Autonome Groei Betekenis

Autonome Groei Betekenis

De Betekenis van Autonome Groei is dat jij jouw bedrijf groeit door middel van volledig eigen productie en bedrijfsactiviteiten. Hierbij vinden geen externe investeringen zoals bedrijfsovernames en Fusies / Partnerships plaats; of deze worden in dat gedeelte van de berekening bewust weggelaten uit het bedrijfsresultaat... 

Maar Wat is Autonome Groei? En waarom is het niet altijd verstandig om alleen te focussen op autonome groei als online ondernemer

In dit artikel vertel ik je er meer over!

P.S. Autonome Groei is een synoniem van Organische Groei. Dit is ook een veelgebruikte term in Online Marketing.

Autonome Groei is de tegenhanger van Organische Groei. Hier heb ik ook een artikel over.Meer leren over Online Marketing Strategie en Online Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is Autonome Groei [Betekenis & Uitleg]

Normaalgesproken kun je Autonome Groei zien als groei ZONDER HULP van externe partijen. Je groeit volledig zonder externe investeringen en dat wil zeggen dat je alleen op jezelf en je eigen werkzaamheden richt.

Autonome Groei / Organische Groei kun je bekijken op verschillende Onderdelen van je bedrijf. Hieronder staan een aantal voorbeelden!

  • Meer Omzet vanwege meer Verkoop / meer Marktaandeel

  • Meer Winst (eventueel vanwege schaalvoordelen)

  • Meer Productie / Meer verschillende Producten in de verkoop

  • Meer Concepten / Funnels om op verschillende doelgroepen te richten

  • Meer Personeel / Meer Talent op verschillende bedrijfsvlakken (bijv. Eigen Grafisch Design Afdeling)

  • Meer Vestigingen / Distributiekanalen

  • Meer Content / Meer Social Media Bereik door consistent te bouwen

  • Verbeterde Promotiekanalen voor meer Leads

Je moet Autonome Groei / Organische Groei overigens niet verwarren met Organisch Bereik op jouw (social) media kanalen.


Voorbeelden van Non-Autonome Groei als Online Marketing Ondernemer

In het bovenstaande rijtje staan enkele voorbeelden van autonome groei / organische groei die met online marketing strategie te maken hebben. Hopelijk is dat verhaal tot dusver duidelijk!

Toch wil ik laten zien dat er meer mogelijk is dan autonome groei, door een extra voorbeeld als case study te beschrijven. 

Serial Entrepreneur Tonny Loorbach van de Internet Marketing Unie (eigenaar van 6 bedrijven) is een ondernemer die regelmatig praat over non-Autonome groei voor online ondernemers. We noemen dit ook wel een Buy en Build strategie. Dit werkt voor mensen die zelf een eigen website maken; zelf e-learning maken of een eigen webshop beginnen en deze groeien.

Wat Loorbach toepast binnen zijn bedrijven draagt bij aan het najagen van extreme groei door concurrerende bedrijven over te nemen.

Bij IMU kopen ze regelmatig websites over die vanuit het verleden veel relevante artikelen hebben en daardoor een grote concurrentie positie claimen in de zoekmachine van Google. In het verleden kochten zij bijvoorbeeld een website over waarop honderden geoptimaliseerde artikelen gepubliceerd waren door tientallen gastbloggers die zo goed als belangeloos (vrijwillig) belangrijke informatie deelden over internet marketing. 

De eigenaar van deze website wilde van het bedrijf af en daardoor kon Loorbach het voor een goede prijs kopen. Het was in zijn optiek een schijntje van de waarde die het op lange termijn kon opleveren.

De overname leverde hem een groot aantal gastblogs en nieuwe gastbloggers op die bleven schrijven voor zijn project en ook de zoekmachine positie en backlinks naar deze website versterkten zijn positie doordat ze ge-redirect werden naar zijn eigen website. 

Het gaf zijn bedrijf een grote groei die ze nooit met autonome groei hadden kunnen bewerkstelligen. Daarom is het altijd belangrijk om goed rond te kijken naar dit soort mogelijkheden in het bedrijfsleven. Werk aan jouw naamsbekendheid, jouw autoriteit en netwerk zodat mensen aan je denken wanneer er deals voorbij komen. En houd kanalen in de gaten zoals Sitedeals waar af en toe dit soort kansen gepresenteerd worden.

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit korte artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen (zoals IMU Plus & de Online Marketing Tornado); mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen