Artificial Intelligence Betekenis

Wat is Artificial Intelligence [AI] / Kunstmatige Intelligentie? [Betekenis + Uitleg]

Steeds vaker hoor ik de Term Artificial Intelligence [AI] genoemd worden in combinatie met een verbeterde, meer geautomatiseerde online marketing strategie. En wat ik er van gehoord heb kunnen niet alleen grote technische bedrijven, maar ook kleine start-ups en online ondernemers er hun bedrijf extra efficiënt mee groeien. 

Hier was ik erg benieuwd naar en daarom besloot ik uit te zoeken wat AI oftewel Kunstmatige Intelligentie is; hoe het werkt; wat de voordelen / nadelen zijn en wat je er zoal mee kunt. Hierbij is voornamelijk gefocust op mijn eigen niche en de technische invulling voor online ondernemers! 

Ben jij benieuwd hoe het werkt? In dit artikel vertel ik je er meer over! 

De Betekenis van Artificial Intelligence is Kunstmatige Intelligentie. Hierbij nemen steeds geavanceerdere Robots bepaalde handelingen van mensen over. In dit artikel leg ik uit hoe het werkt!Meer leren over Slimme AI Tools voor online ondernemers? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Artificial Intelligence? [Betekenis & Uitleg]

De Artificial Intelligence Betekenis is Kunstmatige Intelligentie en is ooit ontstaan om er voor te zorgen dat mensen hun taken makkelijker en slimmer uit kunnen voeren. Via Kunstmatige Intelligentie zijn ondernemers en bedrijven steeds beter in staat om gecompliceerde taken op de automatische piloot uit te (laten) voeren. Hierbij nemen steeds geavanceerdere Robots bepaalde handelingen van mensen over... De industrie achter AI is momenteel volop in ontwikkeling en dat levert soms indrukwekkende beelden en waarschuwingen op. Een ondernemer die veel bezig is met Artificial Intelligence is Elon Musk, waarover ik onlangs dit artikel schreef! 

Hij heeft via Youtube Video's letterlijk gewaarschuwd voor de kracht van huidige ontwikkelingen. De huidige ontwikkelingen zouden uit de hand lopen en potentie hebben om intelligentie in het menselijke brein voorbij te gaan.

Toch is deze industrie niet nieuw. AI (Artificial Intelligence) is al lang in ontwikkeling en gebruik, bijvoorbeeld in Smartphones, Computers; Social Media Platformen; Crypto; Internet Bankieren; Gevechtsdrones en Videogames. Maar doordat deze technologie zichzelf steeds slimmer maakt en leert van fouten zie je dat het steeds sneller ontwikkeld.

Computer Gestuurde Artificial Intelligence Robots (fysiek of digitaal) voeren zelfstandig taken uit die op basis van nieuwe ervaringen processen kunnen optimaliseren. Ze hebben als het ware eigen hersenen en worden daardoor ook slimmer van hun ervaringen, waardoor er echt progressie in hun werkzaamheden zit. Ze kunnen complexe vraagstukken oplossen en in etappes werken om doelen te stellen en naar een lange termijn einddoel te bewegen. Door Emoties en Gevoelens te herkennen kunnen ze ook prioriteiten stellen die tot zelfontwikkeling / persoonlijke ontwikkeling leiden. 


Behoorlijk Innovatief dus... Het zijn Robots met Hersenen die naar de beste route zoeken om een bepaald probleem op te lossen.


Volgens de Wetenschap zijn er twee verschillende vormen van AI

Je kunt Artificial Intelligence onderverdelen in Zwakke AI en Sterke AI. Deze onderverdeling is afhankelijk van hoeveel taken ze probleemloos uit kunnen voeren.

 • Zwakke AI kan een of ENKELE simpele taken uitvoeren ;

 • Sterke AI kan Meerdere Taken uitvoeren en zelfs emoties ontwikkelen / emoties lezen / onvoorspelbare dingen doen ;


Artificial Intelligence heeft voordelen en nadelen, waaronder kostenbesparingen en minder afhankelijk zijn van menselijke emoties en gedragingen. Ik leg je uit hoe het zit in dit artikel!

Waarom heeft het gebruik van Artificial Intelligence voordelen? 

Artificial Intelligence kan leiden tot waardevolle en slimme Investeringen voor elk formaat bedrijf. Want waar het vroeger nog grote bedrijven waren die hierin konden investeren begint AI zich ook in internet bedrijven en software pakketten te ontwikkelen. Een van de belangrijkste redenen (en voordelen) om te investeren in AI is omdat ze jouw bedrijf minder afhankelijk maken van werknemers die ziek kunnen worden / fouten maken en hun kinderen naar school moeten brengen. Terwijl ze wel soortgelijke gecompliceerde taken uitvoeren!

Ze hebben geen eten en drinken nodig en hoeven ook niet op vakantie. Zo kan er met minder inspanning veel meer gewerkt worden. En hoewel het in sommige gevallen een grote investering kost om de apparatuur aan te schaffen en daarmee te leren werken is het op lange termijn een groeirichting die kosten kan besparen en dus voor meer winst of een betere waardepropositie ten opzichte van concurrentie zorgt.

Door te investeren in dergelijke tools of robots kunnen schaalvoordelen worden gerealiseerd en voordelen ten opzichte van concurrenten worden behaald.

Een nadeel van Artificial Intelligence is dat het haast een ontwikkeling lijkt die niet meer terug te draaien is en daarom ook echt gecontroleerd moet blijven worden. Dit lijkt in de meeste gevallen echter een nadeel dat qua zaken doen en geld verdienen grote voordelen oplevert. Maar het moet niet vergeten worden dat de grootste, meest geavanceerde technologieën op lange termijn echt een eigen leven kunnen gaan leiden...


Artificial Intelligence Tools voor Online Marketing Ondernemers

Maargoed, nu de grote vraag! Wat zou AI toe kunnen voegen binnen Online Marketing; online marketing tools; Content Creatie Processen en Social Media Marketing? Wat zijn de mogelijkheden voor kleinere Online Ondernemers of Start-Ups zoals jij en ik?

Technisch gezien zou je AI Tools in kunnen zetten om creatieve tijdrovende processen over te nemen zoals schrijfwerk, analysewerk en denkwerk. Want waar we normaalgesproken een Team van mensen nodig hebben om snel te groeien, zou dat nu met software programma's kunnen. 

En hoewel we al onderzoekstools zoals Ubersuggest; Semrush en Google Search Console hebben om zaken te analyseren zijn we altijd ZELF degene die keuzes moeten maken over nieuwe acties / aanpassingen in onze online marketing strategie. AI Tools kunnen gecombineerd worden met tools die deze processen overnemen of Marktonderzoek Doen...

Hierdoor hoef je zelf minder te doen en verander je meer in een media manager dan een content creator. Ik zal een aantal voorbeelden noemen van tools die momenteel al gebruikt worden in de online marketing industrie...

 • Algoritme's van de Zoekmachine van Google en andere social media platformen draaien voor een groot deel op AI. Deze systemen worden steeds slimmer en weten beter of jouw Content antwoord geeft op de behoeften van volgers / lezers;

 • Jarvis [Jasper] is een Tool die geautomatiseerd blog artikelen en teksten schrijft op basis van zelfgekozen zoekwoorden;

 • SeoSurfer en Growthbar is een Tool die jou laat zien welke zoekwoorden nodig zijn waardoor jouw artikelen hoger ranken in Google;

 • Er zijn Chatbots zoals Chatfuel en Manychat die jij volledig kunt automatiseren of die automatisch werken;

 • Er zijn tools die Dynamische Prijzen rekenen op basis van acties van concurrenten. DIt is erg handig in E-Commerce / Webwinkel Strategie;

 • Online Copywriting / Storytelling Tools zoals Phrasee / Smartwriter schrijven e-mails, advertenties, social media posts en blogs;

 • Tools zoals Grammarly en Instatext doen geavanceerde spellingscontrole's via AI;

 • Het programma Brand24 laat jou Real Time volgen hoe mensen via verschillende platforms over jouw merk praten;

 • Via Tools als DeepL kun jij geavanceerde teksten vertalen;

 • Tools zoals SocialBakers en Smartly helpen jou met het organiseren en automatiseren van jouw social media content;


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Of ben jij bereid om in de toekomst AI in te gaan zetten om jouw online business te groeien en optimaliseren? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen