Wat is een Browser

Wat is een Browser? [Uitleg; Betekenis en Voorbeelden van Browsers]

Een Browser heb je nodig om met jouw Laptop; Computer; Telefoon of Tablet op het internet te surfen.

Maar wat is een Browser? Hoe kies je een Browser? En met welke aspecten moet je rekening houden bij het kiezen van jouw favoriete browser?

Wat zijn de meest bekende; populaire internet browsers? En welke rol spelen webbrowsers en de achterliggende bedrijven op het internet?

Dat zijn enkele zaken die ik in dit korte artikel uit ga leggen!

Wat is een Browser? En wat kun je met een browser op het internet? In dit artikel leg ik het je uit!Wil jij meer leren over online marketing strategie en ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is een Browser? [Betekenis & Uitleg]

Met een Browser krijg jij toegang tot het internet op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Het is een programma wat jij alleen nodig hebt om te internetten. Vaak kies jij uit automatisme een browser of gebruik je er een die standaard op een computer staat, maar je kunt je ook verdiepen in de verschillende browsers om te kijken welke voor jou het beste werkt.

Browsers Verschillen van elkaar op gebied van Browse Snelheid; Beveiliging; Gebruikt Geheugen; Cookie Registratie / Privacy en het aantal Browser Extensies die beschikbaar zijn om jouw browser te aan te passen naar jouw wensen en behoeften.

De bedrijven achter Browsers zorgen er voor dat jij als internet gebruiker geen verboden dingen tegenkomt en dat jij een zo veilig mogelijke tool hebt om misbruik te voorkomen. Want je kunt je voorstellen dat op het internet ook veel personen en "bedrijven" verborgen zitten die zich bezig houden met spam praktijken; scam praktijken en proberen slachtoffers te maken via allerlei soorten oplichting.

Browsers garanderen een sterke veiligheid en zolang jij geen gekke dingen doet is er bescherming voor gevaren van buitenaf. Ik wil je wel aanraden om een goede virusscanner te installeren zoals die van Bullguard; Mcaffee of Ziggo. Uiteraard kan er nog steeds iets tussendoor glippen dat er niet op thuishoort, maar over het algemeen zijn ze veilig!

Bekijk de Merkwaarden van Mozilla Firefox; een van de belangrijkste browsers!

Wat is je eigen browser? En hoe kun je daar als internet gebruiker achter komen? In dit artikel leg ik het je uit!

Voorbeelden van meest bekende Browsers

 • Google Chrome (Meest Gebruikte Webbrowser i.v.m. gebruiksvriendelijkheid; snelheid en veiligheid op gebied van pop-ups / advertenties)

 • Mozilla Firefox (Sterke; Snelle en Gebruiksvriendelijke webbrowser die veel waarde hecht aan goede Privacy bescherming)

 • Microsoft Edge (Simpel in Gebruik en veelgebruikt vanwege de automatische installatie op Windows Computers)

 • Safari (Gebruiksvriendelijke Browser die Standaard vindbaar is op elk Apple apparaat. Het probleem is dat ze ook alleen op deze apparaten beschikbaar zijn) .

 • Internet Explorer

 • Opera

 • Brave

Een browser betekent dat jij een tool gebruikt waarmee jij op het internet kunt surfen.Bekijk via deze link een overzicht waarin Browsers met elkaar vergeleken worden. Let Op: gemaakt door Mozilla Firefox! 

Hoe werkt een Browser?

 1. Je opent een Browser vanuit het menu of startscherm van jouw tablet; mobiele telefoon of computer / laptop. Het is altijd handig om jouw favoriete browser in jouw taakbalk of hoofdmenu te zetten. De meeste Browsers komen tegenwoordig ook met een eigen Browser App, waarin de gebruiksvriendelijkheid soms beter is. Hiermee kun je simpel een browser op jouw computer, laptop of mobiele telefoon installeren en bijvoorbeeld automatisch naar een zoekmachine of startpagina doorverwijzen.

 2. Vanuit de Browser kom jij terecht op een automatisch ingestelde Startpagina of een zoekmachine zoals Google; Bing of DuckDuckGo. De automatische instellingen kun jij altijd wijzigen via het menu dat zichtbaar is in de onderstaande afbeelding. Wil jij weten welke zoekmachine het beste presteert om de juiste resultaten bij jouw zoekopdracht te vinden? Lees dan mijn artikel over Zoekmachine Marketing even!

 3. Vanuit de zoekmachine of startpagina kun jij starten en hebt vrije toegang tot het internet. Je kunt kijken wat je tegenkomt of zelf een link of zoekopdracht intypen.

 4. Wanneer jij klaar bent met surfen klik je op kruisje en sluit daarmee alles af. Als jij STIEKEME dingen hebt gedaan die jouw partner niet mag weten is het een aanrader om de geschiedenis en affiliate cookies even te verwijderen...  


Wat is je eigen Browser en hoe achterhaal je dat?

Browsers hebben vaak een standaard / aanbevolen zoekmachine waar ze mee samenwerken. Denk aan de zoekmachine van Google (Microsoft Edge) of de zoekmachine van Bing (Google Chrome). Op deze manier maken ze het heel erg makkelijk voor mensen om te kiezen en veel mensen zullen nooit op het idee komen om te wisselen...

Maar ik kan me voorstellen dat jij TOCH wilt weten welke opties er zijn en of je momenteel een goede gebruikt...

Wil jij weten wat je Browser is? Klik dan onder in jouw taakbalk met jouw rechter muisknop op het logo van jouw browser en de naam komt er bij te staan. Lukt dat niet en wil jij meer leren over je eigen browser? Klik dan rechtsboven in jouw internetvenster naar de instellingen van de browser via de drie bolletjes! Er staan een aantal tabs bij die jou meer achtergrondinformatie geven en waar jij jouw eigen instellingen kunt doorvoeren.

Op de onderstaande afbeelding laat ik je precies zien hoe je in Browsers kunt checken welke het precies is en wat je er mee kunt!

Wat is een Browser? En wat kun je met een browser op het internet? In dit artikel leg ik het je uit!Deze afbeelding hoort zowel bij de bovenstaande als de onderstaande tekst!

Wat is een Browserextensie?

Nu we het Browser hebben uitgelegd gaan we ook kijken hoe je een browser kunt customizen / verbeteren. Want met Add Ons of Extensies kun jij eigen features toevoegen om het gebruik van jouw Browser te voorzien van specifieke tools gericht om jouw ervaring fijner en makkelijker te maken. Als online ondernemer gebruik ik bijvoorbeeld een groot aantal extensies waarmee ik de kwaliteit en statistieken van mijn website kan analyseren, maar ook voor persoonlijk gebruik zijn er allerlei mogelijkheden.

In de onderstaande afbeelding zie je hoe je zelf extensies kunt uitzoeken via de browser Microsoft Edge!

Wat is een Browser? En wat kun je met een browser op het internet? In dit artikel leg ik het je uit!

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen