Online Academie Bouwen

Een Online Academie Bouwen als Online Ondernemer?

Een Online Academie Bouwen als online ondernemer is een goed idee als jij via online cursussen en live sessies jouw klanten wilt helpen! Het kan je vrij maken van het uurtje factuurtje verdienmodel en leiden naar een schaalbaar; gedeeltelijk passief inkomen door laagdrempelig te verkopen aan een grote klantenkring.

Komt dit vanzelf? NEE, zeker niet! En je zult een behoorlijke tijd moeten studeren om op de hoogte te raken van de nieuwste online marketing tactieken en methodes om dit succesvol te lanceren OF samen moeten werken met een online marketing bureau om het technisch te realiseren. Maar het is 100% zeker een groeirichting die jou als online ondernemer met jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes kan brengen met meer omzet; meer winst en meer impact voor jouw klanten!

In dit artikel vertel ik er je meer over en geef je een aantal extra bronnen en kennismaterialen die jou snel verder gaan helpen op jouw zoektocht binnen het online ondernemerschap. 

Ook presenteer ik mijn favoriete software (gebruik ik zelf ook) die het meest laagdrempelig is voor absolute beginners en mensen die geen zin hebben om zelf te programmeren of iets dergelijks. Alles is in enkele klikken in te stellen en via de link in dit artikel heb jij het recht om 14 dagen gratis te testen!

Een Online Academie Bouwen als online ondernemer is een goed idee als jij via online cursussen en live sessies jouw klanten wilt helpen!Bekijk ook eens mijn webshop om meer interessante online marketing bronnen en tools te vinden!

Wat is een Online Academie? [Uitleg & Mogelijkheden]

Een Online Academie is een digitale leeromgeving waarin jij jouw doelgroep kunt uitnodigen om toegang te krijgen tot e-books; audiofiles; video's en rapporten over jouw vakgebied. Daarnaast kun je online cursussen bouwen om deze vervolgens gestructureerd en in de juiste volgorde aan te bieden aan jouw klant. Dit is zeer interessant wanneer jij mensen met producten wilt leren werken of door een bepaald educatief of technisch proces heen wilt loodsen.

Vaak worden online academies gebouwd om mensen van Punt A naar Punt B te brengen, maar er zijn ook veel Academies van ondernemers die hun leeromgeving gebruiken om op minder gestructureerde manieren hun klantenkring te motiveren en inspireren hun doelen te bereiken. Na het opzetten van jouw online academie kun je de waarde van jouw aanbod flink verhogen door jouw klanten (of members) wekelijks begeleiding te geven in de vorm van live bijeenkomsten via Webinar Software. En door in plaats van individuele klanten juist op groepscoaching te richten is het mogelijk om met relatief lage bedragen een hoog bedrag te verdienen door veel mensen te helpen!

Op deze manier kun jij van jouw online academie een steeds groter groeiend platform maken waar meer bezoekers EN meer content / cursussen beschikbaar zijn. 

In het onderstaande boek staat het kernproces van het bouwen van een online academie met cursussen en/of live elementen centraal. Het is van de Internet Marketing Unie, een online coaching bedrijf waar ik zelf ook in enkele maanden mijn website en online academie heb leren bouwen. Meer over dit bedrijf kun je vinden in de online kennisbank waarin jij momenteel bent!

Een Online Academie Bouwen als online ondernemer is een goed idee als jij via online cursussen en live sessies jouw klanten wilt helpen!Bekijk via deze link het boek en ontvang direct een exclusieve gratis trial voor de beste software!

Een Online Academie Bouwen [Verschillen in Software Pakketten]

Het kiezen van een passend platform is belangrijk, want het is letterlijk je toekomst. Het bouwen van een online academie duurt even en ook het opnemen van cursussen of andere opleidingsmaterialen kost tijd. Je moet dit dan ook zien als een lange termijn groeirichting waarmee jij jaren of misschien wel 10 jaar vooruit kijkt... Ook een doelgroep moet je bouwen en begeleiden om uiteindelijk (als dat jouw doel is) naar een groot aantal klanten te bouwen!

Wat voor Online Academie Software zijn er?

De meeste Online Academies zijn Software Pakketten die aangeboden worden via het internet en jij vanuit je browser kunt bouwen; managen en promoten. De software die ik je vandaag promoot maakt jou volledig eigenaar van wat er in jouw academie gebeurt, waardoor jij allerlei mogelijkheden hebt om tot een geschikte online marketing strategie te komen.

Er zijn verschillende soorten Online Academie Software. Je kunt in de basis het verschil maken tussen verdienmodellen en manieren waarop jouw academie in de schijnwerpers komt te staan. Want bij een volledig eigen platform ben je zelf verantwoordelijk voor jouw online webverkeer, terwijl bij gedeelde platformen vaak al een doelgroep aanwezig is doordat veel andere content creators en entrepreneurs er hun cursussen publiceren. Dat zorgt echter ook voor concurrentie; en op een privé platform zien jouw leads / bezoekers niet direct andere soortgelijke cursussen staan wanneer je ze eindelijk naar jouw cursus hebt gekregen.

In mijn optiek springt er maar een aanbieder ECHT bovenuit de rest van de Nederlandse markt. De reden hiervan zijn de begeleiding die je krijgt; het "eigenaarschap van jouw platform" en de lage kosten voor (met name) kleine ondernemers. Je kunt namelijk (afhankelijk van aantal cursisten + cursussen) voor enkele honderden euro's per jaar al een volledige academie bouwen; met een professioneel ogend membership forum en een mobiele app op je telefoon.

Dit staat positief tegenover veel andere aanbieders op de markt, die meer "verborgen verdienmodellen" hanteren. Sommige platformen lijken vooraf heel goedkoop, maar worden duurder naar mate je aantal klanten groeien en meer commissies betaald moeten worden. Je kunt dit zien als slimme binnenkomer, maar dit kan op lange termijn echt uit de hand lopen met platformen die soms wel 50% van de omzet inhouden...

Sommige platformen lijken vooraf wat duurder, maar geven totale vrijheid van het aantal studenten en cursussen in jouw leeromgeving en komen daardoor op lange termijn stukken goedkoper uit... Het maakt immers niet uit of jij 10.000 of 100.000 euro omzet draait, terwijl je bij sommige concurrenten nu een mega extra kostenpost had in ruil voor wat mooie praatjes en "gratis bezoekers".

Voor dat geld had je ook een hele mooie marketing campagne kunnen (laten) organiseren om jouw marketing doelstellingen te ondersteunen! Dus ja, het is afhankelijk van jouw doelen en verwachtingen! Neem gerust eens contact met mij op om samen eens naar de mogelijkheden te kijken!


Wil jij deze online Academie software gratis testen? Gebruik dan de onderstaande link om meer info te ontvangen en een gratis trial van 14 dagen aan te vragen!


Een Online Academie Bouwen als online ondernemer is een goed idee als jij via online cursussen en live sessies jouw klanten wilt helpen!Bekijk de uitleg van deze features op de officiële website van deze populaire online academie software van Nederland!

Relevante Bronnen wanneer jij een online academie wilt bouwen en promoten

Een online cursus maken kan interessant voor je zijn! Ik kan je eventueel begeleiden in je keuze voor de opzet / planning van benodigde software en je webverkeer... Je kunt ook zelfstandig aan de slag met de kennismaterialen die ik je heb laten zien; en die in mijn optiek de beste op de Nederlandse markt zijn! 

Wil jij meer interessante bronnen om een goed voorbereid aan de slag te gaan met het bouwen van jouw online academie? Bekijk dan de onderstaande artikelen op mijn website eens!

  • Internet Marketing voor Beginners

  • Push Marketing en Pull Marketing; op welke vorm en via welke media kanalen wil jij aan jouw bezoekers komen?

  • Social Media Marketing voor Beginners

  • Leer Bloggen om via de Zoekmachine van Google meer Leads en Volgers te bereiken

  • Wat komt er allemaal kijken bij Internet Marketing Zelf Doen ?

  • Welke Sociale Media Kanalen kun jij inzetten als online ondernemer ?Veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 


Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Unie Categorie waarin ik online marketing kennismaterialen (online marketing tornado); online marketing tools (Phoenix / Huddle / Plug & Pay) en cursussen zoals IMU Plus promoot. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing strategie? Bekijk mijn webshop en alle evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen