Wat is een Webmaster

Wat is een Google Webmaster?

Een Google Webmaster is iemand die als online ondernemer / freelancer websites voor opdrachtgevers bouwt of bezig is met zelf een eigen website bouwen. Hij / Zij beheert meestal meerdere websites en weet wat er achter de schermen allemaal geregeld moet worden om de hele online marketing strategie via de juiste online marketing tools draaiende te houden.

Wat dat betreft leiden veel Webmasters zich autodidact op, wat wil zeggen dat ze geen officiële studie hebben gevolgd. Ze zijn zelf gaan experimenteren met bouwen op internet en hebben hun kennis en ervaring gedurende de jaren volledige geoptimaliseerd door te testen, analyseren en perfectioneren. 

Webmasters kunnen verschillende werkwijzen en platformen hebben waarop ze actief zijn. Zo werken veel Webmasters tegenwoordig via Wordpress of Phoenix Websites, maar zie je ook veel andere software zoals Webshop Software (Shopify) of E-Learning Academie software zoals Huddle voorbij komen. Hoe het takenpakket en portfolio van een webmaster er uit ziet zal alleen hijzelf beslissen en weten...

Een webmaster werkt in Google om websites te bouwen en onderhouden. Hij / Zij is degene die verantwoordelijk is voor alle groei!Meer leren over Internet Marketing en Online Ondernemen? Bekijk Tools en Kennismaterialen in mijn Webshop!

Online Marketing Tools voor Webmasters

Werken met Online Marketing Tools is super belangrijk en kan het bedrijf van jou of jouw klant vakkundig laten groeien via Data Analyse en Conversie Optimalisatie. Om dat voor elkaar te krijgen maken Webmasters gebruik van de onderstaande gratis en betaalde Webmaster Tools... 

Als webmaster zul jij moeten weten wat deze tools zijn, wat deze tools doen en hoe jij deze voor jouw opdrachtgever kunt benutten. Zeker als jij zelfstandig (en zonder partners) werkt, is brede algemene kennis nodig over belangrijke aspecten en ontwikkelingen in de Online Marketing Industrie. Maar dat wil niet zeggen dat je al deze tools dagelijks moet gebruiken.

 • Ubersuggest

  In deze Ubersuggest Review laat ik je zien waarom het in mijn optiek een van de beste online marketing tools is om jouw online marketing strategie op basis van relevante data analyse te verbeteren! Ik kwam via de..
  [Zoek uit wat de maandelijkse / over time zoektermen zijn die mensen op internet gebruiken]

 • Answer The Public

  Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Answer the Public terecht gekomen bent.  Onlangs ben ik via de IMU Plus online marketing cursussen van de Internet Marketing Unie in..
  [Zoek uit wat de long tail zoektermen zijn die mensen op internet gebruiken]

 • Google Analytics

  Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel over Google Analytics voor Beginners terecht gekomen bent.  In deze Google Analytics Voor Beginners  Uitleg ga ik in op hoe ik deze..
  [Verzamel; Analyseer en Categoriseer de Gegevens van jouw Wordpress Website]

 • Google Search Console

  Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn artikel met  Google Search Console Uitleg terecht gekomen bent. In deze Google Search Console Uitleg ga ik in op hoe ik deze zoekmachine..
  [Match en Analyseer de Gegevens met raakvlakken tussen jouw website en de Zoekmachine van Google]

 • Google Trends

  Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn Google Trends Handleiding terecht gekomen bent.  In dit artikel staat de vraag: " Hoe werkt Google Trends voor marktonderzoek?"..
   [Bekijk wat voor termen en categorieën wereldwijd trending zijn om goed scorende content te maken]

 • Semrush

  Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn Semrush Review terecht gekomen bent.  Waarom deze Semrush Review? In deze SEMRUSH review beschrijf ik hoe ik Semrush gebruik om mijn..
   [Bekijk Real-Time hoe jij jouw website kunt verbeteren aan de hand van zoekmachine optimalisatie factoren]

 • Heatmap Software

  De uitspraak Meten is Weten zou een belangrijke rol moeten spelen in jouw online marketing strategie. En gelukkig zijn er perfecte online marketing tools om jou van informatie te voorzien om de resultaten van jouw..

   zoals Hotjar! [Volg real-time wat bezoekers op jouw website en in jouw funnels doen om conversie optimalisatie te doen]

 • Facebook Creator Studio [Plan Facebook en Instagram Content en analyseer de statistieken daarvan]

In principe kunnen al deze taken binnen het takenpakket van een Webmaster behoren. En er zullen ook nog wel een aantal kernvaardigheden vergeten zijn. Houd er altijd rekening mee dat een mens niet in tien stukken gesplitst kan worden. Wanneer jij serieus aan de slag wilt met een carrière als Webmaster is het prima om bij de basisinformatie te beginnen en van daaruit een specialisme te kiezen, zoals bijvoorbeeld Zoekmachine Optimalisatie; Copywriting of LInkbuilding.

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! Omdat het internet nog steeds ontzettend groeit staan er vrijwel altijd vacatures open. Dus denk er eens over na of jij zelf aan de slag wilt met een online cursus internet marketing (IMU Plus) of verdiep je via de online marketing tornado meer in deze branche! Het zijn goedbetaalde banen die niet bekend staan om het zware werk...

Wellicht is het iets voor jou om je te verdiepen in online marketing! Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen