Buyer Persona Voorbeeld

Een Buyer Persona Maken [Incl. Uitleg en Voorbeeld]

Wat als ik jou vertel dat een simpel trucje zoals een klantprofiel / Buyer Persona Maken jouw doel en route als online ondernemer compleet kan veranderen? Puur door meer inzicht te krijgen in de behoeften van jouw klant?

Een van de domste oorzaken dat veel bedrijven of entrepreneurs falen is doordat ze lange opleidingen hebben gevolgd om een skill te leren, met het oog om uiteindelijk in loondienst te gaan werken. In de praktijk zie je vaak dat tijdens deze opleidingen geen tijd gespendeerd is om die skill ook te vermarkten en dat is cruciaal om klanten te vinden.

Dat is een groot probleem...

Want als je geen klanten kunt vinden en verleiden zullen deze zich niet aansluiten bij jouw bedrijf. En het risico dat je dan loopt is dat al het geld verdwijnt in producten, diensten, coaching, design en opleiding. En dat je uiteindelijk failliet gaat...

Veel ondernemers denken niet na over WIE hun favoriete klant is en wat hun product of dienst  precies aan hun leven toevoegt; of hoe ze de voordelen (unique selling points) daarvan kunnen communiceren. En daarom zullen ze ook falen om direct tot deze klant te spreken en een aanbod te bouwen dat bij hun precieze situatie / doel past...

Om te voorkomen dat jij jezelf volledig verliest in het bedrijfsproces kun jij een Buyer Persona Maken. Via dit artikel geef ik Uitleg en een Voorbeeld... Want een Buyer Persona Maken kan jouw inzicht in de klant en daarmee jouw hele bedrijf veranderen!

Een Buyer Persona Maken kan jouw inzicht in de klant veranderen. In dit artikel deel ik een voorbeeld!Meer Leren over Online Marketing Strategie? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is een Buyer Persona? 

Een buyer Persona of Client Avatar (Amerikaanse Term) kunnen we het best beschrijven als een klantprofiel. Door een Buyer Persona te maken voorkom jij het probleem dat ik schetste in de inleiding, waarbij jij totaal geen idee hebt wie jouw klant eigenlijk is... Vaak maken bedrijven / online ondernemers een mannelijk en een vrouwelijk klantprofiel en gaan dat zien als een levend persoon.

Zo gauw jij weet wie je droomklant is; waar deze zich verstopt; en een bewezen plan hebt om deze te bereiken zal het ondernemen een heel stuk makkelijker worden. Een buyer persona maken kan een belangrijke rol spelen om je meer te verdiepen in jouw klant en jouw product via de juiste online marketing strategie en online marketing tools vermarkten.

Hoe beter jij weet WIE de PRECIEZE KLANT IS DIE JIJ WILT BEREIKEN, hoe makkelijker het is om deze uiteindelijk ook te vinden en in jouw Funnels te krijgen. Het geeft de rest van je bedrijf meer focus en dat zorgt er indirect voor dat jouw klant zich beter in jouw aanbod herkent. Een uitstekende manier om succesvol te worden...

Om die reden zou jij voor jezelf en eventuele medewerkers van jouw organisatie een specifiek klantprofiel moeten maken dat jij volledig begrijpt en richt op alles wat ze vinden; doen; willen; dromen en haten.

Hierbij deel ik een Buyer Persona Voorbeeld! Door een buyer persona te maken leer jij jouw klant kennen!

Een Buyer Persona Maken 

Een buyer persona maken geeft je de kans om alles wat jij uitbrengt te bekijken vanuit het oogpunt van jouw klant. Het is hierbij verstandig dat je gedetailleerd te werk gaat, maar niet te veel verschillende doelgroepen probeert te targeten. Het maken van een enkele mannelijke en vrouwelijke customer avatar voldoet meestal.

Want waar veel ondernemers de fout in gaan is dat ze falen om een bepaalde doelgroep aan te spreken. En als jij 1 doelgroep niet succesvol kunt bereiken en aanspreken, kun jij ook geen 2 doelgroepen aanspreken...


Een Buyer Persona Maken Start met een Biografie / Algemene beschrijving...

Jij moet de behoeften van jouw klant beter begrijpen dan ze dat zelf doen. En dat is in veel gevallen niet zo super moeilijk, want menselijk gedrag is in de basis vaak afhankelijk van standaard emoties en karakter gedreven eigenschappen. Het draait er niet om dat jij “de meest creatieve advertentie campagnes schrijft”, maar dat jij binnenkomt op hetzelfde level waar ze in hun gedachten zitten.

Je moet kunnen laten zien dat je weet hoe ze de wereld zien. En dat jij de wereld ook zo ziet, maar een stukje verder bent in jouw ontwikkeling. Laat zien dat jij de gedachten kent die zij hebben en dan weet je ook hoe je deze kunt beïnvloeden om actie te nemen. Het is dan ook verstandig om te starten met het schrijven van een gedetailleerde Biografie.

Via een biografie beschrijf je tot in detail hoe de klant leeft. Je geeft daarbij gedetailleerde antwoorden op vragen zoals

  • Hoe ziet de Biografie van (naam man) / (naam vrouw) er uit?

  • Waar woont hij / zij en met wie wonen ze samen (Partners / Kinderen)?

  • Wat voor werk doen ze en hoeveel geld verdienen ze daarmee?

  • In wat voor huis en wat voor gemeenschap leeft hij/zij?

  • Wat voor muziek of series volgt hij / zij en wat voor advertenties krijgt ze op haar social media?

Als jij dit inzichtelijk hebt gemaakt kun je gaan kijken naar WAAROM een klant jouw product zou willen kopen... 


Bepaal precies op welk type klant jij wilt richten!

In de basis willen alle klanten een pijnlijke situatie voorkomen / genezen OF juist een goede situatie verbeteren. Beide richtingen hebben een eigen vorm van communicatie nodig en het is onmogelijk om deze verschillende typen klanten via een funnel / advertentie set tegelijkertijd aan te spreken. Dus ook hier is een heldere keuze erg belangrijk.

Wanneer je ook hier een juiste richting in kiest ben jij in staat om jouw product op de juiste manier te positioneren en een geschikte marketing campagne te creëren.

Het kiezen van de juiste boodschap voor jouw product is cruciaal, maar je kunt hier mee testen. Je kunt klanten helpen door hun pijnlijke situaties op te helpen lossen OF ze te helpen met meer genot in hun leven te krijgen. Wanneer ze richting meer genot bewegen zijn ze niet perse gedemotiveerd of in een slechte situatie, maar is er simpelweg ruimte om hun leven te verbeteren.

Om meer informatie te krijgen over jouw klant en hoe je deze zo effectief mogelijk aan kunt spreken kun je de onderstaande dingen doen...

  • Schrijf op waar jij zelf tegen aan liep toen je in het verleden naar een oplossing zocht voor jouw eigen probleem;

  • Bekijk online forums en facebook groepen om er achter te komen waar ze het over hebben;

  • Schrijf tot in detail op wat voor situaties er in hun leven zijn en wat ze tegen zichzelf zeggen;

Laat me weten als je een meer uitgewerkt Buyer Persona Voorbeeld wilt en dan zal ik dit in de toekomst met je delen! 


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen