Pop up Website

Wat is een Pop-Up voor jouw website?

Wat is een Pop-Up? En waarvoor kun je een pop-up op jouw website gebruiken? EN is het altijd een goed idee om pop ups in te zetten op jouw website? 

In dit artikel leg ik je precies uit hoe je een pop-up maakt en exploiteert! Want wat kun je met een pop up op jouw website? EN waarom is het zo belangrijk om aan te sturen op conversie optimalisatie via pop ups? 

Ik leg het je uit via dit artikel!

Pop Ups op een website kunnen de beleving van jouw bezoeker volledig veranderen. In positieve of negatieve zin.Meer leren over Pop Ups en andere online marketing strategieën? Bekijk mijn Webshop eens voor meer inspiratie!

Wat is een Pop Up op jouw website? 

Een pop up is een klein venster dat omhoog komt wanneer een bezoeker op jouw website zit. Denk aan een advertentie die na 45 seconden omhoog komt, waardoor je weet dat de bezoeker al 45 seconden in een artikel of blogpost heeft doorgebracht. Dat laat zien dat hij / zij interesse heeft in de content die jij te bieden hebt... 

Je kunt het moment van het tonen en in sommige gevallen ook de plek waarin het omhoog komt zelf bepalen. Pas op dat je dit niet te snel doet en dat je niet te zeer schreeuwt om conversies. Het is verstandig om volledig te focussen op de behoeften van jouw klanten en echt alleen pop ups en digitale producten maakt die onderscheidend vermogen hebben EN waardevol zijn. 

Hierdoor zal NIEMAND er ooit wakker van liggen dat jij met Pop Ups werkt. 

In de website bouwer van Phoenix (zie mijn Phoenix Review ) kun je lezen hoe pop ups werken en hoe je smart content in kunt zetten om jouw online bedrijf te ondersteunen. 

Pop Ups op een website kunnen de beleving van jouw bezoeker volledig veranderen. In positieve of negatieve zin.

Voorbeelden van Pop Ups op jouw website...

  • Gebruik Normale Pop-Ups die omhoog komen wanneer het bezoek van jouw bezoeker aan bepaalde eisen voldoet ;

  • Exit Intent Pop-Ups; waarbij de Pop Up omhoog komt wanneer een bezoeker jouw website weg wil klikken ;

  • Laat een bezoeker op jouw E-mail lijst inschrijven of een kennismakingsgesprek aanvragen;

  • Probeer een bezoeker te verleiden tot een gratis E-Book downloaden OF een verkoop doen. Vanuit een gratis product kun jij via bepaalde online betaal software makkelijk extra upsells doen die meer geld waard zijn op lange termijn. 

Er zijn verschillende manieren om deze pop ups in te stellen en er zijn weinig regels, dus je moet hier vooral ook mee experimenteren. Bijvoorbeeld door Split Testen te organiseren kun jij kijken wat werkt en wat niet werkt...


Wat zijn de voordelen van een Pop Up op jouw website? 

Als je het op de goede manier toepast kan het jouw resultaten verbeteren omdat je de aandacht van jouw (potentiële) klant weet te trekken. Pop Ups zijn gemaakt om te leiden en geven klanten weinig andere mogelijkheden om een andere richting in te gaan, met name bij gebruik van Exit Intent Pop Ups. 

Dat zorgt er wanneer jouw producten met de behoefte van jouw klanten matcht voor dat je nieuwe inschrijvingen op jouw e-mail lijst krijgt; meer richt op verkopen en uiteindelijk ook jouw resultaten beter bereikt.


Wat zijn de nadelen van een Pop Up op jouw website? 

Je moet Pop Ups alleen inzetten als je weet wat je aan het doen bent en precies weet wat jij ermee wilt bereiken. Want anders zitten pop ups voornamelijk in de weg en kunnen de reputatie en zoekmachine resultaten van jouw website blokkeren. Want als je het op de foute manier toepast kan het jouw website resultaten in de weg staan. 

Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat pop ups een negatieve invloed hebben op jouw positie in de zoekmachine van Google. Het probleem is dat jij jouw bezoeker lastig valt met iets dat ze (waarschijnlijk) niet nodig hebben en daarom krijg je minpunten.. Wat dat betreft is het zeker niet verstandig om direct te beginnen met pop ups via een nieuwe website. Je loopt de kans dat je bezoekers misloopt door dit toe te voegen en kunt beter eerst focussen op waarde bieden en meer bezoekers krijgen.


Hoe kan een Pop Up op jouw website jouw resultaten verbeteren? 

Pop Ups op een website kunnen de beleving van jouw bezoeker volledig veranderen. In positieve of negatieve zin. Daarom moet jij altijd zorgen dat je alleen pop ups toevoegt die de ervaring van jouw potentiële doelgroep verbetert. 

Helaas zijn er te veel websites op het internet die de beleving van bezoekers naar de haaien helpen door lukraak pop ups plaatsen; affiliate links dumpen of andere minder ethische tactieken hanteren. Dit moet ophouden en schiet niet op als je iets op wilt bouwen als online ondernemer...

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen