Online Presentaties Geven

Online Presentaties Geven | Uitleg; Voordelen en Direct Starten!

Wil jij online presentaties geven maar weet jij nog niet hoe? Dan zit jij hier goed! Ik ga je laten zien waar je rekening mee moet houden als je online presentaties wilt geven via online presentatie tools

Met de kennis en software tools die ik in dit artikel introduceer kun jij VANDAAG NOG een online presentatie geven om mensen iets te leren OF om jouw aanbod van producten of diensten te promoten en verkopen. Met online presenteren kunt er allerlei doelen bereiken, dus of je nu een online presentatie wilt geven voor zakelijke doeleinden, voor je studie of om familie en vrienden bij te praten maakt niet uit. 

Het is een feit dat je door te presenteren via het internet direct meer mensen kunt bereiken en meer impact kunt maken; als je het op de juiste manier toepast natuurlijk! En daarom geef ik je direct een aantal waardevolle tips en werkwijzen mee die ik leerde van de Internet Marketing Unie en Russell Brunson; een innovatieve entrepreneur uit Amerika.

Dus als jij afvraagt hoe jij alles uit jouw online presentaties kunt halen raad ik je aan om door te lezen. Met mijn tips over online presenteren hoop ik dat jij zo snel en effectief mogelijk aan de slag kunt en jouw doelen bereikt!

Ik beschrijf het proces over het maken van een online presentatie; de benodigde apparatuur; de psychologie achter een presentatie en hoe jij opnames kunt maken om online te presenteren. Ik deel ook Online Presentatie Tools, zodat jij als (startende) online ondernemer snel klaar bent om je doelen te bereiken en presentaties kunt integreren in je bedrijf! 

Vraag je me om hulp als dat nodig is? Graag help ik jou een stukje vooruit!   

Online presentaties geven is een oplossing wanneer jij mensen iets wilt leren of jouw digitale kennisproducten wilt promoten. In dit artikel lees je hoe je kunt presenteren via internet!Meer Leren over Online marketing Strategie en Ondernemen? Bekijk mijn Webshop met Tools en Tips eens!

Mijn ervaringen met online presenteren / online presentaties maken

In 2019 ben ik mij gaan verdiepen in het bouwen van een online bedrijf en de grote kracht van locatie onafhankelijk online ondernemen. Tijdens Online marketing cursussen leerde ik hoe online ondernemers voor hun klanten digitale producten zoals cursussen produceren die in de praktijk te duur bleken om via hun website of mailinglijst te verkopen. Door prijsklassen te hanteren vanaf bijv. 1000 euro voor een coaching traject abonnement, bleken klanten meer aandacht nodig te hebben om er mee aan de slag te gaan. 

Een van de redenen waardoor online producten niet werden verkocht was omdat er vertrouwen en verbinding miste tussen de verkoper en de klant; en ik besloot zelf uit te gaan zoeken wat centraal stond in dit verhaal. Dit waren op dat moment met name verkooppresentaties voor online cursussen en coaching trajecten, waar ik op dat moment nog niks van snapte. Hier werd ik dan ook regelmatig in gezogen zonder dat ik wist wat er precies gebeurde en wat voor trucjes er op me werden toegepast...

Wat ik WEL merkte, was dat ik af en toe iets kocht waar ik achteraf spijt van had. Op een of andere manier wisten verschillende ondernemers mij geld afhandig te maken en dit ging soms om honderden tot meer dan 1500,- euro per keer, terwijl ik vooraf niet direct de intentie had gehad om iets te kopen.

In plaats van mezelf slachtoffer te voelen van dit soort online verkooptechnieken, besloot ik zelf deze technieken te gaan leren om mezelf en anderen te kunnen wapenen voor de toekomst.

Ik besloot me meer in dit soort online presentatie en sales technieken te gaan specialiseren.

Ik begon zelf deel te nemen aan dit soort presentaties om te kijken hoe andere online ondernemers het aanpakken en maakte daar notities en transcripten van om er achter te komen wat er precies gezegd werd en gebeurde. En door mijn eigen emoties tijdens zo'n verkoopverhaal te overdenken wist ik WIE iets heel erg goed deed, en wie iets heel erg matig deed. 

Zo leerde ik bijvoorbeeld hoe belangrijk het menselijke aspect en de bijbehorende psychologische strategie in dit verhaal is om mensen DIRECT ACTIE te laten ondernemen, omdat je ze anders kwijt bent vanwege alle afleiding van allerlei boodschappen die klanten via de mobiele telefoon en social media kanalen op zichzelf afgevuurd krijgen. Een mens verliest hierdoor een groot gedeelte van de focus en kan steeds minder goed doordachte keuzes maken. 

In plaats daarvan gebeuren dingen steeds vaker op basis van Instant Gratification!

Ook leerde ik dat er een aantal factoren waren zoals betrouwbaarheid en urgentie, die er samen met andere psychologische triggers zoals tijdelijke kortingsprijzen of juist prijsverhogingen voor moesten zorgen dat er super snel en op grote schaal verkopen gerealiseerd konden worden via dit soort verkooppresentaties; en dit vond ik bijzonder interessant. Daarom ben ik me steeds meer in online presentaties gaan verdiepen, juist omdat ze super effectief bij kunnen dragen aan elk doel dat jij met andere mensen wilt bereiken! 

Zo kwam ik er achter dat er scripts bestonden voor effectieve, activerende presentaties en salespagina's!

Online presentaties geven is een oplossing wanneer jij mensen iets wilt leren of jouw digitale kennisproducten wilt promoten. In dit artikel lees je hoe je kunt presenteren via internet!De beste online presentaties kun je geven met deze Nederlandse software, die ook centraal staat in dit artikel! Klik hier om te kijken of er een starterskorting is momenteel! :-) 

Voor wie is het geven van online presentaties interessant?

Zoals ik al gezegd heb is het geven van een online presentatie interessant voor allerlei verschillende doeleinden op gebied van informeren, iemand iets leren en verkopen; of een combinatie van beide! Hieronder zal ik een aantal verschillende mogelijkheden / voorbeelden geven die worden gebruikt om deze doelen te bereiken met online presentaties via online presentatie software!

 • Vergaderen;

 • Verkopen;

 • Coachen / opleiden;

 • Sollicitaties doen;

 • Presenteren;

 • Workshops of contactmomenten bieden aan klanten / fans;

 • Evaluatiegesprekken voeren met collega's / klanten;

Dit kan voor allerlei particulieren; ondernemers en bedrijven een belangrijke tool zijn om in enkele klikken in contact te staan met je doelgroep.

Een online presentatie maken heeft de goede voorbereiding nodig en kun je systematisch opbouwen. Via dit stappenplan kun jij direct een online presentatie maken!Bij mij begon mijn interesse in online presentaties maken en presenteren toen ik het tegenkwam in het Online Business Stappenplan van IMU. Hierin leerde ik precies hoe ik online presentaties kon inzetten om mijn bedrijf te groeien en dat trucje ben ik gaan optimaliseren via aanvullende cursussen. Voor jou zou dit ook een mooi startpunt kunnen zijn om de juiste basis van online zichtbaarheid te leren begrijpen!

De Mogelijkheden van online presentatie software tools

Of je nu voor 5 of voor 5000 mensen een presentatie wilt doen; dat is allemaal mogelijk tegenwoordig. Ook kun je verschillende presentatoren aan het woord laten en zelfs interactieve live elementen inbrengen zoals Call To Action buttons; Quizen; Evaluatie formulieren en Poll's met vragen. Via de chat sta je privé OF openbaar in contact met de spreker en/of andere volgers.

(volgens mij) Is presenteren via het internet Perfect! En ik zal je uitleggen waarom het geven van een presentatie via internet echt mooie mogelijkheden kan bieden... Je bent volledig vrij om te bepalen met hoeveel mensen jij tegelijkertijd spreekt en van welke locatie jij dat doet. Simpele technieken en een internetverbinding maken het mogelijk om in enkele seconden jouw gewenste contactpersoon te spreken en/of presentaties te doen. Je hoeft hierbij niet eens software te downloaden want alles werkt in je internet browser; en bovendien zijn jouw online presentaties volledig online beschikbaar op Ipad / Desktop en Telefoon. 

Je kunt presentaties automatisch opslaan en de herhalingen opnieuw afspelen of via een link aanbieden in een online cursus omgeving of jouw social media kanalen. Zo heeft het aanbieden van online presentaties op lange termijn ook nog een versterkende werking wanneer jij aan de slag gaat met Zelf E Learning maken. Doe jij elke week een online presentatie over een achtereenvolgend onderwerp? Dan kun jij terwijl jij jouw klanten helpt na 52 weken een volledig jaarprogramma gebouwd hebben dat jij te koop aan kunt bieden aan nieuwe klanten.


Online presentatie Tools geven de mogelijkheid om een grote doelgroep te bereiken en aan te zetten tot actie! Benieuwd hoe?

Conclusie Online Presentaties: Super laagdrempelig voor (met name) online ondernemers!

Online presentaties geven is interessant voor iedereen die het internet in wilt zetten om grotere zakelijke (of privé) doelen te bereiken, of dat nu voor 10 of 10.000 personen tegelijk is. 

Je kunt hierbij denken aan het geven van workshops, online cursussen, masterclasses, maar ook vergaderingen en andere opleidingstrajecten. Zakelijk presenteren voor persoonlijke of zakelijke doeleinden is super populair momenteel, en heeft een extra vlucht genomen tijdens de corona crisis van 2020 en 2021. Vandaar dat het voor veel ondernemers een no-brainer is geweest om hun klanten te blijven helpen door (wanneer mogelijk) online te presenteren en communiceren.

Door met de juiste software aan de slag te gaan kun jij online presenteren met impact. Dus laten we eens verder gaan kijken wat je allemaal nodig hebt! 

Online Presentaties Geven Tips zijn handig wanneer jij als online ondernemer wilt gaan presenteren via internet. Lees dit artikel om er achter te komen wat de mogelijkheden zijn!Online werkte ik met een klant waarvoor ik via online presentatie tools een ontzettend sterke presentatie maakte! Benieuwd welke software ik gebruikte?

Hoe kan jij online presenteren en wat heb jij nodig om online presentaties te geven?

Benieuwd hoe jij kunt starten met online presenteren of wat jij allemaal nodig hebt om online presentaties te geven? Dat ga ik precies behandelen in dit onderdeel!

Eigenlijk is het voor iedereen mogelijk om online te presenteren / online presentaties te geven. Dat wil zeggen: iedereen die zich er in verdiept EN die het budget heeft om er wat geld in te investeren. Hier hoef je overigens niet van te schrikken, want in principe kost het gebruiken van online presentatie platformen niet veel geld, zeker niet als jij een kleine ondernemer bent die lage aantallen deelnemers heeft. Je betaald online presentatie software namelijk in de meeste gevallen op basis van het aantal mensen dat jij in jouw presentatie wilt uitnodigen.

Als jij wilt starten met online presenteren kan je dat voor jezelf mogelijk maken door tijd en geld te investeren in een aantal gratis en betaalde tools. Ik zal je via dit artikel direct op weg helpen zodat jij echt kunt starten. Ik wil je daarnaast motiveren om je in te schrijven voor mijn E-Mail lijst voor een training met beginnerstips voor de perfecte online presentaties via de onderstaande button!

Er zijn een aantal verschillende benodigdheden / tools die jij nodig hebt om via internet een presentatie te maken, geven en optimaliseren onderverdelen in verschillende stappen. Het gaat in dit geval om een aantal betaalde tools die jij kunt gebruiken. Daarnaast gaat het over een aantal tools die  


Een goed onderwerp en doel voor jouw online presentatie

Je moet helder hebben waar jouw presentatie over gaat en naar welk doel jij jouw cursisten / presentatie volgers toe werkt. 

Dit kan informeren, leren of verkopen zijn. Het is een aanrader om vooraf een goed verhaal te schrijven met logische stappen om jouw deelnemers van A tot Z te krijgen en de conversie te verbeteren. Benieuwd wat conversie optimalisatie strategie is? Lees dan het artikel even wat ik daar over tagde! Het artikel gaat niet over presentaties, maar echt over het algemene begrip conversie optimalisatie! 

Tip: Zorg dat jouw deelnemers precies weten wat ze komen doen en zorg ook dat ze vooruit kunnen met heldere doelen als de presentatie is afgelopen.


Een Online Presentatie Platform in de vorm van een Webinar Software

Een online presenteren platform is nodig om de technische kant van jouw presentatie te kunnen draaien. Persoonlijk gebruik ik hier Webinar Software voor! Online presentatie maker Online presentatie platformen zorgen er voor dat jij zonder problemen een presentatie kunt hosten.

Een online presenteren platform is nodig om de technische kant van jouw presentatie te kunnen draaien. Persoonlijk gebruik ik hier Webinar Software voor!Persoonlijk gebruik ik Webinar Software om mijn online presentaties te geven. Dit is de beste manier om laagdrempelig met je doelgroep te communiceren en bevat alle tools om interactieve presentaties te geven. Via deze link kun jij de website van het platform bekijken en 14 dagen gratis testen!


Online Presentatie Tools

Je kunt een online presentatie maken met verschillende online presentatie tools zoals Powerpoint; Canva en Prezi. Persoonlijk is Canva mijn favoriet, omdat het een bizar aantal gratis designs heeft die jij kunt gebruiken voor jouw presentaties! Je kunt mijn artikel over Canva lezen via deze link of direct naar Canva gaan om te experimenteren met de gratis webdesign software! 

Mijn favoriete software om online presentaties te maken / designen!

 • Online presentaties geven en presenteren met Canva.

 • Online Presentaties geven en presenteren met Powerpoint.

 • Online presentaties geven en presenteren met Prezi.

 • Online Presentaties geven via Animatie Software zoals Doodly Animaties.


Een Online Presentatie maken kan met Canva, Prezi of Powerpoint. Om een mooie presentatie te maken is het belangrijk dat jij jouw doelen helder hebt en daar van A tot Z naartoe werkt.Een Online Presentatie maken kan met Canva, Prezi of Powerpoint. Om een mooie presentatie te maken is het belangrijk dat jij jouw doelen helder hebt en daar van A tot Z naartoe werkt. Test via de link Canva waarmee jij direct een aantal gratis templates kunt gebruiken voor jouw online presentaties.


Wat voor Online Presentatie Tools kun je gebruiken?

Naast Online presentatie platforms zijn er ook nog online presentatie tools! Het verschil tussen online presentatie platforms en tools zijn dat je op het platform de presentatie geeft, terwijl je de presentatie via externe tools nog kunt aanpassen en optimaliseren. 

Met online presentatie tools kun jij super effectief online presentaties maken, vormgeven en optimaliseren!


Hoe kun je je Online presentatie opnemen?

Wil jij een online presentatie opnemen? Dan kun je dat het beste via de bovenstaande software doen. Hiermee kun jij online presentaties opnemen voor het laagste bedrag dat mogelijk is in Nederland, terwijl je in plaats van een Engelse software en klantenservice gewoon met Nederlanders kunt werken! 

Ik ga je eerlijk zeggen dat dit de beste keuze voor jou is, maar een minder sterke keuze voor mijn eigen portemonnee als affiliate marketeer. Het is namelijk het programma met de laagste commissie op de hele markt. Je mag dit gerust controleren en mij er daarom op vertrouwen dat dit de beste keuze is in Nederland.


Wat heb je nodig aan Apparatuur om online presentaties te geven?

 • Een laptop met een webcam; bij voorkeur met een internet kabel verbinding.

 • Een nette omgeving, waarin je regelmatig opnames kunt maken. Je kunt hiervoor ook af en toe een ruimte huren als je zelf geen kantoor hebt.

 • Je kunt dit eventueel ook met je telefoon doen, maar dat is minder handig in mijn optiek.

Hoe kun je jouw online presentatie het beste promoten / verspreiden? 


Wat heb je nodig aan apparatuur om een online presentatie bij te wonen?

 • Een laptop; of een telefoon / Ipad zijn de makkelijkste manieren om online presentaties bij te wonen.

 • Wifi / Internet verbinding.

 • In veel gevallen een aantekeningenboekje waarin je notities kunt maken!

om een Online presentatie te geven heb je in de basis een schone, rustige ruimte nodig waar je jouw opnames kunt maken. Verder kun je dit allemaal via een laptop en eventueel een aanvullende camera doen.om een Online presentatie te geven heb je in de basis een schone, rustige ruimte nodig waar je jouw opnames kunt maken. Verder kun je alles via een laptop met webcam en eventueel een aanvullende camera doen. 

Extra Tips voor professioneel online presenteren:

 • Zorg dat alles er netjes uit ziet;

 • Zorg dat je reageert op de vragen en reacties die je krijgt;

 • Zorg dat je een aanbod klaar hebt staan voor mensen die verder willen met jouw informatie / producten;

 • Ben kraakhelder in jouw communicatie;

 • Zorg voor veel interactie en durf ook humor te gebruiken;

 • Volg zelf ook eens een online presentatie van andere ondernemers of volg een online presenteren workshop! 

Overtuigend presenteren doe je zo! Je zou kunnen overwegen om mijn artikel over overtuigend schrijven te lezen en hiermee kun je ook rekening houden met het framework over goede sales-pagina's. Met deze wetenschap kun jij ieder doel bereiken wat je wilt en jouw conversie van jouw doelen verhogen.


Online presenteren training / online presentatie training

Op zoek naar een online training over presenteren / presentatie geven? Dan zit jij hier prima! Schrijf je via de onderstaande button in voor mijn mailinglijst over online presenteren via Webinar software en dan stuur ik je vanzelf een uitnodiging om deel te nemen aan het programma! 

Hou er rekening mee dat er een leercurve zit aan het online presenteren en het werken met online presentatie software tools. Daarom is het niet onverstandig om een online presentatie training te volgen waarin je leert werken met de software tools. De meeste software providers hebben een grote kennisbank of zelfs volledige educatie, maar als dit niet genoeg voor je is mag je mij ook altijd even een bericht sturen zodat ik je kan adviseren over het maken en inrichten van jouw online presentaties!

Dus, ben jij van plan om aan de slag te gaan met online presenteren trainingen? OF wellicht met een cursus online presenteren? Je zult hier veel wijzer van worden en jouw volledige verdienmodel kunnen veranderen tot een locatie onafhankelijk inkomen! 

Ik wens jou ontzettend veel plezier en succes met het maken en uitvoeren van online presentaties!

Heel veel succes met jouw groeiproces! Heb jij vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter! 

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel uit mijn Eigen Bedrijf Starten Ideeën Kennisbank! Je bevindt je momenteel in mijn Internet Marketing Strategie Categorie. Wil jij meer leren over belangrijke online marketing Begrippen en waardevolle online marketing tools? Bekijk dan mijn internet marketing unie kennismaterialen; mijn webshop en al mijn evergreen content zoals Internet Marketing voor Beginners!

Dan kun jij via persoonlijke ontwikkeling training aan de slag om zelf ook je resultaten te gaan verbeteren door te richten op meer autoriteit; meer organisch bereik; meer Web Verkeer; meer leads en meer omzet en winst! Voor jouw Side Hustle of een volwaardig eigen bedrijf! 

Reactie plaatsen