Website Onderhoud

Wat is een Site Audit? [Belangrijke Tips voor Website Onderhoud]

Een regelmatige Site Audit geeft een schat aan informatie om hoger ranken in Google mogelijk te maken. En dat kan er voor zorgen dat de vindbaarheid van jouw artikelen of producten die je verkoopt gevonden worden door steeds meer organische bezoekers... Een van de meest toekomstgerichte doelen die jij als online ondernemer zou kunnen nastreven!

Want wanneer jij als online ondernemer aan de slag gaat met een eigen website bouwen, moet je er rekening mee houden dat je niet alleen artikelen hoeft te schrijven, maar ook de technische aspecten van het volledige platform moet blijven onderhouden en managen. Jij bent verantwoordelijk voor ieder aspect van jouw website, in sommige gevallen jouw social media kanalen en de algemene groei van jouw bedrijf.

Je zult er snel achter komen dat het schrijven van goede Evergreen content een van de simpelste zaken is die jij moet perfectioneren. Want hoewel content maken een drijvende factor is om jouw doelgroep te bereiken, zal jouw content nooit het daglicht zien wanneer je slecht scoort op de andere honderden factoren waarop Google via een professionele Site Audit jouw website checkt... 

Met Een Site Audit checkt Google welke positie in de zoekmachine jij verdient; en gelukkig kun jij zelf ook soortgelijke checks doen om de gezondheid van jouw website te meten zoals Google dat doet. Door hier actief onderzoek naar te doen kun jij blijven optimaliseren.

Benieuwd hoe dit werkt en wat jij er zelf aan kunt veranderen? Lees dan dit artikel!

Website Onderhoud is super belangrijk als jij wilt dat je blijft scoren in SEO. Met deze tools kun jij een website audit doen!Meer Leren over Online marketing Strategie en Online Ondernemen? Bekijk mijn Webshop eens!

Wat is een Site Audit? 

Dus... Met een Site Audit kun je een groot aantal aspecten bekijken waarmee de zoekmachine van Google jouw website analyseert. En door zelf deze Website Analyse te doen EN de fouten op te lossen kun jij de boel optimaliseren. Je haalt de technische fouten uit je website en hebt de mogelijkheid om zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie strategie na te streven.

Er zijn een groot aantal verschillende aspecten die meewegen in jouw Website Audit en deze kun je blootleggen via de juiste Site Audit systemen. In de onderstaande screenshots zal ik je iets meer vertellen over een aantal van deze kernfactoren, zodat jij zelf ook direct aan de slag kunt. Hierbij wil ik benadrukken dat er meerdere gratis en betaalde tools zijn om dat te realiseren. 

En dat je altijd hard moet blijven werken om je kennis te groeien en de ervaring op te doen waarmee je in enkele jaren tijd een groot online bedrijf bouwt.

Een Site Audit kun je redelijk simpel doen via de tool Ubersuggest, waar ik je hieronder wat screenshots van laat zien. Hierin komt naar voren wat voor punten er gecheckt worden. Naast Ubersuggest, kun jij ook via tools als Google Search Console; Semrush en Ahrefs goede, betrouwbare Site Audits doen. In mijn optiek zijn dat nog sterkere en meer actuele tools om te gebruiken. 

Maar helaas ook duurder in aanschafprijs...   

Met Een Site Audit check je de gezondheid van jouw website. Door hier actief onderzoek naar te doen kun jij blijven optimaliseren.

In de bovenstaande afbeelding zie je de Site Audit tool van Ubersuggest. Met Ubersuggest kun je zoekwoorden onderzoek doen en concurrentie analyse uitvoeren. Het systeem loopt niet altijd helemaal real time (volgens mij), maar qua Website Audit heeft het een aantal fijne features waarmee jij de snelheid van jouw Wordpress of Phoenix website kunt meten; het linkprofiel van jezelf en jouw concurrenten kunt bekijken; en ook kunt bekijken hoe het er op gebied van zoekmachine optimalisatie voor staat. 

Via wekelijkse e-mails ontvang jij van Ubersuggest concrete tips voor verbeteringen waarmee jij direct aan de slag kunt. En daarin geven ze je een overzicht van de punten die het makkelijkste te verhelpen zijn; en de punten die het zwaarst meewegen in de site audit beoordeling.

In de onderstaande afbeelding zie jij hoe een Site Audit via Ubersuggest er technisch uitziet... 

Met Een Site Audit check je de gezondheid van jouw website. Door hier actief onderzoek naar te doen kun jij blijven optimaliseren.

In het onderstaande overzicht zie jij een groot aantal van de kernelementen die een rol spelen bij de Site Audit. Het belangrijkste aspect van jouw website is de snelheid, maar er zijn meerdere vlakken waar jij mooie leerpunten uit kunt halen. Je ziet o.a. het aantal zoekwoorden waarop mijn website rankt; het aantal backlinks vanuit linkbuilding (met een flinke vertraging); de Onpage Seo Score en de geschatte bezoekers op dit specifieke moment.

Als je links onder op het scherm kijkt zie je ook gebroken links, omgeleide pagina's en het totaal aantal pagina's waarmee jij rankt in de zoekmachine van Google. Hierbij is het extra interessant dat je ook verschil kunt maken tussen de desktop versie en de mobiele AMP versie, want dat is tegenwoordig een van de belangrijkste punten waarop een website direct een groot nadeel kan ondervinden...

Via een website audit doe jij onderzoek naar de score van jouw site ten opzichte van de honderden verschillende factoren die belangrijk zijn om te ranken in google.

Houd er rekening mee dat niet alle informatie precies klopt. Een Site Audit tool als Ubersuggest is altijd een moment opname en kan vaak ook wat achterlopen op de precieze resultaten. Maar het is dan ook belangrijk dat jij jouw website als een lange termijn traject ziet en er aan blijft werken om daarmee steeds een beetje succesvoller te worden.

Je wilt niet op resultaten van een paar weken kijken, maar liever op een stabiele groei en optimalisatie van een paar maanden of jaren. Als je met die gezonde missie en visie aan de slag gaat, kun jij in enkele jaren tijd groeien tot een online marketeer die een imperium voor zichzelf heeft gebouwd via het internet. 

Je zult locatie onafhankelijk inkomen hebben opgebouwd in combinatie met een skillset waarmee jij elk product of dienst in de wereld succesvol kunt positioneren richting een zelfgekozen doelgroep. Neem zaken zoals een Site Audit dus serieus, want door deze regelmatig te doen ga jij steeds beter begrijpen via welke elementen het verschil gemaakt wordt. 

En door te richten op het sneeuwbaleffect van geoptimaliseerde elementen kun jij steeds sneller en effectiever groeien. 

Website Onderhoud is super belangrijk als jij wilt dat je blijft scoren in SEO. Met deze tools kun jij een website audit doen!

Neem het uitvoeren van een Website Audit serieus! Want jouw website is een geweldige bron om consistent bezoekers naar jouw producten te trekken. En als jij het niet doet, doet niemand het! 

Heel veel succes met jouw groeiproces! Hopelijk zie jij door dit artikel in dat onderhoud aan jouw website het grote verschil kan maken in de resultaten die jij op lange termijn bereikt. Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen