Clickfunnels software review

Clickfunnels Software Review | Zo bouw je een online bedrijf zonder website met de Amerikaanse Clickfunnels software!

Onlangs kwam ik de Amerikaanse Clickfunnels software tegen, waarmee je een online bedrijf kunt bouwen zonder uitgebreide website. Omdat ik direct getriggerd werd door de Amerikaanse manier van verkopen en super spectaculaire advertenties, besloot ik er onderzoek naar te doen. Ik heb o.a. het boek DotCom Secrets gelezen, wat precies uitlegt wat je in de praktijk met Clickfunnels kunt en dat ziet er echt goed uit! Deze zou je zeker moeten lezen wanneer je interesse hebt in het bouwen van een online business via Clickfunnels.  

Ik ga je vandaag mee nemen in de wereld van Clickfunnels en wil je motiveren om een van de gratis Trainingen / Webinars te volgen die ik in dit artikel deel. Ik ben hier erg enthousiast over en deze GRATIS Webinars bevatten meer waarde dan veel betaalde cursussen die ik in het verleden volgde. Doe er vooral je voordeel mee! :)

In deze Review van de Clickfunnels Landingspagina software bespreek ik wat je als online ondernemer kunt met de softwareNa het lezen Benieuwd naar meer van dit soort conversie verhogende software? Bekijk mijn Webshop eens! 

Waarom deze Clickfunnels Software Review?

Clickfunnels is internationaal gezien een van de meest genoemde zakelijke online marketing software tools om snel een online bedrijf te starten...

Voordat we starten zou ik je willen vragen om eerst de onderstaande video te bekijken om een eerste impressie te krijgen over Russell Brunson, de CO-Owner EN online marketing influencer achter Clickfunnels. Hij groeide dit bedrijf van een saai software bedrijf tot een mega populaire Amerikaanse online business community en verdiende zelf tientallen miljoenen dollars via zijn eigen Clickfunnel, waarin hij anderen leert werken met Clickfunnels!    

Russell heeft een groot netwerk van High Level Amerikaanse Entrepreneurs om zich heen verzameld die werken met zijn product en het promoten in hun netwerk. Zonder te slijmen: als je deze man over Clickfunnels hoort praten ga je geloven dat je in enkele maanden miljonair kunt zijn! ;-)

Na de video leg ik je alles uit over de Clickfunnels Software; wat jij er als online ondernemer mee kunt; en hoe je kunt starten met het verzamelen van informatie EN eventueel zelfs een gratis Try-Out van 14 dagen, waardoor je echt een Funnel kunt gaan bouwen en een feeling krijgt met de Clickfunnels software. 

Ik denk namelijk dat Clickfunnels qua online marketing strategie veruit het beste bedrijf is om te "Funnel Hacken", zoals ze dat zelf altijd noemen! 


Hoe kwam ik als online ondernemer terecht bij de Clickfunnels software? 

Laat me eerst even iets meer uitleggen over mijn eigen situatie als online ondernemer, zodat je begrijpt met welke blik ik naar de Clickfunnels Software EN de Amerikaanse online marketing community heb gekeken. Zelf heb ik goede ervaringen met mijn Phoenix Website en gebruik dit SEO geoptimaliseerde software pakket van de Internet Marketing Unie. Ook dit is een goede kandidaat wanneer jij aan de slag moet met een eigen website maken

Hier investeerde ik in 2020 behoorlijk wat geld in en ik leerde veel van Tonny en Martijn de basis van online marketing via IMU Plus. Maar naast de algemene kennis die ze me leerden, kreeg ik zelf ook meer verstand van online marketing strategie en hoe je dit kunt toepassen om succesvoller te worden als online marketeer. Naar mate ik verder kwam in online marketing, kwam ik er steeds meer achter dat Amerikaanse Ondernemers zoals Russell Brunson en Dan Kennedy veel verder waren. 

Op dat moment kwam ik als alternatief voor Phoenix de Amerikaanse Clickfunnels software tegen...

En hoewel ik tevreden over Phoenix en de Internet marketing Unie ben, wilde ik als affiliate ook een Amerikaanse online business tool in mijn "assortiment" hebben om er klanten mee vooruit te helpen en eigen business op te draaien. Daarom ging ik me verdiepen in de Clickfunnels software, die eigenlijk in een soortgelijke behoefte voorziet. Dus ik schreef me in voor zijn mailinglijst en toen ik eenmaal in zijn Funnel zat en zag met welke online marketing Influencers Clickfunnels allemaal partnerships heeft was ik verkocht. 

De Academies en Online Marketing Tools van Clickfunnels en Phoenix lijken erg veel op elkaar, wat logisch is omdat ze hun klanten over hetzelfde vakgebied leren. Later kwam ik er achter dat het team van IMU ook naar seminars van Tony Robbins en Russell Brunson is geweest... 

1+1 = 2! 

Via de Clickfunnels Free Summit leer je hoe je in 30 dagen een nieuw bedrijf kunt bouwen via de software van Clickfunnels. Russell Brunson geeft deze cursussen.Bekijk dit webinar bijvoorbeeld, waarin je leert hoe je in 30 dagen een online business opstart via Clickfunnels! Erg inspirerend...

Mijn conclusie na het bestuderen van de studiematerialen en de software van beide bedrijven.

Mijn conclusie is dat de Internet Marketing Unie eigenlijk het Nederlandse, iets meer bescheiden broertje van de onderneming achter Clickfunnels is. 

Waar de Amerikanen een aantal jaren voor lopen op kennis en ervaring, en daarbij een mega doelgroep hebben, zie je dat deze ook over veel hogere bedragen praten en over "levensveranderende werkwijzen". Wat dat betreft staan Tonny en Martijn van IMU er iets nuchterder in. In hun online marketing content geven ze vaak aan dat ze een hekel hebben aan de "snel rijk worden" guru's en goudzoekers in de online marketing industrie.

Technisch gezien hebben ze het over dezelfde onderwerpen, maar zie je dat de Amerikaanse materialen wat opgeblazen zijn. Misschien komt het door de kleinere doelgroep (Nederland / België) v.s. Amerika en iedereen die Engelstalig is, OF door de gedachte van "The American Dream", maar je zult de ondernemers achter de Internet Marketing Unie nooit over geld en rijkdom horen praten. Dat past niet in hun strategie en ze weten het erg doelgericht en praktisch te brengen.

MAAR, ik zou liegen als ik zou zeggen dat IMU beter is dan Clickfunnels en Russell Brunson, want toen ik Russell's boeken ging lezen en Funnel cursussen ging volgen sloeg ik echt achterover. Het is een sterke marketingmachine waar Nederland op dit moment echt nog niet aan kan tippen... Het is groots en opgeblazen, maar de inhoud is echt scherp! 

Maak een Clickfunnels Funnel voor jouw online business en heb een lopend bedrijf in minder dan 30 dagen! Heerlijke actie en erg inspirerende content van Russell Brunson en het team van ClickfunnelsBekijk ook deze actie, waarin ze je keihard weten te raken met effectieve marketing en kippenvel momenten. Russell Brunson weet wat online marketing is! :)

Ik vind dat grootse, guru wereldje zelf wel motiverend werken en omdat ik aangenaam verrast werd door hun werkwijze en software ging ik op onderzoek uit. 

Mijn onderzoeksresultaten lees je in dit artikel! Via de bovenstaande Webinars kun jij Clickfunnels twee weken gratis testen! Je krijgt toegang tot alle tools, het opleidingstraject en een online membership community ter waarde van meer dan 5000 dollar! Lees onderaan dit artikel meer over hoe dit precies werkt... :) 

Wat zijn Clickfunnels en waar gebruik je deze exclusieve marketingproducten voor?

Clickfunnels zijn kortgezegd marketingfunnels / verkooptrechters waarbij je een All-in-One platform krijgt voor jouw volledige online marketing en sales Funnel. Je bouwt hiermee een online bedrijf op basis van een (of enkele) landingspagina's en bouwt daar GEEN grote website omheen, zoals ze je bij de Internet Marketing Unie leren. De Clickfunnels software behoort tot een categorie van exclusieve marketingproducten die zeer interessant is voor agencies, freelancers en online coaches die een all-in-one oplossing zoeken voor hun online business; en de bijbehorende software systemen. 

Een Clickfunnel behoort tot een familie van higher level marketing producten en motiveert ondernemers om groots te denken en een doelgerichte, snelle marketing strategie te hanteren. In principe kun je met een Clickfunnel in enkele klikken alle benodigde tools die je normaal los moet kopen om een online business te starten in 1 totaalpakket gebruiken. Dat maakt Clickfunnels voor online ondernemers met budget (bijvoorbeeld in het coachingswereldje) een makkelijke, slimme keuze zonder te veel inspanning.

Clickfunnels adverteert altijd met het feit dat je in je eentje (als zelfstandige ondernemer) je volledige business kunt runnen, zonder daarbij extra (betaalde) hulp in te schakelen. Door het zo handig en laagdrempelig mogelijk te maken kun je in enkele dagen een business inclusief betaalsysteem; affiliate marketing programma; E-mail marketing provider; CRM; Landingspagina software; media editor en membership community hebben staan... 

En ik DENK dat als je al die services afzonderlijk moet bestellen, dat jij ook nog eens een heel stuk duurder uit bent. Dat is tenminste als je deze systemen via het Nederlandse IMU aanschaft zeker zo. En door andere software providers te gebruiken moet je alles via externe systemen (zapier) aan elkaar koppelen en hopen dat alles goed gaat. Veel mensen doen het zo, en het is geen probleem als je de technische kennis hebt, maar het zou niet mijn aanbeveling zijn als jij "als zelfstandige ondernemer" met weinig technische marketing kennis snel online wilt zijn... 


De software van Clickfunnels helpt ondernemers met het bouwen van een website / landingspagina / marketing funnel / sales machine

 • Meer Leads voor hun business;

 • Meer Geld / Inkomen / Omzet; vanuit deze leads;

 • Een sterker sales proces op basis van Drag & Drop design; zonder invloed van (dure) andere partijen zoals designers / specialisten;

 • Allerlei andere interne tools, zoals een community software, affiliate systeem, payment provider, e-mail software etc;

 • Meer aandacht voor online marketing, zonder daarbij overwhelmed te raken door techniek.

Het mooie van deze Funnels is dat je ze volledig geautomatiseerd in kunt zetten, zodat het jou als ondernemer weinig / geen moeite kost wanneer je ze eenmaal hebt gebouwd. Door simpele Funnels te bouwen die jouw klanten helpen (via informatieproducten) zullen ze zichzelf kunnen helpen met hun problemen of doorstromen in (extra) betaalde coaching trajecten. 

Op deze afbeelding zie je de Clickfunnels software Marketing Funnel. Je ziet hier hoe de funnels opgebouwd worden om op een simpele manier meer verkopen te draaien.Zo simpel ziet een Clickfunnels sales Funnel er aan de voorkant uit. Je neemt er je klant mee van de eerste impressie naar de verkoop! 

Wat is het unieke aspect van de Clickfunnels software?

Je gebruikt Clickfunnels eigenlijk om snel een nieuwe funnel op te zetten voor een "hete" markt, zodat je direct kunt starten met verkopen wanneer jij kansen spot. Het geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van Templates en dit zorgt er voor dat jij in korte tijd jouw producten / trajecten kunt lanceren. Wat ik hier beschrijf kun je bijvoorbeeld in E-Commerce gebruiken om webshops te bouwen voor bepaalde producten.

Een aspect dat uniek is bij Clickfunnels is dat jij ook funnels kunt delen met anderen. Dit is super interessant voor agencies en/of affiliates omdat je hiermee een funnel kunt bouwen en die kunt verkopen aan jouw klanten. Wanneer je dit toepast in een bepaalde industrie kun je jouw eigen focus groep bouwen en veel bedrijven tegelijk op een schaalbare manier helpen. Jouw klanten hoeven dan alleen de Funnel maar over te nemen als affiliate en te koppelen aan hun account! 

Een veelgebruikte online marketing en sales strategie die ondernemers met een Clickfunnels account toepassen is om een goed converterende Funnel voor 1 specifieke doelgroep te maken, bijvoorbeeld voor orthodontisten of makelaars die niks van online marketing weten; maar WEL goed geld kunnen verdienen; en om vervolgens een sales team in te schakelen dat een groot aantal van deze bedrijven gaat bellen om te vragen of ze die Funnel in enkele klikken over willen nemen. Op het moment dat jij daar als marketeer nog voor kunt zorgen dat jij die Funnel voor ze adverteert, kun jij op die manier met weinig werk behoorlijk binnen lopen...

Wanneer jij weet hoe je de juiste producten en/of diensten kiest en deze in de markt zet geeft dit prachtige mogelijkheden om zo snel mogelijk geld te verdienen. Dit is dan ook extreem geschikt voor online ondernemers met eigen kennisproducten, affiliate marketing producten of dropshipping stores. Russell Brunson (de Co-Owner van Clickfunnels) legt uit hoe je hier het maximale uit kunt halen via de onderstaande video!

Het unieke van Clickfunnels is dat jij hiermee voornamelijk richt op een Search Engine Advertising (SEA) strategie, oftewel een betaalde bezoekers strategie door te adverteren via Google en sociale media zoals Instagram, Linked-In, Facebook en Pinterest. Je investeert met dit systeem NIET in SEO, oftewel een online marketing strategie op basis van zoekmachine optimalisatie. 

Dat wil zeggen dat jij geen mega website runt met honderden informatieve blog artikelen en een grote gratis bezoekersstroom, maar dat jij bewust kiest om jouw website aan de voorkant klein (en effectief) te houden, zodat alle waarde in de achterkant zit (alleen voor betalende klanten). Dit heeft voordelen en nadelen, die ik in de onderstaande paragraaf voor je uitleg!

Russell Brunson geeft regelmatig Webinars en in dit geval gaat het om een Lead Generatie Webinar. Hiermee laat hij zien hoe je via Clickfunnels nieuwe leads kunt scoren!

De voordelen en nadelen van de Clickfunnels software

Voordelen en nadelen van Clickfunnels: ze zijn er zeker! En ze zullen de komende tijd nog veel onderzocht worden, aangezien ik denk dat dit een van de beste internationale systemen is die ik ooit ben tegengekomen. Hier ga ik extra veel tijd in steken om er achter te komen hoe ik deze kan benutten in samenwerking met klanten.

De voordelen van de Clickfunnels marketing Funnel software

 • Werken met Clickfunnels geeft jou de mogelijkheid om een all-in-one marketing / sales funnel te bouwen in enkele uren tijd, die gericht is op verkopen. Dit werkt volledig zonder technische kennis via templates en een Drag & Drop systeem. Dit is MEGA interessant voor mensen die een groot social media bereik / netwerk hebben opgebouwd en daar op een simpele manier een bedrijf omheen willen bouwen.

 • Je hoeft geen tijdrovende content strategie te voeren die jouw jaren kost om te bouwen, en exploiteren. Dit scheelt veel tijd en geld (oftewel bloed, zweet en tranen)!

 • Je hebt door de eenvoud van het programma toegang tot alle benodigde tools om jouw volledige funnel te runnen, inclusief Webinars, Community software, E-mailmarketing. Alle programma's worden binnen jouw abonnement aangeboden en geïnstalleerd. Je bent dus klaar om aan de slag te gaan met 1 partner voor salespagina's, e-mail marketing, Webinars, communities, back-end en front-end.

 • Ook via de Clickfunnels Blog, die te vinden is via de link kun jij veel strategisch voordeel benutten. Clickfunnels is simpelweg een media bedrijf dat zorgt voor een goede opleiding van hun gebruikers. Jouw succes is ook het succes van Clickfunnels, dus ze willen je zien slagen! Daarom geeft de blog van Clickfunnels antwoord op alle vragen die jij als online ondernemer kunt hebben!

 • Zelf heb ik geleerd om te investeren in SEO. Dit duurt erg lang om te leren (enkele maanden) kost enkele dagen per week om te doen (artikelen schrijven / plannen OF uitbesteden) en levert het eerste half jaar niks op. Lange termijn is SEO goud, maar ik kan me HEEL GOED voorstellen dat jij ervoor kiest om voor een SEA strategie te gaan, waarbij jij bezoekers koopt en precies uitrekent hoe je dat zo rendabel mogelijk kunt doen. Sterker nog: als ik vooraf had geweten dat dit soort systemen bestaan, was ik vanaf het begin gaan investeren in een strategie op basis van SEA. Zo werkt de leercurve alleen niet...

De Clickfunnels Prijs valt reuze mee als je alle eigenschappen van het product bekijkt. Eerlijk gezegd is dit veel voordeliger EN completer geprijsd dan Nederlandse business software aanbieders!Ben jij een ervaren online ondernemer? Dan zegt deze Ad van Clickfunnels eigenlijk alles wat jij nodig hebt! :) 

De nadelen van Clickfunnels

 • Je bent qua bezoekers en klanten afhankelijk van je zelfgebouwde netwerk / e-maillijst / social media kanalen en betaalde bezoekers via adverteren. Startende ondernemers hebben dit meestal niet opgebouwd. In mijn optiek is dit dan ook alleen interessant voor mensen die 1. willen leren hoe ze adverteren; 2. weten hoe ze adverteren 3. bereid zijn om daar een goede partner voor te zoeken. Hint: klik op mijn contactpagina want ik kan je koppelen aan een goed bedrijf dat jouw advertenties uit handen kan nemen in Amsterdam!

 • Sommige mensen vinden de software er goedkoop en "scammy" uit zien. Het is dan ook moeilijk aan te passen omdat het een template builder is die alle creativiteit (en moeilijkheid) er uit haalt. Dit is bewust gedaan omdat veel mensen die het gebruiken geen ervaring hebben met webdesign. Je kunt alleen gebruik maken van de bestaande opties, maar gezien het feit dat deze internationaal door meer dan 110.000 ondernemers gebruikt worden geeft aan dat niet iedereen het hier mee eens is...

 • Het is een SaaS oplossing, oftewel een Software as a Service met abonnementskosten. Deze software is gebouwd om jou te verlossen van jouw problemen (niet weten hoe je een funnel bouwt en exploiteert) en daarvoor moet jij elk jaar jouw fee betalen. Stop je met betalen? Dan stopt ook jouw funnel! Uiteraard is dit bij alle services die jij gebruikt om jouw online business te bouwen zo. En net zoals bij software zoals Phoenix / Shopify / Plug & Pay / Huddle / E-mail marketing providers / Webinars etc, zijn de kosten een investering voor startende ondernemers, maar een schijntje voor gevorderde ondernemers die door deze vrijheidsproducten een royaal salaris verdienen.

 • Het schijnt dat de snelheid van de software wat tegenvalt, waardoor je normaal gesproken slechter scoort in Google. Dat wil zeggen dat je niet op gratis bezoekers moet rekenen die jij bji concurrerende websites zoals Wordpress en Phoenix WEL op kunt bouwen. In mijn optiek is Clickfunnels zoiezo niet echt gemaakt om goed te scoren in Google en kun je beter via Search Engine Advertising (adverteren) strategieën werken.

 • Voor Nederlandse ondernemers is Clickfunnels toegankelijk, maar uiteraard alleen in het Engels. Dit geldt ook voor de bijbehorende software en studiematerialen. Omdat de software Amerikaans is, wil dat zeggen dat ook de betalingsmogelijkheden Amerikaans zijn. Wanneer jij een Nederlandse ondernemer bent zul je Clickfunnels dus moeten koppelen met een Nederlandse Payment Provider zoals Paypro of Mollie. De precieze instructies worden uitgelegd in een video onderaan deze post.

Zoals je ziet heeft Clickfunnels voordelen en nadelen. Wanneer je echter bij Trustpilot naar Reviews gaat zoeken zie je dat de voordelen sterker zijn dan de nadelen. Het programma scoort namelijk 4.6 punten op een maximum van 5. Dat hebben Russell Brunson en Todd Dickerson (eigenaren van Clickfunnels) mooi voor elkaar!  


Russel Brunson is de eigenaar van Clickfunnels. Op deze afbeelding zie je hem en zijn compagnon.

Hoe maak je technisch gezien een goede Landingspagina met Clickfunnels? (Bekijk de Editor)

Zoals ik al eerder heb gezegd is een Clickfunnel handig om je online marketing funnel zonder problemen en ervaring te maken (als je wat tijd en geld hebt). Je hebt building blocks / bouwblokken in allerlei verschillende fasen van je Funnel en verkoopproces en kunt die letterlijk overnemen en aanpassen / customizen. Ik zal eerst een video delen over hoe dit proces in zijn werk gaat en daarna zal ik een aantal afbeeldingen delen die hier meer informatie over geven.

Bekijk de onderstaande video om er achter te komen hoe de editor van Clickfunnels werkt, waarmee je alle barrières op gebied van techniek en design achter je kunt laten... De Clickfunnels Landingspagina Editor

Clickfunnels zegt altijd te willen "over-deliveren" in elk aspect van de online business. Ze doen dit door simpele pagina's die converteren en snel in elkaar te zetten zijn.

In de onderstaande afbeelding zie je hoe dit er in de praktijk uit ziet! Clickfunnels werkt volledig met een Drag & Drop editor waardoor jij als beginner alle elementen in jouw pagina kunt aanpassen. 

Bekijk de Clickfunnels Landingspagina Editor waarmee je een Clickfunnel maakt. Je ziet dat het er mooi uit ziet en makkelijk werkt!


Dat wil zeggen dat ze ook een mobiele variant hebben die makkelijk te maken en customizen is!

Een groot gedeelte van de online doelgroep koopt spullen aan via het internet en de verwachting is dat dit alleen maar meer zal worden in de toekomst. Daarom is het super belangrijk dat jouw website / funnel volledig mobiel te bekijken, gebruiken en converteren is. Daarom moet je altijd voor een systeem kiezen dat een goede online ervaring kan bieden. 

Dit is zeker het geval bij een Clickfunnel! De mobiele variant van een Clickfunnel is via het onderstaande proces te optimaliseren.

Op deze Clickfunnels Landingspagina Review zie je hoe je de mobiele weergave van je website / funnel bouwt. Dit ziet er super uit en werkt prachtig!

Hoe scoort Clickfunnels op Trustpilot? 

Trustpilot is een website waarop mensen een punt en review achter kunnen laten over allerlei verschillende producten. Dit is ook voor Clickfunnels meer dan 1100x ingevuld en komt neer op een score van 83% (Excellent | Uitstekend). Dit is opvallend in mijn optiek, hoewel ik zelf de content van het bedrijf ook next level vind qua waarde EN presentatie. 

Positieve reacties over Clickfunnels op Trustpilot

Op deze afbeelding zie je de Clickfunnels Trustpilot Review. Je ziet dat de software goed scoort en door meer dan 1100 mensen beoordeeld werd.Een greep uit de positieve reacties is dat het een programma is waar ondernemers hun volledige business op draaien en niet weten wat ze zonder zouden moeten. Het heeft voor veel mensen veel groei opgeleverd in omzet en persoonlijke resultaten (studie). Ook de Business Challenges vallen goed in de smaak en worden als waardevol beschouwd. Voornamelijk op klantenservice spreken veel mensen over "Overdelivering" oftewel "boven verwachting presteren".

Negatieve reacties over Clickfunnels op Trustpilot

Negatieve reacties gaan voornamelijk over de prijs en je ziet er ook wel slechte reacties bij staan die niet gefundeerd zijn. Zo staan er bijvoorbeeld "bad, bad, bad" reacties op die niet echt geloofwaardig over komen. Je zou zeggen dat iemand met een slechte ervaring juist de moeite zou nemen om er een uitgebreide reactie over te schrijven.

Een andere reactie die ik begrijp, is dat iemand schrijft dat je moeilijk onder je contract uit kunt komen wanneer je er in investeert. Dit is zeker waar en moet je bij dit soort online marketing tools altijd in acht nemen. 

Wanneer je eenmaal start met deze software ga je daar voor lange termijn je business op bouwen. Op het moment dat jij daarna je contract cancelt, zul je ook een gedeelte van je bedrijf verliezen. 

Aan het aantal reacties over de klantenservice te zien heb ik het vermoeden dat er een pop-up in werking is waarbij mensen vanuit de Intercom / Livechat gevraagd wordt een Trustpilot reactie achter te laten. Je ziet dat vaak gebeuren bij online marketing software tools! 


Voor wie is de Clickfunnels software interessant? 

Nu ik dit schrijf voelt het wat dubbel, want ik weet dat veel startende online marketeers niet succesvol worden. Het kopen van deze software zal dat niet direct verhelpen EN zal deze online marketeers alleen maar op een groter verlies brengen. Het ligt niet aan de software of de online marketing cursussen, maar aan de online marketeer die er mee werkt. Echter, kan het doen van investeringen ervoor zorgen dat jij meer commitment hebt en dat je geen optie hebt om te falen. Voor mij is het doen van investeringen dan ook altijd een drijfveer geweest om extra hard te werken.

Investeringen durven doen had mij 2 jaar eerder resultaten kunnen geven.

Investeren is niet makkelijk, maar wel belangrijk als jij doelen wilt bereiken. Ik weet namelijk hoe lastig mijn online marketing groeiproces verliep is als "zelfstandige online ondernemer" zonder enige kennis en ervaring. Hier dacht ik veel te licht over na en ik was in die tijd een echte opgever die meerdere keren stopte en met verkeerde systemen werkte. 

Daarom durf ik te zeggen dat het investeren in kennis en "Drag & Drop" website bouwers / Funnel software systemen voor veel ondernemers de kosten meer dan waard is. Je kunt jezelf als startende online ondernemer met een investering van iets meer dan 1000,- euro per jaar in een positie brengen waarvoor anderen jarenlang naar school gaan (website bouwers / ICT / Grafisch design) en krijgt daarnaast ook nog de opleiding om online marketing strategie toe te passen. 

Door te investeren in cursussen, coaching trajecten en software werd ik wijzer, maar dit kostte me de nodige duizenden euro's! Voor mij was het een lang pad voordat ik begreep waar het om draaide, mede doordat ik verder niemand in mijn omgeving had die er interesse in had. 

Ik kwam er al snel achter dat ik geen expert in alles kon worden en heb ook in software en services geïnvesteerd die hun geld niet waard waren. Dat zijn de kosten van het zakendoen en hier kom je als ondernemer sterker uit. Dat is ook een van de redenen dat ik mensen help met content over online ondernemen. Je kunt simpelweg niet overal een expert in worden en hebt niet alle kennis van de wereld wanneer je start.

Om te bepalen voor wie een Clickfunnels business interessant is doe ik daarom een vreemde uitspraak:

 • Voor mensen die NIKS weten over online marketing / online business.

 • Voor mensen die ALLES weten over online marketing / online business.


De Clickfunnels website bouw software is in gebruik door meer dan 110.000 mensen over de hele wereld. Hier zie je enkele testimonials van Clickfunnels klanten die flink gegroeid zijn met de software.

De complete uitleg over mijn bovenstaande uitspraak over WIE succesvol zou kunnen worden met de website bouw software van Clickfunnels

Voor mensen die NIKS weten over online marketing is Clickfunnels interessant omdat het weinig ruimte geeft om fouten te maken. Ze houden zich in het opleidingstraject aan een heldere opbouw en ook met de software kun je eigenlijk geen fouten maken, zoals dat met CMS systemen zoals Wordpress of Phoenix wel het geval kan zijn. Alle partners die jij eventueel nodig hebt zitten in het systeem gebouwd, wat voordelen en nadelen geeft ten opzichte van mijn eigen situatie. 

Persoonlijk heb ik meerdere online marketing cursussen, e-mail marketing services, Webinar providers en webshop bouwers getest in het verleden. Dit is niet alleen een tijdrovende klus, maar ook een kostbare klus. Een klus waarbij je (meestal) moet investeren om wijzer te worden. Wanneer jij niet weet wat je aan het doen bent OF hoe iets werkt, ga jij binnen de gratis proefperiode geen heldere keuze maken, want je hebt geen vergelijkingsmateriaal en/of ervaring.

Je komt er meestal pas na enkele maanden achter wat de kleine lettertjes, de voordelen en de nadelen van een tool of service zijn; en in sommige gevallen is het dan te laat. Je moet je situatie dan accepteren OF opnieuw gaan zoeken naar een betere tool. Als je heel veel pech hebt ga je nogmaals door het zelfde proces heen. 

Weet jij echter WEL heel goed wat je aan het doen bent? Dan zijn online business software systemen zoals Clickfunnels of Phoenix in staat om jouw online business alles te geven wat je nodig hebt. Je kunt in enkele uren een business opbouwen en dat zo vaak herhalen als je zelf wilt. Je kunt met de juiste aanpak in enkele dagen een winstgevend bedrijf bouwen waar je door slim te adverteren onbegrensd omzet mee kunt draaien.

Mijn conclusie is dan ook dat dergelijke software ZEKER een leercurve heeft die jij serieus moet nemen, maar iedereen kan er mee leren werken en ook iedereen kan de mindset en online marketing kennis groeien om hier super succesvol mee te worden. Dus wil jij focussen op een SEA strategie met eigen producten, affiliate marketing of dropshipping producten? Dan is Clickfunnels wellicht een software die jouw leven als online marketeer ontzettend kan verbeteren.

Op deze afbeelding zie je een promotie voor Clickfunnels. Start hier mee als online ondernemer en je brengt je Business in een stroomversnelling!Bekijk deze screenshot die ik geleend heb van de Clickfunnels website! 

Wat zijn de kosten van Clickfunnels? En hoe toegankelijk is deze prijs?

Het basis abonnement van Clickfunnels kost maandelijks 97,- dollar (of 80,- euro) en het uitgebreide pakket kost 297,- dollar (of 246,- euro). Voor echte succesverhalen is nog een laatste prijslevel mogelijk, want wanneer jij meer dan een miljoen dollar omzet hebt gedraaid met een enkele funnel krijg je een uitnodiging om toe te treden binnen de Two Comma Club voor 2,497,- dollar (of 2,070,- euro) per maand. Je krijgt dan extra opleidingsmodules en coaching om nog meer uit je business te halen. Ook krijg je een trofee in de vorm van een gouden plak aan de muur in het hoofdkantoor van Clickfunnels, inclusief media aandacht voor jouw bedrijf. 

In de onderstaande afbeelding zie je precies wat je kunt verwachten wanneer je een abonnement neemt op de Clickfunnels software.In deze afbeelding zie je de Clickfunnels prijzen.In de bovenstaande afbeelding zie je de prijzen van verschillende Clickfunnels abonnementen. 

Waar betaal je bij Clickfunnels en dergelijke online marketing en sales software tools voor?

Wil jij de precieze (actuele) prijzen en het bijbehorende aanbod bekijken? Bekijk dan de website van Clickfunnels! Hoewel ik dit al eerder geschreven heb in dit artikel, moet je een investering in een online business software tool zoals Clickfunnels zien als een mogelijkheid om jouw online business in de toekomst te laten ontploffen. Het is niet goedkoop, maar aan de andere kant is het ook niet veel goedkoper als jij alles uit moet besteden aan een webdesign bureau.

 • Een altijd werkende Clickfunnels software met conversie verhogende features, waarmee jij in korte tijd en zonder ervaring online kunt zijn.

 • Templates die jij volledig over kunt nemen, zodat je een effectieve business bouwt op basis van neuromarketing.

 • Online videocursussen en een community platform die jou persoonlijke ontwikkeling, online marketing strategie en een zakelijk netwerk bieden. Ook geven ze in Amerika grote live-evenementen waar grote ondernemers bij elkaar komen voor zelfontwikkeling en mindset trainingen.

 • In de goedkoopste versie zitten 3 verschillende domeinen inbegrepen. Niet iedere ondernemer gebruikt deze, maar het is wel mogelijk! In de versie die 297 dollar per maand kost kun je zelfs 9 verschillende funnels tegelijk laten handelen. Als jij een Agency bent met meerdere funnels, kun je de kosten omlaag krijgen tot 33 dollar per funnel!

 • Motivatie om door te gaan doordat je naar inspirerende, motiverende ondernemers kijkt. Uit eigen ervaring weet ik dat je hier ontzettend veel wijzer van kunt worden als je dit actief blijft volgen.

 • Je betaald ook voor marketing! Ze bouwen een merk om zich heen dat door ondernemend Amerika geprezen wordt. De Amerikanen pakken dit soort zaken dan ook NET iets anders aan dan wat je bijvoorbeeld bij de Internet Marketing Unie ziet. Het ligt in Amerika allemaal iets meer op "schatrijk" worden, waar de Nederlanders wat meer terughoudend zijn over dit onderwerp. Je ziet dit onder andere terug in de manier van promoten en massale inzet van motivatie guru's.  

 • Kennis over online marketing en online business. Bekijk de onderstaande video voor meer info over dit onderwerp!Hoe toegankelijk is de prijs van Clickfunnels voor de gemiddelde online ondernemer?

Voor een absolute starter in online ondernemen kan deze software voelen als een grote investering. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je toegang hebt tot allerlei verschillende tools die jij bij andere CMS systemen of online business tools providers nog los moet aanschaffen. 

Als je het abonnement van 240 euro per maand afneemt voor de duurste versie krijg je 9 licenties. Je betaald dan per licentie 328,- euro. Dit is een bedrag waar ik persoonlijk als Phoenix gebruiker op jaarbasis alleen de goedkoopste versie van mijn Webinar Software + E-mail marketing provider voor heb. 

Het is alleen verstandig om met een team te werken zodat je de kosten ook over een aantal verschillende projecten kunt uitsmeren. 

Wat dat betreft zijn de prijzen van de software niet goedkoop, maar ook niet extreem duur als jij bijvoorbeeld een business hebt als online coach met digitale producten. Het is dan relatief simpel om de kosten er uit te halen en je kunt als alles draait zonder veel extra moeite jouw omzet opschalen naar 6 cijfers; en hebt letterlijk geen plafond; dus kunt met net zoveel moeite naar de 7 cijfers doorschieten. 

De mensen die dit soort software te duur vinden, hebben waarschijnlijk nog nooit omzetten van 6 cijfers gezien. Het probleem is dat deze dergelijke omzetten ook nooit zullen zien, omdat ze investeringen zoals deze niet durven doen.

Om je nog een laatste pluspunt te benoemen waarmee jij jouw online omzet kunt vermenigvuldigen, wil ik je wijzen op de onderstaande video over de "BackPack" affiliate marketing optie van Clickfunnels. Want ja, het heeft ook een in-house affiliate netwerk!


Wie zijn de ondernemers (Russell Brunson) en het team achter Clickfunnels?

Wat denk jij als jij namen zoals Russell Brunson, Tony Robbins en Grant Cardone hoort? Waarschijnlijk dat het OF heel sterk, OF heel marketing gericht zal zijn. Dit zijn namelijk de Amerikaanse online marketing ondernemers die het meeste in de spotlight staan. Dat is ook een van de redenen waardoor ik met ontzettend veel interesse research heb gedaan naar deze software tool! Ik wist namelijk dat deze ondernemers goed aangeschreven staan in de online marketing industrie en dat ze het niet voor niks hoeven te doen... 

In de onderstaande video vertelt Russell Brunson je meer over Clickfunnels en wat je van ze kunt verwachten!

Russell Brunson vertelt in de video's dat ze in Oktober 2014 gestart zijn en ondertussen meer dan 100.000 betalende klanten hebben, voornamelijk in de Verenigde Staten. Ze werken echter met internationale servers, waardoor de tool internationaal beschikbaar is. Aangezien het een software product is, kan iedereen met een internet verbinding het gebruiken.

Wil jij meer leren over Clickfunnels? Er is een Facebook Groep met meer dan 270.000 Clickfunnels marketeers waar je kansen en problemen kunt bespreken! Daarnaast kan ik je aanraden om eens op de website van Russell Brunson te kijken. Je leest hier veel achtergrond informatie over hem en het ontstaan van Clickfunnels. Wist jij bijvoorbeeld dat Brunson een New York Times Bestselling Author is met meerdere online marketing boeken? 


Deze afbeelding toont een promotie voor de Two Comma Club, de miljonairsclub van Clickfunnels. Hopelijk ga jij hier ooit deel van uit maken!

Wil jij horen bij de Clickfunnels TwoComma Club van Russell Brunson? 

In de advertenties van Clickfunnels die je tegen komt via sociale media (Facebook) praat Russel Brunson veel met online ondernemers die bij de TwoComma club horen. Deze club is exclusief voor mensen die minimaal 1 miljoen dollar met een specifieke Clickfunnel hebben omgezet. Zit jij bij deze club? Dan heb jij ontzettend veel succes gehad! Deze club heeft honderden leden die allemaal hun eigen trofee aan de muur hebben hangen binnen het hoofdkantoor van Clickfunnels.

Er zijn ook speciale awards voor mensen die meer dan 10 miljoen omzet hebben gedraaid via Clickfunnels. Dit zijn er tientallen.... 

Wat dat betreft staat promotie van rijkdom super centraal in deze Amerikaanse manier van promoten. Het zijn geen leugens die worden vertelt, maar in Nederland zie je dat succes vaak op een andere manier gedefinieerd wordt. Maar aangezien de hele wereld mee kijkt, hebben ze het recht om zich op hun eigen manier te positioneren en de mensen aan te trekken op een manier die voor ze werkt.

En geld verkoopt nu eenmaal! Denk jij dat het voor jou met het juiste product en de juiste doelgroep mogelijk is om het miljoen aan te tikken? Dan kan het de moeite waard zijn om er een "prestige project" van te maken en in plaats van Nederlandse software zoals Phoenix; juist voor Clickfunnels te gaan. 

Wie weet sta jij dan volgend jaar ergens in Amerika op het podium in een zaal met duizenden mensen om persoonlijk jouw TwoComma Club Award uitgereikt te krijgen.

Hoe vet is dat? ^^ 

De Clickfunnels TwoComma Club heeft meer dan duizend members die miljonair zijn geworden door hun Clickfunnels Funnel. Wil jij een webinar volgen van deze Clickfunnels Miljonairs?

Nederlandse ondernemers met een Clickfunnels TwoComma Club Award!

 • Jia Ruan en zijn Business Partners Virgil Brewster en Mitchell Weijerman verdienden een TwoComma Club award via hun Unstoppable Lifestyle Funnel! Zij verkochten spullen via Bol.com en bouwden hier een coaching traject omheen waarmee ze duizenden mensen hielpen met een bol.com ecommerce business opstarten. 

Binnenkort komt hier een kort verhaal over het verhaal van Jia Ruan; en hoe zijn ervaring met Clickfunnels heeft bijgedragen aan het mega succes dat hij online bereikte. 

Jia Ruan werd lid van de Clickfunnels Twocomma Club door met zijn Clickfunnels Funnel MEER DAN 1 miljoen dollar om te zetten.Jia Ruan over zijn Clickfunnels TwoComma Club Award, die hij behaalde door samen met zijn business partners meer als 1 miljoen dollar om te zetten! 

Een barrière: Betalingen ontvangen in Nederland via Ideal blijft een uitdaging met Clickfunnels. 

Ideal is de belangrijkste Nederlandse betaalpartner. En laat deze net NIET beschikbaar zijn in de Amerikaanse systemen van Clickfunnels. Clickfunnels in Nederland hebben daarom een aantal tussenstappen nodig en dit kan voor sommige ondernemers een barrière vormen. Maar gelukkig zijn er oplossingen en een service provider in Nederland die dit oplost, dus lees snel verder! 

Zoals eerder beschreven is dit een Amerikaans bedrijf dat eigenlijk voornamelijk richt op Amerikaanse creditcard betalingen. Er bestaan wel manieren om dit te ontwijken, zodat je Ideal, Sepa Incasso betalingen en Bancontact kunt ontvangen. Stripe is een van de meest gebruikte Amerikaanse partners. De Nederlandse bedrijven Mollie en Paypro zijn ook een optie. 

Lees mijn review over Mollie even voordat je kiest om deze partner te gebruiken. De beste partner is in dit geval Paypro, want het affiliate netwerk van Paypro is ook goed ingericht op dergelijke partnerships. Het affiliate netwerk is namelijk gespecialiseerd in digitale producten en online coaching trajecten. 

In de onderstaande video beschrijft een Nederlandse ondernemer precies hoe je dit probleem het beste kunt oplossen. 


Antwoord: Je kunt je Clickfunnels account in Nederland koppelen met Stripe en Funnelpay.

De oplossing voor betaalmogelijkheden die in Nederland populair zijn kun je Clickfunnels koppelen via Stripe en Funnelpay. Je kunt dan laten betalen via Ideal / Creditcard / Bancontact / Sepa incasso. Deze oplossing is de beste voor alle bedrijven omdat je veel verschillende opties hebt voor verschillende betalingen. Waar de bovengenoemde partijen geen oplossing waren voor e-commerce, maar alleen voor Agencies, freelancers, coaches en trainers, is Funnelpay wel een sterke optie voor E=commerce. 

Je kunt via deze mogelijkheid direct enkele upsells en downsells doen.

Met de Clickfunnels Funnelpay Integratie kun jij betalingen vanuit Creditcard naar Ideal koppelen. Dit is de beste speler om zorgeloos jouw geld te transformeren.

Gebruik Funnelplay voor Clickfunnels betalingen zodat jij op tijd en makkelijk over jouw geld beschikt. Je kunt Funnelpay 14 dagen gratis testen en direct aansluiten op Clickfunnels via deze linkWil jij meer informatie over dit aanbod? Klik dan direct door naar de website van Funnelpay via deze link! :)

Deze manier heeft de meeste voordelen, waaronder het genereren van accurate statistieken in samenwerking tussen de systemen onderling. Hoewel de kosten van deze optie het hoogste zijn, geven de andere opties je bij lange na niet de voordelen van een volledig effectief systeem.


In deze afbeelding zie je een Clickfunnels advertentie via Youtube. Hierin worden de voorwaarden gepitcht die je krijgt als je inschrijft voor de Clickfunnels software.


Hoe kun je starten met Clickfunnels? Bekijk deze complete Tutorial opgenomen in 2021! 

Binnenkort ga ik zelf eens een Tutorial maken! Ik kan je de onderstaande (recente) video van een collega marketeer aanbevelen die het volledige proces in Clickfunnels voor je uitlegt! Ik raad je dan ook aan om hier zeker mee aan de slag te gaan. 


DotCom Secrets: de Handleiding om Funnel Strategie via Clickfunnels te promoten.

Onlangs heb ik ook DotCom Secrets gelezen, het boek dat geschreven is om mensen sales funnels te leren toepassen in de praktijk. In Amerika en tegenwoordig ook Nederland schrijven ondernemers boeken om mensen "warm te maken" voor het proces achter bepaalde software (in dit geval funnels maken). Ze promoten dan aan het eind van het boek een oplossing om funnels te kunnen maken en daar komt dan de Clickfunnels software uit. 

Dit is een ontzettend verhelderend boek waarmee je precies leert hoe salesfunnels jouw bedrijf kunnen verbeteren. Dit is dan ook een aanrader wanneer jij op het punt staat Clickfunnels te kopen. 

Zoek je een Clickfunnels handleiding? Dan is DotCom Secrets het boek wat jou alle funnel strategie leert die jij via clickfunnels kunt toepassen!Je kunt dit boek het beste via BOL bestellen!! 

Zijn er ook alternatieven voor Clickfunnels? 

Clickfunnels is een sterke software en voor sterke online ondernemers een koopje door de 9 licenties die je erbij krijgt. Daarmee kun je in no-time een mega sterke strategie bouwen binnen meerdere industrieën en doelgroepen. Ook het opleidingstraject dat ze aanbieden is beter en motiverender dan wat er momenteel in Nederland op de markt is. Doordat ze ontzettend veel marketing budget hebben, werken ze ook samen met de grootste influencers. 

Toch denk ik dat Clickfunnels met name voor kleine ondernemers niet de beste optie is. Er zijn dan ook zeker alternatieven voor Clickfunnels, zoals GetResponse of de Phoenix Webbouwer van de Internet Marketing Unie!

Clickfunnels heeft in Nederland een concurrent die markt begint te winnen. Dit is Phoenix van de Internet Marketing Unie. Op deze afbeelding zie je een advertentie van Phoenix.Clickfunnels heeft momenteel een concurrent in Nederland, namelijk Phoenix van de Internet Marketing Unie. Beide bedrijven hebben kansen te bieden, dus bekijk via deze link wat je allemaal met Phoenix kunt! :)


Clickfunnels 2 weken gratis testen inclusief het volledige online marketing opleidingstraject?

Hopelijk heb jij tot dusver veel gehad aan deze review over Clickfunnels. Als het jou positief bevallen is zou ik je uit willen nodigen om de Clickfunnels software 14 dagen gratis te testen! Je kunt dan direct aan de slag met het bouwen van jouw online funnels via deze online sales tool en hoeft later de kosten pas te betalen. In de onderstaande afbeeldingen leg ik je uit wat je kunt verwachten en hoe het onboarding proces van Clickfunnels er uit ziet! 

Wil jij Clickfunnels 2 weken gratis testen? Je krijgt dan ook toegang tot FunnelFlix, de online leeromgeving van het bedrijf met handige tips over product ideeën en verkoopstrategie (Funnel Builder Strategies); Adskills (adverteren); Tony Robbins Funnelhacking & Mindset training (tot dusver met een waarde van 4000 dollar). Je krijgt daar ook templates bij voor specifieke betaalpagina's. De laatste bonus die je krijgt is een online membership community waarin je alles kunt bespreken over Clickfunnels.

Clickfunnels Nederland is ontzettend populaire software. De software is volledig saas based, wat wil zeggen dat er niks geïnstalleerd hoeft te worden of iets dergelijks. Clickfunnels is in Nederland beschikbaar.Neem actie en START DIRECT via deze link jouw Clickfunnels Trial

Test jij Clickfunnels gratis voor 14 dagen en start jij uiteindelijk met de software? Stuur mij dan jouw aankoopbewijs via online_toekomst@hotmail.com! Dan stuur ik jou een exclusieve online funneltraining en toegang tot een community waardoor jij alles super effectief op kunt zetten om snel meer omzet op te bouwen! 

Een Clickfunnels Landingspagina kan jouw bedrijf in korte tijd ontzettend snel opschalen en daarom is het verstandig om de software te testen. Deze features kun jij verwachten als je met het testpakket aan de slag gaat!

Een Clickfunnels Landingspagina kan jouw bedrijf in korte tijd ontzettend snel opschalen en daarom is het verstandig om de software te testen. Deze features kun jij verwachten als je met het testpakket aan de slag gaat!

Al dit voordeel met een waarde van 5586 dollar krijg je IN DE REGISTRATIEFASE, dus gratis. Ze zeggen zelf dat ze ALLE barrières weg willen nemen en iedereen de kans willen geven om alle materialen op voorhand in te zien, zodat ze hopelijk in 14 dagen al geld kunnen verdienen met tools en skills die hun leven zal veranderen.


Wil jij NOG MEER INFORMATIE over CLICKFUNNELS?

Goed... Ik heb je behoorlijk gebombardeerd met informatie over Clickfunnels. Als je nu NOG meer nodig hebt zou ik je aanraden om de onderstaande Facebook groepen te joinen waarin je Clickfunnels gebruikers EN Clickfunnels Affiliates kunt vinden. In beide groepen worden online marketing strategieën gedeeld door experts. Ook wanneer jij iemand zoekt die Funnels voor je kan bouwen OF wanneer jij zelf werk zoekt als Funnel bouwer ben jij hier aan het juiste adres om te pitchen! 

In de Clickfunnels Socials social media groepen kun jij funnel hackers en affiliates vinden die je kunnen helpen met je online marketing strategie voor Clickfunnels!Heb je nog vragen over de software van Clickfunnels? Stel ze hieronder en ik zoek graag voor je uit hoe het zit!  

 

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Online Marketing Tools Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en de meest geavanceerde online marketing strategie? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen