Magix Video Software Review

Magix Video Deluxe review 2022

Hey, Kevin Louwers van OnlineToekomst.nl hier! Top dat je in mijn Review over de Magix Video Software terecht gekomen bent. In deze Video Software review bespreek ik Magix Video Deluxe 2021. Ik gebruik deze Software altijd om voor Youtube en Instagram video's te maken en editen (bewerken). Alle video's die ik maak voor OnlineToekomst.nl maak en bewerk ik op dezelfde manier; via GoPro Actiecamera's en de Magix Video Software! Hoewel ik zelf geen professional ben op gebied van content creatie en video editen, heb ik veel ervaring opgedaan en mijn eigen beginnersfouten leren herkennen. 

Toen ik in 2019 startte met ondernemen moest ik zelf alles uitzoeken en liep in het begin steeds tegen dezelfde barrières aan. Een van de belangrijkste daarvan was het uitzoeken van een goede tool en na enkele maanden proberen vond ik bij Magix Video Deluxe de ideale partner die mij helpt bij het maken van vlogs en video's voor mijn eigen online bedrijf!

Het leerproces duurde weken, maar werd na enkele maanden beter en ik heb er hard aan gewerkt om op lange termijn mijn video's en presentaties steeds te verbeteren. Dat kan voor jou ook mogelijk worden als jij er mee begint te experimenteren. 

Om jou als beginnende video maker vooruit te helpen heb ik mijn ervaring en kennis geordend om fouten te voorkomen. Ga jij er je voordeel mee doen?

In deze magix video software review deel ik mijn ervaringen met het programma. In mijn optiek is het perfect voor beginners!Meer Online Software Pakketten ontdekken om jouw online bedrijf te verbeteren? Bekijk mijn Webshop! 

Wil jij een Complete review en Beginnerscursus ontvangen over de Magix Video Deluxe Software?

Persoonlijk werk ik met Magix Video Deluxe 2021. Hiermee kan ik video's maken en editen voor mijn website en social media kanalen zoals Youtube; Instagram en Facebook. Ik twijfel om binnenkort een korte video editing cursus voor beginners te maken aan de hand van Magix Video Deluxe Premium. Als daar vraag naar is wil ik een volledige video-handleiding maken over dit programma. Wil je mij in de reacties laten weten of je daar interesse in hebt?

Voor ik het vergeet te zeggen: de verschillende software pakketten van Magix zijn regelmatig in de aanbieding. En naast Video Editing zijn er ook software pakketten voor andere creatieve processen zoals Web Design; Audio en Foto Design.

Of er aanbiedingen zijn; check je via deze link!  

Laten we nu gaan kijken naar de precieze features en Voordelen van de Magix video software!


Met de Magix Video Deluxe Software kun je super makkelijk video's bewerken en renderen. Dit is erg handig voor mensen die bezig zijn met video marketingZo werken de precieze processen IN de editor van Magix Video Deluxe... 

Wat is de Magix Video Software? 

De Magix video software is een laagdrempelig video Bewerkings Programma waarmee je snel en makkelijk allerlei soorten films kunt maken en bewerken. Wanneer jij aan de slag wilt met jouw eigen films, zoals bijvoorbeeld voor privé-gebruik zoals vakantievideo's; video's van jouw kinderen; vlogs en bruiloften. Maar het programma is ook sterk genoeg om zakelijk te gebruiken voor social media marketing of video marketing! 

Voordat je jouw beelden kunt importeren moet je ze natuurlijk zelf maken via jouw telefoon of video camera. OF je kunt screen capture video's maken via de software, waardoor jij eigenlijk geen camera nodig hebt. Je kunt video's maken en deze films ook direct monteren voor verschillende platformen zoals Youtube, Instagram, Facebook of jouw website. Ik heb hier tijdens het opbouwen van mijn Youtube kanaal ontzettend veel plezier van gehad! 

Magix maakte het namelijk het aller makkelijkste video editing software van alle programma's die ik getest heb (Adobe; Pinaccle; Black Magic Design; Vegas; GoPro Editor). En een behoorlijk aantal gratis software waarvan ik de naam niet meer herinner. Het heeft me vele tijd gekost en was niet veel soeps....


Wat kun je met de Magix Video Software?

Met deze Video Editor kun jij jouw beelden onder andere op de juiste volgorde zetten, optimaliseren, veranderen van kleur en snelheid. Daarnaast kun je ook verschillende video's door elkaar heen monteren en zaken aan jouw video toevoegen zoals: 

  • Verschillende soorten Video Overgangen Toevoegen;

  • Verschillende soorten Ondertiteling Toevoegen;

  • Greenscreen video opnamen verwerken;

  • Je beeldscherm filmen voor bijv presentaties (In-Screen opnames maken);

  • Verschillende Speciale Effecten zoals Intro's en kleurfilters toevoegen;

  • Verschillende soorten Muziek en achtergrondgeluiden toevoegen (het heeft een eigen muziek programma);

  • Jouw Video's Renderen en Exporteren in verschillende Formats zoals MPEG-4; Windows Media Export; HEVC en Magix Video;

  • Muziek of Audio bestanden Exporteren als Wave of MP3;

Magix Video Deluxe maakt Video Editing echt een soepel proces, zelfs als jij een beginner bent!

Bekijk deze ietsjes verouderde video over Magix Video Deluxe! :) 

Kun je ook foto's of losse Graphics bewerken met Magix Video Deluxe? 

Een van de tofste dingen aan de Magix Video Editing Software is dat het volledig door mijn content verweven is en dat ik er meerdere bronnen van content uit haal. Zo ben ik tegenwoordig altijd zaken aan het filmen met meerdere camera's en kan ik daar uiteindelijk allerlei momentopnames (ook foto's bijvoorbeeld) uithalen.

Magix Video Deluxe is van origine geen foto editing software, maar omdat je de video effecten ook op de foto's kunt toepassen heb je eigenlijk ook direct een video editing software. Je kunt hier ook weer titels overheen zetten en dat veranderd Magix ook direct in een Graphic Designer. Houd er wel rekening mee dat dit ontzettend basic is, maar het heeft zeker mogelijkheden!

Je kunt er ook Flyers en foto collages mee maken die jij in jouw video's laat zien OF gewoon als stilstaand beeld opslaat. Zo is Magix Video Deluxe eigenlijk ook een fotobewerkingsprogramma waarmee je foto's kunt editen. Wil je BETERE kwaliteit zonder daar voor te betalen? Kijk dan ook eens naar mijn Canva Handleiding! 

Bekijk de onderstaande video eens voor een toffe sfeerimpressie over wat je allemaal kunt met de Magix video software! 


Een andere optie is om aan de slag te gaan met Animatie Software zoals ik heb gebruikt in het onderstaande filmpje... Daarom heeft het voordelen als je video's volledig met de computer kunt maken, vanuit een blog / vlog setting. Een andere optie die ik onlangs heb ontdekt en getest is het werken met Animatiefilmpjes. Je kunt via Magix bijvoorbeeld geen mooie, professionele animatie maken. Dat kan ik zelf wel, je kunt er meer over lezen via mijn artikel over animaties laten maken als je de voordelen en nadelen hiervan wilt leren! Je kunt dit soort animaties ook gebruiken om iets zoals reclame  toe te voegen aan je content.

Hoe krijg je de Magix Video Software onder de knie zodat jij kunt starten met video's maken? 

Je moet gewoon starten met experimenteren en een aantal weken uittrekken om met jouw (nieuwe) camera / GoPro's te gaan experimenteren. Voor mij betekende dit dat ik een aantal weekendjes weg boekte; culturele plekken ging bezoeken en dat voor de lol zo goed als 24/7 ging vloggen. Uiteindelijk ben ik die beelden zo goed als mogelijk gaan bewerken, maar daar kwamen natuurlijk nog niet zo'n geweldig mooie beelden uit. Ik werd er in het begin zelfs om uitgelachen! 

In mijn Persoonlijke Ontwikkeling Kennisbank lees je meer over hoe je nieuwe vaardigheden en eigenschappen kunt leren; en hoe je doelen kunt stellen en bereiken. Het punt dat ik hierin wil maken is dat je alles moet leren door het te proberen en moet blijven doen om steeds een klein stukje beter te worden. Door op de bovenstaande linkjes te klikken kun jij mijn artikelen lezen over nieuwe dingen leren; doorzettingsvermogen ontwikkelen, geduldig te blijven; perfectionisme loslaten om uit eindelijk te richten op succesvol worden


Extra Kennismaterialen en Bronnen om met de Magix Video Software te leren werken

Voordat jij start met Magix kun jij al enkele dingen doen om jezelf voor te bereiden. Je kunt via Youtube video's al veel informatie vinden en er worden ook veel tutorials en handleidingen in het downloadcentrum van Magix aangeboden. Daarnaast heeft Magix ook een eigen Magazine en is er een Magix Community / forum waar klantenservicemedewerkers EN leden elkaar onderling vooruit helpen bij problemen!

Een laatste tip om sneller te groeien is om niet te lang te wachten met het uitbrengen van jouw video's. Zeker in de eerste fase is het belangrijk dat jij gewoon aan de slag gaat en dingen gaat publiceren. Het gaat namelijk niet perfect worden en dat verwacht ook niemand van jou... Je zult best een keer aangesproken worden als de kwaliteit nog niet goed genoeg is, maar als je snel wilt groeien is het belangrijk dat je mensen gaat vragen om je werk te beoordelen. En onthoud: De beste stuurlui staan ALTIJD aan wal en zijn zelf niet bezig met iets nieuws proberen... 

In de onderstaande video geef ik een kijkje in mijn eigen content strategie als online marketeer; en ga daarin dieper in op hoe ik tools als Canva en Magix gebruik!

Wat is de Prijs van de video editing software Magix?

Wil jij starten met het Video Bewerkings Programma van Magix? Hou er dan rekening mee dat er verschillende versies te koop zijn van deze editing software. Ik laat je een foto zien van de verschillende software pakketten, waarin jij precies kunt zien welke versies er zijn!

Op deze foto zie je de features van de Magix Video editing software. Je kunt hier precies zien welke features elk software pakket omvat!Deze afbeelding toont de belangrijkste features van de verschillende Magix Video Software varianten. 

Omdat er zeer regelmatig aanbiedingen voor de Magix video editing software gegeven worden en dit geen artikel over technische specificaties hoeft te worden zou ik je willen vragen om zelf even via deze link naar de website van Magix te gaan. Je kunt dan zelf bekijken wat de precieze verschillen tussen Magix Video Deluxe; Magix Video Deluxe Plus en Magix Video Deluxe Premium zijn! 

Naast Magix Video Deluxe; bestaat ook nog een Magix Pro versie (voor professionals in video editing), maar die is een heel stuk duurder en naar mijn mening kun je als zelfstandige ondernemer alles met de features van Video Deluxe Plus en Premium. Ik heb bewust voor de Magix Video Deluxe Premium gekozen om alle features te kunnen gebruiken en daar ben ik super tevreden mee, want mijn ervaring leert dat goedkope varianten meestal erg beperkt zijn waardoor je uiteindelijk toch wilt upgraden. 

Daarom zou ik jou ook de Deluxe Premium versie willen aanbevelen, maar bekijk vooral via deze link even wat de precieze verschillen zijn tussen Magix Video Deluxe Plus en Magix Video Deluxe Premium!

Waarom heb ik gekozen voor Magix Video Deluxe om mijn video's te bewerken? 

Toen ik startte, heb ik meerdere programma's getest en daarbij kwam Magix voor mij het beste uit de bus. De reden hiervan was dat andere systemen veel zwaarder waren waardoor mijn laptop steeds vast liep. Daarbij wil ik benoemen dat ik een redelijk simpele HP Pavilion I7 Computer heb van Coolblue met 16GB Intern Geheugen. Mijn video bestanden bewaar ik echter altijd op een externe harde schijf van 2Terrabyte. 

Maar naast het beperkte geheugen wat dit programma nodig had was er nog iets belangrijks wat Magix voor mij de nummer 1 maakte. Mijn vader had namelijk op zijn computer Magix Video Pro staan, waar ik in het begin op mocht oefenen. Nu is Magix Video Pro de duurdere variant van de Magix Video Deluxe die ik in dit artikel aanbeveel, maar dat komt omdat ik later; toen ik zelf Magix kocht voor mijn laptop; wilde testen of ik echt die dure versie nodig had. 

Je hebt niet altijd de meest professionele video editing software nodig

Afhankelijk van waarin jij jezelf wilt ontwikkelen heb jij niet direct de meest professionele video editing software en hardware nodig! ZEKER als jij nog niet zeker weet wat je wilt gaan doen; of voor de eerste keer een bedrijf start; wil jij niet meteen duizenden euro's investeren. Het bleek dat ik met de goedkopere variant meer dan genoeg opties had en precies kon doen wat ik wilde, maar dat scheelde me wel 300,- euro budget. 

Een tweede ding waar ik constant tegenaan liep in het begin, was dat ik niet wist hoe de instellingen van alle social media kanalen, maar ook van alle verschillende media types heetten. Zo maakte ik constant fouten met renderen en exporteren en ging er maanden van alles mis met de kwaliteit. In deze nieuwe "hobby", die ik zo graag wilde beoefenen kwam ik er achter dat Magix een aantal standaard instellingen hanteert en ook automatisch benodigde proxie beelden maakt die minder geheugen kosten wanneer je ze aan het editen bent. De automatisering in dit simpele programma scheelde mij veel hoofdpijn en extra laadtijd.

Aangezien dat iets was waar ik steeds tegenaan liep bij het bewerken van video's in gratis video editing programma's heb ik gekozen om met liefde een investering te doen in Magix Video Deluxe Premium 2021.

Waarom de betaalde Magix Video Deluxe software kopen als je ook gratis software kunt gebruiken? 

Allereerst: ik heb in WEKEN zoeken geen gratis video editing systeem kunnen vinden waar ik het volledige video editing proces zonder begrenzingen of vertragingen kon doen. Er zijn veel verschillende video editing programma's die gratis zijn of gratis proefversies aanbieden. Voel je vrij om deze te proberen, maar hou er rekening mee dat deze niet voor niks gratis zijn en ZEKER hun beperkingen hebben. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat de rendersnelheid begrensd is of dat je film uiteindelijk niet ge-exporteert kan worden. 

Soms zie je ook dat je uiteindelijk alsnog moet betalen wanneer jij beelden wilt branden op een bepaald kwaliteitsniveau. Je ziet dan dat er meestal een addertje onder het gras zit.

Het experimenteren met meerdere programma's kostte veel tijd, en die tijd kun jij besparen door direct met Magix aan de slag te gaan. 

Ik geloof dat de prijs / kwaliteit van MAGIX Premium Deluxe 2021 zeer eerlijk is. Uiteindelijk heb ik nooit problemen gehad met de Magix VIdeo editing software en is het de investering meer dan waard geweest! 


Zo ziet de Magix Video Editing Software Interface er uit. Hier kun je jouw films en video's bewerken tot mooie marketing content.Zo ziet Magix Video Deluxe Premium er uit wanneer je het op je laptop hebt geïnstalleerd en een video aan het bewerken bent. Hou er rekening mee dat ik een kleine laptop heb, waardoor het beeld niet helemaal optimaal is. Toch kan ik hier prima mee werken omdat je binnen Magix veel met sneltoetsen kunt werken. 


Is het Duitse bedrijf Magix een betrouwbare partner om mee te werken?

Om deze Review over Magix Video Deluxe te starten wil ik laten zien dat het bedrijf Magix een multinational is met internationaal bereik. Met andere woorden: je kunt gerust investeren een lange termijn samenwerking / partnership met Magix. Het is een zeer betrouwbaar Duits bedrijf en staat goed bekend bij video editors. 

Hoe ontstond het bedrijf Magix GMBH?

Magix werd in 1993 opgericht door Jürgen Jaron. Magix is een softwareontwikkelingsbedrijf gevestigd in Berlijn en er liggen nog andere vestigingen in Madison, Wisconsin (VS), Dresden en Lübbecke (Duitsland) en Huizen (Nederland). Ze hebben onlangs ook nog bedrijven bijgekocht.

De populairste producten van Magix zijn onder meer de Vegas Pro-videobewerkingssoftware en Music Maker DAW (Digital Audio Workstation). Magix maakt al 25 jaar geavanceerde software voor een internationaal publiek. 

De bekroonde oplossingen van Magix helpen 35 miljoen mensen en duizenden omroepen over de hele wereld om hun verhaal te vertellen, hun merken te promoten en verbluffende soundtracks en films te maken. 

Wat opvalt aan Magix is dat ze hun softwareoplossingen integreren met toonaangevende cloud- en communicatietechnologieën. Ze werken nauw samen met partners als Microsoft en Intel; Acer en Lenovo - om ervoor te zorgen dat ze een natuurlijk verlengstuk zijn van de dagelijkse workflow. 

Hierdoor kunnen teams samenwerken aan projecten en hun multimedia-assets delen. Bovendien hebben teams overal toegang tot hun gegevens doordat het platform gebouwd is op Microsoft Azure. Hierdoor is eigenlijk alles op te slaan in de cloud. 

Magix biedt hoge prestaties en verbetert hun klantervaring door intuïtieve GUI te gebruiken op een grote verzameling van apparaten. We hebben het hier onder meer over desktops, notebooks, tablets en zelfs smartphones. 

Zo ziet Magix video editing software er in de praktijk uit. Als jij echt professionele projecten maakt en met meerdere lagen werkt kun jij prachtige filmprojecten maken!

Wil jij zelf video's bewerken met Magix video deluxe 2021? Start met de proefversie van Magix!

Wil jij zelf video's bewerken via Magix Video Deluxe? Dan raad ik je aan om voor je het programma koopt eerst een proefversie te downloaden en rond te kijken in de software.

Daarna wil ik je meteen aanraden om even via de link te checken voor welke prijs het programma te koop is! Omdat ik op de mailinglijst van het bedrijf sta weet ik dat ze vaak (zo goed als maandelijks) aanbiedingen doen die soms tot wel 50% korting geven. Tenzij jij heel veel haast hebt en direct wilt starten met editen, is het een wijze beslissing om een goed koopmoment af te wachten. 

Ik raad je aan om minimaal een premium account te nemen (of Deluxe!) om optimaal gebruik te kunnen maken van de effecten en opties. Koop via de bovenstaande link en start direct met het editen van jouw video's, zoals ik het je leer in deze mini cursus! 


Wat heb je nog meer nodig om video's te bewerken?

Om te starten met video's maken en bewerken heb je een camera nodig waarmee jij alles filmt. Je kunt natuurlijk video's maken met je telefoon, maar dat is niet ideaal omdat je tijdens de opnames gebeld kunt worden OF je telefoon voor andere zaken nodig hebt. Daarom raad ik vaak aan om een (extra) camera te kopen. Zelf gebruik ik hier GoPro's actiecamera's voor met accessoires waardoor ik binnen en buiten kan filmen, ZONDER bang te zijn dat er iets kapot gaat of dat ik mijn telefoon kwijt raak...

Deze Laptop gebruik ik om mijn video's op te editen...

De onderstaande laptop gebruik ik om mijn magix video's te editen! Tijdens het bewerken heb ik nooit problemen ervaren en het is een sterke computer om direct aan de slag te gaan met eigen video's!

Deze laptop gebruik ik om mijn magix video te editen! Tijdens het bewerken heb ik nooit problemen ervaren en het is een sterke computer om direct aan de slag te gaan met eigen video's!Bestel hier deze laptop om zelf aan de slag te gaan met video editing!

De Harde Schijf die ik gebruik om mijn beelden op te slaan...

Om mijn Magix Beelden op te slaan gebruik ik deze externe harde schijf! Je kunt deze gebruiken om jouw beelden te bewaren en geen geheugen van jouw laptop te gebruiken.

Om mijn Magix Beelden op te slaan gebruik ik deze externe harde schijf! Je kunt deze gebruiken om jouw beelden te bewaren en geen geheugen van jouw laptop te gebruiken.Bestel via deze link deze harde schijf op bol.com!


Veel succes met het maken en bewerken van video's! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Mieke
Door

Mieke

op 10 Sep 2021

Ik heb video de luxe premium, heb een probleem met de overgangen als ik ze in de film heb gezet en vervolgens de film afdraai om te testen geeft deze geen overgangen weer

Kevin Louwers
Door

Kevin Louwers

op 12 Sep 2021

Stuur me even een printscreen naar online_toekomst@hotmail.com... Normaalgesproken zet je deze TUSSEN de video elementen in. Misschien heb je een fout gemaakt?

Reactie plaatsen