Social Media Volgers

Wat zijn Social Media Volgers / Followers? [Uitleg]

In dit artikel draait het om Social Media Volgers / Followers en waarom die minder relevant zijn dan de meeste mensen denken...

Ja, in deze maatschappij die draait om influencer marketing en social media aandacht kan een grote doelgroep met de juiste volgers geld waard zijn. Maar dan moet je ze wel volledig zelf kunnen groeien, tevreden houden EN monetizen. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag en moet daar mee om kunnen gaan.

En veel social media influencers of entrepreneurs bewijzen tegenwoordig dat het weerstaan van verleidingen niet altijd even makkelijk is... Daar komt bij dat je jezelf nieuwe vaardigheden aan moet leren en de juiste begeleiding nodig hebt van experts uit de zakenwereld. Heb je dat niet? Dan kan het een lange lijdensweg worden om een succesvolle online marketing strategie te bouwen via sociale media.

Het hebben van volgers betekent niet per direct dat je omzet draait, want alleen RELEVANTE volgers met KOOP Intentie leveren op de lange termijn geld op... Je zult deze als online ondernemer zelf moeten leren converteren van volgers naar betalende klanten. Daar gaat het ook meestal fout met Social Media Influencers, die soms honderdduizend volgers hebben maar geen manier weten om het om te zetten in verkopen.

Ik ga je er in dit artikel wat meer over vertellen, zodat jij sommige fouten niet hoeft te maken!

Social Media Followers willen iets van jou leren of willen geïnspireerd worden tot actie! Jij kunt ze dat geven als ondernemer...Meer leren over Social Media Marketing en andere vormen van Online Ondernemen? Bekijk mijn Webshop!

Wat willen Social Media Volgers van jou?

Social Media Volgers willen iets bereiken wat jij succesvol hebt bereikt. Ze willen leren van de video en audiobestanden die jij de wereld in slingert en zijn benieuwd hoe jouw leven er uit ziet. Als jij een bepaalde skill kunt en die durft te promoten kun jij een grote doelgroep bereiken. Daar liggen dan ook de mogelijkheden om een eigen bedrijf omheen te bouwen.

Rondom dat wat jij promoot en wat jouw doelgroep wil bereiken kun jij goederen of diensten maken / verhandelen en verkopen. In veel gevallen gaat het hierbij tegenwoordig om digitale e-learning producten. Via inspirerende content en duidelijke Call to Actions kun jij mensen aanzetten om nieuwe doelen te stellen en met jouw content / producten aan de slag te gaan.

Social Media Followers leveren niet per definitie omzet op. Toch kan merkbekendheid creëren en communiceren via sociale media erg waardevol zijn!

Social Media Volgers / Connecties kennen meerdere benamingen...

En er zijn verschillende manieren om meer volgers te krijgen, maar hard werken is de verstandigste.

Volgers krijgen via Organische Groei door aan jouw Organisch Bereik te werken. Via Betaalde Advertenties kun je jouw merk / bedrijf meer onder de aandacht brengen bij je doelgroep.

  • Je bouwt aan Volgers op Instagram

  • Je bouwt aan Followers op Tiktok

  • Je bouwt aan Abonnees op Youtube

  • Je bouwt aan Followers op Pinterest

  • Je bouwt aan Volgers op Twitter

  • Je bouwt aan Connecties op Linked-In

  • Je bouwt aan Vrienden OF Volgers op Facebook

Social Media Volgers kunnen waardevol zijn wanneer ze ook daadwerkelijk jouw content delen en producten kopen. Benieuwd hoe je dit stimuleert?

Hoe krijg jij meer Volgers op Sociale Media Platformen?

Om social media volgers op te bouwen moet je consistent posten en doorzettingsvermogen ontwikkelen. Want vaak zitten er bepaalde restricties op social media kanalen / accounts totdat ze een bepaald aantal volgers bereiken. Dit is om de social media platformen te beschermen tegen misbruik en content creators te laten werken voordat ze succesvol worden.

Vaak krijg je in de eerste periode dat je bezig bent nog geen volgers en pikken social media algoritmes jouw content nog niet op. Dit komt mede doordat jij niet weet wat je aan het doen bent en nog niet de juiste bronnen / influencers kent die jouw online marketing strategie beïnvloeden. Maar dat is geen ramp, want je eerste video's wil je liever niet met iedereen delen. Na verloop van tijd zul je groeien en meer succesvol worden!

Pas Op Met Nep Volgers

Dat de geduldige en pijnlijke weg niet voor iedereen als de beste optie word gezien mag duidelijk zijn. Er worden dan ook flinke (digitale) straffen uitgedeeld aan online ondernemers die valsspelen en/of investeren in illegale groei. Ze kopen bijvoorbeeld in de beginfase een paar duizend volgers om het groeiproces te versnellen en een poging te doen hun autoriteit (expert status) te verhogen.

Het is mogelijk om jouw social media kanalen een flinke boost te geven op platformen zoals Instagram; Tiktok of Youtube. Maar nogmaals, het is niet altijd verstandig en kan ook opgepikt worden door het platform in kwestie.

Maar dat volgers te koop zijn, wil niet zeggen dat het altijd een goed idee is om volgers te kopen! Want het draait meer om de resultaten die jij draait ( Engagement Rate ) dan om het aantal volgers dat jij hebt. En ze moeten uiteindelijk ook koopintentie hebben voor jouw producten, dus het beste is om een doelgroep van volgers aan te trekken die echt geïnteresseerd zijn in jouw producten en niet in jouw geld!  

Vraag jezelf af of je het risico wilt lopen dat je op lange termijn een proces in werking zet dat tegen je kan gaan werken in de toekomst. Want als social media platformen er achter komen kun jij voor altijd de toegang tot een kanaal kwijtraken en als dat je volledige inkomsten moet betalen is dat zuur!

Volgers zijn niet alles... Er moet OMZET komen...

Daarnaast geldt dat vele online ondernemers / content creators de fout maken dat ze denken binnen te zijn met 50.000 of 100.000 volgers, terwijl de realiteit is dat iemand zonder zakelijke kennis het waarschijnlijk niet ver zal schoppen in de influencer marketing industrie. Ze weten niet hoe ze producten kunnen ontwikkelen en raken afhankelijk van media bureaus die zaken organiseren en in ruil daarvoor de grootste winst opstrijken.

Een social media kanaal met volgers kan uitgroeien tot een sterk bedrijf; maar is niet per definitie een eigen online bedrijf.


Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Begrippenlijst. Wil jij meer leren over online marketing strategie en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen