Beste Boeken Zelfontwikkeling Mindset

Beste Boeken / Literatuur over Zelfontwikkeling en Mindset!

In dit artikel beschrijf ik de Beste Boeken over Zelfontwikkeling en Mindset die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Dit overzicht bevat waardevolle boeken en is wat mij betreft een MUST READ voor mensen die zichzelf en hun persoonlijke ontwikkeling serieus nemen. Je kunt de boeken eventueel bestellen via dit artikel of een kijkje nemen in mijn webshop, waarin ook andere boeken staan!

De Mindset boeken op deze lijst kunnen jouw wereld echt veranderen, dus gebruik mijn kennis en ervaring om zelf ook actie te nemen en serieuze stappen te zetten om je leven; jouw bedrijf; of loopbaan te verbeteren! P.S. Dit zijn niet alleen Nederlandse Mindset Boeken! :-)

Selectie Criteria van mijn lijst met beste online marketing boeken zijn o.a. 

  • Is het boek makkelijk te lezen en mooi vormgegeven?

  • Is het boek toe te passen voor zowel mannen als vrouwen?

  • Is het boek actueel en is de auteur nog een autoriteit in de persoonlijke ontwikkeling wereld?

  • In hoeverre is de kennis uit dit boek direct en zonder ervaring toe te passen?

Benieuwd naar meer informatie over deze boeken? Wanneer jij op de afbeeldingen in dit artikel klikt verschijnt direct de bol.com verkooppagina!  Extra Tip: Naast het schrijven van deze artikelen run ik ook een eigen online membership community over persoonlijke ontwikkeling en gezamenlijk doelen stellen en bereiken in jouw persoonlijke of zakelijke leven.

Klaar om aan de slag te gaan met mijn aangeraden boeken over Mindset? Hou er rekening mee dat deze lijst in de toekomst nog aangevuld zal worden.

 In de beste boeken over zelfontwikkeling en mindset leer jij hoe je de controle terugneemt over jezelf en je gedachten. Zo groei jij sneller dan ooit tevoren!

Top 3 van Beste Zelfontwikkeling en Mindset Boeken.


De Beste Mindset Boeken zijn wat mij betreft Think and Grow Rich; Compound Effect en Atomic Habits. Deze moet je zeker gelezen hebben!Klik op deze link om direct via bol.com het Mindset boek Think and Grow RIch te bestellen!

#1 Beste Mindset Boek: Think and Grow Rich (Napoleon Hill)

Think and grow rich behoort tot een van de beste mindset boeken aller tijden. Met meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht in meer dan 120 talen is dit een boek dat vele levens heeft veranderd.

Centraal in het boek staat het inzicht dat jij verantwoordelijk bent voor alles wat jij in het leven aantrekt. Zie jezelf als een buschauffeur die aan het stuur draait wanneer die een bepaalde afslag wil nemen. Alleen jij kunt doelen stellen die 100% van jou zijn en jouw leven in positieve zin veranderen.

Een tweede hoofdlijn is dat jij bent hoe je denkt. Zowel positieve als negatieve gedachten beïnvloeden jouw state of mind en de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Zorg daarom dat je het negatieve zoveel mogelijk ontwijkt; en focust op het positieve. Hierdoor zal jouw leven in positieve zin veranderen!

Waarom zou jij think and grow rich lezen? 

Voor mij was Think and Grow rich het eerste boek dat ik las over Mindset. Nooit eerder had ik het belang van Mindset boeken lezen ingezien, maar op dit moment zat ik in een moeilijke periode van en was ik op zoek naar hulp / inspiratie.

Think and Grow Rich sloeg in als een bom. Het hielp me (grote) doelen stellen en mijn focus terugvinden. En het inzicht om negativiteit uit mijn leven te bannen en positief te denken gaf me een veiliger gevoel dan ooit…

Het zal je veel zaken vertellen die je diep van binnen al weet, maar desalniettemin is het fijn om een overzicht te hebben van ‘succesfactoren’ met voorbeelden over hoe deze je leven kunnen beïnvloeden.

Bekijk de onderstaande video waarin een korte samenvatting gegeven wordt over het boek Think and Grow Rich! 

Lees ook mijn Think and Grow Rich Samenvatting als je niet bereid bent om het hele boek te lezen! 

Tijd om door te gaan naar het volgende Mindset boek, dat in mijn optiek niet onder doet voor Think and Grow Rich!

 De Beste Mindset Boeken zijn wat mij betreft Think and Grow Rich; Compound Effect en Atomic Habits. Deze moet je zeker gelezen hebben!Klik op deze link om direct via bol.com het Compound Effect Mindset boek te bestellen! 

#2 Beste Mindset Boek: The Compound Effect (Darren Hardy)

The Compound Effect behoort zeker tot de beste Mindset boeken. Het behoort niet (zoals vele anderen) tot de boeken over positieve mindset! Het gaat veel meer in op het meten en analyseren van jouw gewoontes, jouw keuzes en jouw gedrag. Het is volgens Compound Effect namelijk niet belangrijk wat je denkt, maar wat je uiteindelijk in de praktijk doet...

De Kernboodschap van Compound Effect is dat wat jij ook doet; en welke richting jij ook in gaat in je leven; het zich altijd zal vermenigvuldigen met een hefboomeffect (Compound Effect) op lange termijn. Doe jij vandaag slechte dingen? Dan zul jij over een jaar slechtere dingen doen; en over 5 jaar in de goot zitten! Doe jij vandaag goede dingen? Dan zul jij over een jaar betere dingen doen en over 5 jaar onaantastbaar zijn!

Daarnaast introduceert het de begrippen "Momentum" en "Ripple Effect", waarbij je leert dat lange termijn actie onevenredig beloond of afgestraft wordt wanneer jij lange tijd gepassioneerd blijft investeren in jouw projecten. Want hoe moeilijker de skills zijn die jij moet leren, hoe langer het kan duren voordat jij resultaat zult zien en de vruchten kunt plukken. Dus laat je niet ontmoedigen wanneer je geen resultaat ziet, want je hebt tijd nodig om grote verandering in je leven te verwelkomen!

Dus richt je op het goede en blijf daar ten alle tijden in investeren.

Zo simpel kan het zijn om met een gezonde Mindset en Motivatie naar de wereld en met name je eigen toekomst te kijken! Ik raad je aan om het Compound Effect serieus te nemen en keihard te werken om aan de goede kant te blijven, zeker als je (net als mij) jaren weinig motivatie had om in beweging te komen...

Waarom zou je the compound effect lezen?

Wat ik waardeer aan dit boek is dat het in gaat op alle verschillende aspecten van het leven, zowel persoonlijk als zakelijk. Het vertelt over het belang van evenwicht in alle aspecten van jouw leven en motiveert kraakhelder het belang van doelen stellen, klein beginnen; doelen bereiken, doelen bijstellen en groot eindigen.

Je wilt het boek lezen omdat je wilt groeien en dat op een slimme, heldere manier wilt doen! Waar Think and Grow Rich soms moeilijke woorden en voorbeelden bevat, is The Compound Effect een boek dat makkelijk te lezen is en op heldere manieren uitlegt waar het allemaal om draait. In mijn optiek is dit dan ook een van de makkelijkste en beste Mindset boeken die jij kunt kiezen als beginner OF gevorderde in Mindset literatuur.

Bekijk de onderstaande video waarin een korte samenvatting gegeven wordt over het boek the Compound Effect! 

Tijd om door te gaan naar het volgende Mindset boek, dat in mijn optiek niet onder doet voor Think and Grow Rich & The Compound Effect!

De Beste Mindset Boeken zijn wat mij betreft Think and Grow Rich; Compound Effect en Atomic Habits. Deze moet je zeker gelezen hebben!Klik op deze link om direct via bol.com het Atomic Habits Mindset boek te bestellen!

#3 Beste Mindset Boek: Atomic Habits (James Clear)

Atomic Habits is een boek dat qua opbouw veel op Compound Effect lijkt. Omdat ik groot fan ben van de Compound Effect twijfelde ik of ik deze moest benoemen, maar er zitten zeker extra punten in die jij kunt gebruiken tijdens jouw zoektocht naar een meer succesvol leven! Atomic Habits van James Clear staat wat mij betreft dan ook op de derde plaats.

Centraal in het boek staat een Gezonder; Gelukkiger en Extra Productief Leven. Daarbij geeft de schrijver aan dat Identiteit in alle gevallen boven Uitkomst staat (resultaat). Door niet het proces, maar juist je Identiteit en gedrag te verbeteren zullen je resultaten ook de juiste richting in groeien. Hierbij staat centraal hoe het proces werkt om nieuwe gewoonten te ontwikkelen, oude gewoonten naar de achtergrond te schuiven, en nieuwe gewoonten vol te houden op lange termijn!

Door steeds de focus te leggen op kleine vormen van positieve groei zorg je er voor dat negatieve groei geen rol speelt en uitgesloten wordt. 

Waarom zou je Atomic Habits lezen?

Omdat je wilt groeien en inzicht wilt krijgen in de negatieve gewoonten die jij gedurende jouw leven hebt opgebouwd!

Je leert simpelweg hoe je nieuwe gewoonten en systemen kunt activeren en volhouden. Door consistent te richten op 1% groei per dag kun jij na het eerste jaar 37x betere resultaten behalen. Dit kun je realiseren door je te richten op positieve gewoonten en gedragingen. Je leert hoe je positieve gewoonten ontwikkeld; hoe je ze aantrekkelijk / motiverend formuleert; hoe je ze haalbaar (SMART) maakt waardoor je ze makkelijker vol kunt houden. Uiteindelijk is het doel om dit alles op een logische manier in je leven te integreren zodat je niks hoeft te doen dat compleet nieuw voor je is. Je bouwt het op een manier waarbij jouw nieuwe gedrag op de fundering van jouw eerdere gedrag blijft leunen.

Het aantrekkelijker maken van de kleine resultaten is iets wat mij wel aanspreekt. Dit is ook een verschil tussen Atomic Habits en the Compound Effect. Bij de laatstgenoemde wordt namelijk gezegd dat "succesvol worden" saai is en niet spannend hoeft te zijn. Dat is een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee!

Daarbij vind ik het ontzettend interessant dat de schrijver juist NIET aan doelen stellen wil denken, maar in systemen (manieren om te werken). In plaats van positieve en blije doelen stellen moet je juist aandacht besteden aan negatieve gewoonten elimineren, zodat je op lange termijn kunt blijven doorgaan EN groeien. Dat is een interessante kijk op GEEN DOELEN STELLEN, een methode die in de meeste andere Mindset boeken juist centraal staat.

Bekijk de onderstaande video waarin een korte samenvatting gegeven wordt over het boek Atomic Habits! 

Bestel NU en pas de kennis uit de beste Boeken over Mindset direct toe!

Hopelijk heb ik jou via dit artikel nieuwe inspiratie gegeven om meer boeken over Mindset en Zelfontwikkeling te gaan lezen. Het voordeel van de boeken die ik jou heb laten zien is dat ze direct toe te passen zijn en nieuwe inspiratie kunnen geven voor jouw Persoonlijke Ontwikkeling.

Hou er rekening mee dat de kleinste veranderingen op lange termijn; en op grote schaal ontzettend grote resultaten kunnen geven. Dus doe jezelf een plezier; investeer tijd in het lezen van dit soort boeken en doe meer onderzoek naar welke Mindset boeken voor jouw persoonlijke groei en jouw business relevant kunnen zijn. Je zult er geen spijt van krijgen wanneer je jezelf steeds blijft ontwikkelen!

Maar vergeet niet dat je jouw kennis op een gegeven moment ook in de praktijk moet gaan brengen. Het heeft geen zin om tientallen boeken te lezen als je vervolgens van geen enkel boek de methodes gebruikt om echte focus en persoonlijke groei te ontwikkelen in jouw leven.

Zou jij graag meer begeleiding willen hebben met het stellen en bereiken van jouw persoonlijke of zakelijke doelen? Bekijk dan eens wat ik doe in mijn Tunnel Visie Academie door je aan te melden voor mijn mailinglijst OF schrijf je in voor het Webinar waarin ik mijn Tunnel Visie methode bespreek.

En heb jij een bepaald boek gelezen dat volgens jou tot dit lijstje van de beste Mindset en Zelfontwikkeling boeken behoort? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel! En Laat me gerust horen als je een van deze boeken gelezen hebt en er nieuwe wijsheid uit hebt weten te halen. 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn persoonlijke ontwikkeling kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn categorie over Mindset Hacks.


Reactie plaatsen