervan! Ik ben vanwege de gelijkenissen met Google Search Console na enkele dagen overigens al zeer te spreken over de simpelheid van Bing als zoekmachine in combinatie met de extra geavanceerde features zoals heatmap software. Daarvoor heb ik tot dusver altijd externe software nodig gehad en wil ik voortaan via Bing bijhouden.

De komende maanden zal deze post langzaam aangevuld worden.

De Zoekmachine van Bing staat bekend als een bron die 35% meer verkeer op kan leveren voor slimme marketeers! En dat terwijl installatie erg simpel is... Ik leg je uit hoe het werkt!Benieuw hoe jij jouw bedrijf kunt positioneren via zoekmachines als Bing? Bekijk mijn Webshop eens!

Hoe Werkt De Zoekmachine van Bing?

Onlangs schreef ik een korte post om mensen uit te leggen wat Zoekmachine Marketing is. Vanwege gedupliceerde content wil ik dat niet volledig herhalen . Daarnaast wil ik verwijzen naar mijn artikel over de zoekmachine van Google. Vanwege de grote gelijkenissen met de zoekmachine van Bing raad ik je aan om dit artikel te lezen wanneer je echt de diepte in wilt.

Net als bij andere zoekmachines speel jij als online ondernemer in op Pull Marketing wanneer jij jouw evergreen content positioneert via zoekmachine onderzoek en zoekmachine optimalisatie. Door consistent goede content te publiceren voor de zoekmachine bouw jij een sneeuwbal effect van artikelen en blogposts die steeds meer online webverkeer waard worden.

En dat allemaal met het doel om uiteindelijk gevonden te worden door jouw ideale klant, omdat je jouw content na marktonderzoek doen op de zoekwoorden hebt gepositioneerd waarop deze mogelijk zoekt.

In de onderstaande afbeelding zie je het Dashboard van Bing waarin je aan kunt geven welke data jij wilt meten van jouw dagelijkse statistieken.

De Bing Zoekmachine is een mooie aanvulling om de resultaten van de Google Zoekmachine te verhogen. Het geeft een extra kans op zoekverkeer uit een zoekmachine!

De Zoekmachine van Bing vs. de Google Zoekmachine

Waar Google en Youtube goed zijn voor een marktaandeel van 90%+ moet Bing het met enkele procenten doen in de Nederlandse markt (5% volgens eigenaar Microsoft). Het is simpelweg niet te vergelijken met de andere wereldmacht die jij ondertussen als een absolute monopolie zou kunnen zien. Maar wil dat zeggen dat het niet verstandig is om tijd in Bing te investeren?

In tegendeel! Bing is een geavanceerd, maar toch simpel systeem. Een systeem dat bovendien een volledig nieuwe doelgroep aanspreekt. Mensen die Bing als startpagina gekozen hebben zoeken namelijk standaard met Bing. Ze werken in de meeste gevallen NIET met Google. En dat maakt Bing de Investering in tijd direct waard.

Het lijkt sterk alsof de Zoekmachine van Google en de zoekmachine van Bing door dezelfde mensen gemaakt zijn, want je hebt maar enkele gegevens nodig om jouw wordpress of Phoenix Website direct te verbinden aan jouw google search console en Google Analytics account. Dit is letterlijk in enkele klikken gedaan wanneer jij met automatisch ingelogde accounts werkt (bijv. in Google Search Console).

De Zoekmachine van Bing scant ook jouw website en met de gegevens daarvan kun jij een site audit doen. In de onderstaande afbeelding zie jij hoe dat er in de praktijk uit ziet. Kijk ook direct eens naar de andere koppen in de menu balk, zodat jij een impressie krijgt van de precieze mogelijkheden!

In de zoekmachine van Bing kun je ook je website scannen zoals op deze foto te zien is.

Je moet er wel rekening mee houden dat er wat tijd nodig is voordat al jouw pagina's zijn ingeladen en dat je meer informatie nodig hebt om uiteindelijk keuzes te maken op basis van data analyse methoden. 

Bing is gratis en draait op soortgelijke systemen als Google Search Console. Sterker nog: Ik heb het idee dat de resultaten die je terugkrijgt nog een stuk sneller werken ook! Ik vind Bing dan ook een echte aanrader om jouw zoekmachine optimalisatie te upgraden. Alle winst in bezoekers en data analyse methoden is pure winst en zou jij niet bereiken wanneer je jouw website of webshop niet inschrijft voor de crawlers van Bing. Wanneer jij aan de slag gaat met een Sitemap Maken is jouw website in enkele dagen volledig geïndexeerd!

Waarom zou je dus NIET met Bing werken als aanvulling van jouw Google Search Console? 

Bekijk ook de onderstaande video uit 2021 waarin een Bing vs. Google Expert de zoekmachines vergelijkt op 8 verschillende punten!


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen