Reisblog Maken Tips

Reisblog Maken Tips 2022 | Hoe haalbaar is een Reisblog Schrijven?

Wat is een Reisblog? En is het in 2022 nog de moeite waard om een reisblog te maken? Voor starters geef ik direct een aantal concrete tips om aan de slag te gaan!

Een Reisblog is een website / blog waarop hobbyisten of ondernemers hun avonturen op reis delen. Ondernemen als reisblogger kan interessante content opleveren en motiveren om meer op reis te gaan. Dit zal jouw leven op lange termijn zeker verrijken! En uiteraard kan het starten van een eigen bedrijf ook op andere niveaus voor persoonlijke en zakelijk groei zorgen...

In dit artikel ga ik je een aantal tips geven waarmee jij jouw eigen reisblog kunt starten EN er geld mee leert verdienen zodat je dat kunt groeien tot jouw fulltime baan / remote inkomen. Als je hard werkt kun je in enkele jaren een volledig locatie onafhankelijk inkomen bouwen waarmee jij de volledige vrijheid hebt om te gaan en staan waar jij wilt...

En uiteraard geef ik je ook enkele tips om er sneller voordelen uit kunt halen, zodat je er eerder van kunt leven!

Lees direct verder als jij zelf concrete stappen wilt gaan zetten met een eigen project!

Wil jij een Reisblog Maken? Met de Tips uit dit artikel ben jij snel op weg en geïnformeerd over alle nodige keuzes maken!Benieuwd hoe jij concreet aan de slag kunt met jouw reisblog? Bekijk mijn Webshop eens!

Hoe kun je een reisblog Maken?

In dit artikel bespreek ik het maken van een OPENBAAR Reisblog met het doel om daar geld mee te verdienen en een locatie onafhankelijk inkomen op te bouwen. Dit gaat dus niet echt over een privé Reisblog Maken voor jouw eigen herinneringen. Wil jij een afgeschermd reisblog maken om alleen familie op de hoogte te houden van jouw reizen? Dan kun je beter een speciale app downloaden zoals Polarsteps; een Facebook groep maken OF een besloten Huddle Community starten met een Plug & Pay paywall.


De Denkwijze achter het maken van een Reisblog

Een Reisblog zou niet zomaar een website met jouw persoonlijke reisverhalen moeten zijn. Weinig mensen interesseren zich immers voor het leven van anderen als ze daar zelf geen herkenning en/of voordeel aan ervaren. TENZIJ jij een MASTER wordt in Online Storytelling en mensen echt kunt blijven boeien met spannende verhalen.

Wat mensen WEL willen; is via content marketing geïnformeerd worden over mogelijkheden waar ze zelf iets aan kunnen hebben...

Via een sterke Content Marketing strategie kun jij mensen informeren over mogelijkheden op bepaalde reislocaties en ze het laatste duwtje geven dat ze nodig hebben om hun reis te boeken via jouw connectie / affiliate links. En door ze uiteindelijk op een mailinglijst te krijgen kun je ze in de toekomst wellicht vaker motiveren / stimuleren met bepaalde aanbiedingen of inspirerende content voor hun volgende reis...


Technische Factoren Optimaliseren om snel aan de slag te kunnen

Een reisblog kun je goedkoop en effectief maken via Wordpress. Een voordeel van een Reisblog in Wordpress is dat het goedkoop is en goed scoort in de zoekmachine van Google (en Bing) als je zoekmachine optimalisatie / SEO technieken toepast. Door zoekmachine marketing technieken toe te passen kun jij maandelijks duizenden gratis bezoekers naar jouw website krijgen! Een nadeel is dat er een behoorlijke learning curve aan verbonden is EN dat je beperkte mogelijkheden hebt met je vormgeving. Ook kun je makkelijk fouten maken met plug-ins, waardoor je website traag reageert.

Een tweede mogelijkheid is om een Reisblog via de Phoenix Website te bouwen, waardoor je makkelijk mooiere landingspagina’s en leadmagnets kunt bouwen. Je moet dan wel een groter budget vrijmaken. Dit is dan ook een betere mogelijkheid als je er echt een grote, professionele website van wilt maken.

Lees mijn artikel over een eigen website maken, waarin ik precies uitleg waar je rekening mee moet houden als je een eigen website wilt bouwen.

Een Reisblog Maken kan via Wordpress of Phoenix en je kunt er geld mee verdienen als ondernemer.

Hoe kun je geld verdienen met een Reisblog?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een reisblog te monetizen, maar de meeste daarvan kosten tijd om te bouwen. Het is daarom ALTIJD noodzaak om eerst te focussen op het optimaliseren van jouw kanalen; jouw content en het verhogen van jouw online bezoekers. Als dat allemaal goed werkt zul je na verloop van tijd een groot aantal mogelijkheden krijgen om online geld te verdienen via diverse verdienmodellen...

In mijn artikelen over Hoger Ranken In Google en Pull Marketing Strategie geef ik je in detail een betere handleiding over hoe je dit in de praktijk toepast!


Promoot Andermans Producten op jouw Reisblog

Een voorbeeld van geld verdienen met een reisblog is door het affiliate marketing verdienmodel toe te passen. Je kunt dan samenwerken met partners zoals Skyscanner; Booking.com en Tripadvisor en jouw lezers verleiden tot aankopen bij deze partners.

Het affiliate netwerk Tradetracker staat bekend om de hoeveelheid partners in de reis industrie. Ook via partners zoals Amazon en Bol.com kun je producten aanprijzen die gebruikt worden door mensen die op reis willen…

Denk aan fysieke producten zoals Powerbanks; Koffers; Tassen of producten die je tijdens jouw reizen gebruikt zoals Snorkels; Handdoeken; Snowboards; Ski’s. Maar vergeet ook zeker de aanbieders van services; onderdak (hotels / hostels / bed & breakfasts) en auto’s / scooters huren niet.


5 Slimme Partners om via Affiliate Marketing Geld te verdienen aan jouw Reisblog 

Via het Affiliate Marketing Verdienmodel verdien jij commissies aan doorgestuurd verkeer dat je motiveert om een reis te boeken. Enkele partners waarvan jij het bestaan moet kennen zijn:

 • Booking.com om Hotel / Hostel Accommodaties te boeken

 • Skyscanner.com om Vliegreizen te boeken

 • Tripadvisor om Dagtripjes te bekijken en boeken

 • AirBNB om Privé Accommodaties te boeken

 • Bol.com / Amazon om benodigde Gadgets te kopen

Promoot Eigen Producten op jouw reisblog

Je kunt ook experimenteren via een eigen webshop met producten; of een Dropshipping Webshop waarbij jij afspraken maakt met partners die producten opsturen naar jouw klant. Wanneer jij zelf producten wilt leveren zonder een webshop te bouwen en richt op Nederlandse bezoekers kun je dat doen via een verkoop account op bol.com. Je moet dan wel zelf de producten leveren.

Uiteindelijk kan een Reisblog ook mooie mogelijkheden geven om zelf volledige reizen te gaan organiseren zonder tussenpartners. Jij kunt bijvoorbeeld een Reisblog maken over Costa Rica en daarbij alle voordelen; nadelen; mooie punten en minder mooie punten tonen. Dan is de stap klein om uiteindelijk in Costa Rica groepsreizen of Retreats aan te bieden die jij zelf organiseert in samenwerking met lokale partners.


Onderschat de Kracht en Voordelen van Barterdeals niet

Barterdeals zijn samenwerkingen waarbij je producten of diensten ruilt met elkaar. Barteren; zoals we dit ook noemen; zorgt ervoor dat jij voordat jij fulltime kunt leven van jouw blogs al voordelen hebt die het leven goedkoper voor je maken. Je kunt met binnen- en buitenlandse partners veel verschillende samenwerkingen opzetten waardoor jij van een goedkopere reis kunt genieten, terwijl zij promotiematerialen bouwen.

Reisblogs Maken kun jij doen via de methode die ik beschrijf in dit artikel. Je verdient er geld aan door met partners samen te werken!

Hoe interessant is het maken van een Reisblog?

Een reisblog bouwen KAN interessant zijn, maar er zitten ook nadelen aan. Aangezien de marges in de reis industrie vaak laag zijn (bijv. 10%) en de concurrentie hoog heb je veel bezoekers en een hoge conversie nodig om er veel geld mee te verdienen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan minimaal duizenden bezoekers per maand...


Inzicht in mogelijke verdienmodellen MOET centraal staan vanaf het begin.

Een blog ZONDER FOCUS OP EEN VERDIENMODEL is bij voorbaat al kansloos. Als jij ZELF niet weet hoe je geld moet gaan verdienen aan een reisblog; begrijpt jouw bezoeker er ook niks van. Je zult er vanaf het begin heel goed over na moeten denken HOE jij uiteindelijk geld kunt gaan verdienen op lange termijn, zodat je daar al je content op aan kunt passen.

Wanneer jij een reisblog start kun je op termijn locatie onafhankelijk werken en over de hele wereld reizen, maar het is verstandig om meerdere verdienmodellen te hebben die richten op dezelfde doelgroep om op korte termijn niet in de problemen te komen.


Spreid de kansen van jouw reisblog en help jezelf om het Zoekmachine indexatie proces te versnellen

Online Marketing Strategie via een Blog kost kennis en tijd om op te bouwen en je wilt dit zeker doen via positionering op bepaalde zoekwoorden. Je bereikt daarmee (potentiële) klanten die op zoek zijn naar informatie via zoekmachines. Hiermee focussen we op pull marketing strategie en zoekmachine marketing richting lange termijn vindbaarheid via Google en Youtube. Je kunt hiermee een sneeuwbal effect veroorzaken dat op lange termijn groeit.

Bekijk de onderstaande video's om er achter te komen hoe dit werkt!   

Er is veel sterke concurrentie die sterk getraind is in Zoekmachine Optimalisatie / SEO. Daarom is het verstandig om een cursus zoekmachine optimalisatie te volgen voordat je hiermee aan de slag gaat.

Maar... Omdat het via Google en Bing extra lang duurt is het aan te raden om te experimenteren via social media marketing zoals Instagram of Pinterest. Of je kunt ook een Youtube kanaal starten waarop je reisvideo’s deelt en daarin doorverwijst naar blogs op jouw website. Tijdens het reizen kun je mooie visuele content maken en de exotische locaties reviewen die jij bezoekt.

Zorg dat je er wel rekening mee houdt dat social media kanalen niet altijd organisch groeien en je geen vrijheid zullen geven op lange termijn. Ze hebben in mindere maten dat hefboomeffect wat websites of Youtube kanalen wel voor je kunnen garanderen...


Nadelen van een Reisblog Maken en Bijhouden

Reizen is leuk! En er komt veel op jouw pad dat interessanter is dan elke dag bloggen en video's produceren. Daarom is het belangrijk dat jij slim; consistent en effectief leert werken en wellicht zelfs bepaalde zaken gaat uitbesteden. Het maken en bijhouden van een reisblog kost nou eenmaal tijd en geld vanaf het begin.

Ook het vele reizen dat reisbloggers doen maakt het duur. Je kunt echter ook een reisblog starten waarin je focust op een bepaald land en daar voor lange termijn op blijft focussen. Je bent dan iemand die richt op de doelgroep van reizigers naar jouw land, in plaats van een reisblogger die zelf de hele wereld over moet reizen...

Hieronder zul je enkele tips vinden om een reisblog te maken als ondernemer. Pas deze toe in de praktijk en groei jouw bedrijf!

Tips voor het maken van een reisblog…

Hieronder kun je mijn belangrijkste tips vinden voor het starten van een reisblog. Ze gaan onder andere over de technische factoren rondom een reisblog en de online marketing strategie die jij kunt toepassen als entrepreneur om het beste uit jouw organische bereik te halen.


Tip 1: Investeer in een goede Webbouwer Software om jouw reisblog te maken

De eerste tip voor het maken van een reisblog is dat jij niet te veel moet bezuinigen op een snelle, mooi vormgegeven website. Zorg voor een website die goed scoort op mobiel, want dat is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor vindbaarheid in Google. Een website software die hier goede kwaliteit in levert is de Phoenix Website Bouwer. Wil je een goedkopere variant die veel beginners gebruiken? Neem dan het CMS Systeem van Wordpress!


Tip 2: Blijf Consistent Focussen op Concurrentie Analyse bij het maken en groeien van jouw reisblog

De tweede tip voor het maken van een reisblog is dat jij goed moet kijken naar de concurrentie in jouw markt. Doe eens een concurrentie analyse van WAT ze doen; en wat ze NIET doen. Het is verstandig om je te differentiëren en iets toe te voegen dat mensen echt een unieke waarde geeft. Hierdoor zul je opvallen in jouw markt en kun je een merk opbouwen. Je kunt hierbij ook experimenteren met Personal Branding.


Tip 3: Richt op Gastschrijvers en andere samenwerkingen om jouw contentstroom op gang te krijgen

Dat het JOUW REISBLOG is; wil niet zeggen dat jij niemand anders mag vragen om content te schrijven. Uiteindelijk zul je sneller groeien als je meerdere mensen aan jouw merk weet te koppelen die op vrijwillige of betaalde basis relevante content schrijven. Op die manier kun jij effectief jouw posities in zoekmachine marketing claimen en via zoekwoorden onderzoek jouw bezoekers bereiken.


Tip 4: Verzamel via Lead Magnets E-mail adressen van de lezers op jouw reisblog

De derde tip voor het maken van een reisblog is dat jij moet focussen op het verzamelen van e-mail adressen van jouw lezers. Als je deze kunt krijgen door een bepaalde lead magnet te bouwen waarin jij jouw lezers informeert kun je ze op lange termijn op de hoogte houden van de updates in jouw bedrijf en ze lang nadat ze jouw website verlaten hebben nog verleiden tot aankopen.


Tip 5: Durf geld te verdienen aan jouw reisblog door actief creatieve samenwerkingen aan te gaan

De vierde tip voor het maken van een reisblog is dat jij creatief moet zijn in de partnerships die jij doet. Probeer zo diep mogelijk te integreren in het werelddeel of land waarop jij focust. Dan kun jij specifieke deals maken met een groot aantal verschillende bedrijven die werken voor toeristen / reizigers. Het is hierbij een goed idee om affiliate marketing te combineren met het aanbieden van eigen (digitale) producten of een bepaalde service in een online membership community.


Tip 6: Focus op een Niche Reisblog en ga All-In om jouw doelgroep te inspireren

De vijfde; en belangrijkste tip is dat jij moet kiezen voor een specifiek en duidelijk niche (ofwel een categorie). Een algemeen reisblog kan veel views / traffic genereren, maar je wilt liever niet de hele wereld over reizen. Je kunt het extra interessant maken als je focust op een bepaalde regio en daar “all in” op gaat.

Het voordeel dat jij hebt als je content maakt over een specifieke regio is dat mensen specifiek op zoek zijn naar informatie over jouw gekozen land. Dit verhoogt de kans dat ze uiteindelijk ook een aankoop doen bij de partners die jij promoot.


Tip 7: Stunt niet te veel op sociale media kanalen om jouw reisblog te promoten

Sociale media kanalen kunnen heel interessant zijn om jouw merk te groeien en met jouw bezoekers / lezers in gesprek te gaan. Toch is het niet altijd verstandig om vanaf de beginfase all-in te gaan op social media platformen. Er is een groot verschil in media produceren en geld verdienen en via social media followers verlies je vaak veel kostbare tijd.

Daarnaast zijn de meeste social media kanalen push marketing strategie kanalen, terwijl jij als beginnende blogger liever richt op pull marketing strategie kanalen zoals jouw website en een Youtube kanaal.


Tip 8: Durf ook te experimenteren met online advertenties om jouw bereik te verhogen

Wanneer jouw blog een verdienmodel heeft dat kan zorgen voor winst is het belangrijk dat je gaat experimenteren met advertentie platformen zoals Google; Facebook; Instagram en Tiktok. Dit kan er voor zorgen dat jij snel meer nieuwe bezoekers / volgers kunt krijgen die op lange termijn de waarde van jouw merk omhoog drijven.

Hiervoor hoeven in sommige gevallen niet eens verkopen gedaan te worden... 


Tip 9: Conversie Optimalisatie zal jouw Reisblog maken of breken!

Met een goede online marketing strategie en basiskennis over een eigen bedrijf starten is key, maar dat wil niet zeggen dat het LEIDEND is voor jouw succes. Het bouwen van een online bedrijf is een jarenplan en daar kun jij jaren of tientallen jaren aan wijden. De meeste fouten in het verleden kunnen op termijn worden opgelost, hoewel dat een tijdrovende klus kan zijn...

Het punt van een online bedrijf is dat je het op alle aspecten steeds beter wilt maken. We noemen dit Conversie Optimalisatie; en hoe meer jij jouw kanalen kunt verbeteren via conversie optimalisatie; hoe hoger het percentage van jouw lezers uiteindelijk converteert naar jouw vaste followers lijst en uiteindelijk open staat om producten of diensten af te nemen!


Voorbeelden van niches waarin jij een Reisblog kunt makenEen reisblog bijhouden kan jouw vakantie of reis een stuk interessanter (en productiever) maken. Leer hier hoe je start!

Een niche is een specifieke categorie waarin jouw reisblog valt. Je kiest een niche om jouw project zo relevant mogelijk te maken voor bezoekers en volgers. Als je dit op de juiste manier toepast kun jij een autoriteit worden in jouw categorie en rekenen op de steun van meer sterke partners...


 • Maak een Reisblog over een continent zoals Europa of Zuid Amerika;

 • Maak een Reisblog over gebruiken en culturen in het Midden Oosten;

 • Maak een reisblog over Afrika;

 • Maak een reisblog gericht op specifieke activiteiten zoals wintersport; parachutespringen; surfen of wandelen; zodat jij alleen bezoekers bereikt die geïnteresseerd zijn in een bepaalde hobby / activiteit!

 • Focus op een specifieke doelgroep waarbij jij je prettig voelt zoals jongeren; ouderen; zakenmensen of misschien wel mensen met een bepaalde geloofsovertuiging. Hoe duidelijker mensen zich in jouw content herkennen, hoe groter de kans op trouwe lezers en fans is...

 • Maak een reisblog gericht op zonvakanties of strandvakanties;

 • Maak een reisblog gericht op een ENKEL LAND; en ga volledig de diepte in... Zo kun je de beste informatie bieden binnen jouw vakgebied en sterke partners vinden;

 • Maak een Reisblog over een specifieke interesse zoals (bijvoorbeeld) kerken of bunkers. Je kunt dan internationaal op zoek gaan naar deze dingen en een doelgroep bereiken die hier specifiek naar op zoek is;


Wil jij weten hoe je dit in de praktijk kunt toepassen? Bekijk dan het onderstaande voorbeeld!

Het gaat hier over het reisblog van Benjamin Bald dat super groot geworden is. Benjamin Bald neemt zijn kijkers mee naar het voormalig oostblok en laat zijn avonturen in de voormalige Sovjet Unie zien aan miljoenen volgers op Youtube. Hij combineert minder populaire locaties en deelt zijn kennis over deze mysterieuze regio; de armoede; de oorlogen en entertainende content met locals.

Ook bouwde hij een eigen webwinkel met merchandise.

Bekijk de onderstaande video en zijn website om te bekijken hoe hij dit gedaan heeft!


Heel veel succes met het maken van jouw eigen reisblog! Hopelijk heb je iets aan mijn Tips gehad! Heb jij nog vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen